7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει επτά ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Σφαίρες Στο Μεξικό» (2019) σκηνοθεσία Κάθριν Χάρντγουικ

Περιπέτεια – Η Γκλόρια Φουέντες είναι Λατίνα – Αμερικανίδα μακιγιέζ από το Λος Άντζελες, η οποία ταξιδεύει στην Τιχουάνα του Μεξικό για να επισκεφτεί την καλύτερή της φίλη. Σκοπός της είναι να τη βοηθήσει να κλέψει τις εντυπώσεις για να διακριθεί στον διαγωνισμό ομορφιάς για την Miss Bala.

Μπλέκεται όμως άθελά της στα πόδια ενός Μεξικάνικου καρτέλ που θέλει να δολοφονήσει τον διεφθαρμένο διευθυντή της αστυνομίας και την απαγάγει. Παράλληλα, η φίλη της αγνοείται…

Θα καταφέρει η Γκλόρια να ανακαλύψει την δύναμη που κρύβει μέσα της και να σώσει τη ζωή της φίλης της, αλλά και τη δική της;

Παίζουν: Τζίνα Ροντρίγκεζ, Ισμαέλ Κρουζ Κόρδοβα, Άντονι Μακί, Άισλιν Ντερμπέζ, Ματ Λαούρια.

*ΕΡΤ1, Τετάρτη 13/03 στις 21:00

«Ένα Ταξίδι 30,5 Μέτρα Μακριά» (2014) σκηνοθεσία Λάσε Χάλστρομ

Κωμωδία – Εκτοπισμένη από την πατρίδα της, την Ινδία, η οικογένεια Καντάμ, εγκαθίσταται σε ένα πανέμορφο χωριό του Γαλλικού επαρχιακού Νότου, στο Σεντ Αντονέν Νομπλ-Βαλ. Εκεί, στο γοητευτικό και γραφικό αυτό χωριουδάκι, αποφασίζουν να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα, να μαγειρεύουν υπέροχο ινδικό φαγητό.

Ανοίγουν ένα Ινδικό εστιατόριο με αγάπη και πάθος για τη μαγειρική. Όμως δεν έχουν υπολογίσει μια σημαντική λεπτομέρεια, τον ανταγωνισμό!

Ακριβώς απέναντί τους, υπάρχει για χρόνια ένα επιτυχημένο, ακριβό εστιατόριο, που διευθύνει η ψυχρή και αυστηρή Μαντάμ Μαλορί, βραβευμένο μάλιστα με αστέρι Μισελέν. Η Μαλορί δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί της, όσον αφορά την τελειότητα των πιάτων που προσφέρει.

Οι εκτεταμένες, ψυχρές αντιδράσεις και διαμαρτυρίες ενάντια στο Ινδικό εστιατόριο, που τόλμησε να εγκατασταθεί μόλις 30,5 μέτρα μακριά από το δικό της, εξελίσσονται σε θερμό επεισόδιο και μια γενικευμένη αναστάτωση θα επικρατήσει στους παραδοσιακά ήσυχους δρόμους του Σεν Αντονέν.

Αναπόφευκτα μεταξύ των δυο “ανταγωνιστών”, θα ακολουθήσει μια επική, γαστρονομική μάχη, η οποία δοκιμάζει τη δύναμη της αγάπης, της αφοσίωσης και της πίστης στο πλαίσιο της οικογένειας.

Παίζουν: Έλεν Μίρεν, Ομ Πουρί, Μανίς Νταγιάλ, Σαρλότ Λε Μπον, Αμιτ Σαχ, Κλεμέ Σιμπονί, Βίνσεντ Ελμπαζ, Ζουχι Τσαουα

*Open, Τετάρτη 13/03 στις 21:15

«Φτερά και Πούπουλα» (2021) σκηνοθεσία Ομάρ Ελ Ζοχάιρι

Δραματική Κωμωδία – Η ταινία Φτερά και Πούπουλα φαίνεται πως μας παρουσιάζει μια όμορφα καδραρισμένη, οξεία παρατηρημένη, ήσυχη απεικόνιση της κοινωνικής ανισότητας, της αθλιότητας και της υποταγής των γυναικών σε μια αιγυπτιακή πόλη-εργοστάσιο. Μέχρι τη στιγμή που όλα αλλάζουν…

Η ζωή μιας οικογένειας αλλάζει ριζικά όταν ο αυταρχικός πατέρας μεταμορφώνεται σε κοτόπουλο, μετά από ένα μαγικό τρικ σε ένα παιδικό πάρτυ.

Ξαφνικά, η μητέρα της οικογένειας που ήταν εγκλωβισμένη στις καθημερινές, επαναλαμβανόμενες, τετριμμένες δουλειές του σπιτιού, καλείται να επαναπροσδιορίσει το ρόλο της και να αναλάβει τα ηνία της οικογένειας.

Η μητέρα, της οποίας όλη η ζωή ήταν αφιερωμένη στον σύζυγο και τα παιδιά της, πρέπει να βγει στο προσκήνιο και να φροντίσει τα παιδιά και τον εαυτό της.

Ενώ κινεί γη και ουρανό για να επαναφέρει πίσω τον σύζυγό της και να εξασφαλίσει την επιβίωσή τους, εκείνη περνάει μια ολική μεταμόρφωση.

Παίζουν: Σάμι Μπασούνι, Μοχάμεντ Αμπντ Ελ Χαντί, Φαντί Μινά Φαουζί, Ντεμιάνα Νασάρ

*ΕΡΤ3, Τετάρτη 13/03 στις 23:10

«Ο Καλύτερός μου Φίλος» (2012) σκηνοθεσία Λάσε Χάλστρομ

Περιπέτεια Κομεντί – Βασισμένο στο ομώνυμο μπεστ-σέλερ του Γ. Μπρους Κάμερον από το 2010, το «Ο Καλύτερος Φίλος Μου», σε σκηνοθεσία Λάσε Χάλστρομ («Chocolat», «The Hundred-Foot Journey»), επικεντρώνεται σε έναν αφοσιωμένο σκύλο, που βρίσκει νόημα στην δική του ύπαρξη μέσα από τις ζωές των ανθρώπων που αγαπά.

Τους μαθαίνει να γελάνε και να αγαπάνε, και αυτοί τον μαθαίνουν πώς είναι να έχεις μια οικογένεια που θα κάνει τα πάντα για σένα.

Παίζουν: Ντένις Κουέιντ, Τζος Γκαντ, Μπριτ Ρόμπερτσον, Πέγκι Λίπτον, Κ. Τ Άπα, Τζον Όρτιζ

*Open, Τετάρτη 13/03 στις 00:00

«Το Συμβάν» (2008) σκηνοθεσία Μ. Νάιτ Σιάμαλαν

Δραματική Μυστηρίου – Μια σειρά από ανεξήγητες ομαδικές αυτοκτονίες, με αφετηρία τους το Σέντραλ Παρκ, φέρνει την ανθρωπότητα στο χείλος της καταστροφής. Ο καθηγητής φυσικής, Έλιοτ Μουρ (Μαρκ Γουόλμπεργκ), μαζί με τη γυναίκα του (Ζόι Ντεσανέλ) και την μικρή κόρη ενός φίλου του, καταφεύγουν στην εξοχή στην προσπάθειά τους να σωθούν, ενώ παράλληλα προσπαθεί να λύσει τον γρίφο αυτού του πρωτοφανούς και φρικιαστικού φαινομένου. Όπως όλα δείχνουν, έχουν να αντιμετωπίσουν έναν αόρατο εχθρό, που δεν ξέρουν πώς να τον σταματήσουν.

Παίζουν: Μαρκ Γουόλμπεργκ, Ζόι Ντεσανέλ, Τζον Λεκουιζάμο, Άσλιν Σάντσεζ, Μπέτυ Μπάκλεϋ, Σπένσερ Μπρέσλιν

*Alpha, Τετάρτη 13/03 στις 00:15

«Ολική Επαναφορά» (2012) σκηνοθεσία Λεν Γουάιζμαν

Περιπέτεια – Ο Ντάγκλας Κουέιντ (Κόλιν Φάρελ) ζει σε φουτουριστικό μέλλον. Μετά από έναν χημικό πόλεμο ο πλανήτης είναι πλέον κατεστραμμένος εκτός από δύο μόνο περιοχές: την Μ. Βρετανία, που θεωρείται το κέντρο της πολιτικής και οικονομικής δύναμης, και την Αυστραλία, ή «Αποικία», που είναι το «γκέτο», το μέρος της φθηνής εργατιάς.

Εκεί, ανάμεσα στα παραπήγματα, μία εταιρία ονείρων, η Recall, υπόσχεται να εμφυτεύσει κατασκευασμένες αναμνήσεις και παραστάσεις στο μυαλό σου, κάνοντας την εξαθλιωμένη πραγματικότητά σου λίγο πιο ανεκτή. Ο Κουέιντ, εργάτης και σύζυγος μίας πανέμορφης αστυνομικού (Κέιτ Μπεκινσέιλ), αποφασίζει να επισκεφτεί την εταιρία – με την ελπίδα να αντικαταστήσει τον ταραγμένο του ύπνο με όμορφα όνειρα. Μόνο που δεν γνωρίζει ότι … έτσι κι αλλιώς ζει με δανεικές, εμφυτευμένες μνήμες.

Σύντομα όμως θα ξυπνήσει στον εφιάλτη του, όπου τίποτα δεν είναι όπως νομίζει κι εκείνος θα πρέπει να ακολουθήσει το νήμα για να βρει ποιος πραγματικά ήταν. Στο φόντο της προσωπικής του ιστορίας και αλληλένδετα με αυτήν, ο κόσμος του βάλλεται από διεφθαρμένους εκατομμυριούχους πολιτικούς και μέλη της Αντίστασης («τρομοκράτες») που προσπαθούν να θυμήσουν σε κοιμισμένους πολίτες ότι η ζωή τους τους ανήκει.

Παίζουν: Κόλιν Φάρελ, Μπράιαν Κράνστον, Τζέσικα Μπίελ, Κέιτ Μπεκινσέιλ, Μποκίμ Γουντμπάιν.

*Mega, Τετάρτη 13/03 στις 01:10

«Το Θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών» (2019) σκηνοθεσία Σύλλας Τζουμέρκας

Δραματική Ελληνική Ταινία Μυστηρίου Φαντασίας – Δύο γυναίκες, μια αστυνομικός και μια εργάτρια σε εργοστάσιο παραγωγής χελιών στο Μεσολόγγι, στη Δυτική Ελλάδα.

Η Ελισάβετ είναι μια ηρωίδα αντι-μπάρμπι. Δυναμική, αθυρόστομη αστυνομικίνα, ξαποστέλνεται εκβιαστικά από τον «βρώμικο» διοικητή της, στο ακίνητο Μεσολόγγι. Ακίνητο μέσα στο πείσμα της ιστορίας του, των πολιορκημένων κατοίκων που διεκδίκησαν αυτοκτονικά την ελευθερία τους. Κι ακίνητο σαν τα νερά της λιμνοθάλασσάς του, ιδανικού τόπου για πνιγμένα εγκλήματα.

Μέσα στη μικρή κοινότητα που επιβλέπει, η Ελισάβετ είναι μια σπασμένη κούκλα: τα ξανθά μπουκλωτά μαλλιά της μοιάζουν με κωμική περούκα, τα ρούχα της είναι ένα οξύμωρο, κολλητά στο σώμα, λαμέ και δερμάτινα, πίνει σαν να μην υπάρχει αύριο και βρίζει σαν να μην υπάρχει άλλη γλώσσα. Είναι θυμωμένη, κατεστραμμένη και σαρωτική.

Ένα έγκλημα θ’ απαιτήσει διαλεύκανση και θα φέρει στην επιφάνεια ένα ομαδικά θαμμένο μυστικό. Η Ελισάβετ και η Ρίτα θα χρησιμοποιήσουν η μία την άλλη για την ηρωική τους έξοδο.

Παίζουν: Αγγελική Παπούλια, Χρήστος Πασσαλής, Γιούλα Μπούνταλη, Αργύρης Ξάφης, Θανάσης Δόβρης, Λαέρτης Μαλκότσης, Μαρία Φιλίνη, Μιχάλης Κίμωνας, Christian Culbida, Μιχάλης Μαθιουδάκης.

*Star, Τετάρτη 13/03 στις 02:00