10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Κάτσε αναπαυτικά στον καναπέ και διάλεξε την αγαπημένη σου!

«Ο Θόδωρος και το Δίκανο» (1962) σκηνοθεσία Ντίνος Δημόπουλος

Ελληνική Κωμωδία – Ο Θόδωρος, ένας πατέρας παλαιών αρχών, όχι μόνο δεν επιτρέπει στην κόρη του Χριστίνα να πηγαίνει σε πάρτι και να έχει προσωπική ζωή, αλλά θέλει να επιλέξει αυτός τον άντρα που θα παντρευτεί.

Ο Θόδωρος βρίσκει ότι ο Μιχάλης, ο ανιψιός του αφεντικού της εταιρίας που είναι αρχιλογιστής και φαίνεται σεμνός και μετρημένος νέος, είναι ο κατάλληλος άντρας για την κόρη του. Εκείνος όμως αποδεικνύεται πολύ πιο «μοντέρνος» από τη Χριστίνα και όταν ο πατέρας της το συνειδητοποιεί είναι πια πολύ αργά για να κάνει αυτό που πάντα απειλούσε: να αρπάξει το δίκανο, ένα παλιό οικογενειακό κειμήλιο.

Η κόρη του έχει αγαπήσει τον Μάκη, έναν νεαρό που συναντούσε με την κάλυψη του Μιχάλη, και ο Θόδωρος δίνει την ευχή του για να τον παντρευτεί, ενώ ο Μιχάλης γοητεύεται από τη Ρούλα, τη φίλη της Χριστίνας.

Παίζουν: Μίμης Φωτόπουλος, Σμαρούλα Γιούλη, Κώστας Βουτσάς, Χρήστος Τσαγανέας, Λαυρέντης Διανέλλος, Νίτσα Τσαγανέα.

*Mega, Σάββατο 23/06, στις 21:00

«Το Κοροϊδάκι της Δεσποινίδος» (1960) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ένας ιδιότροπος βιομήχανος χάλυβα απολύει τον υπάλληλό του, τον ντροπαλό λογιστή Γρηγόρη. Όταν όμως διαπιστώνει ότι κατά λάθος ο Γρηγόρης έχει στην κατοχή του τα διπλά βιβλία της εταιρείας όλα αλλάζουν. Τρομοκρατημένος, μήπως ο Γρηγόρης αποκαλύψει κάπου την αλήθεια, ο βιομήχανος αναγκάζεται να τον ξαναπροσλάβει και μάλιστα βάζει την κακομαθημένη κόρη του Τζούλια, να του κάνει τα γλυκά μάτια και να παίξει μαζί του ένα ερωτικό παιχνίδι ώστε να πάρουν πίσω τα βιβλία. Όμως η εξέλιξη των πραγμάτων θα είναι πολύ διαφορετική, γιατί ο έρωτας δεν αργεί να έρθει, και τελικά «…αντί να φάει η γάτα το ψαράκι, το ψάρι τρώει την γατούλα π’ αγαπώ…!»

Παίζουν: Τζένη Καρέζη, Ντίνος Ηλιόπουλος, Διονύσης Παπαγιανόπουλος.

*Open, Σάββατο 23/06, στις 21:00

«Ο Θησαυρός του Μακαρίτη» (1959) σε σκηνοθεσία Νίκος Τσιφόρος

Κωμωδία – Η Θεώνη, μια πονηρή λαϊκή γυναίκα, μένει με την ανιψιά της σε ένα πολύ παλιό σπίτι, και έχουν διαθέσιμα προς ενοικίαση ορισμένα δωμάτια. Τα δωμάτια παραμένουν ξενοίκιαστα, με εξαίρεση ένα το οποίο ενοικιάζεται από μια τραγουδίστρια, τη Ντόλι Ρόζα, με αρκετά χαμηλό ενοίκιο.

Στην προσπάθειά τους να βρούν τρόπο να προσελκύσουν ενοικιαστές, σκαρώνουν ένα σχέδιο. Η Θεώνη πουλάει σε ένα βιβλιοπωλείο ορισμένα βιβλία του μακαρίτη του άντρα της, στα οποία όμως πρώτα τοποθετεί αντίγραφα από ένα ψεύτικο γράμμα, στο οποίο λέει ότι υπάρχει θησαυρός στο Κ. Τα βιβλία πωλούνται και σύντομα το σπίτι γεμίζει από επίδοξους θησαυροθήρες.

Παίζουν: Γεωργία Βασιλειάδου(Θεώνη) , Βασίλης Αυλωνίτης , Νίκος Ρίζος , Ξένια Καλογεροπούλου , Γιώργος Λευτεριώτης , Στέφανος Ληναίος.

*Star, Σάββατο 23/06, στις 22:15

«Ημέρα Eκπαίδευσης» (2001) σκηνοθεσία Αντουάν Φουκουά

Αστυνομική Δραματική Δράσης – Ο Ντένζελ Ουάσιγκτον είναι ο Αλόνζο Χάρις ένας σκληροτράχηλος, βετεράνος ντετέκτιβ της δίωξης ναρκωτικών του Λος Άντζελες, που αναλαμβάνει την εκπαίδευση του νεαρού ιδεαλιστή αστυνομικού Τζέικ Χοτ (Ήθαν Χωκ) και την αξιολόγησή του, για ένα ολόκληρο 24ωρο.

Ο Αλόνζο είναι της άποψης ότι «χρειάζεται να γίνεις λύκος για να πιάσεις έναν λύκο», κάτι που δεν βρίσκει διόλου σύμφωνο τον Τζέικ.

Ο Αλόνζο παράλληλα, πρέπει μέσα σε 24 ώρες να συγκεντρώσει ένα τεράστιο ποσό που χρωστά στη ρωσική μαφία. Για να πετύχει τη βρώμικη δουλειά, προσπαθεί εκβιαστικά να κάνει τον Τζέικ συνένοχό του.

Παίζουν: Ντένζελ Ουάσινγκτον, Ίθαν Χοκ, Σκοτ Γκλεν, Σαρλότ Αγιάνα, Σνουπ Ντογκ, Αντουάν Φουκουα, Εύα Μέντες, Τομ Μπερεντζερ, Κλιγ Κέρτις, Δρ. Ντρε, Ρέιμοντ Μπάρυ, Σνουπ Ντογκ, Μέισι Γκρέι

*Open, Σάββατο 23/06, στις 23:15

«Ο Φύλακας» (2006) σκηνοθεσία Άντριου Ντέιβις

Δραματική Δράσης Περιπέτεια – Ο βετεράνος ναυαγοσώστης Μπεν Ράνταλ (Κέβιν Κόσνερ) καλείται να συμμετάσχει ως εκπαιδευτής στο νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της πιο αξιόλογης, αλλά και πιο απαιτητικής ομάδας διάσωσης των Η.Π.Α, «Ναυαγοσώστες της Ακτοφυλακής».
Έχοντας πρόσφατα θρηνήσει την απώλεια του πληρώματός του σε μια δύσκολη αποστολή, ο Μπεν βρίσκει τώρα την ευκαιρία να ξεχαστεί μέσα από τις πιο αντισυμβατικές και πρωτότυπες μεθόδους στο μάθημά του, που όμως έχουν ενθουσιάσει τους άπειρους αλλά φιλόδοξους μαθητές του.

Ο Τζέικ Φίσερ (Άστον Κούτσερ), ένας ατίθασος και αλαζόνας πρωταθλητής της κολύμβησης, θα αμφισβητήσει ακι θα έρθει σε “σύγκρουση” με τον Μπεν. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, ο Ράνταλ θα πλάσει τον χαρακτήρα του Τζέικ, συνδυάζοντας το αυθεντικό του ταλέντο με την αφοσίωση που χρειάζεται ένας σωστός ναυαγοσώστης.
Η σχέση δασκάλου – μαθητή θα περάσει από… πολλά κύματα, όταν όμως ο Τζέικ θα βρεθεί στην παρθενική του διάσωση στην Αλάσκα θα συνειδητοποιήσει ότι τα μαθήματα ναυαγοσωστικής του δασκάλου του ήταν στην πραγματικότητα μαθήματα ζωής

Παίζουν: Κέβιν Κόστνερ, Άστον Κούτσερ, Νηλ ΜακΝτόναφ, Μελίσα Σεϊτζμίλερ, Κλάνσυ Μπράουν.

*Alpha, Σάββατο 23/06, στις 23:00

«Περιμένοντας τη Νονά» (2019) σκηνοθεσία Νίκος Ζαπατίνας 

Κωμωδία – O Ηρακλής (Θανάσης Τσαλταμπάσης) και o Αγησίλαος (Λευτέρης Ελευθερίου) είναι δύο επιστήθιοι φίλοι που γνωρίζονται από παιδιά, το ίδιο ανώριμοι με την μόνιμη ατυχία να μην στεριώνουν σε δουλειά ή σχέση.

Συντηρούνται με περιστασιακές δουλειές και ζουν περιμένοντας τη στιγμή που η νονά τους ενός θα αποδημήσει για να την κληρονομήσει. Με αυτή την ελπίδα φεύγουν από την Αθήνα με προορισμό το νησί της Νάξου.

Εκεί θα γνωριστούν με τη Φαίδρα (Demmy), ελληνικής καταγωγής και τον Γερμανό φίλο της τον Άλεξ που έχουν έρθει για διακοπές.

Η Φαίδρα έκανε αυτό το ταξίδι στην Ελλάδα, παρά τις έντονες αντιδράσεις της μητέρας Ερμιόνης στη Γερμανία.

Η συνάντηση όλων στο νησί θα γίνει αφορμή για καταστάσεις ζωής… και θανάτου. Και ενώ οι κηδείες διαδέχονται η μια την άλλη, η ζωή αναγεννάται σε ένα απροσδόκητο φινάλε.

Παίζουν: Θανάσης Τσαλταμπάσης, Λευτέρης Ελευθερίου, Demy, Κατερίνα Παπουτσάκη, Joel Cederberg, Νατάσα Τσακαρισιάνου.

*Mega, Σάββατο 23/06, στις 23:20

«Συνήγορος Υπεράσπισης» (2016) σκηνοθεσία Κόρτνεϊ Χαντ

Αστυνομική, Μυστηρίου – Ο Ρίτσαρντ Ράμσεϊ είναι ένας πετυχημένος δικηγόρος. Εργάζεται πάνω σε μια ιδιαίτερα δύσκολη υπόθεση υπεράσπισης ενός 17χρονου που κατηγορείται ότι δολοφόνησε τον πολύ πλούσιο πατέρα του. Ο Ράμσεϊ που δεν είναι τόσο πεισμένος για την ενοχή του θα καταφύγει στη βοήθεια μιας νεαρής δικηγόρου, η οποία είναι αποφασισμένη να ανακαλύψει τι πραγματικά συνέβη εκείνο το βράδυ.

Παίζουν: Κίανου Ριβς, Γκούγκου Μπάθα-Ρο, Ρενέ Ζελβέγκερ, Τζέιμς Μπελούσι, Γκάμπρειλ Μπασο, Τζιμ Κλοκ, Κρίστοφερ Μπέρι, Νικόλ Μπαρέ, Λάρα Γκράις, Σον Μπριντζερς, Τόμας Φράνσις Μέρφι, Τζάκι Τατλ, Τζέισον Κερκπάτρικ

*Star, Σάββατο 23/06, στις 00:30

«Χάπια, Σφαίρες & 2.000.000 Λίρες» (2004) σκηνοθεσία Μάθιου Βόιν

Αστυνομική Δράσης – Η πλοκή της ταινίας περιστρέφεται γύρω από έναν ανώνυμο διακινητή ναρκωτικών τον οποίο υποδύεται ο Ντάνιελ Κρεγκ, ο οποίος επιθυμεί να εγκαταλείψει την επιχείρηση ναρκωτικών. Ο χαρακτήρας του Κρεγκ δεν έχει όνομα στην ταινία και αναφέρεται στους τίτλους ως “XXXX”.

Πριν προλάβει να κόψει τους δεσμούς του με το έγκλημα, ο πρώην εργοδότης του τον εμπλέκει σε μια τελευταία αποστολή που περιλαμβάνει:
α) να εντοπίσει που βρίσκεται μετά την απαγωγή της, η έφηβη κόρη ενός αντίπαλου γκάγκστερ και
β) τη διακίνηση ενός φορτίου Έκσταση, το οποίο ανήκει σε έναν έμπορο γνωστό ως “ο Δούκας” που ορκίζεται ότι θα του κόψει το κεφάλι αν τολμήσει να τα πουλήσει.

Διπλές προδοσίες, απάτες, δολοπλοκίες και ο κύριος ΧΧΧ βρίσκεται σε μεγάλο δίλημμα…

Παίζουν: Ντάνιελ Γκεργκ, Σιένα Μίλερ, Τομ Χάρντι, Κολμ Μίνι, Κένεθ Κράνχαμ, Τζορτζ Χάρις, Μάικλ Γκάμπον, Μπερν Γκορμαν, Σάλι Χοκινς

*ΕΡΤ1, Σάββατο 23/06, στις 01:30

«Ολική Επαναφορά» (2012) σκηνοθεσία Λεν Γουάιζμαν

Περιπέτεια – Ο Ντάγκλας Κουέιντ (Κόλιν Φάρελ) ζει σε φουτουριστικό μέλλον. Μετά από έναν χημικό πόλεμο ο πλανήτης είναι πλέον κατεστραμμένος εκτός από δύο μόνο περιοχές: την Μ. Βρετανία, που θεωρείται το κέντρο της πολιτικής και οικονομικής δύναμης, και την Αυστραλία, ή «Αποικία», που είναι το «γκέτο», το μέρος της φθηνής εργατιάς.

Εκεί, ανάμεσα στα παραπήγματα, μία εταιρία ονείρων, η Recall, υπόσχεται να εμφυτεύσει κατασκευασμένες αναμνήσεις και παραστάσεις στο μυαλό σου, κάνοντας την εξαθλιωμένη πραγματικότητά σου λίγο πιο ανεκτή. Ο Κουέιντ, εργάτης και σύζυγος μίας πανέμορφης αστυνομικού (Κέιτ Μπεκινσέιλ), αποφασίζει να επισκεφτεί την εταιρία – με την ελπίδα να αντικαταστήσει τον ταραγμένο του ύπνο με όμορφα όνειρα. Μόνο που δεν γνωρίζει ότι … έτσι κι αλλιώς ζει με δανεικές, εμφυτευμένες μνήμες.

Σύντομα όμως θα ξυπνήσει στον εφιάλτη του, όπου τίποτα δεν είναι όπως νομίζει κι εκείνος θα πρέπει να ακολουθήσει το νήμα για να βρει ποιος πραγματικά ήταν. Στο φόντο της προσωπικής του ιστορίας και αλληλένδετα με αυτήν, ο κόσμος του βάλλεται από διεφθαρμένους εκατομμυριούχους πολιτικούς και μέλη της Αντίστασης («τρομοκράτες») που προσπαθούν να θυμήσουν σε κοιμισμένους πολίτες ότι η ζωή τους τους ανήκει.

Παίζουν: Κόλιν Φάρελ, Μπράιαν Κράνστον, Τζέσικα Μπίελ, Κέιτ Μπεκινσέιλ, Μποκίμ Γουντμπάιν.

*Mega, Σάββατο 23/06, στις 01:30

«Το Σμόκιν της Συμφοράς» (2002) σκηνοθεσία Κέβιν Ντόνοβαν

Δράσης Κωμωδία  – Ο Τζίμι Τονγκ είναι ένας συνηθισμένος οδηγός ταξί, μέχρι τη στιγμή που φορά κατά τύχη το Σμόκιν της Συμφοράς, ένα κοστούμι αξίας δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων με υπερφυσικές ιδιότητες, το οποίο τον μετατρέπει σε τολμηρό κατάσκοπο. Φορώντας το πολυτελές σμόκιν, μπαίνει μαζί με την όμορφη συνέταιρό του στον επικίνδυνο κόσμο της διεθνούς κατασκοπίας.

Παίζουν: Τζάκι Τσάν, Τζένιφερ Λαβ Χιούιτ, Τζέισον Άιζακς, Ντέμπι Μαζάρ, Ντάνιελ Κας.

*Alpha, Σάββατο 23/06, στις 02:00