11 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Το Σάββατο επιτέλους έφτασε. Διάλεξε την αγαπημένη σου για το σημερινό βράδυ!

«Μπάτε σκύλοι αλέστε 2» (2019) σκηνοθεσία Κρις Ρενό, Τζόναθαν ντελ Βαλ

Animation – Το αιώνιο ερώτημα παραμένει: τι κάνουν τα κατοικίδια στο σπίτι όταν λείπουν τα αφεντικά;

Ο ήρωας της ιστορίας, ο Μαξ, ένα χαριτωμένο Τζακ Ράσελ Τεριέ, περνάει μια παράξενη φάση ζωής. Η ιδιοκτήτριά του έχει πλέον παντρευτεί και έχει αποκτήσει ένα παιδάκι, το οποίο ο Μαξ αισθάνεται ότι είναι ανυπεράσπιστο και πρέπει να προστατέψει με κάθε τρόπο.

Αυτή η αίσθηση καθήκοντος θα του δημιουργήσει πολλούς φόβους.

Ένα ταξίδι στην εξοχή, μαζί με τον αδελφό του, τον μαλλιαρό Δούκα, ίσως να δώσει τη λύση σε όλα. Σε αυτό το ταξίδι λοιπόν, θα συναντήσουν τρομαγμένες γαλοπούλες, κυνικές αγελάδες και επιθετικές αλεπούδες, που απλά θα επιβαρύνουν τα άγχη του Μαξ.

Όμως, η γνωριμία τους με ένα σοφό τσοπανόσκυλο θα τους βοηθήσει να ξεπεράσουν τις αστικές φοβίες τους.

Στο μεταξύ, η γάτα Κλόη και η Γκίτζετ, χάνουν ένα πολύτιμο παιχνίδι και πρέπει να οργανώσουν μια μεγάλη επιχείρηση διάσωσης ενώ ο χνουδωτός λαγός Χιονόμπαλας, θα αισθανθεί σούπερ ήρωας!

Με τις φωνές των: Πέιτον Όσβαλτ, Κέβιν Χαρτ, Χάρισον Φορντ

*Star, Σάββατο 2/03, στις 21:00

«Υπεράνω του Νόμου» (2019) σκηνοθεσία Τζεϊμς Κάλεν Μπρίσακ

Δράσης – Ο Φρανκ Γουίλσον είναι ένας πρώην διεφθαρμένος αστυνομικός , ο οποίος όταν έφυγε από το Σώμα και η σύζυγός του απεβίωσε, μετακόμισε εκτός πόλης για να κάνει μια καινούργια αρχή.

Ο γιος του όμως δεν συμφωνούσε με αυτή την επιλογή και επέστρεψε πίσω στη μεγαλούπολη. Η ζωή του σύντομα πήρε την κάτω βόλτα και μπλέχτηκε με τον τζόγο και την τοπική μαφία.

Τα χρέη του στον τζόγο, τα οποία αδυνατούσε να πληρώσει οδήγησαν στην εν ψυχρώ δολοφονία του από τους τοκογλύφους που τον δάνειζαν.

Όταν η είδηση για τον θάνατό του φτάνει στον πατέρα του, αυτός που είχε την φήμη “του πιο βρώμικου αστυνομικού στην πόλη” θα συνεργαστεί με έναν μαφιόζο, μία βοηθό εισαγγελέα και έναν πρώην συνάδελφο για να φέρει τον δολοφόνο του γιου του ενώπιον της δικαιοσύνης.

Παίζουν: DMX, Στήβεν Σηγκάλ, τζόνι Μένσερ, Σάξον Σαρμπίνο, Μπιλ Κομπς, Κιμ Ντελόγκι, Ζακ Γουάρντ

*Open, Σάββατο 2/03, στις 22:00

«Superman: Η Επιστροφή» (2006) σκηνοθεσία Μπράιαν Σίνγκερ

Δράσης – Έχουν περάσει πέντε χρόνια από τότε που ο Σούπερμαν εγκατέλειψε τη Γη για να αναζητήσει την πατρίδα του, τον πλανήτη Κρύπτον. Όμως το ταξίδι του έχει απογοητευτική κατάληξη: τώρα πια ο Κρύπτον είναι ένας πλανήτης κατεστραμμένος, χωρίς ίχνη ζωής και τα ερείπια, που δεσπόζουν στην επιφάνειά του, μαρτυρούν το οριστικό τέλος του.

Η επιστροφή του στη Γη είναι γεμάτη απρόοπτες εξελίξεις.

Η παλιά του αγάπη, η Λόις Λέιν, είναι αρραβωνιασμένη με τον Ρίτσαρντ Χουάιτ, φίλο του αφεντικού της, και μητέρα ενός αγοριού ενώ παράλληλα το μέλλον του πλανήτη απειλείται από την… φιλοδοξία του ψυχοπαθούς Λεξ Λούθορ. Ο τελευταίος, που οι προηγούμενες προσπάθειές του να καταστρέψει την Καλιφόρνια είχαν «πέσει στο κενό» χάρη στην έγκαιρη επέμβαση του Σούπερμαν, ορκισμένος να πάρει την εκδίκησή του, έχει ήδη θέσει τις βάσεις για την εφαρμογή του επόμενου σχεδίου του.

Αυτή τη φορά ο Λούθορ σκοπεύει να… δημιουργήσει μια καινούρια ήπειρο! Βέβαια μια τέτοια κίνηση προϋποθέτει τον καταποντισμό των παλιών ηπείρων και τον αναπόφευκτο θάνατο δισεκατομμυρίων ανθρώπων. Ο Σούπερμαν είναι αποφασισμένος να τον σταματήσει. Μόνο που δεν γνωρίζει πως η νέα αυτή γη έχει ως βασικό συστατικό της τους κρυστάλλους κρυπτονίτη, που ο Λούθορ είχε κλέψει από το Κάστρο της Λήθης και που αποτελούν την αχίλλειο πτέρνα του Σούπερμαν καθώς είναι το μοναδικό στοιχείο που μπορεί να τον εξοντώσει.

Θα καταφέρει άραγε ο μοναχικός υπερήρωας να νικήσει τον Λούθορ για μια ακόμη φορά και να κερδίσει την καρδιά της Λόις Λέιν; Και ποια είναι τελικά η σχέση του με τον γιο της αγαπημένης του;

Παίζουν: Μπράντον Ρουθ, Κέιτ Μπόσγουορθ, Κέβιν Σπέισι, Τζέιμς Μάρσντεν, Πάρκερ Πόουζ

*Star, Σάββατο 2/03, στις 22:50

«Οι Άντρες με τα Μαύρα» (1997) σκηνοθεσία Μπάρι Σόνενφελντ 

Δράσης Κομεντί – Βρισκόμαστε στο όχι ιδιαίτερα μακρινό μέλλον και η Νέα Υόρκη έχει μετατραπεί σε ένα κρυφό παράδεισο για ένα πλήθος εξωγήινων προσφύγων από όλες τις γωνιές του σύμπαντος.

Μια μυστική κυβερνητική οργάνωση, οι «Άνδρες με τα μαύρα», φέρουν την ευθύνη να κρατούν τα μεταμφιεσμένα όντα σε τάξη προκειμένου να αποφεύγονται οι διαταραχές στην ισορροπία του ανθρώπινου πληθυσμού.

Όταν ένας διαγαλαξιακός τρομοκράτης φθάνει στη Γη για να κλέψει ένα πολυσήμαντο αντικείμενο από έναν ομόφυλό του το καθήκον της σύλληψης του και ακολούθως της σωτηρίας του κόσμου θα αναλάβουν ένας πράκτορας της οργάνωσης και ένας νεαρός μαθητευόμενός του.

Παίζουν: Γουίλ Σμιθ, Τόμι Λι Τζόουνς, Λίντα Φιορεντίνο, Βίνσεντ Ντ Ονόφριο.

*ΕΡΤ1, Σάββατο 2/03, στις 23:30

«Ο άνθρωπος που ταπείνωσε τον Χίτλερ» (2016) σκηνοθεσία Στίβεν Χόπκινς Βιογραφική, δράμα – Η ταινία βασίζεται στη ζωή και τις επιδόσεις του Αφροαμερικανού δρομέα και άλτη Τζέσε Όουενς.

Ο Τζέσε Όουενς κατάφερε να μπει στο πανεπιστήμιο, χάρη στις εκπληκτικές του επιδόσεις ως σπρίντερ, ήταν άλλωστε ο μόνος τρόπος να σπουδάσει τότε ένας άπορος νεαρός μαύρος.

Η ιστορία του μοιάζει και αυτή σαν δρόμος μετ’ εμποδίων, καθώς ο Οουενς καλείται να υπερβεί τις φυλετικές διακρίσεις που ακόμη διαχωρίζουν την Αμερική, να ανταπεξέλθει στην απαιτητική προπόνηση όπου τον υποβάλλει ο προπονητής του Λάρι Σνάιντερ (Τζέισον Σουντέικις), να σπάσει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, ξεπερνώντας μεγαλύτερες προκλήσεις από τους υπόλοιπους αθλητές, να κρατήσει την αγάπη της γυναίκας του και να πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες του ’36.

Το 1936, οι Ολυμπιακοί Αγώνες διοργανώθηκαν στο Βερολίνο. Στόχος της Ναζί κυβέρνησης της Γερμανίας ήταν να χρησιμοποιηθούν ως ευκαιρία ανάδειξης των απόψεων του Χίτλερ σχετικά με την ανωτερότητα της Άριας φυλής. Αυτό το όνειρο όμως το γκρέμισε ο Αφροαμερικανός αθλητής, ο Τζέσι Όουενς.

Παρά το δίλημμα της συμμετοχής ή όχι στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Όουενς τελικά αποφασίζει να πάρει μέρος, θεωρώντας ότι η καλύτερη εκδίκηση ενάντια στην ναζιστική προπαγάνδα θα ήταν ένας δικός του θρίαμβος – ο οποίος και έρχεται.

Παίζουν: Στέφαν Τζέιμς, Τζέισον Σουντέικις, Τζέρεμι Άιρονς, Γουΐλιαμ Χαρτ, Έλι Γκόρι, Σανίς Μπάτον.

*Open, Σάββατο 2/03, στις 00:00

«Οικόπεδο 12» (2013) σκηνοθεσία Κυριάκος Τοφαρίδης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Βρετανικοί ερευνητικοί δορυφόροι, τυχαία ανακαλύπτουν την ύπαρξη μεγάλων κοιτασμάτων πετρελαίου στην περιοχή των Παλιών Μεταλλείων της Κύπρου.

Η έκταση ανήκει κατά το μεγαλύτερο μέρος της σε έναν Κύπριο συνταξιούχο, τον Κωσταντά Ριζίτη, που την είχε αγοράσει από τον συνάδελφό του Τουρκοκύπριο Αχμέτ Μπέιογλου και τώρα ζει εκεί με τη γυναίκα του.

Το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης οδηγεί σε χρεοκοπία τους δύο γιους του ζεύγους, αναγκάζοντάς τους να μετακομίσουν με τις οικογένειές τους στο πατρικό σπίτι.

Με την άφιξη Βρετανών πρακτόρων και του Τουρκοκύπριου κληρονόμου, αλλά και με την κυβέρνηση να επιμένει να αγοράσει το σπίτι, η κατάσταση κινδυνεύει να βρεθεί εκτός ελέγχου.

Παίζουν: Κώστας Δημητρίου, Κάρμεν Ρουγγέρη, Μιχάλης Μαρίνος, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Ειρήνη Κωνσταντίνου, Ζωή Κυπριανού, Νίτου Τσάντρα, Οσμάν Άλκας.

*Skai, Σάββατο 2/03, στις 00:30

«Ξενοδοχείο Grand Budapest» (2014) σκηνοθεσία Γουές Άντερσον

Κομεντί – Η ταινία αφηγείται τις περιπέτειες του Γκούσταβ Χ, ενός θρυλικού θυρωρού, ο οποίος εργάζεται σε ένα διάσημο ευρωπαϊκό ξενοδοχείο κατά τη διάρκεια μεταξύ των πολέμων μαζί με τον Ζίρο Μουσταφά, τον νεαρό που δουλεύει στο λόμπι, ο οποίος γίνεται ο πιο πιστός του φίλος. Η ιστορία περιλαμβάνει την κλοπή και την ανάκτηση ενός ανεκτίμητου πίνακα της Αναγέννησης και τη μάχη για μια τεράστια οικογενειακή περιουσία – όλα αυτά στο υπόβαθρο μιας ηπείρου, όπου όλα αλλάζουν ξαφνικά και δραματικά.

Παίζουν: Ρέιφ Φάινς Μάρει Αμπραχαμ Τζουντ ΛοΤίλντα ΣουίντονΤόνι Ρεβολόρι

*Ant1, Σάββατο 2/03, στις 01:00

«Χωρίς Μέτρο» (2014) σε σκηνοθεσία Ντάμιεν Σαζέλ

Δράμα – Ο 19χρονος Άντριου Νίμαν (Μάιλς Τέλερ) με όλη την νεανική έπαρση και την αποφασιστικότητα να πετύχει, θα διαπιστώσει σύντομα ότι ο δρόμος προς την επιτυχία είναι στρωμένος με αίμα, δάκρυα και ιδρώτα. Κυριολεκτικά.

Θέλει να γίνει ο μεγαλύτερος ντράμερ της τζαζ στον κόσμο και για να το καταφέρει πρέπει πρώτα να γίνει δεκτός από το Ωδείο Μουσικής Σέιφερ, εκεί που διδάσκει ο κορυφαίος Τέρενς Φλέτσερ (Τζ.Κ. Σίμονς).

Ο Φλέτσερ δεν είναι απλά τελειομανής. Οι μέθοδοί του βασίζονται στο φόβο και τον εκφοβισμό, χωρίς ποτέ να συμβιβάζεται για κάτι λιγότερο του καλύτερου κάθε φορά.

Το να είσαι ο καλύτερος, για τον Φλέτσερ σημαίνει όχι μόνο να παίζεις καλά, αλλά να ξέρεις ότι παίζεις καλά και αν όχι, να ξέρεις τι κάνεις λάθος.
Υπάρχουν όρια όταν προσπαθείς να αναδείξεις την τέλεια ερμηνεία; Για τον Φλέτσερ όχι…για τον Άντριου όμως;

Πρέπει να καταλάβει τις προτεραιότητές του στη ζωή και τι είναι πρόθυμος να θυσιάσει για να γίνει ο καλύτερος.

Και πόση συναισθηματική κακοποίηση θα αντέξει από τον Φλέτσερ για να πετύχει το μεγαλείο, το οποίο πιστεύει ότι μπορεί να επιτευχθεί μόνο με αυτές τις μεθόδους;

Παίζουν: Μάιλς Τέλερ, Τζ. Κ. Σίμονς, Πολ Ράιζερ, Μελίσα Μπενουά, Οστιν Στόουελ, Τζέισον Μπλερ, Έιπριλ Γκρέις, Νέιτ Λαγκ, Κρις Μαλκεϊ, Σούζαν Σποκ, Τζέισον Μπλερ, ταρίκ Λόου, Ροέλιο Ντάγκλας τζ., Κόφι Σιριμπο

*ΕΡΤ1, Σάββατο 2/03, στις 01:00

«Για Το Χατίρι Της Κάρλι Σου» (1991) σκηνοθεσία Τζον Χιουζ

Κομεντί – Η Κάρλι Σου είναι ένα χαριτωμένο άστεγο κοριτσάκι που τριγυρνά στους δρόμους παρέα με τον Μπιλ Ντάνσερ, έναν μικροαπατεώνα που σκαρφίζεται διάφορα κόλπα για να επιβιώνουν. Το τελευταίο κόλπο που επινόησε ο Ντάνσερ για να βγάζουν λεφτά είναι να… πέφτει μπροστά στους τροχούς ενός περαστικού αυτοκινήτου και μετά να εκβιάζει τον τρομοκρατημένο οδηγό.

Όμως, αυτή τη φορά, οδηγός του αυτοκινήτου – στόχου είναι η γοητευτική Γκρέι Ελισον, μία δυναμική δικηγόρος! Οι τρεις τους δεν θ’ αργήσουν να γίνουν αχώριστοι φίλοι, παρά τις αντιρρήσεις του Γουόλτερ, αρραβωνιαστικού της Γκρέι…

Παίζουν: Τζέιμς Μπελούσι, Κέλι Λιντς, Άλιζαν Πόρτερ, Τζον Γκετζ

*Star, Σάββατο 2/03, στις 02:15

«Ελεύθερη Πτώση» (2014) σκηνοθεσία Μάλεκ Ακάντ

Θρίλερ Δράσης – Μετά το ξαφνικό θάνατο του προϊσταμένου της, η Τζέιν ανακαλύπτει μια οικονομική απάτη στην εταιρεία που εργάζεται. Ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της εταιρείας θέλει πάση θυσία να καλύψει την απάτη, και γι αυτό στέλνει έναν πληρωμένο δολοφόνο για να της κλείσει το στόμα.

Ένα κυνηγητό επιβίωσης ξεκινά στα άδεια γραφεία της εταιρείας, ώσπου ξαφνικά η Τζέιν παγιδεύεται στον ανελκυστήρα, μαζί με τον δολοφόνο…

Παίζουν: Σάρα Μπάτλερ, Μάλκομ Μακντάουελ, Ντι Μπι Σουίνι, Άνταμ Τομέι, Ίαν Γκομέζ, Μουσταφα Σπικς, Τζέισον Μπλερ, Κριστίνα Κλέμπε, Άνι Τεντεσκο , Τζάστιν Μπιαμ, Μπιλ Λίμαν

*Skai, Σάββατο 2/03, στις 02:30

«Συλλαβίζοντας το Όνειρο» (2006) σκηνοθεσία Νταγκ ‘Ατσισον

Κοινωνική – Ορφανή από πατέρα και με τη μητέρα της να αδιαφορεί για την πρόοδό της, η 11χρονη Ακίλα προσπαθεί να περνά απαρατήρητη. Η αγάπη της για τις λέξεις τραβά την προσοχή της δασκάλας της, η οποία αντιλαμβάνεται ότι η μικρή είναι σπάνιο ταλέντο και αποφασίζει να την προωθήσει σε διοργανώσεις διαγωνισμών ορθογραφίας. Αντιμέτωπη με σκληρή εξάσκηση και πολλές δυσκολίες, η μικρή Ακίλα, θα καταφέρει να ενώσει τη γειτονιά της στον αγώνα της για να νικήσει στον Εθνικό διαγωνισμό!

Παίζουν: Λόρενς Φίσμπερν, ‘Αντζελα Μπάσετ, Κέκε Πάλμερ

*Mega, Σάββατο 2/03, στις 02:30