6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δευτέρα βράδυ και αυτές είναι οι επιλογές ταινιών για σήμερα.

«Κινηματογράφος Majestic» (2001) σκηνοθεσία Φρανκ Ντάραμποντ

Δραματική Ρομαντική – Ο Τζιμ Κάρεϊ είναι ο Πήτερ Άπλετον, ένας σεναριογράφος του Χόλυγουντ, ο οποίος “απομακρύνεται” από τη βιομηχανία του κινηματογράφου λόγω των πολιτικών του πεποιθήσεων, με αποτέλεσμα να βρεθεί σε αδιέξοδο τόσο επαγγελματικά αλλά και στην προσωπική του ζωή.

Ένα βράδυ μεθυσμένος, οδηγώντας σε μία μικρή πόλη έξω από την Καλιφόρνια, προκαλεί ένα τροχαίο δυστύχημα και καταλήγει με απώλεια μνήμης.
Ο κάτοικος της πόλης Σταν Κέλερ τον βοηθά και τον πηγαίνει στο γιατρό της περιοχής που τον περιθάλπει.

Αποφασίζει να εγκατασταθεί στην πόλη για βρει από την αρχή τα «πατήματά» του.
Όλοι οι κάτοικοι όμως, πιστεύουν ότι πρόκειται για το χαμένο γιο του ιδιοκτήτη του μοναδικού σινεμά της πόλης, ο οποίος δεν επέστρεψε ποτέ από τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο και του συμπεριφέρονται ανάλογα.
Ο ίδιος μη μπορώντας να θυμηθεί την προηγούμενη ζωή του αποδέχεται το ρόλο του αγνοούμενου στρατιώτη.

Το παρελθόν του όμως τον βρίσκει ξανά και σύντομα η ζωή του θα ανατραπεί όπως και όλων γύρω του….

Παίζουν: Τζιμ Κάρεϊ, Λόρι Χόλντεν, Μάρτιν Λάνταου, Χαλ Χολμπρουκ, Μπομπ Μπάλαμαν, Τζέφρεϊ Ντεμαν.

*Open, Δευτέρα 13/05, στις 21:15

«Ο Μπάτσος του Mall 2» (2015) σκηνοθεσία Άντυ Φικμαν

Δράσης Κωμωδία – Έχουν περάσει 6 χρόνια και ο ο Πωλ Μπλαρτ (Κέβιν Τζέιμς) διατηρώντας το εμπορικό κέντρο ασφαλές έχει κερδίσει επάξια της καλοκαιρινές διακοπές του στο Λας Βέγκας. Μαζί του θα πάρει την έφηβη κόρη του η Μάγια (Ράινι Ροντρίγκεζ), η οποία μετά το καλοκαίρι θα πάει στο κολέγιο.

Για το Πωλ όμως η ασφάλεια είναι υπεράνω των διακοπών και όταν αντιλαμβάνεται εκεί μια μεγάλη ληστεία, θα κάνει τα πάντα για να τη σταματήσει.

Παίζουν: Κέβιν Τζέιμς, Ράινι Ροντρίγκεζ, Τζέιμα Μέις, Σίρλεϊ Νάιτ, Γκάρι Βάλεντάιν, Νίκολας Τορτούρο, Λόνι Λαβ, Βικ Ντιντιτέτο

*ΕΡΤ1, Δευτέρα 13/05, στις 21:15

«Νοκ Άουτ στον Έρωτα» (1982) σκηνοθεσία Ερρίκος Θαλασσινός

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Κοκός (Σωτήρης Μουστάκας), ένας φωτορεπόρτερ της πυρκαγιάς, που οι γκάφες του δεν περιγράφονται, αναλαμβάνει να φωτογραφήσει ένα παράνομο ζευγάρι που βρίσκεται στη Λεμεσσό.

Ετοιμάζεται να φύγει με το βοηθό του, τον Θανάση τον Κεκέ για την Κύπρο, όταν χωρίς να το θέλει και χωρίς να το καταλάβει βρίσκεται μπλεγμένος στην κλοπή μιας χρυσής γλαύκας της Αθήνας από το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Η σπείρα των αρχαιοκαπήλων που διέπραξε την κλοπή, με αρχηγό τον Τζίμη και υπαρχηγό τη Μάγια, ακολουθεί τον Κοκό στην Κύπρο, για να πάρει πίσω τη γλαύκα. Φυσικά, όχι μόνο δεν θα τα καταφέρουν, αλλά θα πέσουν όλοι τους, εκτός της Μάγιας που είναι μυστική αστυνομικός, στην παγίδα της αστυνομίας.

Μαζί τους συλλαμβάνονται ο Μάθιους και η Ρόζα, ο ελληνο-αμερικανός αρχαιοκάπηλος και η διευθύντρια του ινστιτούτου μασάζ που αποτελούσε και το κέντρο διακίνησης των κλεμμένων αρχαιοτήτων.

Παίζουν: Σωτήρης Μουστάκας, Μαρία Μπονέλλου, Θανάσης Παπαδόπουλος, Κώστας Καραγιώργης, Κώστας Παληός, Λάκης Κομνηνός.

*Alpha, Δευτέρα 13/05, στις 00:30

«Η Ζωή Μετά» (2010) σκηνοθεσία Κλιντ Ιστγουντ

Δραματική Ρομαντική – Τρεις άνθρωποι με εντελώς διαφορετικό υπόβαθρο θα συναντηθούν και οι ζωές τους θα αλλάξουν για πάντα, καθώς ο θάνατος θα τους ενώσει με αναπάντεχο τρόπο.
Ο καθένας τους θέλει την αλήθεια, που θα τον λυτρώσει.
Τι συμβαίνει μετά το θάνατο;

Μια Γαλλίδα ανταποκρίτρια της τηλεόρασης, η Μαρί (Σεσίλ ντε Φρανς), σχεδόν χάνει τη ζωή της στο καταστροφικό τσουνάμι του 2004 στην Ταϊλάνδη και βιώνει για μερικές στιγμές τη ζωή μετά το θάνατο.

Στο Λονδίνο, ένα 12χρονο αγόρι, ο Μάρκους, προσπαθεί απεγνωσμένα να επικοινωνήσει μια τελευταία φορά με τον αδελφό του Τζέισον, που σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

Στο Σαν Φρανσίσκο, ζει ο Τζορτζ Λόνεγκαν (Ματ Ντέιμον) που έχει το χάρισμα να ακούει τους νεκρούς, αλλά δεν αντέχει την ψυχική πίεση από αυτή την κατάσταση.

Μετά από πολλές αναποδιές στη ζωή του, ο Τζορτζ αποφασίζει να εγκατασταθεί στο Λονδίνο, όπου συναντά τη Μαρί και τον Μάρκους..

Παίζουν: Ματ Ντέιμον, Σεσίλ Ντε Φράνς, Φράνκι και Τζωρτζ Μακ Λάρεν, Μπράις Ντάλας Χάουαρντ, Τιερί Νεβίκ, Ρίτσαρντ Κάιντ, Μάρθε Κέλερ, Τζέι Μορ, Ρεμπέκα Στέιτον

*Star, Δευτέρα 13/05, στις 01:15

«Η Αποπλάνηση Ενός Ξένου» (2007) σκηνοθεσία Τζέιμς Φόλεϊ

Δράσης Μυστηρίου Τρόμου – ‘Οταν η ρεπόρτερ Ροβένα Πράις μαθαίνει ότι ο φόνος της φίλης της σχετίζεται με τον πανίσχυρο ιδιοκτήτη διαφημιστικής εταιρίας Χάρισον Χιλ,αποφασίζει να κινηθεί υπόγεια για να βρει την αλήθεια. Προσλαμβάνεται λοιπόν στην εταιρία του Χιλ και από την άλλη φλερτάρει μαζί του στο διαδίκτυο, περικυκλώνοντάς τον από παντού. Γρήγορα όμως συνειδητοποιεί ότι δεν είναι μόνη σε αυτό το παιχνίδι ταυτοτήτων. ‘Οσο πιο πολύ αγγίζει την αλήθεια, βλέπει τι μπορεί να κάνει κανείς για να την κρύψει.

Παίζουν: Χάλι Μπέρι, Μπρους Γουίλις, Τζιοβάνι Ριμπίζι.

*Mega, Δευτέρα 13/05, στις 01:30

«Η στροφή» (1982) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Ελληνική Ταινία Δράμα – Ο Πέτρος, ο Αργύρης, η Χαρούλα και η Στέφη μια παρέα νεαρών παιδιών το σκάνε από το Ναύπλιο με κλεμμένο αυτοκίνητο για να πάνε να ζήσουν στην Αθήνα, μακριά από τους αυστηρούς γονείς τους.

Όταν αρχίζουν τα οικονομικά προβλήματα, τα αγόρια μπλέκονται με μικροκλοπές με αποτέλεσμα να τους συλλάβουν.

Οι κοπέλες της παρέας πιάνουν δουλειά σε μπαρ και, γνωρίζονται με έναν επαγγελματία μηχανόβιο και πρωταθλητή στο μοτοκρός, τον Πάνο.

Η Χαρούλα, η οποία δούλευε στο μπαρ με το ψευδώνυμο ”Νταίζη” κάνει σχέση με τον Πάνο.

Στην πορεία ο Πάνος και οι δυο κοπέλες μπλέκονται σε χρήση ναρκωτικών, ληστείες, πορνεία και διακίνηση ναρκωτικών για να έχουν την καθημερινή δόση τους.

Ο Πάνος συλλαμβάνεται από την αστυνομία για διακίνηση ναρκωτικών από την Τουρκία, ενώ η Στέφη πεθαίνει από υπερβολική δόση.

Η χαρούλα και ο Πάνος αποφασίζουν να κάνουν αποτοξίνωση αλλά αυτός είναι ένας δύσβατος δρόμος που ο καθένας θα πρέπει να βαδίσει μόνος του.

Παίζουν: Πάνος Μιχαλόπουλος, Σοφία Αλιμπέρτη, Κούλα Αγαγιώτου, Τάσος Χαλκιάς, Μέλπω Ζαρόκωστα, Νίκος Παπαδόπουλος, Σωκράτης Αλαφούζος, Τώνης Γιακωβάκης, Νίκος Κούρος, Λία Ρακά, Στέλλα Κωνσταντινίδου, Μιχάλης Γιαννάτος, Τάσος Σαρίδης, Μαργαρίτα Γεράρδου

*Alpha, Δευτέρα 13/05, στις 02:30