H μυστική λειτουργία που κρύβει το πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου

Οι περισσότεροι οδηγοί δεν γνωρίζουν ποια είναι η πραγματική χρησιμότητα του μικρού μοχλού που υπάρχει στα πλάγια του πορτμπαγκάζ, αλλά μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια σε μια δύσκολη στιγμή.

Μπορεί πλέον το αυτοκίνητο να μην αποτελεί είδος πολυτελείας και σχεδόν όλοι να έχουν πρόσβαση σε αυτό, αλλά ακόμα κάποιες λειτουργίες του παραμένουν «κρυφές», παρά το γεγονός ότι μπορούν να μας βγάλουν από δυσάρεστες καταστάσεις.

Ένα τέτοιο μυστικό κρύβεται στην εσωτερική πλευρά του πορτμπαγκάζ, στο ύψος του ρεζερβουάρ.Εκεί βρίσκεται ένα καλώδιο, συνήθως κόκκινου, κίτρινου ή μαύρου χρώματος, που μπορεί να ξεκλειδώσει το πορτάκι του ρεζερβουάρ καυσίμου σε δευτερόλεπτα, κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο σε περίπτωση που έχει κολλήσει και δεν ανοίγει.

Αν δεν είναι σε κοινή θέα, «κρύβεται» πίσω από τη μοκέτα ή κάποιο πλαστικό κομμάτι ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος να ανοίξει χωρίς να έχει επέμβει ο οδηγός.

Η συγκεκριμένη λύση μπορεί να επιστρατευθεί όταν ένα αυτοκίνητο μείνει από καύσιμο ή το καπάκι της τάπας της βενζίνης δυσλειτουργεί και δεν ανοίγει από τον αντίστοιχο διακόπτη στο εσωτερικό του οχήματος.

Η ανακάλυψη αυτής της λειτουργίας έγινε viral και στο TikTok, με πολλούς χρήστες να ενθουσιάζονται και να κάνουν αναδημοσίευση το «τρικ».

Δείτε το video:

@pamtechgroup Simple hack to fix a stuck gas cover #oluwaisinvolved #PamtechAutoland #cartips #fueltips #carmaintenance ♬ original sound – Pamtech Group

Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη λειτουργία δεν είναι διαθέσιμη, σε όλα τα μοντέλα που κυκλοφορούν, αλλά ένας γρήγορος έλεγχος στο εγχειρίδιο του οχήματός σας ή στο πορτμπαγκάζ θα σας λύσει την απορία αν την έχετε στη διάθεσή σας.

Αν και αυτή η κρυφή λειτουργία μπορεί να φανεί χρήσιμη σε περίπτωση ανάγκης, αν διαπιστώσετε ότι το πορτάκι του ρεζερβουάρ σας κολλάει συχνά, καλό θα είναι να πάτε για έλεγχο σε κάποιο συνεργείο.

carandmotor