14 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Κάτσε αναπαυτικά στον καναπέ και διάλεξε την αγαπημένη σου!

«Minions» (2015) σκηνοθεσία Κάιλ Μπαλντά, Πιέρ Κοφέν

Animation – Από την αρχή του κόσμου, τα Minions υπήρχαν σε αυτόν τον πλανήτη με σκοπό πάντα να υπηρετήσουν πιστά τα πιο καταθλιπτικά αφεντικά! Από τον T-Rex έως τον Ναπολέοντα, η κίτρινη, φλύαρη, ακατανόητη φυλή, βοήθησε τους μεγαλύτερους και πιο κακόβουλους κακοποιούς. Τα Minions καλούνται τώρα να δουλέψουν για ένα νέο αφεντικό, την Scarlet Overkill, που φιλοδοξεί να γίνει η πρώτη γυναίκα κακός του κόσμου ενώ ταυτόχρονα θα προσπαθήσουν να σώσουν όλα τα Minions από την εξόντωση…

Με τις φωνές των: Κώστας Τσάκωνας, Δανάη Καλαχώρα, Χρήστος Θάνος, Σπύρος Τσεκούρας, Γιώργος Πετρόχειλος.

*Star, Σάββατο 17/02, στις 21:00

«Ξυπόλητος Πρίγκηψ» (1966) σε σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Ελληνική ταινία – Ο Κώστας υποδύεται έναν άραβα ευγενή που διαμένει στο ξενοδοχείο ενός φίλου του, προκειμένου να εξασφαλίσει χρήματα για να παντρευτεί την αγαπημένη του. Η κατάσταση μπερδεύεται εξαιρετικά, όταν οι φίλοι της κοπέλας του τον βλέπουν ντυμένο άραβα, να περιστοιχίζεται από όμορφες γυναίκες. Τα πράγματα ξεφεύγουν εντελώς απ’ τον έλεγχο, όταν στο ξενοδοχείο φτάνει ο αληθινός πρίγκιπας.

Παίζουν: Κώστας Βουτσάς, Μάρθα Καραγιάννη, Ζωζώ Σαπουντζάκη, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Βαγγέλης Σειληνός, Ανδρέας Μπάρκουλης, Νανά Σκιαδά, Δημήτρης Καλλιβωκάς, Γιώργος Τσιτσόπουλος, Δημήτρης Μπισλάνης

*Mega, Σάββατο 17/02, στις 21:40

«Πάντινγκτον 2» (2017) σκηνοθεσία Πολ Κινγκ

Κομεντί Περιπέτεια – Ο πιο διάσημος αρκούδος του κόσμου επιστρέφει, με νέες περιπέτειες, σε μία μαγική ταινία για όλη την οικογένεια! Η πολυαναμενόμενη συνέχεια βρίσκει τον Πάντινγκτον ευτυχισμένο στο σπίτι της οικογένειας Μπράουν στο Λονδίνο. Ο Πάντινγκτον ψάχνει το τέλειο δώρο για τα 100ά γενέθλια της πολυαγαπημένης θείας του, Λούσι και εντοπίζει ένα μοναδικό pop-up βιβλίο στο μαγαζί με αντίκες του κ. Γκρούμπερ. Έτσι αναλαμβάνει μία σειρά από μικροδουλειές ώστε να μπορέσει το αγοράσει. Όταν όμως το βιβλίο κλαπεί, μόνο ο Πάντινγκτον και οι Μπράουν μπορούν να ανακαλύψουν τον κλέφτη, ο οποίος φαίνεται να είναι άσος στις μεταμφιέσεις..

Παίζουν: Μαντλίν Χάρις, Σάμιουελ Τζόσλιν, Σάλι Χόκινς, Χιού Γκραντ, Χιού Μπόνεβιλ, Μπεν Γουίσοου.

*Open, Σάββατο 17/02, στις 21:45

«Πλατεία Αμερικής» (2016) σε σκηνοθεσία Γιάννης Σακαρίδης

 Δραματική – Με φόντο την πολύβουη Πλατεία Αμερικής, τέσσερις διαφορετικοί άνθρωποι συναντιούνται και η πορεία του ενός καθορίζεται από τον άλλο. Ο Μπίλι (Γιάννης Στάνκογλου) και ο Νάκος (Μάκης Παπαδημητρίου) είναι φίλοι από παιδιά, όμως έχουν εξελιχθεί σε δύο διαμετρικά αντίθετους χαρακτήρες.

Ο Νάκος, ζει ακόμα με τους γονείς του (Θέμις Μπαζάκα, Ερρίκος Λίτσης), μισεί τους ξένους που έχουν κατακλύσει το μόνο πράγμα που του δίνει ταυτότητα, τη γειτονιά του. Εκεί, ο Μπίλι, ένας rock n’ roll σαραντάρης με το δικό του μπαρ και το παράνομο tattoo studio στο πατάρι, παρατηρεί τις αλλαγές στο τοπίο μέχρι που μια αναπάντεχη ερωτική ιστορία βομβαρδίζει τον μικρόκοσμό του.

Η Τερέζα (Ξένια Ντάνια), μια μπλεγμένη στα δίχτυα της Μαφίας Αφρικανή τραγουδίστρια, θέλει να καλύψει ένα παλιό tattoo, επισκέπτεται τον Μπίλι και η χημεία μεταξύ τους είναι ακαριαία. Παράλληλα, ο Τάρεκ (Βασίλης Κουκαλάνι), ένας απελπισμένος πρόσφυγας από τη Συρία με τη 10άχρονη κόρη του, απευθύνεται όπου μπορεί για να φύγει από τη χώρα. Όσο ο Νάκος καταστρώνει σχέδιο εξολόθρευσης μεταναστών, η τύχη υφαίνει τη δική της πλοκή και φέρνει τις μοίρες των ανθρώπων κοντά, όσο μακριά κι αν γεννήθηκαν.

Παίζουν: Γιάννης Στάνκογλου, Μάκης Παπαδημητρίου, Βασίλης Κουκαλάνι, Θέμις Μπαζάκα, Ερρίκος Λίτσης, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Ξένια Ντάνια, Ρέα Πεδιαδιτάκη, Σουλτάν Αμίρ, Πέτρος Σαντοβίτο, Αχιλλέας Κυριακίδης

*ΕΡΤ3, Σάββατο 17/02, στις 22:30

«Wonder Woman» (2017) σκηνοθεσία Πάτι Τζένκινς

Δράσης, περιπέτεια, φαντασίας – Πριν να γίνει γνωστή ως η Γουόντερ Γούμαν, ήταν η Νταϊάνα, πριγκίπισσα των Αμαζόνων, μεγαλωμένη σε ένα προστατευμένο από τον κόσμο, παραδεισένιο νησί και εκπαιδευμένη να γίνει μια ανίκητη πολεμίστρια.

Η ζωή της αλλάζει, όταν ένας Αμερικάνος πιλότος πέφτει στις ακτές του νησιού της και της λέει για ένα μεγάλο πόλεμο που εξαπλώνεται στον έξω κόσμο.

Η Νταϊάνα θα αποφασίσει να αφήσει τον κόσμο της, πεπεισμένη ότι μπορεί να σταματήσει την απειλή. Πολεμώντας δίπλα στους ανθρώπους, σε έναν πόλεμο χωρίς προηγούμενο, η Νταϊάνα θα ανακαλύψει το εύρος των δυνάμεων της… και μαζί το πραγματικό της πεπρωμένο.

Παίζουν: Γκαλ Γκαντότ, Κρις Πάιν, Ρόμπιν Ράιτ, Ντάνι Χιούστον, Ντέιβιντ Θιούλις.

*Star, Σάββατο 17/02, στις 22:50

«Detective Knight: Independence» (2022) σκηνοθεσία Έντουαρντ Ντρέικ

Δράσης – Ο ντετέκτιβ Νάιτ και ο συνεργάτης του πρέπει να τρέξουν ενάντια στον χρόνο για να σταματήσουν τον ψυχικά διαταραγμένο εκδικητή και το ανεξέλεγκτο όχημα του ΕΚΑΒ που οδηγεί, πριν να είναι πολύ αργά.

Στην πορεία, αποκαλύπτουν έναν ιστό από ψέματα και απάτες και θέτουν σε κίνδυνο τις ίδιες τους τις ζωές καθώς πλησιάζουν στην αλήθεια.

Ο ντετέκτιβ Νάιτ θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσει όλες τις ικανότητες και την πείρα του σε ανάλογες καταστάσεις, για να σώσει την πόλη από την καταστροφή την Ημέρα της Ανεξαρτησίας.

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Τζακ Κίλμερ, Γουίλοου Σιλντς, Λόχλιν Μονρό, Μάικλ Σπαρκς

*Skai, Σάββατο 17/02, στις 23:00

«Κάποτε στο Χόλιγουντ» (2019) σκηνοθεσία Κουέντιν Ταραντίνο

Δραματική Κωμωδία – Λος Άντζελες 1969. Όλα αλλάζουν, η κοινωνία αλλά και η κινηματογραφική βιομηχανία του Χόλυγουντ.

Ο διάσημος τηλεοπτικός αστέρας Ρικ Ντάλτον (Leonardo DiCaprio) και ο επί χρόνια κινηματογραφικός του «παρτενέρ», που εκτελεί χρέη κασκαντέρ, Κλιφ Μπουθ (Brad Pitt) προσπαθούν να βρουν θέση στα νέα δεδομένα του κινηματογράφου.

Ο Ρικ ξεκίνησε με μία κινηματογραφική καριέρα, ξέπεσε σε ρόλο πρωταγωνιστή για μία τηλεοπτική σειρά η οποία “κόπηκε” και αναρωτιέται αν πρέπει να δεχθεί να πρωταγωνιστήσει σε Ιταλικά σπαγγέτι γουέστερν, που του προτείνει ο ατζέντης του Μάρβιν Σουαρτζ (Αλ Πατσίνο).

Ο Κλιφ είναι ο μόνιμος κασκαντέρ του όλα αυτά τα χρόνια, έχει γίνει ο κολλητός του, ο σοφέρ, ο μάστορας, ο ψυχολόγος του, πάντα υποστηρικτικός και αποδοτικός, με ένα μάλλον σκοτεινό παρελθόν, τον ενδιαφέρει μόνο η ηρεμία και η ύπαρξή του και, αποτελεί τον πραγματικό ήρωα της ταινίας απέναντι στον ανασφαλή, αλκοολικό αστέρα, τον Ρικ.

Παίζουν: Λεονάρντο Ντικάπριο, Μπραντ Πιτ, Μάργκο Ρόμπι, Ντακότα Φάνινγκ, Σκουτ Μακνέρι, Αλ Πατσίνο, Τίμοθι Όλιφαντ, Τζέιμς Μάρσντεν, Κερτ Ράσελ, Ντέμιαν Λιούις, Τιμ Ροθ, Εμίλ Χιρς.

*ΕΡΤ1, Σάββατο 17/02, στις 23:30

«Κάθε Φορά Πρώτη Φορά» (2004) σκηνοθεσία Πίτερ Σιγκάλ

Ο Χένρι Ροθ (Άνταμ Σάντλερ) είναι ένας κτηνίατρος στο νησί Οάχου στη Χαβάη και φανατικός εργένης, γι΄ αυτό όλες οι ερωτικές του περιπέτειες είναι με τουρίστριες ώστε να αποφεύγει δεσμεύσεις και τις σοβαρές σχέσεις.

Μια ζημιά στο σκάφος του όμως γίνεται η αιτία να γνωρίσει την Λούσι (Ντριού Μπάριμορ), μια ντόπια κοπέλα την οποία ερωτεύεται και επιστρέφει την επόμενη μέρα για να την ξαναδεί.

Η Λούσι όμως δεν τον γνωρίζει και πρέπει να ξανασυστηθούν, γιατί πάσχει από μια μορφή αμνησίας που την εμποδίζει να θυμάται οτιδήποτε πέραν του 24ωρου που ζει.

Όπως του εξηγεί η ιδιοκτήτρια του εστιατορίου Σου (Έιμι Χιλ) που γνωρίζονται με την Λούσι, αυτό οφείλεται σε ένα σοβαρό αυτοκινητιστικό ατύχημα που είχε η Λούσι με τον πατέρα της, την ημέρα των γενεθλίων του.

Έτσι η Λούσι ζει πιστεύοντας ότι κάθε μέρα είναι Κυριακή 13 Οκτωβρίου, ένα χρόνο πριν.

Ο Χένρι αποφασίζει να κερδίσει την αγάπη της και καθημερινά εφευρίσκει τρόπους και τεχνάσματα να παραμείνει στη μνήμη της και στη ζωή της.

Ο συγκεκριμένος τύπος αμνησίας που πάσχει η πρωταγωνίστρια στην ταινία έχει διαπιστωθεί τουλάχιστον σε δύο άτομα. Ένας άντρας στην Μεγάλη Βρετανία, ο οποίος χάνει την μνήμη του κάθε 90 λεπτά και μία γυναίκα που η μνήμη της σταμάτησε μετά από ένα αθλητικό ατύχημα στις 15 Οκτωβρίου 2014.

Το καφέ Hukilau που έπαιρναν κάθε μέρα το πρωινό τους οι δύο πρωταγωνιστές βρίσκεται ακόμη στο Kualoa Ranch, ένας επίγειος παράδεισος 25 μίλια από την Χονολουλού.

Παίζουν: Ανταμ Σάντλερ, Ντρου Μπάριμορ, Ρομπ Σνάιντερ, Νταν Ακρόιντ.

*Mega, Σάββατο 17/02, στις 23:40

«Δικός σου Για Πάντα» (2012) σκηνοθεσία Σκοτ Χικς

Δραματική Μυστηρίου Ρομαντική – Ο λοχίας του σώματος πεζοναυτών, Λόγκαν Θίμπολτ (Έφρον), επιστρέφει από την τρίτη θητεία του στο Ιράκ, με το μόνο πράγμα που τον κράτησε ζωντανό, την φωτογραφία μιας άγνωστης σε εκείνον γυναίκας, που βρήκε τυχαία. Όταν μαθαίνει το όνομα της (Σίλινγκ) και τη διεύθυνσή της, αποφασίζει να την βρει και να ζητήσει δουλειά στο στάβλο που έχει η οικογένειά της.

Παρά την αρχική δυσπιστία της και τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζει στη ζωή της, μεταξύ τους θα αναπτυχθεί ένας έρωτας, κάνοντας τον Λόγκαν να πιστέψει πως αυτή η γυναίκα, η Μπεθ, είναι όχι μόνο το γούρι του, αλλά και κάτι παραπάνω.

Παίζουν: Ζακ Εφρον, Τέιλορ Σίλινγκ, Μπλάιθ Ντάνερ, Ρίλεϊ Τόμας Στιούαρτ, Τζέι Ρ. Φέργκιουσον.

*Open, Σάββατο 17/02, στις 00:15

«Το μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι» (2001) σκηνοθεσία Τζον Μάντεν

Δραματική Ρομαντική – Έτος 1940 και ενώ ο πόλεμος έχει ήδη ξεσπάσει στην Ευρώπη, στον νησί της Κεφαλλονιάς η ζωή συνεχίζεται ήρεμα. Όταν οι άνδρες του νησιού πληροφορούνται πως τα ιταλικά στρατεύματα εισέβαλαν στην Αλβανία, σε μια έξαρση πατριωτισμού, αποφασίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον αγώνα κατά του Άξονα.

Μεταξύ των ανδρών που φεύγουν από το νησί είναι και ο Μαντράς, ένας νεαρός ψαράς, που αφήνει πίσω του τη μητέρα του και την Πελαγία, την κοπέλα που αγαπά.

Και ενώ οι άνδρες εγκαταλείπουν το νησί, τα ιταλικά στρατεύματα εισβάλλουν στην Ελλάδα.

Όμως οι προύχοντες του νησιού δεν διστάζουν να ανακοινώσουν πως οι κάτοικοι της Κεφαλλονιάς θα παραδοθούν μόνο σε Γερμανό αξιωματικό. Καθώς κανένας από τους παρόντες Γερμανούς δεν μιλά ελληνικά, ο λοχαγός Αντόνιο Κορέλι, αναλαμβάνει να μεσολαβήσει ως διερμηνέας, αφού γνωρίζει καλά την ελληνική γλώσσα.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νησί, ο Κορέλι γνωρίζεται με την Πελαγία και σύντομα ένα φλογερό ειδύλλιο αναπτύσσεται ανάμεσά τους.

Όμως σύντομα η Πελαγία πληροφορείται πως ο Μαντράς, που νόμιζε για σκοτωμένο, ζει ακόμη και τώρα πια είναι μέλος της ελληνικής αντίστασης κατά των Γερμανών.

Η νεαρή κοπέλα θα πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στους δύο άνδρες που αγαπά…

Παίζουν:Νίκολας Κέιτζ, Πενέλοπι Κρουζ, Κρίστιαν Μπέιλ, Ειρήνη Παππά, Τζον Χερτ, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Μιχάλης Γιαννάτος, Δημήτρης Καμπερίδης, Βίκυ Μαραγκάκι

*Ant1, Σάββατο 17/02, στις 00:45

«Το Πράσινο Βιβλίο» (2018) σκηνοθεσία Πίτερ Φαρέλι

Δραματική κομεντί – Βασισμένη σε μια αληθινή φιλία. 1960. O Τόνι Λιπ, πορτιέρης από μία Ιταλο-αμερικανική γειτονιά του Μπρόνξ, προσλαμβάνεται ως οδηγός του Δόκτωρα Ντον Σίρλει, ενός παγκοσμίου φήμης αφροαμερικάνου πιανίστα, για να τον συνοδεύσει σε μία περιοδεία από το Μανχάταν, στον βαθύ Αμερικάνικο Νότο. Θα πρέπει να κινηθούν στηριζόμενοι στο «Πράσινο Βιβλίο», που θα τους υποδείξει τα ελάχιστα καταλύματα, εστιατόρια κ.λπ. που ήταν τότε ασφαλή για τους Αφροαμερικανούς.

Παίζουν: Βίγκο Μόρτενσεν, Μαχέρσαλα Αλί, Λίντα Καρτελίνι, Σεμπάστιαν Μανισκάλο, Ντίμιτερ Ντ. Μαρίνοφ.

*Skai, Σάββατο 17/02, στις 01:00

«Γλυκιά Ήβη» (1992) σκηνοθεσία Κατ Σία

Μυστηρίου Τρόμου – Η Κoύπερ, o Ντάριλ και η Τζόρτζι, είvαι τα τρία μέλη μιας εύπoρης oικoγέvειας πoυ ζoυv μαζί, αλλά απoξεvωμέvα. Όταv η σαγηvευτική Ήβη μπαίvει στη ζωή τoυς, γίvεται φίλη και έμπιστή τoυς, καθώς τoυς πρoσφέρει τη ζεστασιά, πoυ τόσo είχαv αvάγκη.

Σύvτoμα, η Ήβη καταφέρvει vα γoητεύσει τov αρχηγό της oικoγέvειας, o oπoίoς τηv ερωτεύεται παράφoρα, χωρίς vα γvωρίζει ότι πρόκειται στηv πραγματικότητα για μια σαταvική γυvαίκα.

Τo μόvo πoυ έχει στo μυαλό της η Ηβη είvαι τελικά η πρoδoσία, η εκδίκηση και τo έγκλημα

Παίζουν: Ντρoυ Μπάριμoρ, Τoμ Σκέριτ, Σάρα Γκίλμπερτ, Τσέριλ Λαvτ, Λεονάρντο ντι Κάπριο, Τζιν Σάκατα, Τάιμ Γουίντερς, Τόνι Ερβολίνα

*Star, Σάββατο 17/02, στις 01:45

«Μικρός στο Μάτι» (2006) σκηνοθεσία Κίνεν Άιβορι Γουέιανς

Κωμωδία – Όταν η ληστεία του περίφημου διαμαντιού της βασίλισσας από κοσμηματοπωλείο πάει στραβά, ο νάνος κλέφτης κοσμημάτων Κάλβιν Σιμς και ο χαζοβιόλης συνεργάτης του Πέρσι, αναγκάζονται να κρύψουν το πετράδι μέσα στην τσάντα της Βανέσα ‘Εντουαρντς που βρισκόταν εκεί.

Και όταν ο μικρόσωμος Κάλβιν ανακαλύπτει ότι ο σύζυγος της Βανέσα θέλει απεγνωσμένα μωρό, αποφασίζει να βάλει πάνες και να κάνει ο ίδιος το εγκαταλελειμένο μωρό στα σκαλοπάτια του σπιτιού τους!

Παίζουν: Μάρλον Γουέιανς, Σον Γουέιανς, Κέρι Γουάσινγκτον, Τζον Γουίδερσπουν.

*Mega, Σάββατο 17/02, στις 01:50

«Happy Feet» (2006) σκηνοθεσία Τζορτζ Μίλερ, Γουόρεν Κόουλμαν, Τζούντι Μόρις

Κινούμενα Σχέδια – Στην καλλιτεχνική κοινωνία των βασιλικών πιγκουίνων, όπου το μεγαλύτερο προσόν είναι η καλή φωνή, ο νεογέννητος Μαμπλ (Ελάιζα Γουντ) είναι διαφορετικός. Είναι φάλτσος και δεν μπορεί να τραγουδήσει όπως οι άλλοι πιγκουίνοι, αλλά μπορεί να χορέψει.

Όσο επαναστατικό κι αν φαίνεται αυτό στους γηραιότερους πιγκουίνους, η μητέρα του (Νικόλ Κίντμαν) δέχεται την εκκεντρικότητά του. Ο πατέρας του (Χιου Τζακμαν) έχει διαφορετική άποψη, αλλά πιστεύει πως η κατάσταση θα καλυτερέψει. Άλλωστε το είδος αυτό των αριστοκρατικών πιγκουίνων φημίζεται για τις ωραίες φωνές και όχι για τις χορευτικές ικανότητες.

Και αργότερα οι χαριτωμένοι αρσενικοί πιγκουίνοι ελκύουν το ταίρι τους με το τραγούδι τους. Στην πραγματικότητα, αν ο Μαμπλ δεν έχει το δικό του «τραγούδι της καρδιάς του», δε θα καταφέρει ποτέ να ζευγαρώσει…

Ο Μαμπλ προσπαθεί να ενταχθεί κοινωνικά για να αρέσει στην καλλίφωνη Γκλόρια (Μπρίτανι Μέρφι), όμως η διαφορετικότητά του αναγκάζει τον αρχιερέα (Χιουγκο Γουειβιγκ) να τον διώξει. Περιπλανώμενος βρίσκει στη χώρα της Αδελίας μια φυλή πιγκουίνων, οι οποίοι εντυπωσιάζονται από τις χορευτικές του φιγούρες και τον θαυμάζουν για τις ικανότητές του.

Οι μικροσκοπικοί πιγκουίνοι ‘κατευθύνονται’ από τον μάγο Ραμόν (Ρόμπιν Γουίλιαμς), ένα τρελαμένο ροκ γκουρού, τον μόνο πιγκουίνο που ισχυρίζεται ότι έχει δει τους εξωγήινους.

Τα ξένα αυτά όντα δεν είναι άλλοι από τους ανθρώπους που καταστρέφουν το οικοσύστημα και ‘παίρνουν’ τα ψάρια από τους πιγκουίνους. Ο Μαμπλ, μαζί με τους καινούριους του φίλους, ξεκινά ένα ταξίδι για να παρακαλέσει τους ‘εξωγήινους’ να σταματήσουν να τους στερούν την τροφή.

*Open, Σάββατο 17/02, στις 02:15