Γιατί γερνά γρηγορότερα η γενιά Z σε σύγκριση με τους Millennials

Αν και οι millenials ζορίστηκαν αρκετά, βγαίνοντας στην αγορά εργασίας στην αυγή της οικονομικής κρίσης και περνώντας εργασιακά από σαράντα κύματα, η επόμενη γενιά – η gen Z – φαίνεται πως γερνά εμφανώς γρηγορότερα!

Κάθε millennial παραδέχεται αστειευόμενος πως νιώθει ακόμα 20 χρονών -ή και 16 τουλάχιστον στο μυαλό- και σίγουρα σε καμία περίπτωση κοντά στα 30 ή στα 40. Μήπως είναι το αντιγηραντικό μυστικό που κρατά αυτή τη γενιά λιγότερο γερασμένη σε σύγκριση με την αμέσως επόμενη, τη γενιά Ζ;

Αν και η συζήτηση έχει ξεκινήσει στην πλατφόρμα του Tik Tok, με τους TikTokers της γενιάς Ζ – γεννημένοι μεταξύ του 1997 και 2012- να μετρούν ρυτίδες, διαφορετικοί παράγοντες οδηγούν στην πιο επιταχυμένη γήρανση, όπως το αυξημένο στρες, το γρήγορο φαγητό, η κατανάλωση επεξεργασμένων τροφών, η καθιστική ζωή και η έλλειψη ενός σκοπού για τη ζωή.

Παρότι και η γενιά των millennials – γεννημένοι μεταξύ 1981 και 1996- ήρθε αντιμέτωπη με διαφορετικές προκλήσεις, όπως η οικονομική κρίση, και η γενιά Ζ αντιμετωπίζει ακόμα παρόμοιες προκλήσεις στα πρώτα χρόνια της ενηλικίωσής της, όπως το αυξημένο κόστος ζωής και τους αντίστοιχα χαμηλότερους μισθούς.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός 26χρονου Tik Toker, του Jordan Howlett, ο οποίος σόκαρε το κοινό του, όταν αποκάλυψε την ηλικία του, καθώς σχεδόν όλοι εκτιμούσαν ότι είναι τουλάχιστον 34 ετών. Για το λόγο αυτό, δήλωσε ότι πιστεύει πως η γενιά Z γερνά γρηγορότερα από τις προηγούμενες γενιές.