Καστοριά – Ελληνίδα της Μελβούρνης βρήκε τον αδελφό της, που δεν γνώρισε ποτέ, μέσω Facebook

H Άννα Κωνσταντάκη (αριστερά) βοήθησε την φίλη της Αιμίλια Κλωνάρη (κέντρο) να βρεί στην Ελλάδα, τον αδελφό της που δεν γνώρισε ποτέ Νίκο Παπαδάκη (δεξιά),
Εκείνος γεννήθηκε στην Ελλάδα, εκείνη στην Αυστραλία και θα συναντηθούν για πρώτη φορά τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στην Καστοριά

Μια απίστευτη ιστορία έκανε γνωστή στον «Νέο Κόσμο» η ομογενής Άννα Κωνσταντάκη.

Μας είπε πως μια φίλη της, η Αιμίλια Κλωνάρη, κατόρθωσε να βρει μέσω Facebook τον αδελφό της που δεν γνώρισε ποτέ!

Όλα ξεκίνησαν από την ακόλουθη ανάρτηση που έκανε η ίδια η κα Κωνσταντάκη στο Facebook και η οποία ανέφερε:

«Αναζητούμε τον Νίκο Παπαδάκη, περίπου 70 ετών, που πιστεύουμε ότι ζει στη Θεσσαλονίκη, Καστοριά ή στις Σέρρες. Πριν από 70 χρόνια, ο Δημήτριος Παπαδάκης, πατέρας του Νίκου, έφυγε από την Ελλάδα και ήρθε στην Αυστραλία για να εργαστεί και να φέρει την οικογένειά του αργότερα.

Ο Δημήτριος δεν επέστρεψε ποτέ στην Ελλάδα, παντρεύτηκε ξανά στην Αυστραλία και απέκτησε δύο κόρες.

Ο πατέρας του Νίκου έχει πλέον πεθάνει και τώρα η αδελφή του (η φίλη μου) ψάχνει τον αδερφό της. Δεν έχουμε άλλα στοιχεία, παρά μόνο το όνομά του. Έχουμε ακούσει ότι μπορεί να ήταν ενεργός στα πολιτικά, αλλά δεν είμαστε βέβαιοι. Όποιος μπορεί να βοηθήσει ή γνωρίζει τον Νίκο, παρακαλείται να μου στείλει μήνυμα για να βρεθούν τα αδέρφια για πρώτη φορά».

Τελικά μετά από δημοσιεύματα και σε μέσα ενημέρωσης της Καστοριάς, όπου όπου κατάγεται ο κ. Παπαδάκης, αλλά μέσω …Γερμανίας εντοπίστηκε ο αδελφός.

Άννα Κωνσταντάκη που βοήθησε την φίλη της να βρει τον αδελφό της.

Ο λόγος και πάλι στην Άννα Κωνσταντάκη, που λέει στο «Νέο Κόσμο»

«Οι φίλοι μου μου είπαν ότι η ιστορία αυτή είναι καταπληκτική και πρέπει να μοιραστώ με τους αναγνώστες του «Νέου Κόσμου» για να εμπνεύσει τους άλλους να πιστέψουν στα …θαύματα.

Πριν από λίγες ημέρες, λοιπόν, έκαναν την πιο πάνω ανάρτηση στο Facebook αναζητώντας πληροφορίες σχετικά με έναν άνδρα του οποίου τα μόνα στοιχεία που γνωρίζαμε ήταν το όνομα, το επώνυμο και η κατά προσέγγιση ηλικία του (μέσα της δεκαετίας του ’70). Η αδελφή του, η οποία δεν τον είχε συναντήσει ποτέ, ήθελε να τον βρει.

Το κοινοποίησα στο Facebook και μέσα σε δύο ημέρες έλαβα μηνύματα από τη Γερμανία και τηλεφωνήματα τόσο από την Ελλάδα όσο και από τη Γερμανία. Τον βρήκαμε! Η φίλη μου, φοβόταν πολύ να του τηλεφωνήσει, οπότε καταλήξαμε να κάνουμε μια συνομιλία και οι τρεις μαζί.

Εκείνος έκλαιγε, εκείνη έκλαιγε, εγώ έκλαιγα – ήταν σαν σκηνή από ταινία της Μάρθας Βούρτση!

Παραδόξως, την Δευτέρα ήταν και τα 75α γενέθλιά του, και εκείνη του έκανε FaceTimed για πρώτη φορά. Κι άλλα δάκρυα!

Τώρα, σχεδιάζουμε να πάμε στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο για να ξανασμίξουν τα δύο αδέλφια. Θα πάω και εγώ μαζί με την φίλη μου.

Αυτή η ιστορία δίνει ελπίδα σε όλους εκείνους που αναζητούν τα αδέλφια τους και δείχνει ότι η χρήση του Facebook και άλλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να βοηθήσει και στην επανασύνδεση οικογενειών. Το αίμα είναι πιο παχύρρευστο από το νερό! Ο Θεός είναι μεγάλος».

Η κα Κωνσταντάκη μας υποσχέθηκε πλούσιο φωτορεπορτάζ όταν θα ανταμώσουν τα δυο αδέλφια στην Ελλάδα σε τρεις μήνες.

neoskosmos

Αναζητείται 70χρονος στην Καστοριά

Βρέθηκε ο 70χρονος που αναζητούσαν και στην Καστοριά