14 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Ταινίες για να σου κρατήσουν συντροφιά σου!

«Η ταινία Lego» (2014) σκηνοθεσία Φιλ Λορντ, Κρίστοφερ Μίλερ

Δράσης Κινούμενα Σχέδια Περιπέτεια – Ο Έμμετ, ένα απλό Lego οικοδόμος, ο οποίος είναι πάντα συγκαταβατικός και απολαμβάνει την απλότητα της ζωής του, μπλέκει σε μια απίστευτη περιπέτεια, όταν μια αρχαία προφητεία αμφιβόλου προέλευσης που την υποστηρίζει η Ζόρικη, το κορίτσι Lego που έχει ερωτευτεί, τον… χρίζει ως τον «Εκλεκτό» και τον μόνο ικανό να σώσει τον κόσμο τους από την απειλή ενός τυράννου που επιδιώκει να ακινητοποιήσει όλα τα Lego με κόλλα στιγμής.

Με τις φωνές των: Γουίλ Φέρελ, Λίαμ Νίσον, Ελίζαμπεθ Μπανκς, Νικ Όφερμαν, Μόργκαν Φρίμαν, Γουίλ Αρνέτ, Κρις Πρατ.

*Open, Παρασκευή 12/04, στις 21:15

«Μαδαγασκάρη 3: Οι Φυγάδες της Ευρώπης» (2011) σε σκηνοθεσία Έρικ Νταρνέλ, Τομ ΜακΓκραθ

Animation – Οι λατρεμένοι μας φυγάδες, η γνωστή παρέα του Ζωολογικού Κήπου, αγωνίζεται και σε αυτήν την ταινία, προκειμένου να φτάσει στη Νέα Υόρκη!

Ο Άλεξ το λιοντάρι, ο Μάρτι η ζέβρα, ο Μέλμαν η καμηλοπάρδαλη και η Γκλόρια ο ιπποπόταμος ακόμα προσπαθούν να επιστρέψουν στο σπίτι τους και φυσικά, από την τρίτη αυτή απόπειρά τους, δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα λεμούρια, ο Βασιλιάς Τζούλιαν, ο Μορίς και οι τρισχαριτωμένοι Πιγκουίνοι!

Έτσι, όλοι μαζί ταξιδεύουν ανά την Ευρώπη, έχοντας βρει και την τέλεια κάλυψη: ένα τσίρκο σε περιοδεία το οποίο, μάλιστα, οι φίλοι μας φτιάχνουν στα μέτρα τους, δηλαδή σε στιλ Μαδαγασκάρης! Στο κατόπι τους βρίσκεται η δαιμόνια αστυνομικός Σαντέλ Ντι Μπουά που τους καταδιώκει, ελπίζοντας να εμπλουτίσει τη συλλογή της και με ένα κεφάλι λιονταριού!

Με τις φωνές των: Σπύρος Ζουπάνος, Γεράσιμος Γεννατάς, Κατερίνα Γκίργκις, Πέτρος Δαμουλής.

*Alpha, Παρασκευή 12/04, στις 21:45

«Η Xαρτοπαίχτρα» (1964) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Ελληνική ταινία, κωμωδία – Η Αλέκα είναι μια παθιασμένη χαρτοπαίχτρα. Ο άνδρας της, ο γιος της και η κόρη της αγωνίζονται να βάλουν μυαλό στην άμυαλη μητέρα τους, αλλά μάταια. Η μανία της Αλέκας για το χαρτί την οδηγεί στις πιο απίθανες επιπολαιότητες.
Για να καλύψει τη χασούρα της από τα χαρτιά και τα χρέη της πουλάει συνέχεια οτιδήποτε χρήσιμο ή άχρηστο υπάρχει στο σπίτι και οι λογαριασμοί του τηλεφώνου, του νερού και του ηλεκτρικού μένουν απλήρωτοι. Ώσπου ο άνδρας της βρίσκει τον τρόπο, που θα φέρει αποτέλεσμα: την κάνει να ζηλέψει, φλερτάροντας την πιο καλή φίλη και συμπαίκτριά της.

Παίζουν: Ρένα Βλαχοπούλου, Λάμπρος Κωνσταντάρας, Λίλη Παπαγιάννη, Κώστας Βουτσάς, Χλόη Λιάσκου, Γιώργος Βρασιβανόπουλος, Σαπφώ Νοταρά, Νίκος Φέρμας, Άγγελος Μαυρόπουλος, Περικλής Χριστοφορίδης, Κώστας Νάος, Νικήτας Πλατής, Γιάννης Μπέρτος, Νάντια Τζάκα, Εύα Μπάρτον, Νάσος Κεδράκας, Όλγα Μάγιερ, Γιώργος Λουκάκης, Θάνος Μαρτίνος, Ραφαήλ Ντενόγιας.

*Ant1, Παρασκευή 12/04, στις 22:00

«Φρανκενστάιν» (2014) σκηνοθεσία Στιούαρτ Μπίτι

Δράσης Φαντασίας – Ο Άνταμ Φράνκεσταϊν (Άαρον Έκχαρτ), το φριχτό δημιούργημα του επιστήμονα Βίκτορ Φράνκεσταϊν, περιπλανιέται μόνος του 200 χρόνια μετά τη “γέννησή του”, σε σκιές και σε μονοπάτια απερπάτητα, σκοτώνοντας δαίμονες και προστατεύοντας την ανθρωπότητα. Μαζί του έχει και το μυστικό της αναγέννησης των ανθρώπων, ένα μυστικό, που οι δαίμονες θέλουν απεγνωσμένα να αποκτήσουν ενώ το τάγμα των Gargoyles να καταστρέψει.

Έτσι, ο Άνταμ, θα βρεθεί στη μέση ενός πολέμου, όπου θέλοντας και μη, θα κληθεί να πάρει θέση. Τότε θα συνειδητοποιήσει ότι η μοίρα της ανθρωπότητας θα κριθεί από τη δική του αποφασιστικότητα.

Στην απόλυτη σύγκρουση του καλού με το κακό, αυτός κρατάει το κλειδί της σωτηρίας.

Παίζουν: Άαρον Έκχαρτ, Μπιλ Νάι, Μιράντα Ότο, Ιβόν Στραχόβσκι, Τζέι Κόρτνεϊ.

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 12/04, στις 23:00

«Magic Mike XXL» (2015) σκηνοθεσία Γκρέγκορι Τζέικομπς

Κωμωδία – Ο Μάικ έχει εγκαταλείψει εδώ και τρία χρόνια την καριέρα του ως στρίπερ, παρόλο που βρίσκονταν στο απόγειο της. Οι υπόλοιποι φίλοι του και συνάδελφοι, έχουν αποφασίσει ότι ήρθε η ώρα να εγκαταλείψουν και εκείνοι με τη σειρά τους την ενεργό δράση αλλά… με στυλ, κάνοντας μια τελευταία παράσταση, που θα μείνει αξέχαστη σε όλους, στο Μίρτλ Μπιτς με επικεφαλής τον θρυλικό Μάτζικ Μάικ!

Παίζουν: Τσάνινγκ Τέιτουμ, Τζο Μανγκανιέλο, Ματ Μπόμερ, Κέβιν Νας, Γκαμπριέλ Ιγκλέσιας, Άνταμ Ροντρίγκες.

*Star, Παρασκευή 12/04, στις 23:40

«Βασικά… Καλησπέρα σας» (1982) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Ελληνική κωμωδία – Δύο πειρατικοί ραδιοσταθμοί, εκ των οποίων ο ένας βάζει λαϊκά άσματα και ο άλλος ροκ μουσική, ανταγωνίζονται για την πρωτιά στην ακροαματικότητα. Ο ανταγωνισμός γίνεται βαθμηδόν όλο και πιο σκληρός, αλλά ξάφνου τα πράγματα παίρνουν νέα τροπή καθώς ο μεγαλοδύναμος έρως παρεμβαίνει και ξεκινούν νέες κόντρες.

Παίζουν: Στάθης Ψάλτης, Πάνος Μιχαλόπουλος, Σταμάτης Γαρδέλης, Έφη Πίκουλα, Γιώργος Ρήγας, Γιάννης Μποσταντζόγλου, Νίκος Παπαδόπουλος, Σοφία Αλιμπέρτη.

*Alpha, Παρασκευή 12/04, στις 23:45

«Αποστολή στη Χιλή» (2017) σκηνοθεσία Σάιμον Γουέστ

Δράσης Κωμωδία – Ο Ταρκ Χένρι (Αντόνιο Μπαντέρας) είναι ένας κάπως γερασμένος σταρ της ροκ, παντρεμένος με σούπερ-μόντελ (Όλγα Κιριλένκο) και πάρα πάρα πολύ πλούσιος.

Αποφασίζει να πάει με τη γυναίκα του διακοπές στη γενέτειρά του, τη Χιλή, εκεί όμως η σύζυγος του απάγεται μυστηριωδώς από μια ομάδα περίεργων πειρατών δίχως καράβι.

Με ελάχιστη βοήθεια από τις τοπικές αρχές, ο Ταρκ αναγκάζεται να ξεκινήσει μόνος του τη μεγάλη αποστολή της διάσωσης της γυναίκας του.

Με εμπειρίες που ταιριάζουν περισσότερο στο να παίζει το μπάσο και να συμμετέχει σε ατίθασα πάρτι, βρίσκεται εξαναγκασμένος να περνάει μέσα από θανατηφόρες ζούγκλες και να τα βάζει με αδίστακτους παρανόμους.

Παίζουν: Αντόνιο Μπαντέρας, Όλγα Κιριλένκο, Μαρκ Βάλεϊ, Μπεν Κούρα, Άισλιγκ Λόφτους, Ντέιβιντ Μίτσελ.

*Skai, Παρασκευή 12/04, στις 23:50

«Μνημείων Άνδρες» (2014) σκηνοθεσία Τζορτζ Κλούνεϊ

Βιογραφική Δραματική – Ο Φρανκ Στόουκς θα συστήσει λίγο πριν από το τέλος του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου μια επίλεκτη ομάδα αποτελούμενη από υπαλλήλους μουσείων, ιστορικούς τέχνης και αρχιτέκτονες, που είχε σκοπό να προφυλάξει τα κομψοτεχνήματα του δυτικού πολιτισμού από την καταστροφή και το πλιάτσικο των ναζί. Μετά τη σύντομη εκπαίδευση τους στην Αγγλία, οι φιλότεχνοι στρατιώτες θα αποβιβαστούν στην Νορμανδία και θα διασκορπιστούν στο Δυτικό Μέτωπο, ξεθάβοντας αριστουργήματα από τις απίθανες κρυψώνες.

Παίζουν: Τζορτζ Κλούνεϊ, Ματ Ντέιμον, Κέιτ Μπλάνσετ, Μπιλ Μάρεϊ, Τζον Γκούντμαν, Ζαν Ντιζαρντέν, Μπομπ Μπάλαμπαν, Χιου Μπόνβιλ

*Ant1, Παρασκευή 12/04, στις 00:00

«.dog» (2021) σκηνοθεσία Γιάννα Αμερικάνου

Δραματική  Ελληνική Ταινία – Η ταινία .dog αφορά το όνειρο που έχει πλάσει στο μυαλό του ο έφηβος Δημήτρης για τον πατέρα του και την ανάγκη να επανασυνδεθεί μαζί του.

Ο πατέρας του Δημήτρη εκτίει δεκαετή ποινή φυλάκισης, με αποτέλεσμα να μην έχει δει τον γιο του από τότε που ήτανε παιδί.

Ο Δημήτρης από την άλλη, ζώντας με αυτή την απουσία πλάθει στο μυαλό του, μια ονειρική σχέση και κάνει σχέδια για το πως θα ζήσει με τον πατέρα του όταν εκείνος αποφυλακιστεί και επιτέλους θα νιώσει και αυτός την οικογενειακή ευτυχία.

Όταν έρχεται η στιγμή της πολυπόθητης αποφυλάκισης, η χαρά του Δημήτρη θα κρατήσει πολύ λίγο.

Η ανάγκη του να ανήκει σε μια οικογένεια και να δεθεί με τον πατέρα του θα τον οδηγήσει να παραβεί και τα όρια του αλλά και τους νόμους.

Ο ίδιος παραμένει στα όρια μεταξύ καλού και κακού και βιώνει στιγμές σπλαχνικότητας σε αντίθεση με τον πατέρα του, που είναι ωμά βίαιος σε όλα.

Η πολυπόθητη οικογενειακή θαλπωρή δεν έρχεται ποτέ και, η απόλυτη έλλειψη της μητρικής φιγούρας κάνει τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα.

Παίζουν: Αντρέας Κωνσταντίνου, Δημήτρης Κίτσος, Νικολάκης Ζεγκίνογλου, Αντωνία Χαραλάμπους, Άννα Γιαγκιόζη

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 12/04, στις 01:00

«Sherlock Holmes 2: Το Παιχνίδι των Σκιών» (2011) σκηνοθεσία Γκάι Ρίτσι

Δράσης – Η δεύτερη περιπέτεια του εκκεντρικού και ελαφρώς παρανοϊκού ντετέκτιβ Σέρλοκ Χολμς (Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ) και του συνεργάτη του Δρ. Γουάτσον (Τζουντ Λοου) ξεκινά το 1891, όταν ένα μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων σε όλη την Ευρώπη, φέρνει την Γαλλία και τη Γερμανία στα πρόθυρα πολέμου.

Όταν ο πρίγκιπας της Αυστρίας θα βρεθεί νεκρός, ο επιθεωρητής Λέστραντ (Έντι Μάρσαν) συμπεραίνει πως πρόκειται για αυτοκτονία. Αντίθετα ο Χολμς συμπεραίνει πως πρόκειται για φόνο, ένα φόνο που είναι απλώς ένα μικρό κομμάτι ενός μεγαλύτερου και ιδιαίτερα δυσοίωνου παζλ.

Ο Σέρλοκ Χολμς, ψυχανεμίζεται ότι αυτή η τεχνητή ένταση είναι δουλειά του περίφημου Καθηγητή Μοριάρτι (Τζάρεντ Χάρις), ο οποίος εκτός από επιφανής επιστήμονας, είναι και η νέμεση του Χολμς, ο μόνος άνθρωπος ικανός να προκαλέσει βραχυκύκλωμα στην οξυδέρκειά του.

Ο ήρωας μας, ανέκαθεν ήταν ο εξυπνότερος άνθρωπος στον χώρο… μέχρι τώρα.

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Τζουντ Λο, Τζάρεντ Χάρις, Νούμι Ραπάς, Τόμπι Τζόουνς, Στίβεν Φράι, Ρέιτσελ ΜακΑνταμς.

*Open, Παρασκευή 12/04, στις 01:30

«Νύχτα Επιβίωσης» (2020) σκηνοθεσία Ματ Εσκαντάρι

Δραματική Δράσης – Δύο αδέρφια, ο Τζέιμι (Σία Μπάκνερ) και ο Ματίας (Τάιλερ Τζον Όλσον), σεσημασμένοι εγκληματίες, μετά από μια ληστεία που στράβωσε και ο ένας από τους δύο τραυματίστηκε, το σκάνε αναζητώντας ιατρική βοήθεια.

Η νοσηλεία σε νοσοκομείο αποκλείεται, έτσι καταφεύγουν στο σπίτι ενός γιατρού Ριτσ Κλαρκ (Τσαντ Μάικλ Μάρεϊ), τον οποίο θα εκβιάσουν να τους βοηθήσει κρατώντας αιχμάλωτους την οικογένειά του και τον άρρωστο πατέρα του Φρανκ Κλαρκ (Μπρους Γουίλις).

Ο Φρανκ όμως διαπιστώνει ότι οι δύο ληστές δεν περιορίστηκαν στις απειλές, αλλά έχουν σκοτώσει τη γυναίκα του.
Τότε αποφασισμένος να σώσει την οικογένειά του, θα κάνει τα πάντα για να το κατορθώσει..

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Τσαντ Μάικλ Μάρεϊ, Λίντια Χαλ, Σία Μπάκνερ, Ράλεϊ Γουλφ Ραχ, Τάιλερ Τζον Όλσον.

*Skai, Παρασκευή 12/04, στις 01:45

«Απόδραση στον Αέρα» (1997) σκηνοθεσία Σάιμον Γουέστ

Περιπέτεια – Μετά την οκτάχρονη φυλάκισή του, ο Κάμερον Πο, αξιωματικός του Αμερικανικού στρατού, ετοιμάζεται να αποφυλακιστεί. Τόσα χρόνια μετά, δεν βλέπει την ώρα να επιστρέψει στο γιο του και τη γυναίκα του. Αυτήν, άλλωστε, ήθελε τότε να προστατέψει, όταν σκότωσε τον μεθυσμένο άγνωστο, που της επιτέθηκε.

Αυτήν τώρα ανυπομονεί να ξαναδεί, μαζί με τον γιο του, που γεννήθηκε, όσο αυτός εξέτιε την ποινή του. Όμως, στο αεροπλάνο που επιβιβάζεται, βρίσκονται κάποιοι επικίνδυνοι κατάδικοι, που προορίζονται για μεταφορά σε φυλακή υψίστης ασφάλειας. Όταν κάποια στιγμή, παίρνουν τον έλεγχο του αεροπλάνου με αρχηγό τους τον Σάιρους The Virus, προκειμένου να διαφύγουν στο εξωτερικό, ο Κάμερον δεν έχει σκοπό να μείνει απαθής.

Για άλλη μια φορά, θα ξαναπάρει το νόμο στα χέρια του για να τους εμποδίσει. Είναι όμως έτοιμος να υποστεί για άλλη μια φορά τις συνέπειες;

Παίζουν: Νίκολας Κέιτζ, Τζον Κιούζακ, Τζον Μάλκοβιτς, Ντάνι Τρέγιο, Βιν Ρέιμς, Τρίσια Πόε, Μόνικα Πότερ.

*Alpha, Παρασκευή 12/04, στις 01:45

«Η Δολοφονία του Τζέσε Τζέιμς Από τον Δειλό Ρόμπερτ Φορντ» (2007) σκηνοθεσία Άντριου Ντομινίκ

Γουέστερν – Μιζούρι, 1881. Ο Τζέσε Τζέιμς είναι ο διαβόητος αρχηγός της συμμορίας των Τζέιμς, που ληστεύει αδιάκριτα τράπεζες και τρένα. Το νεαρότερο μέλος της, είναι ο Μπόμπι Φόρντ, λάτρης του Τζέσε από μικρό παιδί. Καθώς ο Τζέσε Τζέιμς οργανώνει την επόμενη μεγάλη του ληστεία και κηρύσσει πόλεμο στους εχθρούς του, οι άνθρωποι που εμπιστεύεται περισσότερο, γίνονται τελικά, η μεγαλύτερη απειλή για τη ζωή του.

Παίζουν: Μπραντ Πιτ, Κέισι Άφλεκ, Σαν Σέπαρντ, Μέρι-Λουίζ Πάρκερ, Πολ Σνάιντερ, Τζέρεμι Ρένερ, Ζόι Ντεσανέλ, Σαμ Ρόκγουελ

*Star, Παρασκευή 12/04, στις 02:15

«Τυφλό Χτύπημα» (2011) σε σκηνοθεσία Γουίλιαμ Κάουφμαν

Δράσης Μυστηρίου – Μία νύχτα ένας άτυχος businessman ονόματι ‘Αλαν Κάμπελ, συναντά τον Τζόνας ‘Αρμπορ, έναν μυστηριώδη άγνωστο που ισχυρίζεται ότι είναι επαγγελματίας εκτελεστής και προσφέρεται να “καθαρίσει” γι αυτόν 5 στόχους δωρεάν. Νομίζοντας ότι είναι φάρσα, ο ‘Αλαν δίνει μια λίστα με ονόματα.

Την επόμενη μέρα οι άνθρωποι που βρέθηκαν στην λίστα αρχίζουν να πέφτουν νεκροί ένας-ένας και όλα τα στοιχεία δείχνουν τον ‘Αλαν. Καταδιωγμένος από την αστυνομία αλλά και από ενοχές, ο ‘Αλαν ξεκινά μια μάχη με τον χρόνο για να σταματήσει τις δολοφονίες.

Παίζουν: Κούμπα Γκούντινγκ Τζούνιορ, Κόουλ Χάουζερ, Τζόναθαν Λα Πάλια, Τζίνι Γουέρικ, Μάικλ Παπατζον, Ντέιβιντ Αντριόλε, Μπράντον ο Νηλ, Καταρίνα Βολένζιο

*Mega, Παρασκευή 12/04, στις 02:30