9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη με ποπ κορν και ταινία!

«Η Συμμορία των 8» (2018) σκηνοθεσία Γκάρι Ρος

Δράσης Κωμωδία – Πάνε πέντε χρόνια, οκτώ μήνες και 12 ημέρες … Τόσο πήρε στην Ντέμπι Όσεαν (Σάντρα Μπούλοκ) να σχεδιάσει τη μεγαλύτερη ληστεία της ζωής της.

Ξέρει ακριβώς τι χρειάζεται: μια ομάδα από τις καλύτερες, ξεκινώντας από την παρτενέρ της στο έγκλημα, Λου Μίλερ (Κέιτ Μπλάνσετ).

Μαζί, προσλαμβάνουν και τις υπόλοιπες «ειδικούς»: την κοσμηματοπώλη Αμίτα (Μίντι Κάλινγκ), την πορτοφολού Κοστάνς (Ακουαφίνα), την εξπέρ στις διαρρήξεις Τάμι (Πόλσον), τη χάκερ Νάιν Μπολ (Ριάνα) και τη σχεδιάστρια μόδας Ρόουζ (Έλενα Μπόναμ Κάρτερ).

Ο στόχος είναι $150 εκατομμύρια δολάρια σε διαμάντια – διαμάντια που θα βρίσκονται στο λαιμό της παγκοσμίου φήμης ηθοποιού Ντάφνε Κλούγκερ (Αν Χαθαγουέι), η οποία θα παρουσιάζει την εκδήλωση της χρονιάς, το Met Gala.

Το σχέδιο δεν μπάζει από πουθενά. Όμως όλα πρέπει να τρέξουν ρολόι, αν η συμμορία θέλει να πετύχει το στόχο της και να τη βγάλει καθαρή.

Παίζουν: Σάντρα Μπούλοκ, Κέιτ Μπλάνσετ, Αν Χάθαγουεϊ, Ελενα Μπόναμ Κάρτερ, Ντίτρε Γκούντγουιν, Έλιοτ Γκουντ

*Star, Τετάρτη 26/06 στις 21:00

«The Matrix Reloaded» (2003) σκηνοθεσία Λάνα και Λίλι Γουατσόφσκι

Δράσης – Στο The Matrix Reloaded οι μαχητές της ελευθερίας, ο Νίο, η Τρίνιτι κι ο Μορφέας (Κιάνου Ριβς, Κάρι-Άνν Μος & Λόρενς Φίσμπορν) συνεχίζουν τον αγώνα τους ενάντια στο Στρατό των Μηχανών, προβάλλοντας εξαιρετικές ικανότητες μάχης κι όπλων ενάντια στις συστηματικές δυνάμεις καταστολής και εκμετάλλευσης της ανθρώπινης φυλής.

Η Ζάιον αποτελεί το μοναδικό προπύργιο αντίστασης των ανθρώπων. Τώρα πια, όμως, διαθέτουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα. Στο πλάι τους βρίσκεται ο Νίο, ο Εκλεκτός, που χρησιμοποιεί τις υπερδυνάμεις του για να συντρίβει τον μεταλλικό εχθρό. Παρόλα αυτά, άσχημα νέα περιμένουν την Αντίσταση: 250.000 Μηχανές – Φρουροί ανοίγουν σήραγγα με στόχο την Ζάιον και εκτιμάται πως πρόκειται να φτάσουν εκεί μέσα σε 72 ώρες!

Και ενώ οι αντάρτες της Ζάιον ετοιμάζονται για την τελική αναμέτρηση, η Όρακλ (Γκλόρια Φόστερ) συμβουλεύει τον Νίο, τον Μορφέα και την Τρίνιτι να προσεγγίσουν τον Κλειδοκράτορα (Ράνταλ Ντουκ Κιμ) καθώς αυτός διαθέτει προσβάσεις σε όλες τις «πόρτες» και φαίνεται να είναι η μοναδική ελπίδα της ανθρωπότητας.

Παράλληλα, ο πράκτορας Σμιθ (Χιούγκο Γουίβιγκ)παρακούει το σύστημα, που διέταξε τη διαγραφή του, και τώρα είναι ελεύθερος με μοναδικό σκοπό την εξόντωση του Νίο.

Στην προσπάθειά τους να σώσουν τους ανθρώπους που απειλούνται, οι τρεις μαχητές, «εντάσσονται» ακόμα περισσότερο μέσα στο Matrix και διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην έκβαση της μοίρας των ανθρώπων.

Παίζουν: Κιάνου Ριβς, Κάρι-Αν Μος, Λόρενς Φίσμπερν, Μόνικα Μπελούτσι, Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ, Χιούγκο Γουίβινγκ.

*Open, Τετάρτη 26/06 στις 21:15

«Η μεγάλη απόδραση» (2021) σκηνοθεσία Σεμπάστιαν Μάιζε

Δραματική – Στη μεταπολεμική Γερμανία, ο Χανς σώθηκε από το ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης μόνο και μόνο για να μπαινοβγαίνει στις φυλακές.

Το έγκλημά του; Είναι ομοφυλόφιλος. Εξαιτίας της Παραγράφου 175, η οποία ορίζει την ομοφυλοφιλία όχι απλά ως διαστροφή, αλλά ως ποινικό αδίκημα, η επιθυμία του για ελευθερία καταστρέφεται συστηματικά.

Παίζουν: Φραντς Ρογκόφσκι, Γκέοργκ Φρίντριχ, Αντον Φον Λούκε, Τόμας Πρεν

*ΕΡΤ3, Τετάρτη 26/06 στις 00:00

«Τα Κακά Παιδιά» (1995) σκηνοθεσία Μάικλ Μπέι

Περιπέτεια – Όταν ένα υπερβολικό ποσό κατασχεμένης ηρωίνης χάνεται από την αστυνομία του Μαϊάμι, οι ντετέκτιβς Λόρεϊ και Μπουρνέτ, οι πιο αταίριαστοι σε όλη την πόλη, καλούνται να λύσουν την υπόθεση πριν το FBI κλείσει το τμήμα τους. Η Τζούλι είναι το μόνο στοιχείο που έχουν, όμως εμπιστεύεται μόνο τον Λόρεϊ και καθώς αυτός δεν είναι ποτέ εκεί όταν εκείνη τον ζητάει, ο Μπουρνέτ αρχίζει να υποκρίνεται τον άνετο συνεργάτη του! Ένα παιχνίδι εναλλαγής ρόλων αρχίζει για να μπορέσουν να διατηρήσουν την εμπιστοσύνη της και ένας αγώνας χρόνου, καθώς το τρίο προσεγγίζει τη μαφία και τον υπόκοσμο για να βρουν τον «άνθρωπο» τους.

Παίζουν: Μάρτιν Λόρενς, Γουίλ Σμιθ, Τέα Λεονί, Τσέκι Κάριο, Τερέζα Ραντζ

*Mega, Τετάρτη 26/06 στις 00:10

«Έλα Να Αγαπηθούμε Ντάρλινγκ» (1984) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Κωμωδία – Ο Στάθης, ένας ζωηρούλης «νεανίας», του οποίου ο πατέρας έχει καφενείο στην κεντρική πλατεία του νησιού, κάνει «καμάκι» στις προκλητικές τουρίστριες. Εμπόδιο σ’ αυτές τις ερωτικές εξορμήσεις του στέκεται η γειτόνισσά του Ρένα που τον αγαπά και κάνει τα πάντα για να τον κατακτήσει.

Απ’ την άλλη, η αδελφή του Καίτη, μια νόστιμη και ρομαντική κοπέλα, ερωτεύεται έναν Αθηναίο που γνώρισε στο πλοίο, τον Σταμάτη, ο οποίος μένει για χάρη της στο νησί. Μετά από πολλά ευτράπελα επεισόδια, το ευτυχές τέλος επέρχεται για τα δύο ζευγάρια.

Παίζουν: Στάθης Ψάλτης, Καίτη Φίνου, Σταμάτης Γαρδέλης, Ρένα Παγκράτη, Έφη Πίκουλα.

*Alpha, Τετάρτη 26/06 στις 00:15

«Ξανά Ανάλυσέ Το» (2002) σκηνοθεσία Χάρολντ Ράμις

Κωμωδία –  Ο αρχιμαφιόζος Πολ Βίτι παριστάνει τον κατατονικό για να βγει από τη φυλακή υπό την επίβλεψη του ψυχίατρου Μπεν Σόμπελ, ο οποίος αναγκάζεται να τον φιλοξενήσει σπίτι του. Ο Βίτι σχεδιάζει ένα μεγάλο κόλπο δουλεύοντας ως βιτρίνα σε τηλεοπτική σειρά με μαφιόζικη θεματολογία.

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Μπίλι Κρίσταλ, Λίζα Κούντροου.

*Open, Τετάρτη 26/06 στις 01:30

«Η Πέτρα του Σκανδάλου» (2005) σκηνοθεσία Τόμας Μπεζούσα

Δραματική Κομεντί Ρομαντική – Τα φετινά Χριστούγεννα για την οικογένεια Στόουν θα είναι έξω από τα καθιερωμένα τους αφού ο μεγάλος και παραχαϊδεμένος γιος (Λιουκ Γουίλσον) φέρνει μαζί την κοπέλα του (Σάρα Τζέσικα Πάρκερ) για να τη γνωρίσει στους γονείς του (Ντάιαν Κίτον, Γκρεγκ Νέλσον), τους αδελφούς και τις αδελφές του (Κλερ Ντεινς, Ρέιτσελ Μακ Άνταμς, Ντερμοντ Μαρλρόνει, Τάιρον Τζιορντανο)

Οι μποέμ και ιδιαίτερα εκλεκτικοί Στόουν καλωσορίζουν την φιλόδοξη νεοϋορκέζα καριερίστα καλεσμένη τους με ένα μείγμα μπερδεμένων, έκπληκτων κι αρνητικών συναισθημάτων και αποφασίζουν να την …ξεφορτωθούν!

Η υποψήφια νύφη όμως, εισπράττοντας το εχθρικό κλίμα, αποφασίζει να προσκαλέσει στην παρέα την αδελφή της για ενισχύσεις.

Παίζουν: Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, Ντέρμοτ Μαλρόνεϊ, Ντάιαν Κίτον, Ρέιτσελ Μακ

*Ant1, Τετάρτη 26/06 στις 02:00

«Το Συμβάν» (2008) σκηνοθεσία Μ. Νάιτ Σιάμαλαν

Δραματική Μυστηρίου – Μια σειρά από ανεξήγητες ομαδικές αυτοκτονίες, με αφετηρία τους το Σέντραλ Παρκ, φέρνει την ανθρωπότητα στο χείλος της καταστροφής. Ο καθηγητής φυσικής, Έλιοτ Μουρ (Μαρκ Γουόλμπεργκ), μαζί με τη γυναίκα του (Ζόι Ντεσανέλ) και την μικρή κόρη ενός φίλου του, καταφεύγουν στην εξοχή στην προσπάθειά τους να σωθούν, ενώ παράλληλα προσπαθεί να λύσει τον γρίφο αυτού του πρωτοφανούς και φρικιαστικού φαινομένου. Όπως όλα δείχνουν, έχουν να αντιμετωπίσουν έναν αόρατο εχθρό, που δεν ξέρουν πώς να τον σταματήσουν.

Παίζουν: Μαρκ Γουόλμπεργκ, Ζόι Ντεσανέλ, Τζον Λεκουιζάμο, Άσλιν Σάντσεζ, Μπέτυ Μπάκλεϋ, Σπένσερ Μπρέσλιν

*Alpha, Τετάρτη 26/06 στις 02:15

«Hellboy: Ο Ήρωας της Κόλασης» (2004) σε σκηνοθεσία Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο

Δράσης Τρόμου – Μια τελετή μαύρης μαγείας φέρνει στη γη τον δαίμονα Hellboy, γεννημένο στις φωτιές της κόλασης. Ο καλόκαρδος δόκτωρ Μπρουμ θα τον μεγαλώσει υπό την προστασία του, θα του μεταδώσει τις έντιμες ανθρώπινες αξίες του και θα τον εντάξει σε μια ομάδα ατόμων, απομονωμένων εξαιτίας των υπερφυσικών τους ικανοτήτων. Ο πύρινος ήρωας θα συμμαχήσει μαζί τους για να σώσουν την ανθρωπότητα από τις δυνάμεις του Σκότους… Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο κόμικ.

Παίζουν: Ρον Πέρλμαν, Σέλμα Μπλερ, Νταγκ Τζόουνς, Τζον Χερτ, Ρούπερτ Έβανς

*Mega, Τετάρτη 26/06 στις 02:30