Τα τέσσερα φυτά που θα σας “σώσουν” από τις κατσαρίδες

Υπάρχει κάτι πού απεχθάνεστε περισσότερο από τις αηδιαστικές κατσαρίδες; Τα τέσσερα φυτά που θα τις κρατήσουν… μακριά σας

Κι όμως υπάρχει ένας τρόπος για να να κρατήσετε τις κατσαρίδες μακριά από την ιδιοκτησία σας. Και μάλιστα αυτός ο τρόπος είναι φυσικός και προσθέτει μια επιπλέον διακοσμητική πινελιά στο σπίτι σας…

Τα φυτά μπορούν να γίνουν ο νο.1 σύμμαχός σας, αν και η αλήθεια είναι ότι οι κατσαρίδες συχνά ζουν και γεννούν τα αυγά τους σε κάποια από αυτά.

Οι κατσαρίδες τείνουν να έλκονται από την υγρασία, την τροφή και το καταφύγιο που παρέχουν ορισμένα φυτά και το χώμα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα φυτά που απαιτούν πολύ νερό και σκιά. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά είδη φυτών που μπορούν να απωθήσουν με φυσικό τρόπο τις κατσαρίδες και άλλα παράσιτα.

Δεντρολίβανο
Πρώτο στη λίστα είναι το αρωματικό φυτό δεντρολίβανο που είναι εξαιρετικά τοξικό για τις κατσαρίδες.

Επίσης, δεν απαιτεί πολύ νερό και χρειάζεται άφθονο ηλιακό φως, καθιστώντας το αφιλόξενο για τα παράσιτα που αναζητούν νερό και καταφύγιο.

Αν το να έχετε φυτά δεντρολίβανου γύρω από το σπίτι σας δεν είναι… του στυλ σας, μπορείτε να τοποθετήσετε φρεσκοκομμένα κλαδάκια σε περιοχές που συχνάζουν οι κατσαρίδες για να τις διώξετε.

Γατόχορτο

Το γατόχορτο (catnip) είναι ακόμη ένα εξαιρετικό φυσικό απωθητικό για τις κατσαρίδες, καθώς και για τα μυρμήγκια, τις αφίδες και τα σκαθάρια ψύλλων.

Η επιτυχία του έγκειται στη χημική ουσία νεπεταλακτονέμη.

Προσοχή! Αυτό το φυτό μπορεί να μην είναι η καλύτερη επιλογή αν έχετε γάτες στο σπίτι, καθώς ενισχύει τη διάθεση του ζώου και θέλει… μέτρο!

Αυτό το φυτό έχει επίσης χαμηλές απαιτήσεις σε νερό και υψηλή ηλιοφάνεια, αλλά αν δεν σας ενδιαφέρει να έχετε αυτό το φυτό στο σπίτι σας, μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε σε μορφή ελαίου.

Χρυσάνθεμο

Τα υπέροχα και μυρωδάτα άνθη αυτού του φυτού περιέχουν πυρεθρίνες, που λειτουργούν σα φυσικά εντομοαπωθητικά απωθόντας όχι μόνο τις κατσαρίδες αλλά και τα κουνούπια, τα μυρμήγκια, τους ψύλλους και πολλά άλλα παράσιτα.

Η πυρεθρίνη είναι τόσο αποτελεσματική που χρησιμοποιείται σε σπρέι φυτοφαρμάκων και χρησιμοποιείται εδώ και δεκαετίες. Πριν τα φυτέψετε, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτή η χημική ουσία είναι τοξική για τους ανθρώπους και τα κατοικίδια ζώα και δεν πρέπει ποτέ να καταναλώνεται.

Δυόσμος

Η παρασκευή μοχίτο δεν είναι ο μόνος λόγος για να έχετε φυτά δυόσμου γύρω σας! Η μυρωδιά αυτού του εξαιρετικά αρωματικού βοτάνου είναι πολύ δυνατή για τις κατσαρίδες.

Το άρωμα του δυόσμου απωθεί τις κατσαρίδες καθώς και τα σκαθάρια, τους ψύλλους και άλλα ενοχλητικά έντομα. Μπορείτε είτε να φυτέψετε δυόσμο σε εξωτερικούς χώρους, είτε να βάλετε ένα φυτό δυόσμου σε γλάστρα μέσα στο σπίτι, είτε να χρησιμοποιήσετε αιθέρια έλαια δυόσμου για να απομακρύνετε τα παράσιτα.

geckogreen