11 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Οι ταινίες που θα δεις την Κυριακή είναι εδώ!

«Ghostbusters: Afterlife» (2021) σκηνοθεσία Τζέισον Ράιτμαν

Κωμωδία Μυστηρίου Περιπέτεια – Μια μαμά και τα δύο παιδιά της μετακομίζουν σε μια μικρή πόλη όταν αρχίζουν να ανακαλύπτουν τη σύνδεσή τους με τους αυθεντικούς Ghostbusters και τη μυστική κληρονομιά που τους άφησε πίσω ο παππούς τους

Παίζουν: Κάρι Κουν, Φιν Γουλφχάρντ, Μακίνα Γκρέις, Πολ Ραντ, Ανι Ποτς, Σιγκούρνι Γουίβερ, Μπιλ Μάρεϊ, Νταν Ακρόιντ

*ΕΡΤ1, Κυριακή 05/05 στις 21:00

«Ραντεβού στην Κέρκυρα» (1960) σκηνοθεσία Ντίμης Δαδήρας

Κωμωδία – Ένας γυναικάς δικηγόρος ο Ανδρέας περνάει τις διακοπές του στο ξενοδοχείο της μητέρας του στην Κέρκυρα. Αυτό που δεν ξέρει είναι ότι του έχει στηθεί μια ολόκληρη παγίδα από τη μητέρα του Ελένη και τον επιχειρηματία Λανίτη, προκειμένου να μάθει επιτέλους τι σημαίνει αληθινή αγάπη. Το δόλωμα θα είναι η όμορφη και τετραπέρατη κόρη του επιχειρηματία Ντιάνα η οποία υποδύεται και τη δύστροπη υπάλληλο στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου, ονόματι Μίρκα, η οποία προσπαθεί να κατακτήσει με την αξία της και όχι με τα πλούτη του μπαμπά της, την καρδιά του αγαπημένου της.

Παίζουν: Τζένη Καρέζη, Αλέκος Αλεξανδράκης, Ελένη Χαλκούση, Λυκούργος Καλλέργης, Βαγγέλης Πλοιός, Αλίκη Γκρέκα, Μαριέττα Κουτσοπούλου.

*Open, Κυριακή 05/05 στις 21:00

«Ο κυρ – Γιώργης Εκπαιδεύεται» (1977) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Ελληνική Ταινία – Ένας γραφικός ταβερνιάρης του Πειραιά, ο κυρ-Γιώργης (Διονύσης Παπαγιαννόπουλος) αναγκάζεται να παραστήσει τον αριστοκράτη για χατίρι του γιου του (Νίκος Δαδινόπουλος), που έχει παντρευτεί μια κοπέλα της υψηλής κοινωνίας, (Τόνια Καζιάνη).

Έτσι, περνάει από ειδική εκπαίδευση για να ταιριάξει στο νέο περιβάλλον.

Πολύ γρήγορα όμως, ο μαθητής γίνεται δάσκαλος της καλής κοινωνίας και δίνει μαθήματα τιμιότητας και ευθύτητας στους ξιπασμένους και ενίοτε απατεώνες αστούς.

Παίζουν: Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Τόνια Καζιάνη, Νίκος Δαδινόπουλος, Λουϊζα Ποδηματά, Λευτέρης Βουρνάς, Καίτη Ιμπροχώρη.

*Alpha, Κυριακή 05/05στις 22:00

«Μια Τρελλή, Τρελλή Οικογένεια» (1965) σκηνοθεσία Ντίνος Δημόπουλος 

Ελληνική κωμωδία – Ο Ανδρέας επιστρέφει από τη Βενετία παντρεμένος με τη Μίκα και γνωρίζει την οικογένειά της. Η μητέρα της Τζίνα ή αλλιώς  «Πάστα Φλώρα», αφηρημένη, κακομαθημένη και με αρκετή δόση τρέλας, έχει χωρίσει τον άντρα της Στέλιο, επειδή ήταν πολύ καλός και πολύ μαλακός. Η μικρότερη αδελφή της, η Σίσσυ, είναι ένα θεότρελο κοριτσόπουλο, που κουβαλάει στο σπίτι όποιον τεντιμπόι γνωρίζει στα γήπεδα ή τα κλαμπ, που συχνάζει. Μα και η ίδια η Μίκα, που ήταν αρραβωνιασμένη με τον Μίκη, δεν υστερεί σ αυτό. Έτσι ο Ανδρέας αποφασίζει να στρώσει την καινούρια του οικογένεια έχοντας τη βοήθεια του πεθερού του…

Παίζουν: Τζένη Καρέζη, Αλέκος Αλεξανδράκης, Μαίρη Αρώνη, Διονύσης Παπαγιανόπουλος, Δημήτρης Καλλιβωκάς, Λίλυ Παπαγιάννη, Αλέκος Τζανετάκος, Καίτη Γώγου, Νίτσα Μαρούδα.

*Ant1, Κυριακή 05/05στις 22:00

«Τροία» (2004) σκηνοθεσία Βόλφγκανγκ Πίτερσεν

Δραματική Περιπέτεια – Έτος 1250 π.Χ. Ο Πάρις, γιος του Πριάμου, βασιλιά της Τροίας, πείθει την Ελένη, να εγκαταλείψει τον σύζυγό της και βασιλιά της Σπάρτης Μενέλαο και να τον ακολουθήσει στην πατρίδα του. Όταν ο Μενέλαος μαθαίνει για το συμβάν, ζητά τη βοήθεια του αδελφού του Αγαμέμνονα, βασιλιά των Μυκηνών, για να επιτεθεί στην Τροία με σκοπό να πάρει πίσω τη σύζυγό του.

Ο Αγαμέμνονας, που βλέπει πως αυτή είναι μια καλή ευκαιρία για να επεκτείνει την εδαφική του κυριαρχία, οργανώνει την εκστρατεία: 1.000 πλοία μεταφέρουν 50.000 Έλληνες στρατιώτες, που τελικά στρατοπεδεύουν έξω από την Τροία.

Ο Πρίαμος αναθέτει την οργάνωση της άμυνας της πόλης στον χαρισματικό Έκτορα και οι Τρώες, λαός αήττητος μέχρι τότε, ανθίστανται σθεναρά όμως ο Αγαμέμνονας έχει στο πλευρό του έναν πανίσχυρο σύμμαχο: τον Αχιλλέα, έναν ημίθεο, μια «πολεμική μηχανή», που η παρουσία του θα παίξει σημαντικό ρόλο στην έκβαση αυτού του πολέμου.

Παίζουν: Μπραντ Πιτ, Έρικ Μπάνα, Ορλάντο Μπλουμ, Νταϊάν Κρούγκερ, Μπράιαν Κοξ, Σον Μπιν, Μπρένταν Γκλίζον, Πίτερ Ο’ Τουλ

*Star, Κυριακή 05/05στις 22:15

«Ο Αετός της Αυτοκρατορίας» (2011) σκηνοθεσία Κέβιν Μακ Ντόναλντ

Δράσης Περιπέτεια – Η ταινία Ο Αετός της Αυτοκρατορίας είναι μια συναρπαστική ιστορία θάρρους, τιμής και φιλίας στον επικίνδυνο κόσμο της ρωμαϊκής Βρετανίας του 2ου αι. μ.Χ..

Ο νεαρός εκατόνταρχος Μάρκος Ακίλας (Τσάνιγκ Τέιτουμ), που μόλις έφτασε στη Βρετανία, υπερασπίζεται ηρωικά το οχυρό του από μια μαζική επίθεση των Κελτών, αλλά τραυματίζεται τόσο άσχημα που απαλλάσσεται από τα καθήκοντά του.

Γεμάτος θυμό, απογοήτευση και πίκρα που η καριέρα του στο στρατό τελείωσε, ο Μάρκους αποφασίζει να ρισκάρει τη ζωή του σε μία, φαινομενικά αδύνατη αποστολή στον βορρά, για να βρει τον Αετό της Αυτοκρατορίας, το θρυλικό χρυσό λάβαρο που χάθηκε δεκαπέντε χρόνια νωρίτερα, όταν ο πατέρας του παρέλασε με την Ενάτη Λεγεώνα στην άγρια Σκωτία και δεν επέστρεψε ποτέ.

Σύντροφος και συνταξιδιώτης είναι ο Έσκα (Τζέιμι Μπελ), ένας σκλάβος Κέλτης του οποίου έσωσε τη ζωή σε μία μονομαχία και μισεί θανάσιμα τους Ρωμαίους.

Το ταξίδι τους στον άγριο βορρά θα είναι η αρχή μιας επισφαλούς σχέσης μεταξύ τους.

Ο Μάρκος Ακίλας φοβάται ότι η πίστη του Έσκα έχει χαθεί αλλά, ο Κέλτης αποδεικνύεται πιστός στη φιλία τους.

Μαζί καταφέρνουν να ανακτήσουν τον Αετό και, μένοντας ένα βήμα μπροστά από τους διώκτες τους σε μια συναρπαστική καταδίωξη προς τα σύνορα της αυτοκρταορίας, παίρνουν θέση σε μια τελική, απροσδόκητη μάχη που αποκαλύπτει το μυστικό της Ένατης Λεγεώνας.

Παίζουν: Τσάνιγκ Τέιτουμ, Τζέιμι Μπελ, Μπενς Ζέρου, Ντόναλντ Σάδερλαντ, Μαρκ Στρονγκ, Ταχάρ Ραχίμ, Ντένις Ο Χερ, Ντάγκλας Χενσαλ, Πιπ Κάρτερ, Πολ Ρότερ, Τζιούλιαν Λιούις

*Skai, Κυριακή 05/05στις 01:00

«Το Τέλος του Κόσμου» (2013) σκηνοθεσία Σεθ Ρογκεν, Εβαν Γκολντμεργκ

Κωμωδία – Ο Καναδός κωμικός Τζέι Μπάρουσελ, που σιχαίνεται τον κόσμο της χολιγουντιανής show biz, επισκέπτεται τον συμπατριώτη και φίλο του Σεθ Ρόγκεν, ο οποίος δείχνει να μην ενοχλείται από την παραμορφωτική λάμψη του Λος Άντζελες. Ο Σεθ παρασύρει, χωρίς τη θέλησή του, τον Τζέι στο πάρτι του συναδέλφου τους Τζέιμς Φράνκο, όπου έχει μαζευτεί η αφρόκρεμα του καλλιτεχνικού κόσμου.

Μια σειρά από εκρήξεις, δονήσεις και μεταφυσικά φαινόμενα φέρνει έξι κωμικούς οχυρωμένους στη βίλα να προσπαθούν να σωθούν από τις ημέρες της Αποκάλυψης που ζει η Πόλη των Αγγέλων.

Παίζουν: Σεθ Ρόγκεν, Τζόνα Χιλ, Τζέιμς Φράνκο, Τζέι Μπάρουκελ, Έμα Γουάτσον, Μάικλ Σέρα, Ριάνα, Πολ Ραντ, Κέβιν Χαρτ.

*ΕΡΤ1, Κυριακή 05/05στις 01:10

«Νοτιάς» (2016) σε σκηνοθεσία Τάσος Μπουλμέτης 

Δραματική κομεντί – Οι πρώτες του ερωτικές ανησυχίες φουντώνουν ταυτόχρονα με την επιθυμία του να λέει ιστορίες με ένα δικό του, ανατρεπτικό τρόπο. Οι ταραχώδεις, αλλά και πολλά υποσχόμενες για την Ελλάδα, δεκαετίες του 60, 70 και 80 πυροδοτούν τη φαντασία του ασταμάτητα. Στο ταξίδι από την εφηβεία προς την ενηλικίωση, για να κατακτήσει αυτό που ποθεί, ο Σταύρος θα σκαρφιστεί ιστορίες για αρχαίους μύθους, μακρινά ταξίδια και όμορφες γυναίκες. Ερχόμενος αντιμέτωπος με την πραγματικότητα, θα κάνει τις ιστορίες του εικόνες και θα ανακαλύψει τον εαυτό του.

Παίζουν: Γιάννης Νιάρρος, Θέμης Πάνου, Μαρία Καλλιμάνη, Ζωζώ Σαπουντζάκη, Ταξιάρχης Χάνος, Αργύρης Ξάφης, Ερρίκος Λίτσης, Όμηρος Πουλάκης, Μελισσάνθη Μάχουτ, Χαρά Μάτα Γιαννάτου, Γιώργος Βουρδάμης, Δημήτρης Ήμελλος, Φοίβος Ταραμπίκος.

*Star, Κυριακή 05/05στις 01:45

«Πέρα από την Αφρική» (1985) σκηνοθεσία Σίντεϊ Πόλακ

Δραματική Ρομαντική – Αρχές 20ου αιώνα, η Δανή συγγραφέας Κάρεν Μπλίξεν ζητά από έναν φίλο της να την παντρεύεται για τον τίτλο της βαρόνης και για το κοινό τους συμφέρον.

Ο βαρόνος συμφωνεί και μετακομίζει πρώτος στο Ναϊρόμπι της Κένυας, όπου χρησιμοποιώντας τα χρήματά της επενδύει σε μία ορεινή φυτεία καφέ. Μερικούς μήνες αργότερα, η Κάρεν μετακομίζει στο Ναϊρόμπι όπου έρχεται αντιμέτωπη με μία εντελώς αναπάντεχη πραγματικότητα, έναν νέο τρόπο ζωής και παρά τις δυσκολίες προσπαθεί να μετατρέψει τη ζωή της σε μία ευχάριστη εμπειρία.

Η Κάρεν διευθύνει με δυναμισμό και γενναιότητα μια φυτεία καφέ στην Κένυα, αντιμετωπίζοντας παράλληλα μια μοναχική ζωή, καθώς ο σύζυγός της την απατά. Ο μεγάλος έρωτας έρχεται στο πρόσωπο ενός δυναμικού κυνηγού, του Ντένις Φίντς-Χάτον.

Παίζουν: Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Μέριλ Στριπ, Κλάους Μαρία Μπραντάουερ, Μάικλ Κίτσεν, Σέιν Ρίμμερ, Σουζάνα Χάμιλτον, Ιμάν

*Ant1, Κυριακή 05/05στις 02:00

«Τα Μάτια της Τάμι Φέι» (2021) σκηνοθεσία Μάικλ Σοουγουόλτερ

Δραματική Ρομαντική – Η Τζέσικα Τσάστεϊν πρωταγωνιστεί στον ρόλο της θρυλικής τηλευαγγελίστριας Τάμι Φέι Μπέικερ και ο Άντριου Γκάρφιλντ στο ρόλο του συζύγου της και τηλε-πάστορα Τζιμ Μπέικερ.

Η ταινία «Τα μάτια της Tammy Faye» είναι μια κινηματογραφική ματιά στην εξαιρετική άνοδο, πτώση και εξιλέωση της τηλεοπτικής ευαγγελίστριας Tammy Faye Bakker.

Στις δεκαετίες του 1970 και του 1980, η Τάμι Φέι και ο σύζυγός της, Τζιμ Μπέικερ, σκαρφάλωσαν από τα ταπεινά κοινωνικά στρώματα της Μινεσότα και κατόρθωσαν να δημιουργήσουν το μεγαλύτερο θρησκευτικό, ραδιοτηλεοπτικό, δίκτυο και θεματικό πάρκο στον κόσμο.

Το κοινό τους λάτρευε και εκατομμύρια ασπαζόντουσαν το μήνυμά τους για αγάπη, αποδοχή και ευημερία.

Η Tammy Faye ήταν διάσημη για το θρυλικό, ανεξίτηλο μακιγιάζ της, το ιδιότυπο τραγούδι της και την προθυμία της να αγκαλιάσει ανθρώπους από όλα τα κοινωνικά στρώματα.

Ωστόσο, οι οικονομικές ατασθαλίες του συζύγου της και τα σκάνδαλα που έφεραν στην επιφάνεια οι αντίπαλοί τους ανέτρεψε την προσεκτικά χτισμένη αυτοκρατορία τους και στάλθηκαν στο “πυρ το εξώτερον”.

Παίζουν: Τζεσικα Τσαστέϊν, Άντριου Γκάρφιλντ, Τσέρι Τζόουνς, Βίνσεντ Ντ’ Ονόφριο, Σαμ Τζέγκερ, ΜΑρκ Γουίστραχ, Τζόι Άντο, Λούις Καντσέλμι, Τζέι λένο, Άλαν Ντείλ, Τζες Γουέιξλερ

*Alpha, Κυριακή 05/05στις 02:30

«Πήτερ Παν» (2003) σκηνοθεσία Πι Τζέι Χόγκαν

Οικογενειακή Φαντασίας – Ο Πίτερ Παν ζητά από τη Γουέντι να τον ακολουθήσει στη χώρα του Ποτέ, όπου τα παιδιά μένουν πάντα παιδιά.

Εκείνη και τα αδέλφια της ταξιδεύουν έως εκεί και αντιμετωπίζουν τον κάπτεν Χουκ, αλλά και τις μηχανορραφίες της μικροσκοπικής νεράιδας Τίνκερμπελ

Παίζουν: Τζέισον Άϊζακς,Τζέρεμι Σάμπτερ,Ολίβια Γουίλιαμς,Λιν Ρέντγκρεϊβ.

*Mega, Κυριακή 05/05στις 02:30