Μουσικές βεγγέρες στις αυλές του Ντολτσού

(Οδός Επαμεινώνδα 13) Στην όμορφη αυλή της οικίας Σιώπη, στο παραδοσιακό Ντολτσό, έγινε μια ακόμη συνάντηση των αποφοίτων της τάξης του 84!

Η επιλογή του μέρους δεν ήταν τυχαία. Η Στεφανία και η Άννα, κάτοικοι του Ντολτσού εδώ και πολλά χρόνια θέλησαν να αναβιώσουν τα ήθη και τα έθιμα, της ιδιαίτερης πατρίδας τους, μιας και οι βεγγέρες αποτελούσαν αναπόσπαστο κομμάτι της διασκέδασης των παλιών Καστοριανών και να προσφέρουν στους παλιούς συμμαθητές τους μια υπέροχη βραδιά!

Παράλληλα φρόντισαν να αναβαθμίσουν εικαστικά τον χώρο ζωγραφίζοντας το σοκάκι που βρίσκεται δίπλα στο σπίτι. Όπου υπάρχει χαρά κέφι και αγάπη, φυτρώνουν τα πιο όμορφα λουλούδια …. λέει η Άννα εξηγώντας τον λόγο που εμπνεύστηκε αυτήν την ζωγραφιά!

Την μουσική βεγγέρα πλαισίωσαν η καταξιωμένη ερμηνεύτρια Σύλια Λιώγα με τον μαέστρο κ Ηλία Κόλκα με φιλική συμμετοχή, ανεβάζοντας το κέφι στο κατακόρυφο!

Τα έργα της Δωρόθεος Χαρίτωνος κόσμησαν με έναν τρόπο μοναδικό και πρωτότυπο την αυλή και από τα ωραιότερα της βραδιάς ήταν ότι οι συμμαθήτριες μαγείρεψαν για τους παλιούς συμμαθητές τους μια υπέροχη ποικιλία γλυκών και αλμυρών εδεσμάτων με αγάπη κέφι και μεράκι!

Η συμμετοχή όλης της γειτονιάς που από τα μπαλκόνια τραγουδούσε χόρευε και χειροκροτούσε ήταν συγκινητική και θύμιζε έντονα την αίσθηση της από κοινού διασκέδασης που χαρακτήριζε τις παλιές δεκαετίες του 60-70 -80 λέει η Στεφανία Σιώπη, ιδιοκτήτρια του σπιτιού.

Ήταν ένα όνειρο θερινής νυκτός αυτή η βραδιά, και εμείς το ζήσαμε στα αλήθεια!!!!