9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει εννιά ταινίες για να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Ρόδα, Τσάντα και Κοπάνα No 3» (1984) σκηνοθεσία Όμηρος Ευστρατιάδης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Άρης,ο Μπίλιας και η υπόλοιπη παρέα των μαθητών αποφασίζουν να επιστρέψουν στα θρανία με την πρόφαση να πάρουν επάξια το απολυτήριο του λυκείου χωρίς χατίρια αυτή τη φορά.

Ο Άρης και ο Μπίλιας βάζουν σ’ εφαρμογή το σχεδιό τους και οι πλάκες επανέρχονται στην καθημερινότητα.Στο προσκήνιο εμφανίζονται δύο καινούργιοι καθηγητές.

Ο ένας είναι καθηγητής χημείας που από λάθος του μεταμορφώνεται κάθε λίγο και σε διαφορετικό ζώο και ο άλλος είναι νηπιαγωγός.

Παίζουν: Στηβ Ντούζος, Μίμης Φωτόπουλος, Μάκης Δελαπόρτας, Γιάννης Γκιωνάκης, Μαίρη Παπανικολάου, Νίκος Ρίζος, Γιώργος Ρήγας, Γιάννης Βογιατζής, Νίκος Σταγόπουλος

*Open, Πέμπτη 16/05, στις 20:45

«Η Γυναίκα Είναι Σκληρός Άνθρωπος» (2005) σκηνοθεσία Αντώνης Καφετζόπουλος 

Δραματική Ελληνική Ταινία Κωμωδία –  Ο Τζόνι Μανιάτης (Αντώνης Καφετζόπουλος) είναι ένας πενηντάρης σύγχρονος νεοέλληνας. Εξακολουθεί να διακηρύττει σε όλους τους τόνους πως η μέρα της κρίσης δεν έφτασε ακόμα. Όμως στη ζωή ένα έξυπνο σλόγκαν δε φτάνει.

Είναι ιδιοκτήτης διαφημιστικής εταιρίας, της “Entyposis Advertising” η οποία βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεωκοπίας. Ο ίδιος κινείται μονίμως μεταξύ θριάμβου και καταστροφής, πλούτου και φτώχιας, ευτυχίας και αφόρητης μιζέριας.

Η 19χρονη κόρη του από τον πρώτο του γάμο, η γλυκιά Άρτεμις (Ελένη Αποστολοπούλου) κινδυνεύει να βρεθεί στον Κορυδαλλό, αφού συλλαμβάνεται για πολλοστή φορά για κλοπή!

Η 35χρονη Γεωργία (Φαίη Κοκκινοπούλου), είναι η επίσημη σχέση του τα τελευταία 7 χρόνια. Και θέλει να κάνει παιδί. Και θέλει να το κάνει τώρα! Είτε με τον Μανιάτη είτε με τον πρώτο τυχόντα!

Η Μάρθα (Μάνια Παπαδημητρίου), είναι η πρώην σύζυγος του Τζόνι και μητέρα της Άρτεμης. Είναι οργισμένη και σχεδόν υστερική!

Τέλος, η Ασπασία (Τζένη Ρουσσέα), η μητέρα του Μανιάτη ζει στον κόσμο της! Η δεσποτική και καταπιεστική Ελληνίδα μάνα που τα ξέρει όλα, εξαφανίζεται ως δια μαγείας στις σκάλες της εταιρείας του, μεταξύ πρώτου και δεύτερου ορόφου! Αλτσχάιμερ; Απαγωγή; Αυτοκτονία; Δυο ντετέκτιβ της πυρκαγιάς θα προσπαθήσουν να βγάλουν άκρη.

Και στη μέση όλων αυτών, ο Τζόνι Μανιάτης θα προσπαθήσει όχι μόνο να επιβιώσει και να βρει τη λύση που χρειάζεται αλλά και να ξυπνήσει από τον λήθαργό του.

Παίζουν: Αντώνης Καφετζόπουλος, Φαίη Κοκκινοπούλου, Γιώτα Φέστα, Μάνια Παπαδημητρίου, Ελένη Αποστολοπούλου, Σμαράγδα Καρύδη, Αιμίλιος Χειλάκης.

*ΕΡΤ1, Πέμπτη 16/05, στις 21:00

«Εκεί που Ζούμε» (2022) σκηνοθεσία Σωτήρης Γκορίτσας

Δραματική Ελληνική Ταινία – Tην ημέρα όπου το κέντρο της Αθήνας ζει άλλη μια συνηθισμένη αναστάτωση, ο νεαρός δικηγόρος Αντώνης Σπετσιώτης γιορτάζει τα γενέθλιά του.

Μόνο που το εικοσιτετράωρο των γενεθλίων του θα εξελιχθεί εντελώς απρόσμενα – προσγειώνοντάς τον από τα δικαστήρια της Ευελπίδων σε λαμπερές καντίνες και σκοτεινά πάρκιν της Εθνικής οδού, από το τακτοποιημένο εργένικο σπίτι του στο Λυκαβηττό σε αγροικίες στο Χαλκούτσι και πολυτελείς βίλες στην Αλίαρτο – και θα τελειώσει απρόβλεπτα ξημερώματα στην Αθήνα.

Παίζουν: Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Στέλιος Μάινας, Μάκης Παπαδημητρίου, Χριστίνα Τσάφου , Μαρία Καλλιμάνη, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Ναταλία Τσαλίκη, Αργύρης Μπακιρτζής, Γιούλικα Σκαφιδά, Τάκης Σακελλαρίου, Μαίρη Μηνά, Λένα Παπαληγούρα, Ωρόρα Μαριόν, Λένα Κιτσοπούλου

*ΕΡΤ1, Πέμπτη 16/05, στις 22:45

«Κωδικό όνομα U.N.C.L.E.» (2015) σκηνοθεσία Γκάι Ρίτσι

Περιπέτεια – Με φόντο τις αρχές της δεκαετίας του ’60, στην κορύφωση του Ψυχρού Πολέμου, η ταινία «Κωδικό Όνομα: U.N.C.L.E.» παρακολουθεί τη ζωή του Σόλο, πράκτορα της CIA και του Κουριάκιν, πράκτορα της KGB.

Στο πλαίσιο μιας αποστολής, οι δύο άνδρες αφήνουν στην άκρη την επί μακρόν αντιπαλότητά τους, προκειμένου να σταματήσουν μια μυστηριώδη διεθνή εγκληματική οργάνωση, που έχει στόχο να αποσταθεροποιήσει την εύθραυστη ισορροπία μέσω των πυρηνικών όπλων και της τεχνολογίας.

Το μόνο στοιχείο που έχουν στη διάθεσή τους είναι η κόρη ενός εξαφανισμένου Γερμανού επιστήμονα, μέσω της οποίας θα μπορέσουν να διεισδύσουν στους κόλπους της οργάνωσης. Οι δύο άνδρες θα πρέπει να δώσουν μάχη με τον χρόνο προκειμένου να αποτρέψουν μια παγκόσμια καταστροφή.

Παίζουν: Χιού Γκραντ, Τζάρεντ Χάρις, Αλίσια Βικάντερ, Χένρι Καβίλ, Άρμι Χάμερ, Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι, Λούκα Καλβάνι.

*Star, Πέμπτη 16/05, στις 23:15

«Η Χαμένη Τιμή της Καταρίνα Μπλουμ» (1975) σκηνοθεσία Μαργκαρέτε φον Τρότα, Φόλκερ Σλέντορφ

Δραματική – Η ιστορία εκτυλίσσεται στην Κολωνία στα μέσα της δεκαετίας του 1970. Η Καταρίνα είναι μια νέα εργαζόμενη γυναίκα –οικιακή βοηθός. Όλα στη ζωή της πηγαίνουν μια χαρά μέχρι που γνωρίζει και ερωτεύεται τον Λουντβιχ Γκέτεν.

Είναι η εποχή της έξαρσης της τρομοκρατίας στη Δυτική Γερμανία με τη Φράξια Κόκκινος Στρατός των Μπάαντερ – Μάινχοφ και η αστυνομία βάζει στο στόχαστρο τον εραστή της Καταρίνα, ο οποίος κατηγορείται για ληστεία σε τράπεζα.
Όταν εκείνη τον βοηθά να αποφύγει τη σύλληψη, η ζωή της μετατρέπεται σε κόλαση.

Μοναδικό στοιχείο για την “ενοχή” της, είναι το γεγονός ότι πέρασε μια νύχτα μαζί του, μιας και μόλις τον είχε γνωρίσει σ’ ένα αποκριάτικο πάρτι.

Η εικόνα της κηλιδώνεται καθημερινά από την εφημερίδα που πρωτοστατεί στη δημόσια διαπόμπευση της και που την εκθέτει σε όλα, από τα πολιτικά «πιστεύω» ως τη σεξουαλική ζωή της, παραποιώντας τα γεγονότα και λέγοντας ανοιχτά ψέματα.

Φτάνοντάς την στα άκρα, η Καταρίνα θα αποφασίσει να σκοτώσει εν ψυχρώ τον δημοσιογράφο της φυλλάδας.

Παίζουν: Μάργκαρετ φον Τρότα, Άνγκελα Βίνκλερ, Ντίτερ Λάζερ, Μάριο ΄Άντορφ, Γιούργκεν Πρόχνοβ, Χαιντς Μπένεντ, Καρλ Χαιντς Φόστζεραου

*ΕΡΤ3, Πέμπτη 16/05, στις 23:30

«Απέραντο Σκοτάδι» (2000) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Τούι

Τρόμου, Επιστημονικής Φαντασίας – Ένα διαστημόπλοιο που μεταφέρει έποικους σε διάφορα σημεία του διαστήματος, συγκρούεται με μετεωρίτη και κάνει αναγκαστική προσγείωση σ’ έναν αφιλόξενο πλανήτη που φωτίζεται από τρεις ήλιους. Ανάμεσα στους λίγους επιζώντες είναι και ο Ρίντικ, ένας κατάδικος που μεταφερόταν σε άλλη φυλακή. Προτού προλάβουν οι επιζώντες να στείλουν σήμα για τη διάσωσή τους, η νύχτα πέφτει και η φρικτή αλήθεια αποκαλύπτεται: οι πραγματικοί κάτοικοι αυτού του πλανήτη είναι ιπτάμενα ερπετά, διψασμένα για αίμα…

Παίζουν: Ράντα Μίτσελ, Βιν Ντίζελ, Κόουλ Χάουζερ

*Skai, Πέμπτη 16/05, στις 01:00

«Ο Μπάτσος του Mall» (2009) σκηνοθεσία Στιβ Καρ

Δράσης Κωμωδία – Ο Πολ Μπλαρτ έχει ένα μεγάλο όνειρο: να γίνει αστυνομικός. Προς στιγμήν αρκείται στο να φυλάει το μεγάλο εμπορικό κέντρο της πόλης. Ο ίδιος παίρνει πολύ σοβαρά τη δουλειά του, αλλά όχι και οι υπόλοιποι. Τα πράγματα όμως θα αλλάξουν σύντομα, όταν μια ομάδα νεαρών καταλαμβάνει το εμπορικό και κρατά όμηρους τους πελάτες του. Ο Πολ αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του, καθώς καταλαβαίνει πως ήρθε η μεγάλη στιγμή να γίνει πραγματικός μπάτσος και γιατί όχι ήρωας!

Παίζουν: Τζέιμα Μέις, Σίρλεϊ Νάιτ, Κιρ Ο’ Ντόνελ, Ρέινι Ροντρίγκεζ, Κέβιν Τζέιμς, Τζέιμα Μέις, Γκάρι Βαλεντάιν, Στεφάνια Ντελα Κρουζ, Τζάκι Σάντλερ, Μπόμπι Καναβάλε, Αντίρ Κάλιαν, Τζαμάλ Μίξον

*Mega, Πέμπτη 16/05, στις 01:30

«Οχι Αλλο Καλοκαίρι» (2020) σκηνοθεσία Μάσιμο Βενιέρ

Κωμωδία – Οι Αλντο, Τζιβάνι και Τζιάκομο ξεκινούν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, δε γνωρίζονται μεταξύ τους, ενώ οι ζωές και οι οικογένειές τους δεν μπορούν να είναι πιο διαφορετικές: ο οργανωτικός τύπος που όμως η επαγγελματική του ζωή είναι καταστροφική, ο επιτυχημένος μεγαλογιατρός που παλεύει απέναντι στον έφηβο γιο του και ο κλασικός υποχόνδριος με τον σκύλο που τον λένε Μπράιαν και ένα πάθος για τον τραγουδιστή Μάσιμο Ρανιέρι.

Τρεις τελείως διαφορετικοί τρόποι ζωής που διασταυρώνονται σε ένα μικρό νησί έξω από τις ιταλικές ακτές στην ίδια παραλία και δυστυχώς στο ίδιο σπίτι. Η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη, αλλά τρελά διασκεδαστική: διαφορετικές συνήθειες, δύο από τα παιδιά τους ερωτεύονται μεταξύ τους και τρεις γυναίκες τόσο διαφορετικές μεταξύ τους που όμως γίνονται κολλητές.

Παίζουν: Αλντο Μπάγιο, Τζιάκομο Μπορέτι, Τζιοβάνι Στόρτι

*Star, Πέμπτη 16/05, στις 01:45

«Χαμένη Πόλη» (2022) σκηνοθεσία Ανταμ Νι, Ααρον Νι

Κωμωδία Περιπέτεια Ρομαντική – Η μοναχική συγγραφέας, Λορέτα Σέιτζ, γράφει στα δημοφιλή και γεμάτα περιπέτεια μυθιστορήματά της για εξωτικά μέρη,  με πρωταγωνιστή το πανέμορφο μοντέλο Άλαν. Κατά τη διάρκεια μιας περιοδείας, για την προώθηση του νέου της βιβλίου με τον Άλαν, η Λορέτα απάγεται από έναν εκκεντρικό δισεκατομμυριούχο, που ελπίζει ότι μπορεί να τον οδηγήσει στον χαμένο θησαυρό μιας αρχαίας πόλης, από την τελευταία της ιστορία. Αποφασισμένος να αποδείξει ότι μπορεί να γίνει ήρωας στην πραγματική ζωή και όχι μόνο στις σελίδες των βιβλίων της, ο Άλαν αναλαμβάνει να τη σώσει

Παίζουν: Σάντρα Μπούλοκ, Τσάνιγκ Τέιτουμ, Ντάνιελ Ράντκλιφ, Νταβίν Τζόι Ράντολφ, Μπραντ Πιτ, Όσκαρ Νουνεζ, Πάτι Χάρισον, Μπόουεν Γιαγκ

*Alpha, Πέμπτη 16/05, στις 01:45