9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει εννιά ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Space Cowboys» (2000) σκηνοθεσία Κλιντ Ιστγουντ

Δράσης Περιπέτεια – Τέσσερις παλαίμαχοι πιλότοι πειραματικών αεροπλάνων, είχαν χάσει την ευκαιρία να είναι οι πρώτοι αστροναύτες το 1958.

Το 1958, οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και επίδοξοι αστροναύτες, ο Γουίλιαμ Χοκ (Τόμι Λι Τζόουνς) και ο Φρανκ Κόρβιν (Κλίντ Ίστγουντ), δοκιμάζουν ένα τροποποιημένο Bell X-2 όταν ο Χοκ αποφασίζει να σπάσει ένα ρεκόρ ύψους.

Το αεροπλάνο σταματά και αναγκάζονται να εκτιναχθούν, αποφεύγοντας παρά λίγο ένα Boeing B-50 Superfortress που πετούσε με τον πλοηγό Τανκ Σάλιβαν (Τζέιμς Γκάρνερ).

Στο έδαφος, ο Φρανκ μαλώνει με τον Χοκ, αλλά η διένεξη διαλύεται από τον μηχανικό πτήσης Τζέρι Ο’ Νιλ (Ντόναλντ Σάδερλαντ). Το αφεντικό τους, ο Μπομπ Γκέρσον (Τζέιμς Κρόμγουελ), τιμωρεί τον Χοκ, προτού τους πάει σε συνέντευξη Τύπου, όπου τους ανακοινώνει ότι η νεοσύστατη NASA, και όχι η USAF, θα διεξάγει δοκιμές πτήσης στο διάστημα.

Όλοι αυτοί τώρα καλούνται να ξαναφορέσουν τις στολές τους για μια τελευταία αποστολή: να επισκευάσουν ένα ρώσικο δορυφόρο παλιάς τεχνολογίας πριν πέσει στη Γη.

Τα αρχαϊκά ηλεκτρονικά του δορυφόρου βασίζονται σε αυτά του Skylab που είχε αναπτύξει ο Φρανκ. Ο Μπομπ, τώρα διευθυντής έργου στη NASA, ζητά τη βοήθεια του Φρανκ. Ο Φρανκ εξακολουθεί να περιφρονεί τον Μπομπ, αλλά συμφωνεί να αναλάβει την αποστολή, με την προϋπόθεση ότι θα έχει τη βοήθεια της «Ομάδας Δαίδαλου», συμπεριλαμβανομένων των Χοκ, Τανκ και Τζέρι.

Παίζουν: Κλιντ Ίστγουντ, Τόμι Λι Τζόουνς, Ντόναλντ Σάδερλαντ, Τζέιμς Γκάρνερ, Τζέιμς Κρόμγουελ, Μάρσια Γκει Χάρντεν, Λόρεν Ντιν.

*Open, Τρίτη 23/07 στις 21:00

«Η Γυναίκα με τη Μερσεντές» (2016) σκηνοθεσία Φρεντερίκ Μερμού

Δραματική – Κλονισμένη από τον πρόσφατο θάνατο του γιού της (Λουκ), η Ντιάν αναρρώνει σε ένα θεραπευτήριο στην λίμνη Λεμάν στην Ελβετία.

Αποφασισμένη να βρει τον δολοφόνο του Λουκ, αποδρά και προσλαμβάνει έναν ιδιωτικό ντετέκτιβ, ο οποίος την πληροφορεί για τον τύπο του αυτοκινήτου που προκάλεσε τον θάνατό του.

Προχωρώντας την έρευνα μόνη της, χωρίς την υποστήριξη της αστυνομίας και του άνδρα της, η Ντιάν έρχεται αντιμέτωπη με την ξανθιά, ελκυστική και μυστηριώδη Mαρλέν, την ιδιοκτήτρια της σπορ Μερσεντές που έχει προκαλέσει το ατύχημα.

Παίζουν: Εμανουέλ Ντεβός, Ναταλί Μπάι

*ΕΡΤ2, Τρίτη 23/07 στις 21:00

«Death Wish» (2018) σε σκηνοθεσία Ιλάι Ροθ

Δράσης – Ο Δρ. Πολ Κέρσεϊ εργάζεται ως χειρουργός στα επείγοντα περιστατικά, φροντίζοντας συχνά τα θύματα της αυξανόμενης εγκληματικότητας της πόλης. Δεν θα μπορούσε να φανταστεί, όμως, ότι θα ερχόταν η μέρα που τα θύματα αυτά θα ήταν η δική του οικογένεια, μετά τη θανάσιμη επίθεση που δέχονται η γυναίκα του και η ενήλικη κόρη του μέσα στο σπίτι τους.

Με την αστυνομία να αδυνατεί να ανταποκριθεί στον αριθμό των βίαιων περιστατικών, ο Πολ ανακουφίζει τη δίψα του για εκδίκηση και απόδοση δικαιοσύνης, κυνηγώντας ο ίδιος τους ενόχους καθώς η αστυνομία αδυνατεί να συλλάβει τους κακοποιούς που δολοφόνησαν τη γυναίκα και τραυμάτισαν σοβαρά την κόρη του.

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Βίνσεντ ντ΄Ονόφριο, Ελίζαμπεθ Σου, Κίμπερλι Ελίζ.

*Star, Τρίτη 23/07 στις 21:45

«Γοργόνες και Μάγκες» (1968) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Σε ένα μικρό νησί καταφθάνουν Αθηναίοι για να αγοράσουν κτήματα, έχοντας πληροφορηθεί πως μια μεγάλη εταιρεία έχει αποφασίσει να το αξιοποιήσει τουριστικά. Αλλά οι νησιώτες με επικεφαλής την αρχόντισσα του νησιού και τον εγγονό της αποφασίζουν να τους εμποδίσουν. Στο μεταξύ, διάφορα ερωτικά μπερδέματα διαταράσσουν την ησυχία του όμορφου νησιού.

Παίζουν: Μαίρη Χρονοπούλου, Φαίδων Γεωργίτσης, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Βαγγέλης Σειληνός, Νόρα Βαλσάμη, Λάκης Κομνηνός, Χρήστος Δοξαράς, Μαρία Φωκά, Χρόνης Εξαρχάκος,  Γιάννης Βογιατζής.

*Ant1, Τρίτη 23/07 στις 22:00

«Ξαναβρίσκοντας τη Mαγεία» (2012) σκηνοθεσία Ρομπ Ρέινερ

Κωμωδία – Αν πιστεύεις στη μαγεία, θα σου συμβεί!
Ένα αλκοολικό στραβόξυλο με κινητικά προβλήματα, ο Μόντι μετακομίζει στην παραλιακή πόλη της Belle Isle για το καλοκαίρι. Όχι με τη θέλησή του αλλά λόγω της επιμονής του ανιψιού του, ο οποίος ελπίζει ότι η αλλαγή στο τοπίο, θα αναθερμάνει το πάθος του θείου του για το γράψιμο, όντας βραβευμένος συγγραφέας κάποτε. Το σπίτι βρίσκεται δίπλα σε αυτό της Σάρλοτ, που ζει με τις τρεις κόρες της, Γουίλοου, Φίνεγκαν και Φλόρα. Ο Μόντι βρίσκεται αντιμέτωπος με αδιάκριτους γείτονες και με τη μεσαία κόρη Φίνεγκαν, που θέλει να μάθει περισσότερα για τη διαδικασία της συγγραφής και το πώς θα επεκτείνει τη φαντασία της.

Αν και βουτηγμένος στο αλκοόλ, ο Μόντι αποφασίζει να συνεργαστεί με τη Φίνεγκαν, ερχόμενος έτσι πιο κοντά στην οικογένεια και πυροδοτώντας μια χημεία με τη Σάρλοτ, τη διαζευγμένη μητέρα που προσπαθεί να κρατήσει όρθια την οικογένειά της χωρίς μια πατρική φιγούρα. Βρίσκοντας τη δημιουργικότητα του, ο ανανεωμένος Μόντι επιστρέφει σταδιακά στη γραφομηχανή του, φτιάχνοντας μικρές ιστορίες για τη μικρή Φλόρα και ασκήσεις ‘φαντασίας’ για τη μεσαία Φίνεγκαν.

Παίζουν: Μόργκαν Φρήμαν, Βιρτζίνια Μάνσεν, Έμα Φέρμαν, Μάντλιν Κάρολ, Νικολέτ Πιερίνι, Κέναν Τόμσον, Ας Κρίστιαν, Κέβιν Πόλακ, Τζ. Σ. Γουίλσον, Ροζμαρι Χάουαρντ

*ΕΡΤ3, Τρίτη 23/07 στις 23:00

«Υπόθεση Καρλίτο» (1993) σκηνοθεσία Μπράιαν Ντε Πάλμα

Αστυνομική Δραματική Τρόμου – Καρλίτο Μπριγκάντε, πορτορικανός στην καταγωγή, είναι μεγαλέμπορος ναρκωτικών στη Νέα Υόρκη. Όταν κάποια στιγμή συλλαμβάνεται, το δικαστήριο τον καταδικάζει σε τριάντα χρόνια κάθειρξη. Πέντε χρόνια μετά, όμως, αποφυλακίζεται χάρη στην πανουργία του δικηγόρου του, Ντέιβιντ Κλάινφελντ, που εκμεταλλεύεται ένα «παραθυράκι» του Νόμου.

Τα χρόνια, που πέρασε στη «στενή», ώθησαν τον Καρλίτο να σκεφτεί και τελικά να αποφασίσει να βαδίσει πια στον ίσιο δρόμο. Έτσι, δέχεται την πρόταση ενός φίλου του να γίνει συνεταίρος σ’ ένα γραφείο ενοικίασης αυτοκινήτων στις Μπαχάμες. Προκειμένου, όμως, να μαζέψει το απαραίτητο χρηματικό ποσό για την επένδυση, πιάνει δουλειά σε ένα νυχτερινό κέντρο.

Εκεί, για μια ακόμη φορά, δεν αργεί να έρθει σ’ επαφή με όλους εκείνους τους ανθρώπους, που κανονικά θα έπρεπε να αποφύγει.

Παίζουν: Αλ Πατσίνο, Σον Πεν, Πενέλοπι Αν Μίλερ.

*Skai, Τρίτη 23/07 στις 00:00

«1917» (2019) σκηνοθεσία Σαμ Μέντες

Δραματική – Στην καρδιά του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, δύο νεαροί Βρετανοί στρατιώτες, ο Σκόφιλντ (Τζορτζ Μακέι) και ο Μπλέικ (Ντιν-Τσαρλς Τσάπμαν) αναλαμβάνουν μια δύσκολη και επικίνδυνη αποστολή.

Σε μια μάχη ενάντια στο χρόνο, πρέπει να περάσουν στα εδάφη του αντιπάλου και να παραδώσουν ένα μήνυμα που θα σταματήσει μια θανάσιμη επίθεση σε εκατοντάδες στρατιώτες, ανάμεσα στους οποίους είναι και ο αδερφός του Μπλέικ.

Παίζουν: Ντιν – Τσαρλς Τσάπμαν, Τζορτζ ΜακΚέι, Κόλιν Φερθ, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Μαρκ Στρονγκ, Άντριου Σκοτ, Ρίτσαρντ Μάντεν, Κλερ Ντουμπιοργκ, Μπίλι Ποστλγουέιτ, Αντριάν Σκάρμπορο, Σπάικ Λέιτον

*Open, Τρίτη 23/07 στις 01:00

«Ο Δυναστείας» (1985) σκηνοθεσία Όμηρος Ευστρατιάδης

Ελληνική κωμωδία – Στις αρχές της δεκαετίας του ’50, ο γυναικοθήρας στρατιώτης Μπέμπης Καρινκόπουλος παίρνει δυσμενή μετάθεση και αποστέλλεται στο μέτωπο της Κορέας. Αντί για την Κορέα, όμως, βρίσκεται πάνω σ’ ένα πλοίο προς το Ντακάρ και μοιραία καταλήγει σκλάβος στα παζάρια της Ανατολής. Μια μέρα οδηγείται στα καζάνια του φύλαρχου των κανιβάλων Σπάλα Σπάλα, αλλά η συνάντησή του με τον Ταρζάν είναι σωτήρια μιας και ο τελευταίος αποδεικνύεται εξάδελφός του. Επί σαράντα χρόνια τον κερδίζει στο τάβλι, γίνεται πάμπλουτος κι επιστρέφει θριαμβευτικά στην πατρίδα του.

Παίζουν: Σωτήρης Μουστάκας, Ρένα Παγκράτη, Νανά Βενέτη, Τόνυ Άντονυ, Ηλίας Κωνσταντίνου, Κάτια Κουκίδου, Κώστας Μακέδος, Στέλλα Κωνσταντινίδου.

*Alpha, Τρίτη 23/07 στις 01:00

«Το Δίδυμο της Μπάλας» (1999) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Στέινμπεργκ

Κομεντί Περιπέτεια – Το μόνο πρόβλημα είναι πως η τελευταία δεν ενδιαφέρεται καθόλου για το ποδόσφαιρα αντίθετα με την Σαμ, που είναι… τεχνίτης στην μπάλα!

Έτσι η Σαμ, αποφασισμένη να βοηθήσει τη δίδυμη αδελφή της, της προτείνει να την αντικαταστήσει στην ομάδα αφού κανένας δεν πρόκειται να αντιληφθεί τη διαφορά.

Αρχικά το σχέδιό τους στέφεται με επιτυχία όμως δεν θ’ αργήσουν να μπλεχτούν σε μια σειρά διασκεδαστικών παρεξηγήσεων.

Παίζουν: Μαίρη Κέιτ Όλσεν, Άσλεϊ Όλσεν, Κάθι Γκρινγουντ, Τεντ Άθερον, Έρικ Λούτες, Μπρίαν Χέιτον, Τζον Γκρίφας

*Star, Τρίτη 23/07 στις 02:00