7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει επτά ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Four Good Days» (2020) σκηνοθεσία Ροντρίγκο Γκαρσία

Δράμα  – «Ακόμα και μια μέρα μακριά από αυτά είναι νίκη»
Χτυπημένη, διαλυμένη και απελπισμένη, η εδώ και χρόνια εθισμένη στα ναρκωτικά Μόλλυ χτυπά την πόρτα της μητέρας της, ζητώντας της να μείνει μαζί της για να “καθαρίσει” σε ένα ασφαλές περιβάλλον. Από την πλευρά της, η Ντεμπ επιμένει σε αυτό που είχε αποφασίσει για την κόρη της την τελευταία φορά που την κορόιδεψε, κλέβοντας πολύτιμα αντικείμενα: πως δεν θα την δεχτεί ποτέ ξανά έως ότου ξεμπερδέψει για πάντα από αυτόν τον εφιάλτη.
To βασισμένο σε αληθινή ιστορία «Four Good Days» περιγράφει την ιστορία μιας μητέρας η οποία προσπαθεί να βοηθήσει την κόρη της να απεξαρτηθεί από τις ναρκωτικές ουσίες. Και συγκεκριμένα μέσα σε τέσσερις κρίσιμες μέρες ανάρρωσης μαζί θα προσπαθήσουν να ξανακερδίσουν την αγάπη και εμπιστοσύνη τους.

Παίζουν: Γκλεν Κλόουζ, Μίλα Κούνις, Κάρλα Γκάλο, Στίβεν Ρουτ,Βάιλετ Μπρίνσον

*ΕΡΤ1, Τετάρτη 07/02 στις 21:00

«Μέσα στον Κυκλώνα» (2014) σκηνοθεσία Στίβεν Κουέιλ

Δραματική Δράσης Περιπέτεια – Παρότι οι μετεωρολογικές προβλέψεις έχουν προειδοποιήσει για την έλευση απειλητικού κυκλώνα, εντούτοις οι προετοιμασίες του γυμνασίου της κωμόπολης του Σίλβερτον στην περιφέρεια της Οκλαχόμα εντός ολίγου θα ολοκληρωθούν με την απονομή των πτυχίων στους αποφοίτους του.

Μέσα σε μια μέρα, το Σίλβερτον των Η.Π.Α. δέχεται μια πρωτοφανή επίθεση ανεμοστρόβιλων, των πιο δυνατών και καταστροφικών στην ιστορία του κόσμου. Ολόκληρη η πόλη βρίσκεται στο έλεος του κυκλώνα, ο οποίος προβλέπεται ότι θα επιδεινώνεται ραγδαία και μοιραία.

Ενώ ο πληθυσμός αναζητά καταφύγιο και σωτηρία, κάποιοι προσπαθούν να πλησιάσουν από κοντά το περιστρεφόμενο τέρας για να το μελετήσουν ή να το απαθανατίσουν. Ανάμεσά τους, δυο έφηβοι κι ένα συνεργείο από μανιώδεις κυνηγούς τυφώνων.

Το πρώτο απότομο χαλάζι σε καμία περίπτωση δεν θα είναι ενδεικτικό του χαλασμού που πρόκειται να επακολουθήσει.

Παίζουν: Ρίτσαρντ Άρμιτατζ, Σάρα Γουέιν Κάλις, Ματ Γουόλς, Αλίσια Ντέμπναμ-Κάρεϊ, Αρλεν Εσκαρπέτα, Μαξ Ντίκον, Νέιθαν Κρες, Τζέρεμι Σάμπτερ, Κάιλι Ντέιβις, Τζον Ριπ, Σκοτ Λόρενς.

*Open, Τετάρτη 07/02 στις 21:15

«Ένας Ακέραιος Άνθρωπος» (2017) σκηνοθεσία Μοχάμαντ Ρασούλοφ

Δραματική – Ο 35χρονος Ρεζά, έχοντας απομακρυνθεί από την πόλη, ζει μια ήρεμη ζωή με τη γυναίκα και τον μοναχογιό του, σε ένα απόμακρο χωριό στο Βόρειο Ιράν. Περνάει τις ημέρες του εκτρέφοντας χρυσόψαρα. Λίγο πιο δίπλα του, μια ιδιωτική εταιρεία που έχει στενές επαφές με την κυβέρνηση και τις τοπικές αρχές θα πάρει τον έλεγχο σε ο,τιδήποτε κινείται στην περιοχή.

Οι πάμπλουτοι μέτοχοί της έχουν πιέσει τους χωρικούς και τους μικροϊδιοκτήτες να ερειπώσουν τη γη τους, τις αγροικίες και τα σπίτια τους, για το συμφέρον της εταιρείας. Όμως ο Ρεζά αντιδρά. Σύντομα, ωστόσο, θα συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορεί πλέον να τα βάλει με αυτόν το ισχυρό, αλλά καλά κρυμμένο, σύστημα διαφθοράς που έχει δημιουργηθεί.

Παίζουν: Ρεζά Αχλαγκιράντ, Σουνταμπέ Μπεϊζαέ, Νασίμ Ανταμπέ

*ΕΡΤ3, Τετάρτη 07/02 στις 23:00

«Κινηματογράφος Majestic» (2001) σκηνοθεσία Φρανκ Ντάραμποντ

Δραματική Ρομαντική – Ο Τζιμ Κάρεϊ είναι ο Πήτερ Άπλετον, ένας σεναριογράφος του Χόλυγουντ, ο οποίος “απομακρύνεται” από τη βιομηχανία του κινηματογράφου λόγω των πολιτικών του πεποιθήσεων, με αποτέλεσμα να βρεθεί σε αδιέξοδο τόσο επαγγελματικά αλλά και στην προσωπική του ζωή.

Ένα βράδυ μεθυσμένος, οδηγώντας σε μία μικρή πόλη έξω από την Καλιφόρνια, προκαλεί ένα τροχαίο δυστύχημα και καταλήγει με απώλεια μνήμης.
Ο κάτοικος της πόλης Σταν Κέλερ τον βοηθά και τον πηγαίνει στο γιατρό της περιοχής που τον περιθάλπει.

Αποφασίζει να εγκατασταθεί στην πόλη για βρει από την αρχή τα «πατήματά» του.
Όλοι οι κάτοικοι όμως, πιστεύουν ότι πρόκειται για το χαμένο γιο του ιδιοκτήτη του μοναδικού σινεμά της πόλης, ο οποίος δεν επέστρεψε ποτέ από τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο και του συμπεριφέρονται ανάλογα.
Ο ίδιος μη μπορώντας να θυμηθεί την προηγούμενη ζωή του αποδέχεται το ρόλο του αγνοούμενου στρατιώτη.

Το παρελθόν του όμως τον βρίσκει ξανά και σύντομα η ζωή του θα ανατραπεί όπως και όλων γύρω του….

Παίζουν: Τζιμ Κάρεϊ, Λόρι Χόλντεν, Μάρτιν Λάνταου, Χαλ Χολμπρουκ, Μπομπ Μπάλαμαν, Τζέφρεϊ Ντεμαν.

*Open, Τετάρτη 07/02 στις 00:00

«Ο Θρύλος του Ζορρό» (2005) σκηνοθεσία Μάρτιν Κάμπελ

Δράσης Περιπέτεια Ρομαντική – Ο προστάτης των φτωχών και των αδικημένων, ο Ζορό, επιστρέφει, όχι μόνο για να σταματήσει έναν επικείμενο εμφύλιο πόλεμο, αλλά και για να ξανακερδίσει την γυναίκα που αγαπά και την εκτίμηση του ατίθασου γιου του, Χοακίν.

Βρισκόμαστε στο 1850 στο Σαν Φραντσίσκο, και ο μασκοφόρος ήρωας Ζορό έχει αφήσει τη μάσκα και τους ηρωισμούς απολαμβάνοντας μία ήσυχη, οικογενειακή ζωή. Τηρώντας έτσι την υπόσχεσή του στην Έλενα να ξεχάσει τις περιπέτειες και να συνεχίσουν τη ζωή τους ως ευυπόληπτη οικογένεια ντε λα Βέγκα.

Ο 10χρονος γιος του Χουάν δεν γνωρίζει τίποτε για την κρυφή ζωή του πατέρα του και σε πολλές περιπτώσεις τον αντιμετωπίζει σαν ένα μαλθακό, άβουλο πιόνι της αριστοκρατίας.

Όταν όμως οι Ιππότες της Αραγονίας, μία μυστική ισχυρή σέκτα, αποφασίζουν να εμποδίσουν τις επικείμενες εκλογές για την προσάρτηση της Καλιφόρνια στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Ζορρό δεν θα μείνει απλός παρατηρητής και είναι ο μόνος που μπορεί να τους σταματήσει.

Αποφασισμένος να τους πολεμήσει, πρέπει να έρθει αντιμέτωπος με την ίδια του την οικογένεια και την απειλή του χωρισμού…

Παίζουν: Αντόνιο Μπαντέρας, Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, Ρούφους Σιουέλ, Αντριάν Αλόνσο, Νικ Τσινλουντ, Μάικλ Εμερσον.

*Mega, Τετάρτη 07/02 στις 00:10

«Νύχτα Τρόμου» (2011) σκηνοθεσία Κρέγκ Γκιλέσπι

Θρίλερ – Ο τελειόφοιτος Τσάρλι Μπρούστερ είναι έτοιμος να κατακτήσει τον κόσμο! Ωστόσο, την ειδυλλιακή καθημερινότητά του στη γειτονιά, έρχεται να αναστατώσει η άφιξη του Τζέρι, ενός γοητευτικού αλλά και μυστηριώδους ξένου. Μια σειρά από εξαιρετικά ασυνήθιστα γεγονότα, ωθούν τον Τσάρλι να παρακολουθήσει κρυφά το νέο του γείτονα, κάτι που θα τον οδηγήσει σε μια αναπάντεχη διαπίστωση

Παίζουν: Άντον Γέλτσιν, Κόλιν Φάρελ, Τόνι Κολέτ, Ντέιβιντ Τέναντ. Σενάριο: Μάρτι Νόξον, Τομ Χόλαντ.

*Alpha, Τετάρτη 07/02 στις 00:15

« Το Πεπρωμένο της Τζούπιτερ» (2015) σκηνοθεσία Λάνα Γουατσόφσκι, Λίλι Γουατσόφσκι

Δράσης Περιπέτεια – Την ημέρα που γεννήθηκε η Τζούπιτερ, τα αστέρια έδειχναν ότι προορίζεται για μεγάλα πράγματα. Ενήλικη πλέον, η Τζούπιτερ ονειρεύεται ακόμα τον ουρανό με τα αστέρια, προσγειώνεται όμως στην πεζή πραγματικότητα της δουλειάς της ως καθαρίστριας σπιτιών και πρωταγωνίστρια μιας σειράς άτυχων περιστατικών.

Μόνο όταν ο Κέιν, ένας γενετικά τροποποιημένος πρώην στρατιωτικός κυνηγός, φτάνει στη Γη για να την εντοπίσει, αρχίζει να αντιλαμβάνεται τι της επιφυλάσσει η μοίρα. Η γενετική της υπογραφή την έχει χαρακτηρίσει ως την κληρονόμο μιας σπουδαίας κληρονομιάς, που μπορεί να αλλάξει την ισορροπία στο σύμπαν

Παίζουν: Μίλα Κούνις, Τσάνιγκ Τέιτουμ, Έντρι Ρέϊντμεν, Ντάγκλας Μπουθ, Σον Μπιν, Τάπενς Μιντλτον, Μπε Ντούνα, Νίκολας Νιούμαν, Μαρία Ντόιλ Κένεντι

*Star, Τετάρτη 07/02 στις 02:00