7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δευτέρα σήμερα και σου έχουμε επιλέξει επτά ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Firewall: Κωδικός Προστασίας» (2006) σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Λονκρέιν

Περιπέτεια – Ένας άντρας ξυπνά σε ένα εργαστήριο χωρίς μνήμη και μαθαίνει ότι μόλις επανήλθε στη ζωή μετά το θάνατό του. Πριν προλάβει να συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί, μια ομάδα μισθοφόρων εισβάλει στο εργαστήριο και απάγει τη γυναίκα του. Τώρα ο Χένρι πρέπει να τη βρει και να σώσει τη ζωή της. Πρώτα όμως, θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει τον Άλαν, έναν σκοτεινό πολέμαρχο που ετοιμάζει έναν παγκόσμιο στρατό από βιονικούς στρατιώτες..

Παίζουν: Χάρισον Φόρντ, Πολ Μπέτανι, Βιρτζίνια Μάντσεν, Μαίρη Λιν Ράισκουμπ, Ρόμπερτ Πάτρικ

*Open, Δευτέρα 12/02, στις 21:15

«Ο Κανόνας Της Σιωπής» (2012) σκηνοθεσία Ρόμπερτ Ρέντφορντ 

Δραματική Τρόμου – Ο Τζιμ Γκραντ (Ρόμπερτ Ρέντφορντ) είναι ένας επιφανής δικηγόρος που αναλαμβάνει υποθέσεις προάσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πατέρας μία κόρης, την οποία μεγαλώνει μόνος του, στα ήρεμα προάστια του Όλμπανι, στη Νέα Υόρκη.

Ο κόσμος του έρχεται τα πάνω-κάτω όταν ένας φιλόδοξος νέος δημοσιογράφος, ο Μπεν Σέπαρντ (Σία Λαμπέφ), αποκαλύπτει την πραγματική του ταυτότητά, αυτή δηλαδή ενός πρώην ακτιβιστή της οργάνωσης Weather Underground, που εξαιτίας της συμμετοχής του σε μία ένοπλη ληστεία, καταζητείται για φόνο.

Έχοντας ζήσει για περισσότερα από 30 χρόνια ως δικηγόρος, ο Γκραντ πρέπει τώρα να τραπεί σε φυγή. Εξαιτίας του, το FBI εξαπολύει ανθρωποκυνηγητό σε όλη τη χώρα, ενώ αυτός προσπαθεί να εντοπίσει το μοναδικό άτομο που μπορεί να «καθαρίσει» το όνομά του.

Καθώς ο Γκραντ αναμοχλεύει το παρελθόν του και επανασυνδέεται με πρώην μέλη της αντιπολεμικής οργάνωσης Weather Underground στην οποία ανήκε, o Σέπαρντ συνειδητοποιεί ότι κάτι δεν κολλά στην ιστορία.

Καθώς το FBI στενεύει τον κλοιό γύρω από τον Γκραντ, ο Σέπαρντ ανακαλύπτει συγκλονιστικά μυστικά που ο Γκραντ κρατούσε κρυμμένα τις τελευταίες τρεις δεκαετίες.

Παίζουν: Σία ΛαΜπέφ, Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Τζούλι Κρίστι, Νικ Νόλτε, Σούζαν Σάραντον.

*Alpha, Δευτέρα 12/02, στις 22:40

«Hardcore Henry» (2015) σκηνοθεσία Ίλια Ναϊσούλερ 

Δράσης – Ο Χένρι ξυπνάει σε ένα εργαστήριο έχοντας χάσει τη μνήμη του. Η γυναίκα του, η Εστέλ, του λέει πως το όνομά του είναι Χένρι, όμως αμέσως μετά πέφτει θύμα απαγωγής.

Η Εστέλ Βρίσκεται τώρα στα χέρια του Ακάν, ενός αιμοσταγούς πολέμαρχου που θέλει να δημιουργήσει έναν στρατό από υβρίδια ανθρώπων και ρομπότ.

Ο Χένρι ανακαλύπτει την αλήθεια πίσω από την ταυτότητά του και ξεκινά μια άνιση μάχη για να σώσει τη γυναίκα του.

Παίζουν: Σάρλτο Κόπλεϊ, Ντανίλα Κοζλόφσκι, Χάιλυ Μπέννεττ, Τιμ Ροθ, Σβετλάνα Ουστίνοβα.

*Open, Δευτέρα 12/02, στις 23:30

«Infidel» (2019) σκηνοθεσία Σάιρους Νοουράστε

Δράσης – Ο Νταγκ Ρόλινς επισκέπτεται την Αίγυπτο, μετά από πρόσκληση ενός φίλου του, για να μιλήσει για τις πρόσφατες εξεγέρσεις, αλλά πέφτει θύμα απαγωγής και δικάζεται με την κατηγορία της κατασκοπείας.

Η γυναίκα του, όμως, θα αναλάβει δράση και θα πάρει τον Νόμο στα χέρια της, αποφασισμένη να τον σώσει

Παίζουν: Τζιμ Καβίζελ,. Κλόντια Κάρβαν, Χαλ Οζσάν, Στέλιο Σαβάντε

*Star, Δευτέρα 12/02, στις 00:00

«Νύχτα Τρόμου» (2011) σκηνοθεσία Κρέγκ Γκιλέσπι

Θρίλερ – Ο τελειόφοιτος Τσάρλι Μπρούστερ είναι έτοιμος να κατακτήσει τον κόσμο! Ωστόσο, την ειδυλλιακή καθημερινότητά του στη γειτονιά, έρχεται να αναστατώσει η άφιξη του Τζέρι, ενός γοητευτικού αλλά και μυστηριώδους ξένου. Μια σειρά από εξαιρετικά ασυνήθιστα γεγονότα, ωθούν τον Τσάρλι να παρακολουθήσει κρυφά το νέο του γείτονα, κάτι που θα τον οδηγήσει σε μια αναπάντεχη διαπίστωση

Παίζουν: Άντον Γέλτσιν, Κόλιν Φάρελ, Τόνι Κολέτ, Ντέιβιντ Τέναντ. Σενάριο: Μάρτι Νόξον, Τομ Χόλαντ.

*Alpha, Δευτέρα 12/02, στις 01:15

«Ο Τελευταίος Μεγάλος Ήρωας» (1993) σκηνοθεσία Τζον ΜακΤίρναν

Κομεντί Περιπέτεια – Ο υπαστυνόμος Σλέιτερ είναι ένας και μοναδικός! Αήττητος, ακούραστος, και πανίσχυρος. Δεν έχει χάσει ποτέ ούτε μια μάχη στον πόλεμο εναντίον του εγκλήματος. Ο Σλέιτερ επιζεί κάθε καταστροφής, ενώ κατατροπώνει μόνος του έναν στρατό από κακοποιούς.

Οδηγώντας μια ανοιχτή Μπόνεβιλ του ’66, διασχίζει τους δρόμους του Λος ‘Αντζελες σαν ένας μοναχικός κάουμπόϊ. Μόνο που ο Σλέιτερ, ο μοναδικός αυτός σκληροτράχηλος αστυνομικός του Λος ‘Αντζελες, είναι σταρ του κινηματογράφου και επιννόηση της κινηματογραφικής βιομηχανίας. Για τον Ντάνι Μάντιγκαν, έναν 11χρονο κινηματογραφόφιλο πιτσιρικά, υπάρχει μόνο ένας μεγάλος ήρωας της οθόνης, κι αυτός δεν είναι άλλος από τον Τζακ Σλέιτερ.

Κατά τη διάρκεια μιας ιδιωτικής προβολής της τελευταίας περιπέτειας του Τζακ Σλέιτερ, χάρη σ’ ένα μαγικό εισιτήριο, ο Ντάνι θα περάσει στην άλλη πλευρά της οθόνης και θα ζήσει την μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής του, σ’ έναν κόσμο όπου όλα μπορούν να συμβούν.

Παίζουν: Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ, Τσαρλς Ντανς, Μερσέντες Ρούελ, Φ. Μάρεϊ Έιμπρεχαμ, Άντονι Κουίν

*Mega, Δευτέρα 12/02, στις 01:20

«Οι Αντικαταστάτες» (2000) σκηνοθεσία Χάουαρντ Ντόιτς

Κωμωδία – Όταν οι παίκτες της ομάδας φούτμπολ «Οι Φρουροί» κατεβαίνουν σε απεργία για οικονομικούς λόγους, ο ιδιοκτήτης της ομάδας Έντουαρντ Ο’ Νιλ προσλαμβάνει εκτάκτως τον πρώην προπονητή Τζίμι Μαγκίντι, αναθέτοντάς του να συγκροτήσει μια ομάδα αναπληρωτών.

Σκοπός του Ο’ Νιλ είναι η ομάδα του να συμμετάσχει στους τέσσερις τελευταίους αγώνες της σεζόν και να κερδίσει το κύπελλο!

Ο Μαγκίντι προσεγγίζει τον πρώην παίκτη Σέιν Φάλκο και μαζί συγκροτούν μια ομάδα από ετερόκλητους χαρακτήρες μεταξύ των οποίων είναι ο νυχτοφύλακας Κλίφορντ Φράνκλιν, οι αδελφοί και ράπερς Αντρέ και Τζαμάλ Τζάκσον, ο Φουμίκο, πρώην παλαιστής του σούμο, ένας κουφός, ένας αγχωτικός αστυνομικός και ένας κατάδικος, που συμμετέχει σε πρόγραμμα επανένταξης.

Άραγε θα κατορθώσει ο Μαγκίντι να μετατρέψει όλον αυτόν τον «όχλο» σε αληθινούς επαγγελματίες παίκτες του φούτμπολ και να κερδίσει το κύπελλο;

Παίζουν: Τζιν Χάκμαν, Κιάνου Ριβς, Ορλάντο Τζόουνς, Τζον Φάβρο, Μπρουκ Λάνγκτον, Τζακ Γουόρντεν

*Star, Δευτέρα 12/02, στις 02:15