6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δευτέρα σήμερα και σου έχουμε επιλέξει έξι ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Firewall: Κωδικός Προστασίας» (2006) σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Λονκρέιν

Δράσης – Ο Τζακ Στάνφιλν (Χάρισον Φορντ) σχεδιάζει προγράμματα υψίστης ασφαλείας για έναν κολοσσιαίο τραπεζικό όμιλο. Το χρήμα διακινείται πια μέσα από δίκτυα υπολογιστών και φυλάσσεται σε πανίσχυρους σκληρούς δίσκους.

Ο Τζακ κατόρθωσε να στήσει ένα μηχανισμό προστασίας- Firewall- που κάνει το εικονικό αυτό θησαυροφυλάκιο απόρθητο. Και είναι φυσικά ο μόνος που μπορεί να το ξεκλειδώσει.

Όταν η οικογένειά πέσει στα χέρια αδίστακτων απαγωγέων, ο μόνος τρόπος να σώσει ό,τι πολυτιμότερο έχει στον κόσμο, είναι να κλέψει από το σύστημα εκείνο που οι απαγωγείς θεωρούν πολυτιμότερο: εκατό εκατομμύρια δολάρια. Πόσο εύκολα μπορεί ένας συνηθισμένος άνθρωπος να μετατραπεί στον πιο αποφασισμένο εγκληματία;

Παίζουν: Χάρισον Φόρντ, Πολ Μπέτανι, Βιρτζίνια Μάντσεν, Μαίρη Λιν Ράισκουμπ, Ρόμπερτ Πάτρικ

*Open, Δευτέρα 08/04, στις 21:15

«Έλα στη Θέση μου» (2005) σκηνοθεσία Κέρτις Χάνσον

Δραματική Κομεντί Ρομαντική – Η ανέμελη και επιπόλαια Μάγκι Φέλερ δε φαίνεται να τα καταφέρνει τόσο καλά με την έννοια «καριέρα», όπως με τα βλέμματα των αντρών.

Έχοντας πάρει με δυσκολία το πτυχίο της, αλλάζει τις δουλειές σαν τα… παντελόνια που αναδεικνύουν το καλλίγραμμο κορμί της στα πάρτι που τρέχει, ενώ φιλοξενείται από δω κι από κει σε φίλους και κυρίως στην μεγαλύτερη αδελφή της.

Η Ρόουζ από την άλλη, δικηγόρος σε μια μεγάλη εταιρεία, υπόδειγμα πειθαρχίας και οργάνωσης, προσπαθεί να τονώσει την αυτοπεποίθηση που της έχουν στερήσει τα περιττά κιλά της μέσα από αγορές πανάκριβων παπουτσιών, που όμως δεν προλαβαίνει να φορέσει πουθενά λόγω της εργασιομανίας της.

Οι δύο αδελφές δε θα αργήσουν να έρθουν σε σύγκρουση για την καρδιά ενός άντρα και τότε η σχέση τους θα εκτροχιαστεί.

Καταλύτης σε όλο αυτό, θα είναι η ξεχασμένη γιαγιά τους, που μέχρι τώρα αγνοούσαν την ύπαρξή της.

Παίζουν: Κάμερον Ντίαζ, Τόνυ Κολέτ, Σίρλεϊ ΜακΛέιν, Μαρκ Φοϊερστάιν, Ρίτσαρντ Μπούργκι, Άνσον Μάουντ, Τζον Μαστραντζελο, Μπρουκ Σμιθ, Κάντις Αζάρα

*Star, Δευτέρα 08/04, στις 23:50

«Ημέρα Eκπαίδευσης» (2001) σκηνοθεσία Αντουάν Φουκουά

Αστυνομική Δραματική Δράσης – Ο Ντένζελ Ουάσιγκτον είναι ο Αλόνζο Χάρις ένας σκληροτράχηλος, βετεράνος ντετέκτιβ της δίωξης ναρκωτικών του Λος Άντζελες, που αναλαμβάνει την εκπαίδευση του νεαρού ιδεαλιστή αστυνομικού Τζέικ Χοτ (Ήθαν Χωκ) και την αξιολόγησή του, για ένα ολόκληρο 24ωρο.

Ο Αλόνζο είναι της άποψης ότι «χρειάζεται να γίνεις λύκος για να πιάσεις έναν λύκο», κάτι που δεν βρίσκει διόλου σύμφωνο τον Τζέικ.

Ο Αλόνζο παράλληλα, πρέπει μέσα σε 24 ώρες να συγκεντρώσει ένα τεράστιο ποσό που χρωστά στη ρωσική μαφία. Για να πετύχει τη βρώμικη δουλειά, προσπαθεί εκβιαστικά να κάνει τον Τζέικ συνένοχό του.

Παίζουν: Ντένζελ Ουάσινγκτον, Ίθαν Χοκ, Σκοτ Γκλεν, Σαρλότ Αγιάνα, Σνουπ Ντογκ, Αντουάν Φουκουα, Εύα Μέντες, Τομ Μπερεντζερ, Κλιγ Κέρτις, Δρ. Ντρε, Ρέιμοντ Μπάρυ, Σνουπ Ντογκ, Μέισι Γκρέι

*Open, Δευτέρα 08/04, στις 00:00

«Ο Καβαλάρης των FM Stereo» (1986) σκηνοθεσία Όμηρος Ευστρατιάδης

Ελληνική κωμωδία – Ο Στάθης είναι ένας άνεργος νέος αλλά και νόθο παιδί ενός εργοστασιάρχη τον οποίο κληρονομεί μετά τον θάνατό του και βρίσκεται ξαφνικά με μεγάλη περιουσία. Οι υπόλοιποι συγγενείς και κληρονόμοι θα προσπαθήσουν να τον εξαπατήσουν ώστε να του κλέψουν την περιουσία που κληρονόμησε.

Παίζουν: Στάθης Ψάλτης, Καίτη Φίνου, Νεφέλη Ορφανού, Ηλίας Κωνσταντίνου, Μαίρη Λαμπράκη, Χρήστος Φωτίδης, Τάσος Κωστής, Γιάννης Σμυρναίος.

*Alpha, Δευτέρα 08/04, στις 00:30

«Hitch: Ο Μέτρ του Ζευγαρώματος» (2005) σκηνοθεσία Άντι Τέναντ

Κωμωδία – Ο Χιτς (Γουίλ Σμιθ) έχει μια φυσική κλίση στο να αντιλαμβάνεται τι είναι αυτό που θέλουν οι γυναίκες ,για να βγουν ραντεβού με έναν άντρα.

Την κλίση του αυτή την έχει κάνει… επάγγελμα. Ένας πελάτης του, ο Άλμπερτ (Κέβιν Τζέιμς), τον συμβουλεύεται για να μπορέσει να κατακτήσει την Αλέγκρα (Αμπερ Βαλέτα).

Μέσα από αυτή την υπόθεση, ο Χιτς θα γνωρίσει τη Σάρα (Έυα Μέντες), η οποία θα τον κάνει να αναθεωρήσει τις τεχνικές του.

Παίζουν: Γουίλ Σμιθ, Εύα Μέντες, Κέβιν Τζέιμς, Άμπερ Βαλέτα, Τζούλι Αν Έμερι, Πόλα Πάτον, Μάικλ Ραπαπορτ, Τζέφρι Ντόνοβαν

*Mega, Δευτέρα 08/04, στις 01:20

«Πάτερ Γκομένιος» (1982) σκηνοθεσία Ερρίκος Θαλασσινός

Ελληνική κωμωδία – Ένας γυναικοκατακτητής με το παρατσούκλι Γκομένιος (Σωτήρης Μουστάκας) παντρεύεται αλλά επειδή, ακόμα και μετά το μήνα του μέλιτος, η γυναίκα του παραμένει παρθένα, αρχίζει να αμφιβάλλει για τον εαυτό του.

Αποφασίζει να ζητήσει βοήθεια από ένα γιατρό, ο οποίος τον διαβεβαιώνει ότι το πρόβλημά του είναι ψυχολογικής φύσεως. Θα αποσυρθεί σε μια μονή όπου θα ξαναβρεί τον εαυτό του, αγιάζοντας και καθιστώντας γυναίκες έγκυες, για να επιστρέψει τελικά στη δική του.

Παίζουν: Σωτήρης Μουστάκας, Σωτήρης Τζεβελέκος, Αλίκη Καμινέλη, Κατερίνα Γιουλάκη, Θάλεια Παπάζογλου.

*Alpha, Δευτέρα 08/04, στις 02:30