8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει οκτώ ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Ο Αχόρταγος» (1967) σκηνοθεσία Ντίμης Δαδήρας

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Χρήστος Χρυσαφής είναι ένας φτωχός και πεινασμένος νέος που καταφέρνει να παντρευτεί τη Λένα, την κόρη του πλούσιου επιχειρηματία Μιχάλη Καμπάτση και αδελφή της Ντίνας, μιας ελαφρόμυαλης η οποία τον χτύπησε μια μέρα με το αυτοκίνητό της.

Αν κι ερωτευμένος με τη γυναίκα του, περισσότερο θέλγεται από τα λεφτά του πεθερού του. Όμως η αδηφαγία του, που τον κάνει να θέλει συνέχεια να παίρνει πράγματα μη χορταίνοντας ποτέ, τον φέρνουν σε σύγκρουση με τον πεθερό του.

Μονίμως είναι σε προστριβή μαζί του, αλλά κάποια στιγμή τα πάντα βολεύονται, με εξαίρεση βέβαια το «χούι» της βουλιμίας.

Παίζουν: Γιάννης Γκιωνάκης, Μάρω Κοντού, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Βέρα Κρούσκα, Βαγγέλης Καζάν, Δημήτρης Καλλιβωκάς

*Open, Τετάρτη 08/05 στις 20:45

«Σταχτοπούτα» (2021) σκηνοθεσία Κέι Κάνον

Κωμωδία Ρομαντική – Η χήρα μητριά είναι σκληρή, κρατώντας την Έλλα στο υπόγειο να κάνει τις δουλειές της οικογένειας και να ράβει με τους τρεις ποντικούς φίλους της. Αλλά οι δύο ετεροθαλείς αδελφές της, η Αναστάζια και η Ντριζέλα , είναι περισσότερο ανίδεες παρά κακές.

Εν τω μεταξύ, ο πρίγκιπας Ρόμπερτ απορρίπτει μια επικερδή πρόταση γάμου με την πριγκίπισσα ενός γειτονικού βασιλείου, αναστατώνοντας τον πατέρα του, βασιλιά Ρόουαν, ο οποίος απαιτεί από τον γιο του να βρει μια πιθανή σύζυγο ή να χάσει την κληρονομιά.

Αφού εντοπίζει την Έλλα στην ανακοίνωση του χορού “βρείτε στον πρίγκιπα μια σύζυγο”, ο Ρόμπερτ αποφασίζει να μεταμφιεστεί και να τη συναντήσει ως κοινός θνητός.

Ενθαρρύνει την Έλλα, η οποία ονειρεύεται να σχεδιάσει και να πουλήσει τα δικά της φορέματα, να παρευρεθεί στον χορό για να παρουσιάσει τις δημιουργίες της.

Τελικά, η Έλλα θα βοηθηθεί από την υπέροχη νονά της, η οποία την μεταμορφώνει για να φτάσει στον χορό, όπου εκείνη και ο πρίγκιπας Ρόμπερτ μοιράζονται μαζί μια αξέχαστη βραδιά – μέχρι τα μεσάνυχτα, φυσικά….

Παίζουν: Καμίλα Καμπέγιο, Νίκολας Γκάλιτζιν, Μπίλι Πόρτερ, Ίντινα Μένζελ, Πιρς Μπρόσναν, Τζέιμς Κορντέν, Μίνι Ντράιβερ, Ταλούλα Γκρέιβε, Ρομπ Μπέκετ

*ΕΡΤ1, Τετάρτη 08/05 στις 21:00

«Χτυποκάρδια στο Θρανίο» (1963) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελάριος

Ελληνική Ταινία Αισθηματική – Μια μαθήτρια γυμνασίου η Λίζα Πετροβασίλη (Αλίκη Βουγιουκλάκη) ερωτεύεται τον καθηγητή Ιατρικής (Δημήτρης Παπαμιχαήλ). Για το γαμήλιο ταξίδι πηγαίνουν στην Κωνσταντινούπολη αλλά, όταν επιστρέφουν, εκείνη σύντομα βαριέται τις κοινωνικές συμβατικές συνήθειες της εποχής και νοσταλγεί το σχολείο της.

Αποφασίζει να επιστρέψει στα θρανία, στην τελευταία τάξη του σχολείου χωρίς να το γνωρίζει ο σύζυγός της.

Επειδή δυσκολεύεται με τα μαθήματα, προσλαμβάνει ένα καθηγητή (Γιώργος Κωνσταντίνου). Η συχνή απουσία της από το σπίτι εγείρει τις υποψίες του άνδρα της πως τον απατά.

Όταν όμως ο σύζυγος καλείται ως κηδεμόνας της γυναίκας του στο σχολείο, καταλαβαίνει τι ακριβώς έχει συμβεί.

Παίζουν: Βουγιουκλάκη Αλίκη, Παπαμιχαήλ Δημήτρης, Παπαγιανόπουλος Διονύσης, Κωνσταντάρας Λάμπρος, Κωνσταντινου Γιωργος, Πάνου Καίτη, Γαρμπή Τζόλη, Μορίδης Θεόδωρος, Λαμπροπούλου Καίτη, Νικολαΐδου Δέσποινα.

*ΕΡΤ1, Τετάρτη 08/05 στις 22:45

«Λάρα Κροφτ: Τομπ Ρέιντερ» (2001) σκηνοθεσία Σάιμον Γουεστ

Δράσης – Η Λάρα Κροφτ, γόνος αριστοκρατικής οικογένειας, είναι εκπαιδευμένη σε πολεμικές τέχνες, όπλα και ξένες γλώσσες και έχει ως χόμπι την αναζήτηση και συλλογή αρχαίων αντικειμένων. Η πιο σημαντική της ανακάλυψη θα γίνει μέσα στο ίδιο της το σπίτι, όπου θα βρει ένα αρχαίο κλειδί που είχε κρύψει ο πατέρας της πριν το θάνατό του. Το κλειδί αυτό έχει τη δύναμη να ενεργοποιήσει το Τρίγωνο του Φωτός, ένα μυστηριώδες αντικείμενο που μπορεί να αλλάζει τον χώρο και το χρόνο.

Όμως η ενεργοποίηση μπορεί να γίνει μόνο μια φορά κάθε 5000 χρόνια, όταν οι πλανήτες του ηλιακού συστήματος βρίσκονται όλοι στην κατάλληλη θέση. Η Λάρα θα πρέπει να βρει το Τρίγωνο πριν αυτό πέσει στα χέρια μιας μοχθηρής μυστικής οργάνωσης και πριν τελειώσει η πλανητική σύγκλιση.

Παίζουν: Άντζελίνα Τζολί, Ντάνιελ Γκρεγκ, Γιον Βόιτ, Ίαν Γκλεν, Νόα Τέιλορ

*Alpha, Τετάρτη 08/05 στις 22:45

«Minari» (2020) σκηνοθεσία Λι Αϊζακ Τσανγκ

Δραματική Ρομαντική – Δεκαετία του 1980, ο Ντέιβιντ, ο 7χρονος γιος μιας κορεοαμερικάνικης οικογένειας, βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα νέο περιβάλλον και έναν διαφορετικό τρόπο ζωής, όταν ο πατέρας τους αποφασίζει να μετακομίσουν από την δυτική ακτή στην επαρχία του Αρκάνσας.

Η μητέρα του Μόνικα είναι απεγνωσμένη από το γεγονός ότι αναγκάζονται να ζουν σε τροχόσπιτο κι ο ατίθασος Ντέιβιντ και οι αδελφές του βαριούνται αφόρητα την νέα τους ζωή.

Μέχρι την στιγμή που η επίσης ζαβολιάρα γιαγιά τους, έρχεται από την Κορέα για να ζήσει μαζί τους και οι παράξενοι τρόποι της εξάπτουν την περιέργεια του Ντέιβιντ.

Την ίδια στιγμή, ο πατέρας του αποφασισμένος να φτιάξει μια φάρμα στην καινούρια τους γη, θα διακινδυνεύσει τις οικονομίες τους, τον γάμο του και θα βάλει ολόκληρη την οικογένειά του σε κίνδυνο.

Παίζουν: Στίβεν Γιουέν, Χαν Γε-ρι, Αλαν Κιμ, Νόελ κέιτ, Τσο Γιουν, Γουίλ Πάτον

*ΕΡΤ3, Τετάρτη 08/05 στις 23:00

«Περάστε… Φιλήστε… Τελειώσατε!» (1986) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Ελληνική κωμωδία, μιούζικαλ – Εκμεταλλευόμενος τη συνωνυμία του με ένα βιομήχανο και με τη βοήθεια μιας φίλης του, ο Πάνος πηγαίνει σε μια κρουαζιέρα, ελπίζοντας να κερδίσει τις καρδιές πλουσίων γυναικών. Πράγματι, ο γυναικείος πληθυσμός του πλοίου τον ερωτεύεται παράφορα.

Παίζουν: Πάνος Μιχαλόπουλος, Σταμάτης Γαρδέλης, Βάσια Παναγοπούλου, Ρίκα Βαγιάνη, Ρίκα Διαλυνά, Βίνα Ασίκη, Κώστας Καραγιώργης, Έλενα Στρατή.

*Alpha, Τετάρτη 08/05 στις 00:45

«Bloodshot» (2020) σκηνοθεσία Ντέιβ Γουίλσον

Δράσης – Ο Ρέι Γκάρισον, ένας στρατιώτης που πρόσφατα σκοτώθηκε σε μια μάχη, έρχεται πίσω στη ζωή ως ο υπεράνθρωπος Bloodshot.

Με μια στρατιά νανοτεχνολογίας να ρέει στις φλέβες του, είναι μια ασταμάτητη κι ατρόμητη δυναμική μηχανή που έχει την ικανότητα να επουλώνει αμέσως τις πληγές του.

Όμως, ελέγχοντας το σώμα του, η RST παράλληλα εξουσιάζει και το μυαλό του. Τώρα, ο Ρέι αδυνατεί να ξεχωρίσει τι είναι αληθινό και τι όχι, και αυτή είναι η τωρινή του αποστολή.

Παίζουν: Βιν Ντίζελ, Αϊζα Γκονζάλες, Σαμ Χιούαν, Τόμπι Κέμπελ, Γκάι Πιρς.

*Mega, Τετάρτη 08/05 στις 01:10

«Ξέφρενες Νύχτες» (1997) σκηνοθεσία Πολ Τόμας Άντερσον 

Δραματική – Δεκαετία του 1970. Ο σκηνοθέτης πορνό ταινιών Τζακ Χόρνερ, αναζητώντας νέο ταλέντο, γνωρίζει από τύχη τον Έντι Άνταμς που εργάζεται ως υπάλληλος σε εστιατόριο.

Ο Έντι είναι νέος, ωραίος και με πλούσια χαρακτηριστικά στο επίμαχο σημείο. Χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο Νερκ Ντίγκλερ, ανεβαίνει γρήγορα τα σκαλιά της επιτυχίας, κερδίζοντας και αντίστοιχα βραβεία κάθε χρονιά.

Ο Έντι είναι πλέον διάσημος και ζει μια ζωή γεμάτη απολαύσεις.

Η δόξα όμως έχει και το τίμημα της και ο Έντι σύντομα αρχίζει να κατρακυλά σε ένα κόσμο γεμάτο ναρκωτικά, βία και ανεξέλεγκτες καταχρήσεις. Θα τα καταφέρει να επιστρέψει στον παλιό του εαυτό πριν να είναι πολύ αργά;

Παίζουν: Μάρκ Γουόλμπεργκ, Μπαρτ Ρέινολντς, Τζούλιαν Μουρ, Τζον Σι Ράιλι, Χέδερ Γκράχαμ, Ντο Τσιντλ.

*Star, Τετάρτη 08/05 στις 02:00