Δέκα νέα ραντάρ ταχύτητας θα τοποθετηθούν στην Καστοριά

Tην ένταξη του Έργου «Προμήθεια και τοποθέτηση δέκα (10) ραντάρ ταχύτητας στα Δημοτικά Διαμερίσματα Λεύκης, Κορομηλιάς, Πορειάς, Τσάκωνης, Πενταβρύσου, Πολυκάρπης & Μαυροχωρίου», ενέκρινε κατά τη συνεδρίασή της, στις 25 Ιουνίου, η Περιφερειακή Επιτροπή Δυτικής Μακεδονίας.

Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 37.200€, που θα χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς.

Τα ραντάρ έχουν την ικανότητα να μετρούν την ταχύτητα από απόσταση τουλάχιστον 100 μέτρων και να προειδοποιούν τους διερχόμενους οδηγούς όταν ξεπερνούν το προκαθορισμένο όριο ταχύτητας, με φωτεινή ένδειξη δύο χρωμάτων (πράσινο για εντός ορίου ταχύτητας και κόκκινο για υψηλότερη). Παράλληλα, διαθέτουν οθόνη led πάνελ ενδείξεων και σύστημα φόρτισης με ηλιακή ενέργεια.

Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου δράσεων που έχουν σχεδιαστεί, προγραμματιστεί και υλοποιούνται σταδιακά από την Περιφερειακή Αρχή, με στόχο την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων και την ενίσχυση της ασφάλειας των χρηστών του οδικού δικτύου και των κατοίκων των Δημοτικών Διαμερισμάτων.

Αντίστοιχες παρεμβάσεις θα ακολουθήσουν και σε άλλες περιοχές της Π.Ε. Καστοριάς κατόπιν εισήγησης των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων και αξιολόγηση από την αρμόδια υπηρεσία.