9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει εννιά ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Καπετάν Φάντης Μπαστούνι» (1968) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ένας νησιώτης καπετάνιος, ανακαλύπτει μια νέα κοπέλα μέσα στα ψυγεία του καραβιού του και της προσφέρει στέγη στο σπίτι του, αντίθετα με την επιθυμία των υπολοίπων συγγενών του. Όταν κάποια στιγμή, το πλοίο του βυθίζεται, οι συγγενείς του διώχνουν την κοπέλα από το σπίτι και κοιτάνε να του ξεκοκαλίσουν την περιουσία, χωρίς όμως να γνωρίζουν πως ο ίδιος έχει διασωθεί από το ναυάγιο.

Παίζουν: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Μάρω Κοντού, Λαυρέντης Διανέλλος, Μήτση Κωνσταντάρα, Τασσώ Καββαδία, Δημήτρης Νικολαΐδης, Αλέκος Τζανετάκος.

*Open, Τρίτη 11/06 στις 20:45

«Το Φως που Σβήνει» (2000) σε σκηνοθεσία Βασίλης Ντούρος

Δραματική  Ελληνική Ταινία – Η υπόθεση αφηγείται την ιστορία του 12χρονου Χρήστου, ένα αγόρι που ζει με τη μητέρα του στο νησί της Χάλκης και πάσχει από μία ασθένεια, η οποία θα του προκαλέσει οριστική τύφλωση.

Αυτή η κατάσταση τον αποτρέπει από το να πηγαίνει στο σχολείο.

Σαν διέξοδο έχει μόνο το βιολί του, στο οποίο διαπρέπει και τον διδάσκει ο Σουρσούμης, ο γέρος φαροφύλακας του νησιού.

Όταν διοριστεί στο χωριό μια νέα δασκάλα -αν και ο Χρήστος εξακολουθεί να μη θέλει να πηγαίνει στο σχολείο- εκείνη θα διαπιστώσει το έμφυτο ταλέντο του παιδιού στη μουσική και, θα φροντίσει να πάρει μέρος σε ένα μουσικό διαγωνισμό.

Οι προσωπικές και οι οικογενειακές εμπειρίες του Χρήστου θα τον κάνουν να εξελιχθεί ως καλλιτέχνης αλλά για να προχωρήσει και να αξιοποιήσει το ταλέντο του θα πρέπει να βρει τη δύναμη μέσα του, βγαίνοντάς από την απομόνωση που επέβαλλε στον εαυτό του.

Παίζουν: Αλέκος Αλεξανδράκης, Βίκυ Βολιώτη, Ελισάβετ Ναζλίδου, Βλαδίμηρος Γολοσίνσκι, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Μπάμπης Χατζηδάκης, Άλκης Κούρκουλος, Δήμητρα Ζέζα

*ΕΡΤ1, Τρίτη 11/06 στις 21:00

«Μετά Τα Μεσάνυχτα» (1973) σκηνοθεσία Νίκολας Ρέγκ

Μυστηρίου – Μια κρύα, φωτεινή μέρα στην Αγγλία, ένα μικρό κορίτσι πνίγεται σε μια λίμνη. Είναι η κόρη του Τζον Μπάξτερ και της γυναίκας του Λάουρα. Μουδιασμένη ακόμα από τη θλίψη, η Λάουρα συνοδεύει τον Τζον στη Βενετία, όπου ανακαινίζει μια εκκλησία, με την ελπίδα ότι οι διακοπές θα τη βοηθήσουν να συνέλθει από το σοκ του θανάτου της κόρης της. Στη Βενετία, οι Μπάξτερ συναντούν δύο γριές αδελφές που ισχυρίζονται ότι έχουν μεντιουμιστική σχέση με το νεκρό κορίτσι. Ο σύζυγος περιφρονεί την ιδέα, αλλά βλέπει επανειλημμένα μια μικρή φιγούρα με κόκκινο παλτό σε σκιερά περάσματα στα κανάλια. Τότε την αντιμετωπίζει

Παίζουν:  Τζούλι Κρίστι, Ντόναλντ Σάδερλαντ, Χίλαρυ Μέισον, Κλέλια Ματάνια, Μάσιμο Σεράτο, Ρενάτο Σκάρπα, Σάρον Γουίλιαμς

*ΕΡΤ3, Τρίτη 11/06 στις 23:00

«The Hangover Part III» (2013) σκηνοθεσία Τοντ Φίλιπς

Αστυνομική Κωμωδία – Έχουν περάσει δύο χρόνια από τις τελευταίες περιπέτειες της παλιοπαρέας.

Ο Φιλ (Μπράντλεϊ Κούπερ), ο Στου (Εντ Χελμς), και ο Νταγκ (Τζάστιν Μπάρθα) ζουν ήσυχα με τις οικογένειές τους. Τα σημάδια των περιπετειών τους είναι πια καλά κρυμμένα έως και εξαφανισμένα, τα τατουάζ έχουν αφαιρεθεί με λέιζερ, από τα οικογενειακά άλμπουμ λείπουν όλες οι ένοχες φωτογραφίες και ο Mr. Τσόου (Κεν Τζεογκ), η πηγή των δεινών τους, βρίσκεται πλέον σε φυλακή της Ταϊλάνδης.

Οι τρεις φίλοι ζουν μακριά από τις κακόφημες περιοχές του Λας Βέγκας ή της Μπανγκόκ και μακριά από μπελάδες.

Οι τρεις, γιατί ο τέταρτος της παρέας, ο Άλαν (Ζακ Γαλιφιανάκης) αναζητά ακόμα μάταια σκοπό στη ζωή του. Έχει σταματήσει να παίρνει τα φάρμακά του και έχει αφήσει τις φυσικές του παρορμήσεις ελεύθερες γεγονός, που πρακτικά σημαίνει παντελής έλλειψη αυτοπεριορισμού, κριτικής σκέψης, αποδεκτής κοινωνικής συμπεριφοράς!

Μόνο που σύντομα θα αναγκαστεί να ζητήσει τη βοήθεια των κολλητών του για να αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα, που εμφανίζεται ξαφνικά στη ζωή του…

Παίζουν: Μπράντλεϊ Κούπερ, Εντ Χελμς, Ζακ Γαλυφιανάκις, Τζάστιν Μπάρθα, Τζον Γκούντμαν, Κεν Τζεν

*Star, Τρίτη 11/06 στις 23:50

«Το Παίζω… και πολύ Άντρας» (1983) σκηνοθεσία Ερρίκος Θαλασσινός

Ελληνική κωμωδία – Ο Ζήνωνας, είναι τόσο άβουλος, που δεν έχει τη δύναμη να ορθώσει το ανάστημά του απέναντι στους δικούς του.

Καταπιέζεται δε όχι μόνο από τη γυναίκα του και την πεθερά του, στον οίκο μόδας της οποίας εργάζεται, αλλά και από τα πέντε παιδιά του.

Όλα όμως φαίνεται να αλλάζουν όταν γυρίζει από την Αφρική ένας φίλος του από τον στρατό.

Παίζουν: Σωτήρης Μουστάκας, Θάλεια Παπάζογλου, Βαγγέλης Πρωτόπαππας, Τέτα Κωνσταντά.

*Alpha, Τρίτη 11/06 στις 00:15

«Μην Πεις Λέξη» (2001) σκηνοθεσία Γκάρι Φλέντερ

Δράσης Μυστηρίου – Το 1991 τρεις διαρρήκτες κλέβουν ένα πολύτιμο διαμάντι, αξίας 10 εκατομμυρίων δολαρίων όμως δύο από τα μέλη προδίδουν τον αρχηγό τους τους, Πάτρικ (Σον Μπιν) και εξαφανίζονται με τη «λεία».

Δέκα χρόνια αργότερα, μία μέρα πριν τη γιορτή των Ευχαριστιών, ο Νέιθαν Κόνραντ (Μάικλ Ντάγκλας) διακεκριμένος ψυχίατρος, αναλαμβάνει τη θεραπεία της κατατονικής Ελίζαμπεθ Μπάροουζ (Μπρίτανι Μέρφι).

Χωρίς να το γνωρίζει, πέφτει θύμα των σκοτεινών σχεδίων του Πάτρικ, ο οποίος απάγει τη κόρη του, εκβιάζοντάς τον να «εισχωρήσει» στο διαταραγμένο μυαλό της Ελίζαμπεθ, ώστε να αποσπάσει μια σημαντική πληροφορία, που θα φέρει τον Πάτρικ κοντά στον… χαμένο θησαυρό.

Παίζουν: Μάικλ Ντάγκλας, Μπρίτανι Μέρφι, Σον Μπιν, Φάμκε Γιάνσεσν, Τζένιφερ Εσποζίτο, Σκάι Μακκόλ Μπαρτούσιακ.

*Open, Τρίτη 11/06 στις 00:45

«Hellboy: Ο Ήρωας της Κόλασης» (2004) σε σκηνοθεσία Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο

Δράσης Τρόμου – Μια τελετή μαύρης μαγείας φέρνει στη γη τον δαίμονα Hellboy, γεννημένο στις φωτιές της κόλασης. Ο καλόκαρδος δόκτωρ Μπρουμ θα τον μεγαλώσει υπό την προστασία του, θα του μεταδώσει τις έντιμες ανθρώπινες αξίες του και θα τον εντάξει σε μια ομάδα ατόμων, απομονωμένων εξαιτίας των υπερφυσικών τους ικανοτήτων. Ο πύρινος ήρωας θα συμμαχήσει μαζί τους για να σώσουν την ανθρωπότητα από τις δυνάμεις του Σκότους… Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο κόμικ.

Παίζουν: Ρον Πέρλμαν, Σέλμα Μπλερ, Νταγκ Τζόουνς, Τζον Χερτ, Ρούπερτ Έβανς

*Mega, Τρίτη 11/06 στις 01:20

«Στο Τέλος του Δρόμου» (2012) σκηνοθεσία Ντέρεκ Σιάνφρανς

Αστυνομική, δράμα – O Λουκ είναι μοτοσικλετιστής κασκαντέρ και βγάζει το μεροκάματό του στο θρυλικό “γύρο του θανάτου”, ενός περιοδεύοντος λούνα παρκ. Στο πέρασμά του από τη Νέα Υόρκη, ξαναβρίσκει τη χαμένη του αγάπη και μαθαίνει ότι έχει αποκτήσει μαζί της ένα γιο.

Αποφασίζει να εγκαταλείψει τη ζωή στους δρόμους και να γίνει ο ιδανικός πατέρας, ο πατέρας, που ο ίδιος δεν είχε ποτέ στο πλευρό του.

Όμως ο νέος εργοδότης του τον μπλέκει σε μία σειρά από ληστείες σε τράπεζες και ο Λουκ μπαίνει στο στόχαστρο του Έιβερι, ενός φιλόδοξου αστυνομικού.

Η αντιπαράθεση των δύο αντρών θα έχει συγκλονιστικές συνέπειες και για τους δύο…

Παίζουν: Ράιαν Γκόσλινγκ, Εύα Μέντεζ, Μπράντλεϊ Κούπερ, Ρέι Λιότα, Μπεν Μεντελσον.

*Star, Τρίτη 11/06 στις 02:00

«Ράκος…Νο14: Και ο Πρώτος Μπουνάκιας» (1986) σκηνοθεσία Γιάννης Χαρτοματζίδης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Σπίνος, κοκκαλιάρης, οδοντογλυφίδα, απένταρος, φουκαράς, ανακαλύπτει ότι έχει τρομερή δύναμη στα χέρια.

Αμέσως αλλάζει η ζωή του. Διάφοροι κομπιναδόροι προσπαθούν να τον εκμεταλλευτούν πλασάροντάς τον για πρωταθλητή της πυγμαχίας…

Παίζουν: Στάθης Ψάλτης, Σοφία Αλιμπέρτη, Μάγδα Τσαγγάνη.

*Alpha, Τρίτη 11/06 στις 02:15