Αντίστροφη μέτρηση για το Baja Greece στο Άργος Ορεστικό

Τέσσερις μέρες γεμάτες δράση, σκόνη και αδρεναλίνη στα βουνά της Δυτικής Μακεδονίας

Με τη συμμετοχή 20 κορυφαίων αθλητών και ομάδων του μηχανοκίνητου αθλητισμού Offroad από ολόκληρο τον κόσμο, ξεκινά αύριο Τετάρτη 22 Μαΐου στο Άργος Ορεστικό Καστοριάς ο δεύτερος αγώνας του Παγκοσμίου Κυπέλλου BAJA, το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της Δυτικής Μακεδονίας και η δεύτερη μεγαλύτερη εκδήλωση μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ελλάδα μετά το Ράλλυ Ακρόπολις.

Το πρόγραμμα του BAJA GREECE 2024 – 11ο Rally Greece Offroad φέτος περιλαμβάνει τέσσερις μέρες γεμάτες δράση, με τους αγωνιζόμενους να καλούνται να καλύψουν 820+ χιλιόμετρα εκ των οποίων τα 560 είναι ειδικές διαδρομές σε υψόμετρο έως και 1.950 μέτρα, διασχίζοντας ιδιαίτερα απαιτητικές διαδρομές με σημεία που θυμίζουν WRC. Μάλιστα, ο αγώνας περιλαμβάνει και μια ειδική διαδρομή 165 χλμ., η όποια θα είναι και η μεγαλύτερη που έγινε ποτέ στην Ελλάδα. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης θα διεξαχθεί και ο Εθνικός Αγώνας με διεθνείς συμμετοχές.

Συνολικά, στους δύο αγώνες συμμετέχουν ομάδες από Σαουδική Αραβία, Ιαπωνία, Αργεντινή, Ουρουγουάη, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ιράν, Σλοβακία, Τσεχία, Πολωνία, Πορτογαλία, Βέλγιο, Λιθουανία, Γαλλία, Ισπανία, Ουγγαρία, Ιταλία, Βουλγαρία και Τουρκία, ενώ δυναμική είναι και η παρουσία των ελληνικών και κυπριακών ομάδων.

Η πρώτη μέρα περιλαμβάνει τον διοικητικό και τεχνικό έλεγχο των οχημάτων, ενώ μια μικρή γεύση από το τι θα επακολουθήσει θα προσφέρουν οι αγωνιζόμενοι στα δοκιμαστικά που θα πραγματοποιηθούν στην ειδικά διαμορφωμένη πίστα στο χωριό Βοτάνι του Δήμου Άργους Ορεστικού.

Η μέρα θα ολοκληρωθεί με το σεμινάριο λειτουργίας του ηλεκτρονικού Roadbook στο Service Park, μια νέα τεχνολογία που θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά με στόχο, την ακόμη ασφαλέστερη διεξαγωγή των αγώνων.

Την Πέμπτη οι συμμετέχοντες θα μετρήσουν τις δυνάμεις τους στην κατακτήρια ειδική διαδρομή κοντά στο Αεροδρόμιο Καστοριάς, ενώ η μέρα θα κλείσει με την επιλογή θέσης εκκίνησης και την πανηγυρική έναρξη του αγώνα στο Πάρκο Εθνικής Αντίστασης, στην πόλη του Άργους Ορεστικού.

Αναλυτικά το πρόγραμμα

Τετάρτη 22 Μαΐου: Τεχνικός και Διοικητικός έλεγχος οχημάτων και διαγωνιζόμενων και ελεύθερα δοκιμαστικά (11:00-17:00) σε διαδρομή στο χωριό Βοτάνι του Άργους Ορεστικού.

Πέμπτη 23 Μαΐου: Διοικητικός έλεγχος οχημάτων και διαγωνιζόμενων και επίσημα δοκιμαστικά (9:30-12:30) σε διαδρομή πλησίον του χωριού Βοτάνι.

Στις 17:00 θα πραγματοποιηθεί η Κατατακτήρια Ειδική Διαδρομή πλησίον του Αεροδρομίου «Αριστοτέλης» και στις 20:00 θα λάβει χώρα η τελετή Πανηγυρικής Έναρξης του αγώνα στο πάρκο Εθνικής Αντίστασης στο κέντρο του Άργους Ορεστικού.

Παρασκευή 24 Μαΐου: Ειδικές Διαδρομές συνολικού μήκους 330 χλμ.

Σάββατο 25 Μαΐου: Ειδικές Διαδρομές συνολικού μήκους 230 χλμ. και τερματισμός του αγώνα στο πάρκο Εθνικής Αντίστασης.

Στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθούν οι απονομές επάθλων στους νικητές στις 20:30.

BAJA GREECE 2024 Program

Wednesday, May 22: Technical and administrative inspection of vehicles and competitors, and free practice (11:00-17:00) near the village Votani, at Argos Orestiko.

Thursday, May 23: Administrative inspection of vehicles and competitors, and official practice (9:30-12:30) on a route near the village Botani.

At 17:00, the Qualifying Special Stage will take place near “Aristotelis” Airport, and at 20:00, the official Opening Ceremony of the event will be held at the National Resistance Park in the center of Argos Orestiko.

Friday, May 24: Special Stages with a total length of 330 km.

Saturday, May 25: Special Stages with a total length of 230 km. Finish at the National Resistance Park.

At the National Resistance Park will be hosted also the award ceremony for the winners at 20:30.

May be an image of 2 people and textMay be an image of ‎offroad vehicle and ‎text that says '‎جميل ألطيذ 니도 電 لاشاراتا اشيد ΤΥΤΑ HR HILLIX OPEN co3иTm VOTIRES overD‎'‎‎May be an image of golf cart, all-terain vehicle and textMay be an image of 1 person and text