10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Παρασκευή βράδυ και μία λίστα από ταινίες σε περιμένει.

«Αγάπησα Μια Πολυθρόνα» (1971) σκηνοθεσία Ντίνος Δημόπουλος

Ελληνική Ταινία Κωμωδία –  Ο Γρηγόρης Καρούζος κληρονομεί από τη θεία του τέσσερις παλιές πολυθρόνες. Χωρίς δεύτερη σκέψη, τις πουλάει σε παλιατζή στο Μοναστηράκι. Όταν όμως μαθαίνει πως μέσα σε μία από αυτές υπάρχουν κοσμήματα μεγάλης αξίας, επιστρέφει να τις βρει. Οι πολυθρόνες όμως έχουν πλέον πουληθεί σε τέσσερις διαφορετικούς ανθρώπους. Ο Γρηγόρης δεν έχει άλλη λύση από το να τις αναζητήσει μέχρις εσχάτου.

Παίζουν: Κώστας Βουτσάς, Ελένη Ερήμου,Σταύρος Ξενίδης, Γιώργος Μοσχίδης, Κατερίνα Γιουλάκη, Μαρία Φωκά, Νικήτας Πλατής, Αθηνόδωρος Προύσαλης

*Open, Παρασκευή 14/06, στις 20:45

«Η Θεία απ’ το Σικάγο» (1957) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Χαρίλαος, συνταξιούχος στρατηγός και αυστηρός οικογενειάρχης παλαιών αρχών, έχει τέσσερις κόρες. Οι τρεις έχουν φθάσει πια σε ηλικία γάμου, αλλά είναι πολύ δύσκολο να παντρέψεις τρεις κόρες όταν τις έχεις αναθρέψει με στρατιωτική κυριολεκτικά πειθαρχία και δεν τις αφήνεις να πάνε πουθενά χωρίς τη συνοδεία σου. Ο Χαρίλαος, όμως, έχει και μια αδελφή χήρα, την Καλλιόπη, που ζει μόνιμα στο Σικάγο και έχει εντελώς διαφορετικές αντιλήψεις από εκείνον.

Η θεία από το Σικάγο φθάνει στην Αθήνα, εγκαθίσταται στο σπίτι του Χαρίλαου και κατορθώνει μέσα σε λίγο καιρό να ανατρέψει τις κατεστημένες αρχές του σπιτιού. Αλλάζουν τα έπιπλα, τα ρούχα, υπάρχουν πια πικ-απ και ποτά και όλα όσα πρέπει να έχει ένα μοντέρνο σπίτι με τέσσερα νέα κορίτσια, γίνονται πραγματικότητα. Κόντρα στα ήθη και έθιμα της εποχής αλλά και του αδελφού της, η θεία βάζει σε εφαρμογή ένα σχέδιο, που θα παντρέψει τις τρεις κοπέλες αλλά και την ίδια.

Παίζουν: Ορέστης Μακρής, Γεωργία Βασιλειάδου, Τζένη Καρέζη, Γκέλυ Μαυροπούλου, Ελένη Ζαφειρίου, Παντελής Ζερβός, Στέφανος Στρατηγός, Δημήτρης Παπαμιχαήλ

*Mega, Παρασκευή 14/06, στις 21:40

«Ζητείται επειγόντως γαμπρός» (1971) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Η Ρένα Βλαχοπούλου είναι μια ώριμη χήρα και επιτυχημένη επιχειρηματίας που αποφασίζει να ξαναφτιάξει τη ζωή της.
Δυστυχώς στην προσπάθεια αυτή ερωτεύεται άντρες νεότερους όπως ο Ντίμης (Παύλος Λιάρος) ή τον γοητευτικό πλέι-μπόι Άγγελο (Ανδρέας Μπάρκουλης), οι οποίοι ενώ αρχικά δείχνουν να την προσεγγίζουν από ενδιαφέρον για αυτή, σύντομα στρέφουν την προσοχή τους στην νεαρή κόρη της Πίτσα (Μπέτυ Λιβανού), η οποία είναι σε ηλικία γάμου.

Και ενώ συνέρχεται από την απογοήτευση διαπιστώνει ότι και ένας υπάλληλός της προσπαθεί να την ξεμοναχιάσει και ενώ αρχικά αφήνεται να παρασυρθεί, σύντομα διαπιστώνει ότι θέλει να της ζητήσει δανεικά τα οποία χρειάζεται.

Λυπημένη και εντελώς μόνη δείχνει να έχει χάσει τη θέληση και κάθε ενδιαφέρον για τη ζωή…

Παίζουν: Ρένα Βλαχοπούλου, Μπέτυ Λιβανού, Ανδρέας Μπάρκουλης, Άννα Κυριακού, Παύλος Λιάρος, Βασίλης Ανδρονίδης, Ανδρέας Φιλιππίδης, Μαίρη Σπάθη, Βάσω Βενιέρη.

*Ant1, Παρασκευή 14/06, στις 22:00

«Μετά την επόμενη μέρα» (2004) σε σκηνοθεσία Ρόλαντ Έμεριχ

Δράσης Περιπέτεια – Τι θα συνέβαινε αν το φαινόμενο του θερμοκηπίου έπαιρνε πραγματικές, απειλητικές διαστάσεις; Πώς θα έμοιαζε ένα μητροπολιτικό κέντρο, όπως η Νέα Υόρκη, εάν οι λιωμένοι πάγοι της Ανταρκτικής έρρεαν μέσα στις μεγάλες λεωφόρους της; Όταν αυτό, που έμοιαζε μακρινός εφιάλτης, αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα, ο παλαιοκλιματολόγος Άντριαν Χολ, θα προσπαθήσει να σώσει τον κόσμο αλλά και το γιο του. Πρέπει, όμως, να ακολουθήσει αντίθετη κατεύθυνση από αυτή, που θα ακολουθήσουν οι απεγνωσμένες ορδές του πλήθους, καθώς μετακινούνται σε πιο θερμές περιοχές για να γλιτώσουν από την εκδικητική μανία της φύσης…

Παίζουν: Ντένις Κουέιντ, Τζέικ Τζίλενχααλ, Έμι Ρόσουμ, Σήλα Γουάρντ, Όστιν Νίκολς

*Star, Παρασκευή 14/06, στις 22:15

«Ο προστάτης» (2012) σκηνοθεσία Μπόαζ Γιακίν

Δράσης Μυστηρίου – Ο Λουκ Ράιτ, ένας παλαιστής μεικτών πολεμικών τεχνών, θα βάλει τη ζωή του στο στόχαστρο της ρωσικής μαφίας μετά την απόφασή του να «πουλήσει» ένα στημένο αγώνα.

Οι συνέπειες θα είναι ολέθριες, αφού η οικογένειά του θα δολοφονηθεί, ενώ ο ίδιος θα οδηγηθεί σύντομα στην κοινωνική απομόνωση και το φόβο.

Όταν όμως θα συναντήσει μια δωδεκάχρονη Κινέζα, την Μέι, ορφανή αλλά και μαθηματική διάνοια, που έχει αναγκαστεί να δουλέψει για την ρωσική «Τριάδα» ως λογίστρια, ο Λουκ θα αναλάβει δράση και θα επιστρέψει αποφασιστικά σε έναν πόλεμο, όπου παίζονται πολλά περισσότερα από αυτά που φαίνονται στην επιφάνεια

Παίζουν: Τζέισον Στέιθαμ, Κάθριν Χαν, Κρις Σάραντον, Ρόμπερτ Τζον Μπερκ, Τζέιμς Χονγκ, Άνσον Μάουντ.

*Alpha, Παρασκευή 14/06, στις 23:00

«Ψηλός, Λιγνός και Ψεύταρος» (1985) σκηνοθεσία Γιάννης Χαρτοματζίδης

Ελληνική κωμωδία – Ο Πίπης Παρλαπίπας, ένας ψηλός και λιγνός γεροντάκος με μεγάλη οικονομική άνεση, έχει περάσει τη ζωή του λέγοντας μεγάλα αλλά χαριτωμένα ψέματα. Αυτά τα ψέματα αποφασίζει μια μέρα να τα αφήσει κληρονομιά στους συγγενείς του. Τους καλεί και τους δηλώνει πως αν καταφέρουν να γράψουν τις τερατολογίες του και να τις προσαρμόσουν για την τηλεόραση, τα κέρδη του θα είναι μεγάλα γιατί όλες οι ιστορίες παρουσιάζουν διασκεδαστικό ενδιαφέρον.

Παίζουν: Στάθης Ψάλτης, Καίτη Φίνου, Γιάννης Ρώτας, Τέτα Ντούζου, Ανδρέας Ντούζος, Αρτέμης Μάτσας, Σπύρος Καλογήρου, Μαρία Ψάλτη.

*Alpha, Παρασκευή 14/06, στις 01:00

«Η Πολιορκία» (1998) σκηνοθεσία Έντουαρντ Ζούικ

Δράσης – Όταν ένα λεωφορείο εκρήγνυται στο Μπρούκλιν επιβεβαιώνοντας τις τρομοκρατικές απειλές που προηγήθηκαν εναντίον της Νέας Υόρκης, ο Άντονι Χάμπαρντ, ο επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, η Ελίζ Κραφτ, μια μυστική πράκτορας της CIA και ο Στρατηγός Γουίλιαμ Ντεβερό, καλούνται να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να προστατεύσουν τους ανθρώπους, την πόλη και εν τέλει τη χώρα ολόκληρη από την καταστροφή.

Ένας από αυτούς όμως, ίσως δεν σταθεί ικανός να τιμήσει τον όρκο του απέναντι στο σύνταγμα της χώρας.

Παίζουν: Ντένζελ Ουάσινγκτον, Ανέτ Μπένινγκ, Μπρους Γουίλις, Τόνυ Σαλούμπ, Μαρκ Βάλεϊ, Ντέιβιντ Πρόβαλ, Λανς Ρέντικ, Τζέρεμι Νάστερ, Γουίλιαμ Χιλ, Γουντ Χάρις, Φρανκ ντι Έλσι

*Skai, Παρασκευή 14/06, στις 01:00

«Αληθινά Ψέματα» (1994) σκηνοθεσία Τζέιμς Κάμερον

Δράσης – Ο Χάρι Τάσκερ, ένας φαινομενικά φιλήσυχος πωλητής κομπιούτερ, είναι στην πραγματικότητα μυστικός πράκτορας.

Η σύζυγός του, Χέλεν, δεν υποψιάζεται ότι όταν ο Χάρι λείπει σε διάφορα συνέδρια, διεκπεραιώνει τις πιο επικίνδυνες και δύσκολες αποστολές. Όμως, κάποια στιγμή, τα πράγματα παίρνουν παράξενη τροπή όταν ο Χάρι αρχίζει να υποψιάζεται πως η Χέλεν τον απατά…

Στιλιζαρισμένη δυναμική περιπέτεια, στην παράδοση των φιλμς του Τζέιμς Μποντ, με έντονο το σατιρικό στοιχείο σχετικά με τις απίστευτες περιπέτειες σούπερ πρακτόρων. Μόνο που σ’ αυτή την ταινία, ο ήρωας, ενώ είναι απασχολημένος μ’ ένα ντελίριο εξωφρενικών καταστάσεων, προσπαθεί παράλληλα να διασώσει τον… γάμο του.

Παίζουν: Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ, Τζέιμι Λι Κέρτις, Τομ Άρνολντ, Μπιλ Πάξτον, Τία Καρέρε, Τσάρλτον Ίστον.

*Star, Παρασκευή 14/06, στις 01:00

«Εφιάλτης μέσα στο δάσος» (2018) σκηνοθεσία Στίβεν Κεμπ

Δράμα – Βασισμένο σε μια τρομακτική αληθινή ιστορία, το Girl In the Bunker αφηγείται τον δεκαήμερο εφιάλτη της Ελίζαμπεθ Σοάφ και πώς τελικά ξεπέρασε την αιχμαλωσία της. Προσποιούμενος τον αστυνομικό, ο Βίνσον Φίλοου απαγάγει την 14χρονη Ελίζαμπεθ, την οδηγεί στο δάσος και την αιχμαλωτίζει σε μια υπόγεια αποθήκη.

Οι γονείς της ψάχνουν μανιωδώς να την βρουν και κινητοποιούν την αστυνομία σε μια εφιαλτική αναζήτηση. Η τραγική ειρωνεία είναι πως το κορίτσι κρατείται αιχμάλωτο.

Παίζουν: Τζούλια Λαλόντε, Μόιρα Κέλι, Χένρι Τόμας, Νιλ Νάπιερ.

*Mega, Παρασκευή 14/06, στις 02:30

«The Empty Man» (2020) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Πράιορ

Τρόμου – Όταν οι έφηβοι μιας μικρής πόλης αρχίζουν να εξαφανίζονται μυστηριωδώς, οι ντόπιοι αρχίζουν να υποψιάζονται ότι αυτό που συμβαίνει μπορεί με κάποιο τρόπο να συνδέεται με έναν τρομακτικό τοπικό μύθο.

Μετά τη συνταξιοδότησή του, ένας πρώην αστυνομικός που εξακολουθεί να πενθεί τον θάνατο της συζύγου του και του γιου του, αρχίζει να ερευνά τα γεγονότα που έχουν κλονίσει αυτή την κοινότητα.

Τα πράγματα παίρνουν μια παράξενη τροπή όταν ανακαλύπτει μια μυστική ομάδα αποκρυφιστών που φαίνεται να προσπαθούν να αναδείξουν μια φρικτή, μυστικιστική οντότητα. Πολύ σύντομα, ο πρώην αστυνομικός συνειδητοποιεί ότι η ζωή του, αλλά και όσων είναι κοντά του, βρίσκεται σε τρομερό κίνδυνο.

Παίζουν: Τζέιμς Μπατζ Ντέιλ, Σάσα Φρόλοβα, Μάριν Άιρλαντ Σαμάνθα, Λόγκαν, Ρόμπερτ Αραμάγιο

*Alpha, Παρασκευή 14/06, στις 02:30