7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Παρασκευή σήμερα και αυτές είναι οι ταινίες που θα δούμε απόψε στην τηλεόραση μας.

«Μις με το Ζόρι» (2000) σε σκηνοθεσία Ντόναλντ Πέτρι

Δράσης Κωμωδία – Η Γκρέισι Χαρτ (Σάντρα Μπούλοκ) και ο Έρικ Μάθιους(Μπέντζαμιν Μπρατ) είναι Πράκτορες του FBI.

Η υπηρεσία λαμβάνει ένα απειλητικό μήνυμα εναντίον του 75ου Διαγωνισμού Ομορφιάς Miss Ηνωμένες Πολιτείες στο Σαν Αντόνιο του Τέξας, από έναν διαβόητο τρομοκράτη με το όνομα “Πολίτης”.

Μια έρευνα στον υπολογιστή διαλέγει τη Χαρτ, ως τη γυναίκα πράκτορα του FBI κατάλληλη να παριστάνει τη μυστική πράκτορα ως διαγωνιζόμενη, αν και στην πραγματικότητα η Χαρτ και η θηλυκότητα απέχουν …μακράν.

Εκπροσωπώντας το Νιου Τζέρσεϊ σαν “Γκρέισι Λου Φρίμπους”, η Χαρτ εντυπωσιάζει το κοινό παίζοντας μουσική με ποτήρια και επιδεικνύοντας τεχνικές άμυνας σαν τα ταλέντα της.

Παίζουν: Σάντρα Μπούλοκ, Μάικλ Κέιν, Μπέντζαμιν Μπρατ, Κάντις Μπέργκεν, Γουίλιαμ Σάτνερ, Χήδερ Μπερνς, Ένρι Χαντσον

*Open, Παρασκευή 08/03, στις 21:15

«Εμείς οι Γκλόριες» (2020) σκηνοθεσία Τζούλι Τέιμορ

Δράμα –  Η δημοσιογράφος, αγωνίστρια και φεμινίστρια Γκλόρια Στάινεμ είναι μια ανεξίτηλη εικόνα, γνωστή για τον κοσμογονικό ακτιβισμό της, την καθοδήγησή της στο επαναστατικό γυναικείο κίνημα και το συγγραφικό της έργο που έχει επηρεάσει γενιές και γενιές. Σε αυτή τη μη παραδοσιακή βιογραφική ταινία, με φόντο ένα μοναχικό λεωφορείο σε έναν ανοιχτό αυτοκινητόδρομο, πέντε Γκλόριες παρακολουθούν τη σημαίνουσα πορεία της Στάινεμ προς την ανάδειξη – από την εποχή που ζούσε στην Ινδία ως νεαρή γυναίκα, μέχρι την ίδρυση του περιοδικού Ms. στη Νέα Υόρκη, και το ρόλο της στην άνοδο του κινήματος για τα δικαιώματα των γυναικών τη δεκαετία του 1960 και όχι μόνο.

Παίζουν:  Τζούλιαν Μουρ, Γκλόρια Στάινεμ, Αλίσια Βικάντερ, Λούλου Γουίλσον, Μπέτι Μίντλερ, Τζανέλ Μονά, Ράιαν Κίρα Αρμστρονγκ

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 08/03, στις 23:10

«Κλεμμένες Ζωές» (2004) σκηνοθεσία Ντ.Τζ.Καρούσο

Δράσης Μυστηρίου Τρόμου – Ένας κατά συρροή δολοφόνος κάθε φορά που σκοτώνει, υιοθετεί την ταυτότητα του θύματός του.
Η Ιλεάνα Σκοτ, ειδική πράκτορας του FBI στη σκιαγράφηση προσωπικοτήτων φτάνει στο Μόντρεαλ για να συνδράμει τις έρευνες και τη σύλληψη του δολοφόνου.
Η συνεργασία των καναδών αστυνομικών μαζί της είναι ιδιαίτερα δύσκολη και έρχονται σε αντιπαράθεση φτάνοντας τις έρευνες σε αδιέξοδο.
Στο μεταξύ η γνωριμία της με τον γκαλερίστα και αυτόπτη μάρτυρα της τελευταίας δολοφονίας, Τζέιμς Κόστα τους βοηθά να συνεχίσουν αφού έχουν πλέον ένα σκίτσο του δολοφόνου. Η ερωτική έλξη που αισθάνονται και οι δύο δεν θα αργήσει να βάλει σε κίνδυνο όλη την επιχείρηση…

Παίζουν: Αντζελίνα Τζολί, Ιθαν Χοκ, Κίφερ Σάδερλαντ, Ολιβιέ Μαρτιζέζ, Τσέκι Κάριο, Ζαν Ιγκ Ανγκλαντ, Τζίνα Ρόουλαντς.

*Open, Παρασκευή 08/03, στις 00:00

«Η Συμμαχία» (2003) σκηνοθεσία Στίβεν Νόρινγκτον

Περιπέτεια – 19ος αιώνας. Μια ομάδα από υπερήρωες με ιδιαίτερα χαρίσματα συνεργάζεται με σκοπό να σώσει τον ανθρώπινο πολιτισμό. Ο Φάντομ, ένας παρανοϊκός μασκοφόρος, σκοπεύει να μποϊκοτάρει τη συνάντηση κορυφής των ηγετών όλου του κόσμου, στήνοντας μια αλυσιδωτή καταστροφική εγκατάσταση από εκρήξεις που θα βυθίσουν όλη την πόλη. Η απειλή είναι ανατριχιαστική και οι κίνδυνοι τεράστιοι. Η Συμμαχία διαθέτει μόνο εννέα ώρες για να σώσει τον κόσμο.

Παίζουν: Σον Κόνερι, Μασερουντίν Σα, Πέτα Γουίλσον, Τόνι Κουράν, Στιούαρτ Τάουνσεντ, Σέιν Γουέστ, Τζέισον Φλέμινγκ, Ρίτσαρντ Ρόξμπουργκ

*Skai, Παρασκευή 08/03, στις 00:45

«Αφεντικά για Σκότωμα 2» (2014) σκηνοθεσία Σον Άντερς

Αστυνομική Κωμωδία – Έχοντας βαρεθεί να δίνουν λογαριασμό σε προϊστάμενους, ο Νικ, ο Ντέιλ και ο Κούρτ αποφασίζουν να γίνουν αφεντικά των εαυτών τους, ανοίγοντας τη δική τους επιχείρηση.
Η επιχείρηση όμως οδεύει προς την καταστροφή όταν ο πιθανότερος χρηματοδότης τους, τούς βάζει χαρακτηριστικά ανήθικη καπιταλιστική τρικλοποδιά.
Εξαπατημένοι, απογοητευμένοι και χωρίς νομική βοήθεια, οι τρεις επίδοξοι επιχειρηματίες σχεδιάζουν να απαγάγουν τον ενήλικο γιο του επενδυτή για να τον εκβιάσουν ώστε να ανακτήσουν τον έλεγχο της εταιρείας τους.

Παίζουν: Τζέισον Μπέιτμαν, Τζέισον Σουντέικις, Τσάρλι Ντέι, Τζένιφερ Άνιστον, Κέβιν Σπέισι, Τζέιμι Φοξ, Κρις Πάιν, Τζόναθαν Μπανκς, Κρίστοφ Βαλτς.

*Star, Παρασκευή 08/03, στις 01:00

«Τα Παιδιά των Ανθρώπων» (2006) σκηνοθεσία Αλφόνσο Κουαρόν

Δράμα επιστημονικής φαντασίας – Το 2027 ο κόσμος έχει βυθιστεί στην αναρχία καθώς η γονιμότητα των ανθρώπων έχει φτάσει σε μηδενικά επίπεδα από έναν ιό και αυτό έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην παγκόσμια ισορροπία. Ο νεαρότερος άνθρωπος του πλανήτη, πέφτει θύμα δολοφονίας στα δεκαοκτώ του και η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει προοπτική σταδιακής εξαφάνισης.

Με φόντο ένα Λονδίνο, που σπαράσσεται από τη βία, την εγκληματικότητα και τον πόλεμο αντιμαχόμενων εθνικιστικών φατριών, ένας απογοητευμένος πρώην ακτιβιστής, που έχει γίνει γραφειοκράτης αναγκάζεται να αντιμετωπίσει τους δαίμονές του. Προστατεύει την τελευταία ελπίδα για τη συνέχεια της ανθρωπότητας, μία έγκυο γυναίκα, που θα γίνει αντικείμενο ερευνών από τους επιστήμονες.

Παίζουν: Τζούλιαν Μουρ, Κλάιβ Όουεν, Τσιουέτελ Ετζίοφορ, Μάικλ Κέιν, Χουάν Γκαμπριέλ Γιακούζι.

*Alpha, Παρασκευή 08/03, στις 01:30

«Gothika» (2003) σκηνοθεσία Ματιέ Κασοβίτς

Μυστηρίου Τρόμου – Η ψυχίατρος Μιράντα Γκρέι, ειδικευμένη στην παθολογία των εγκληματιών, ξυπνάει μέσα σ’ έναν αληθινό εφιάλτη: βρίσκεται έγκλειστη στο ίδρυμα όπου εργάζεται και κατηγορείται για τον φόνο του άντρα της, ενώ δεν θυμάται τίποτα. Προσπαθώντας να ξαναβρεί την μνήμη της και να αποδείξει την αθωότητά της, θα γίνει υποχείριο ενός εκδικητικού πνεύματος και θα αγγίξει την παράνοια. ‘Ενας συνάδελφος γιατρός και μία εύθραστη τρόφιμος πλαισιώνουν τη δραματική δοκιμασία της.

Παίζουν: Χάλι Μπέρι, Πενέλοπε Κρουζ, Ρόμπερτ Ντάουνι τζ., Τσάρλς Ντάτον, Τζον κάρολ Λιντς, Ντόριαν Χαργουντ, Κάθλιν ΜακΚι, Έιμι Σλόαν

*Mega, Παρασκευή 08/03, στις 02:30