7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη με ταινία οπωσδήποτε!

«Ένας Αληθινός Φίλος» (2019) σκηνοθεσία Γκέιλ Μανκούσο

Δραματική Κομεντί – Ο Μπέιλι ζει σε μια υπέροχη φάρμα στο Μίσιγκαν μαζί με το αφεντικό του, Ίθαν, και τη γυναίκα του, Χάνα. Έχει μάλιστα αποκτήσει έναν απίθανο καινούριο φίλο: την εγγονή του Ίθαν και της Χάνα, Σίτζεϊ.

Όταν η μητέρα της Σίτζεϊ αποφασίζει να πάρει τη μικρή μακριά, ο Μπέιλι που της έχει υποσχεθεί πως θα την προστατεύει για πάντα, θα κάνει τα πάντα για να κρατήσει την υπόσχεσή του και να βρεθεί ξανά κοντά της.

Μια τρυφερή ιστορία ελπίδας, αγάπης και απεριόριστης αφοσίωσης που σε κάνει να αναρωτιέσαι αν εμείς φροντίζουμε πραγματικά τους τετράποδους φίλους μας ή εκείνοι εμάς.

Αυτή είναι μια φιλία που ξεπερνάει μια ζωή και μια αγάπη που ξεπερνάει όλα τα εμπόδια.

Παίζουν: Μαρκ Χελγκενμπέργκερ, Μπέτι Γκίλπιν, Χένρι Λάου, Κάθριν Πρέσκοτ, Ντένις Κουέιντ, Ιαν Τσεν, Ντανιέλα Μπαρμπόσα, Τζεικ Μάνλεϊ, Τζον Γκαλέκι, Βικτόρια Σάντσεζ

*Open, Τρίτη 06/08 στις 21:00

«Οικογένεια Μίλερ» (2013) σκηνοθεσία Ρόσον Μάρσαλ Θέρμπερ

Κωμωδία – Ο Ντέιβιντ Μπερκ, ένας έμπορος μαριχουάνας, βρίσκεται σε δύσκολη θέση καθώς του κλέβουν τα χρήματα αλλά και όλη την «πραμάτεια» με αποτέλεσμα να είναι χρεωμένος στον μεγαλοπρομηθευτή του, τον εκκεντρικό και επικίνδυνο, Μπραντ.

Για να καταφέρει να ξεχρεώσει και να μείνει ζωντανός, υπάρχει μόνο ένας τρόπος: πρέπει να φέρει λαθραία από το Μεξικό ένα μεγάλο φορτίο με εμπόρευμα. Για να τα καταφέρει έχει καταστρώσει το τέλειο σχέδιο.

Ποιος θα υποπτευθεί μια υποδειγματική οικογένεια;

Έτσι, ο Ντέιβιντ επιστρατεύει μια σέξι, κυνική στρίπερ, μια πιτσιρίκα, που το έχει σκάσει από το σπίτι της και έναν νεαρό παρθένο, για να φτιάξει την οικογένεια Μίλλερ!

Στην εικόνα της «αγίας οικογένειας» προσθέστε ένα τροχόσπιτο, έναν αγριεμένο μεγαλέμπορο ναρκωτικών, μια εκδικητική ταραντούλα, μια «πορνογραφική» παρτίδα Pictionary, ένα αυθόρμητο καραόκε και η ξεκαρδιστική περιπέτεια ξεκινάει.

Παίζουν: Τζένιφερ Άνιστον, Τζέισον Σουντέικις, Εντ Χελμς, Έμα Ρόμπερτς, Γουίλ Πουλτερ, Νικ Όφερμαν, Μόλι Κουίν, Κάθριν Χαν, Τόμερ Σίσλεί, Μάθιου Γουίλιγκ, Λουις Γκουζμαν, Λώρα Λη.

*Star, Τρίτη 06/08 στις 21:45

«Η Γυναίκα μου Τρελλάθηκε» (1966) σκηνοθεσία Δημήτρης Νικολαΐδης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Η Άννα και ο Μάνος είναι παντρεμένοι εδώ και είκοσι χρόνια. Ο Μάνος (Λάμπρος Κωνσταντάρας) αγαπάει βέβαια τη γυναίκα του, (Μαίρη Αρώνη) αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει να ξεσκάει κάπου κάπου στα καμπαρέ, παρέα με τον φίλο του Τέλη (Άρης Μαλλιαγρός) και τη χαριτωμένη χορεύτρια Μπίλυ (Νίτσα Μαρούδα).

Η Μπίλυ είναι επίσης πελάτισσα του φίλου του Γιώργου (Γιάννης Βογιατζής), που είναι γιατρός.

Ο τελευταίος αγαπάει μεν τη γυναίκα του Γιούλη (Μέλπω Ζαρόκωστα), αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει να γλυκοκοιτάζει τη Μπίλλυ.

Κάποια μέρα, όμως, η Άννα επαναστατεί και παριστάνοντας την τρελή –δηλώνει πως είναι αποφασισμένη να πληρώσει τον άνδρα της με το ίδιο νόμισμα–, κατορθώνει να τρομάξει για τα καλά τους δύο γυναικοθήρες κι έτσι να τους συνετίσει.

Παίζουν: Μαίρη Αρώνη, Λάμπρος Κωνσταντάρας, Γιάννης Βογιατζής, Μέλπω Ζαρόκωστα.

*Ant1, Τρίτη 06/08 στις 22:00

«The Matrix Reloaded» (2003) σκηνοθεσία Λάνα και Λίλι Γουατσόφσκι

Δράσης – Στο The Matrix Reloaded οι μαχητές της ελευθερίας, ο Νίο, η Τρίνιτι κι ο Μορφέας (Κιάνου Ριβς, Κάρι-Άνν Μος & Λόρενς Φίσμπορν) συνεχίζουν τον αγώνα τους ενάντια στο Στρατό των Μηχανών, προβάλλοντας εξαιρετικές ικανότητες μάχης κι όπλων ενάντια στις συστηματικές δυνάμεις καταστολής και εκμετάλλευσης της ανθρώπινης φυλής.

Η Ζάιον αποτελεί το μοναδικό προπύργιο αντίστασης των ανθρώπων. Τώρα πια, όμως, διαθέτουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα. Στο πλάι τους βρίσκεται ο Νίο, ο Εκλεκτός, που χρησιμοποιεί τις υπερδυνάμεις του για να συντρίβει τον μεταλλικό εχθρό. Παρόλα αυτά, άσχημα νέα περιμένουν την Αντίσταση: 250.000 Μηχανές – Φρουροί ανοίγουν σήραγγα με στόχο την Ζάιον και εκτιμάται πως πρόκειται να φτάσουν εκεί μέσα σε 72 ώρες!

Και ενώ οι αντάρτες της Ζάιον ετοιμάζονται για την τελική αναμέτρηση, η Όρακλ (Γκλόρια Φόστερ) συμβουλεύει τον Νίο, τον Μορφέα και την Τρίνιτι να προσεγγίσουν τον Κλειδοκράτορα (Ράνταλ Ντουκ Κιμ) καθώς αυτός διαθέτει προσβάσεις σε όλες τις «πόρτες» και φαίνεται να είναι η μοναδική ελπίδα της ανθρωπότητας.

Παράλληλα, ο πράκτορας Σμιθ (Χιούγκο Γουίβιγκ)παρακούει το σύστημα, που διέταξε τη διαγραφή του, και τώρα είναι ελεύθερος με μοναδικό σκοπό την εξόντωση του Νίο.

Στην προσπάθειά τους να σώσουν τους ανθρώπους που απειλούνται, οι τρεις μαχητές, «εντάσσονται» ακόμα περισσότερο μέσα στο Matrix και διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην έκβαση της μοίρας των ανθρώπων.

Παίζουν: Κιάνου Ριβς, Κάρι-Αν Μος, Λόρενς Φίσμπερν, Μόνικα Μπελούτσι, Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ, Χιούγκο Γουίβινγκ.

*Open, Τρίτη 06/08 στις 00:30

«Η Τριλογία της Απόκλισης: Οι Διαφορετικοί» (2014) σκηνοθεσία Νιλ Μπέργκερ

Περιπέτεια – Βρισκόμαστε σε ένα δυστοπικό μέλλον. Ο κόσμος έχει χωριστεί σε πέντε φατρίες, βάση της προσωπικότητας και των στοιχείων του χαρακτήρα των ανθρώπων που τις αποτελούν, με σκοπό να εκλείψουν οι αιτίες, που οδηγούν σε διενέξεις και σε πολέμους.

Κάθε έφηβος -ανεξάρτητα από το που ανήκει η οικογένεια του- επιλέγει την ομάδα, στην οποία θα ενταχθεί, θα ακολουθήσει και θα υπηρετήσει. Είναι αλτρουιστής, ειρηνιστής, φιλαλήθης, γενναίος ή πολυμαθής; Ό,τι και να επιλέξει ένας και μοναδικός κανόνας υπάρχει: η φατρία είναι πάνω από το αίμα!

Η Τρις Πράιορ έχει γεννηθεί σε μια οικογένεια Ανιδιοτελών αλλά γνωρίζει πως αποτελεί μια ξεχωριστή, «αποκλίνουσα» περίπτωση, η οποία δεν μπορεί να κατηγοριοποιηθεί σε καμία από τις γνωστές φατρίες, βάση της ήδη υπάρχουσας ταξινόμησης.

Αποτελεί μια «Απόκλιση».

Παίζουν: Μάγκι Κιου, Σαϊλίν Γούντλεϊ, Κέιτ Γουίνσλετ, Τζέι Κόρτνεϊ, Άσλεϊ Τζουντ, Ρέι Στίβενσον, Ζόι Κράβιτς, Κρίστιαν Μάντσεν, Τέο Τζέιμς, Τόνι Γκόλντουϊν, Μπεν Λόιντ Χιούζ, Μπεν Λαμπ.

*Skai, Τρίτη 06/08 στις 01:00

«Πες τα Χρυσόστομε» (1983) σκηνοθεσία Ερρίκος Θαλασσινός

Ελληνική κωμωδία – Ο Στάθης, ένας τίμιος και εργατικός νέος, δεν ανέχεται τα στραβά και τα ανάποδα που συναντάει καθημερινά. Το χειρότερο όμως είναι ότι τα λέει, και τα λέει άσχημα. Βρίζει και τσακώνεται με όλους, την οικογένεια, τους φίλους του, ακόμα και με την αγαπημένη του.

Παίζουν: Στάθης Ψάλτης, Κάιτη Φίνου, Νίκος Ρίζος, Δέσποινα Στυλιανοπούλου, Λιάνα Δαφνίδου, Φρόσω Δημητρουλάκου, Κώστας Φατούρος, Βίκυ Γεωργαλά.

*Alpha, Τρίτη 06/08 στις 01:00

«Escape from Pretoria» (2020) σκηνοθεσία Φράνσις Ανάν

Περιπέτεια – Νότια Αφρική, 1979 και το καθεστώς του απαρτχάιντ να κρατάει γερά τα ηνία της εξουσίας. Ο Tim Jenkin και ο Stephen Lee είναι δύο λευκοί νέοι που συμμετέχουν σε ομάδες που δρουν εναντίον του καθεστώτος. Μετά από μία αποτυχημένη δράση τους, συλλαμβάνονται και καταδικάζονται σε πολύχρονη φυλάκιση. Μεταφέρονται στις φυλακές «Robben Island», όπου ο Tim αποφασίζει και οργανώνει ένα σχέδιο απόδρασης.

Παίζουν: Ντάνιελ Ράντκλιφ, Ντάνιελ Γουέμπερ, Ίαν Χαρτ, Νέιθαν Πέιτζ

*Star, Τρίτη 06/08 στις 02:00