9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Αυτές οι ταινίες θα σου χαρίσουν συντροφιά το βράδυ της Πέμπτης.

«O Μεσάζοντας» (2021) σκηνοθεσία Μαρκ Γουίλιαμς

Δραματική Δράσης Περιπέτεια – O Τράβις Μπλοκ (Λίαμ Νίσον) λειτουργεί παρασκηνιακά για λογαριασμό του FBI, έχοντας ως αποστολή να μεσολαβεί για να σώζει μυστικούς πράκτορες από επικίνδυνες καταστάσεις. Όταν βρεθεί μπλεγμένος στα δίχτυα μιας νοσηρής συνομωσίας, αρχίζει να αναρωτιέται πού βρίσκεται η αλήθεια. Μία αλήθεια που μπορεί να κλονίσει ακόμα και τον κώδικα τιμής του.

Σε σενάριο και σκηνοθεσία του Μαρκ Γουίλιαμς -συνδημιουργού και παραγωγού της εξαιρετικής σειράς Ozark- το Blacklight φέρνει ξανά κοντά τον ταλαντούχο δημιουργό με τον βετεράνο της δράσης Λίαμ Νίσον μετά τοv επιτυχημένο Έντιμο Κλέφτη.

Μία καταιγιστική περιπέτεια χάρη σε μία ακόμα απολαυστική ερμηνεία του ακούραστου Λίαμ Νίσον, που ξέρει να παίρνει την κατάσταση στα χέρια του, όπως κανείς άλλος, προσφέροντας μας αξέχαστες σκηνές δράσης που μας επιφυλάσσει.

Παίζουν: Λίαμ Νίσον, Έινταν Κουίν, Έμι Ρέιβερ-Λάμπμαν, Τέιλορ Τζον Σμιθ, Κλερ βαν ντερ Μπουμ, Γκαμπριέλα Σένγκος

*Star, Πέμπτη 27/06, στις 21:00

«Η Φούσκα» (2002) σκηνοθεσία Νίκος Περράκης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Μάκης, κράχτης σε χασαποταβέρνα και εγκλωβισμένος με τις οικονομίες του στο χρηματιστήριο, συναντά και ερωτεύεται παράφορα την Ρούλα, τέως Μις Μαζικός Τουρισμός και νυν ερωμένη του Μανωλά, πλουσίου και προέδρου της Ολυμπουργικής, της χωματουργικής στην οποία έχει επενδύσει ο άμοιρος φουστανελάς.

Ο Μάκης γίνεται μάρτυρας μιας παραλίγο μοιραίας απόπειρας κατά του μεγαλοεπιχειρηματία και ενώ η αστυνομία τον ενοχοποιεί και τον καταδιώκει σαν μέλος της EO17N (Eπαναστατικής Oργάνωσης 17η Νοέμβρη), ο κύριος Φώτης -μέλος της και ψυχρός εκτελεστής- επιχειρεί να τον στρατολογήσει για τους σκοπούς της.

Η μόνη παρηγοριά για τον παγιδευμένο και κυνηγημένο Μάκη είναι ο έρωτας της Ρούλας που τον ακολουθεί στις φονικές περιπέτειές του, έως το «έσχατο καταφύγιο» που θα αποδράσουν με τον άπελπι συντάκτη των προκηρύξεων της ΕΟ17Ν Σπάρτακο.

Παίζουν: Αλέξης Γεωργούλης, Μαρία Σολωμού, Γιάννης Μποσταντζόγλου, Ηλίας Λογοθέτης, Γιώργος Βασιλείου, Ρένος Χαραλαμπίδης, Έλενα Τζώρζη, Χριστίνα Θεοδωροπούλου

*ΕΡΤ1, Πέμπτη 27/06, στις 21:00

«Ο Κατάσκοπός Μου» (2020) σκηνοθεσία Πίτερ Σιγκάλ

Δράσης Κωμωδία – «Ο Κατάσκοπός μου» είναι η ιστορία ενός σκληρού πράκτορα της CIA που βρίσκεται ξαφνικά στο έλεος ενός μικροκαμωμένου 9χρονου κοριτσιού, όταν η νέα του αποστολή είναι η επίβλεψη και προστασία της οικογένειά της.

Παίζουν: Ντέιβ Μπατίστα, Χλόη Κόλμαν, Παρίζα Φιτζ-Χένλι, Κρίστεν Σκααλ, Γκρεγκ Μπρυκ, Ντεβερέ Ρότζερς, Νοα Ντάλτον Ντάντυ, Ζαν Μισέλ Ναντό

*Open, Πέμπτη 27/06, στις 21:15

«Η Διαπαιδαγώγηση της Κάμερον Ποστ» (2018) σκηνοθεσία Ντέζιρε Ακαβαν

Δραματική – Στις αρχές της δεκαετίας του ’90, η Κάμερον οδηγείται σε ένα κέντρο «θεραπείας» γκέι εφήβων όταν ο φίλος της την πιάνει να ερωτοτροπεί με ένα κορίτσι. Εκεί, παρά τις εξοντωτικές ψυχολογικά συνθήκες, η νεαρή θα βρει μια πολυπόθητη νέα οικογένεια.

Παίζουν: Κλόι Γκρέις Μορέτς, Τζον Γκάλαγκερ Τζ., Σάσα Λέιν, Φόρεστ Γκούντλακ, Τζένιφερ Ιλι

*ΕΡΤ3, Πέμπτη 27/06, στις 00:00

«Ο Τιμωρός» (2004) σκηνοθεσία Τζόναθαν Χένσλεϊ

Δράσης – Ο Φρανκ Καστλ, πρώην μυστικός πράκτορας του FBI, γίνεται αδυσώπητος τιμωρός του εγκλήματος, όταν χάνει την οικογένειά του από αντίποινα μαφιόζων. Πρόκειται για μια ιστορία εκδίκησης και λύτρωσης, με πρωταγωνιστή τον Τόμας Τζέιν, ο οποίος παρουσιάζει στη μεγάλη οθόνη έναν από τους κορυφαίους χαρακτήρες της Marvel, που έχει γράψει ιστορία ανάλογη με τους X-Men και τον Spider-Man.

Η τρομακτική του ευφυία και η σιδερένια του θέληση, μετατρέπει την εκδίκηση σε τιμωρία για όλους τους «κακούς» της κοινωνίας.

Παίζουν: Τζον Τραβόλτα, Τόμας Τζέιν, Ρεμπέκα Ρόμιν, Γουίλ Πάτον, Ρόι Σάιντερ

*Mega, Πέμπτη 27/06, στις 00:40

«Ματωμένο Χρήμα» (2017) σκηνοθεσία Λάκι Μακί

Περιπέτεια – Κατά τη διάρκεια μιας εκδρομής στην άγρια φύση, τρεις φίλοι ανακαλύπτουν τυχαία τέσσερις σάκους γεμάτους χρήματα.

Σύντομα θα βρεθούν αντιμέτωποι με την απληστία τους, αλλά και με τον επικίνδυνο κακοποιό, που έκρυψε τα μετρητά…

Παίζουν: Τζον Κιούζακ, Έλαρ Kολτρέιν, Γουίλα Φιτζέραλντ, Τζέικομπ Άρτιστ

*Star, Πέμπτη 27/06, στις 01:30

«Ηλέκτρα» (2005) σκηνοθεσία Ρομπ Μπόουμαν

Περιπέτεια – Η Ηλέκτρα επιβιώνει από μια επιθανάτια εμπειρία χάρις στον τυφλό δάσκαλο Stick (Terence Stamp). Κοντά σε αυτόν θα μάθει μια τυφλή πολεμική τέχνη (Kimagure), μια αρχαία μέθοδο πειθαρχίας, καθώς και την ικανότητα να ανασταίνει τους νεκρούς.

Η Ηλέκτρα αποβάλλεται σύντομα από την ομάδα του, λόγω της αδυναμίας της να ελέγξει την οργή της. Φεύγει και χρησιμοποιεί την εκπαίδευσή της για να γίνει ένας επαγγελματίας δολοφόνος επί πληρωμή.

Στην τελευταία αποστολή που θα αναλάβει να εκτελέσει, έρχεται σε σύγκρουση με τα συναισθήματά της και αρνείται να σκοτώσει τους στόχους της (έναν πατέρα και την κόρη του). Αντίθετα, θα προσπαθήσει να τους προστατεύσει, όταν ο πρώην εντολοδόχος της θα στείλει μια άλλη ομάδα δολοφόνων για να πετύχει τον σκοπό του.

Παίζουν: Τζένιφερ Γκάρνερ, Γκόραν Βίζνιτς, Τέρενς Σταμπ, Κρίστεν Ζιεν, Μπομπ Σαπ, Κρις Άκερμαν, Κόλιν Κάνιγκαμ, Μαρκ Χιουγκτον, Λόρα Γουάρντ

*Skai, Πέμπτη 27/06, στις 01:30

«Έκρηξη Θυμού» (2020) σκηνοθεσία Ντέρικ Μπόρτε

Δράσης Τρόμου – Η Ρέιτσελ έχει καθυστερήσει να πάει στη δουλειά. Είναι ήδη εκνευρισμένη πίσω από το τιμόνι της, όταν πέφτει πάνω σε έναν άγνωστο οδηγό με ψυχολογικά προβλήματα. Πολύ σύντομα, η Ρέιτσελ και οι άνθρωποι που αγαπά γίνονται ο στόχος αυτού του άντρα, που αποφασίζει να αφήσει το σημάδι του σε έναν κόσμο που τον αγνοεί, μέσα από διάφορα τρομαχτικά μαθήματα. Έτσι ξεκινά ένα επικίνδυνο παιχνίδι γάτας και ποντικιού που αποδεικνύει ότι δεν ξέρεις ποτέ πόσο κοντά θα βρεθείς σε κάποιον που έχει χάσει κάθε έλεγχο.

Παίζουν: Ράσελ Κρόου, Τζίμι Σίμπσον, Κάρεν Πιστόριους, Γκάμπριελ Μπέιτμαν, Ώστιν Μακκένζι, Τζούλιεν Τζόινερ, Αν Λειγκτον, Στήβνε Λιουις Γκρας, Ντέβιν Τάιλερ, Σύλβια Γκρεις Κριμ, Σαμάνθα Μπολιέ, Λούσι Φάουστ, Βίβιαν Φλέμιγκ Αλβάρεζ, Μάικλ Παπατζον

*Alpha, Πέμπτη 27/06, στις 01:45

«Διχασμένο Κορμί» (1984) σκηνοθεσία Μπράιαν Ντε Πάλμα

Δραματική Μυστηρίου – Η ταινία Διχασμένο κορμί (Body Double) είναι νεο-νουάρ ερωτικό θρίλερ που σκηνοθετεί ο Μπράιαν ντε Πάλμα και αποτίει έναν φόρο τιμής στις ταινίες του Άλφρεντ Χίτσκοκ της δεκαετίας του 1950.

Αν και οι αρχικές αντιδράσεις δεν έδωσαν στο Διχασμένο κορμί εμπορική επιτυχία, η ταινία πλέον θεωρείται καλτ, ενώ είχε χαρίσει στη Μέλανι Γκρίφιθ υποψηφιότητα για Χρυσή σφαίρα Β΄ Γυναικείου ρόλου.

Ο Τζέικ Σκάλι (Κρεγκ Γουάσον) μέσα στο ίδιο βράδυ έχασε τη δουλειά του ως βρυκόλακας σε μια B-Movie, λόγω κλειστοφοβίας, χώρισε με την κοπέλα του επειδή τον απατούσε και έμεινε άστεγος αφού ζούσε στο δικό της σπίτι.

Ψάχνοντας για μια οποιαδήποτε δουλειά του εμφανίζεται μια ευκαιρία: μια δουλειά ως οικονόμος σε μία από τις επαύλεις στους λόφους του Χόλιγουντ.

Αποκτά σιγά σιγά τη συνήθεια να παρακολουθεί την πόλη μέσα από το τηλεσκόπιο του σπιτιού που εργάζεται..
Εντοπίζει μια πανέμορφη ξανθιά (Ντέμπορα Σέλτον) να χορεύει στο παράθυρό της.

Όταν όμως γίνεται μάρτυρας της δολοφονίας της κοπέλας, αυτό οδηγεί τον Σκάλι στον υπόκοσμο της βιομηχανίας ψυχαγωγίας ενηλίκων σε μια αναζήτηση απαντήσεων, με οδηγό του την πορνοστάρ Χόλι Μποντί (Μέλανι Γκρίφιθ).

Η έρευνά του θα πυροδοτήσει μία σειρά από γεγονότα με δραματικές επιπτώσεις…

Παίζουν: Κρεγκ Γουόσον, Μέλανι Γκρίφιθ, Γκρεγκ Χένρυ, Ντέμπορα Σέλτον, Ντένις Φραντς, Αλ Ίσραελ, Ανέτ Χέιβεν, Μπάρμπαρα Κράμπτον, Μπρινκ Στίβενς Γκάι Μπόιντ, Λέιν Ντέιβις, Ρομπ Πόλσεν, Ντάρσυ Ντέμος

*Mega, Πέμπτη 27/06, στις 03:00