8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει οκτώ ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Κρεβατοκάμαρα με Θέα» (1989) σκηνοθεσία Βαγγέλης Μπαλαφούτης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Η Ελλαδέξ, μια μεγάλη εταιρεία, δεν γλυτώνει την πτώχευση και ο άνθρωπος που ξεσκεπάζει τα σκάνδαλα, τις μίζες και τις ρεμούλες εκατομμυρίων είναι ο φιλήσυχος και νομοταγής Στέφανος, που ξαφνικά μπλέκει με προέδρους που θέλουν να τον εξαγοράσουν, με κυρίες προέδρων που τον προκαλούν, με αδίστακτους μετόχους και πέρα από αυτό βρίσκει τον καιρό να ερωτευτεί.

Ερωτεύεται μια πρώην διαρρήκτρια που την παρουσιάζει για γραμματέα του, χωρίς να ξέρει ότι την καταζητεί η αστυνομία. Ξαφνικά ο Στέφανος βρίσκεται με μια βαλίτσα γεμάτη λεφτά στο δωμάτιο του χωρίς να μπορεί να την ξεφορτωθεί.

Παίζουν: Παύλος Ευαγγελόπουλος, Βάνα Μπάρμπα, Δημήτρης Μπάνος, Βαγγέλης Πλοιός, Δημήτρης Πετράτος, Γιάννης Ευδαίμων, Μαίρη Βενέζη, Δημήτρης Πανταζής, Νίκος Ρεντίφης, Τάκης Γεωργέλης, Μαργαρίτα Ανθίδου, Μίμης Θειόπουλος, Ρένα Μανιατάκη, Στιβ Κέλι, Κώστας Ντάγκας, Στάθης Βούτος, Γιώτα Αγνάντη

*Open, Τετάρτη 04/09 στις 21:00

«Έντιμος Κλέφτης» (2020) σκηνοθεσία Μαρκ Γουίλιαμς

Δραματική Δράσης – Όταν ο Τομ γνωρίσει την Άνι, μια καλόκαρδη γυναίκα που εργάζεται σε μια αποθήκη, θα την ερωτευτεί και θα θελήσει να κάνει μια καινούργια αρχή.

Αποφασισμένος να ξεκινήσει μια νέα ζωή και να αφήσει πίσω του το έγκλημα, ο Τομ αποφασίζει να ομολογήσει στο FBI και να κάνει μια συμφωνία: θα επιστρέψει όλα τα κλεμμένα χρήματα με αντάλλαγμα μια μειωμένη ποινή και την ευκαιρία να ζήσει μια φυσιολογική ζωή με την Άννι.

Ωστόσο, σύντομα ο Τομ θα αντιληφθεί ότι οι δύο πράκτορες που χειρίζονται την υπόθεσή του είναι διεφθαρμένοι και όχι μόνο θέλουν να κρατήσουν τα κλοπιμαία, αλλά θα του φορτώσουν και έναν φόνο άδικα.

Ο Τομ συνειδητοποιεί ότι δεν μπορεί να εμπιστευτεί κανέναν μέσα στο σύστημα και παίρνει την κατάσταση στα χέρια του. Ξεκινά έναν αγώνα, για να ξεσκεπάσει τους διεφθαρμένους πράκτορες του FBI και να καθαρίσει το όνομά του, ενώ παράλληλα θα προστατεύσει την Άννι.

Καθώς ο Τομ παλεύει ενάντια στις πιθανότητες και προσπαθεί να ξεγελάσει το FBI, η ένταση κλιμακώνεται, οδηγώντας σε συναρπαστικές σκηνές καταδίωξης και έντονες αντιπαραθέσεις.

Επιδέξιος και ικανός, ως πρώην κλέφτης, ο Τομ χρησιμοποιεί την πονηριά και την επινοητικότητά του για να μπορέσει να ξεπεράσει την επικίνδυνη κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Παίζουν: Λίαμ Νίσον, Κέιτ Γουόλς, Τζάι Κόρτνεϊ, Τζέφρι Ντόνοβαν, Ρόμπερτ Πάτρικ, Άντονι Ράμος, Τάζι

*Star, Τετάρτη 04/09 στις 21:45

«Ο κυρ – Γιώργης Εκπαιδεύεται» (1977) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Ελληνική Ταινία – Ένας γραφικός ταβερνιάρης του Πειραιά, ο κυρ-Γιώργης (Διονύσης Παπαγιαννόπουλος) αναγκάζεται να παραστήσει τον αριστοκράτη για χατίρι του γιου του (Νίκος Δαδινόπουλος), που έχει παντρευτεί μια κοπέλα της υψηλής κοινωνίας, (Τόνια Καζιάνη).

Έτσι, περνάει από ειδική εκπαίδευση για να ταιριάξει στο νέο περιβάλλον.

Πολύ γρήγορα όμως, ο μαθητής γίνεται δάσκαλος της καλής κοινωνίας και δίνει μαθήματα τιμιότητας και ευθύτητας στους ξιπασμένους και ενίοτε απατεώνες αστούς.

Παίζουν: Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Τόνια Καζιάνη, Νίκος Δαδινόπουλος, Λουϊζα Ποδηματά, Λευτέρης Βουρνάς, Καίτη Ιμπροχώρη.

*Ant1, Τετάρτη 04/09 στις 22:00

«Στο Σκοτάδι» (2022) σκηνοθεσία Ντούσαν Μίλιτς

Δραματική Τρόμου – Στο Κόσοβο μια οικογένεια Σέρβων που αποτελείται από τη μικρή Μίλισα, τον παππούς της και τη μητέρα της, ζει απομονωμένη στο δάσος προσπαθώντας να συνεχίσουν τη ζωή τους παρά τα αμέτρητα προβλήματα. Ο πατέρας της οικογένειας θεωρείται «αγνοούμενος», η μικρή κόρη καλείται να πάει στο σχολείο της με ένα … άρμα, και το σπίτι τους δέχεται τυφλές επιθέσεις από αγνώστους.
To Darkling εμπνέεται από το γράμμα ενός κοριτσιού που έφτασε να διαβαστεί μέχρι τον ΟΗΕ, αποτυπώνοντας με ιδιαίτερο τρόπο τις σκληρές συνέπειες του πολέμου που, όπως συνήθως, υφίστανται οι αθώοι πολίτες

Παίζουν: Ντάνιτσα Κούρτσιτς, Σλάβο Στίμακ, Φλάβιο Παρέντι, Μιόνα Ιλοφ, Νίκολα Ρακόσεβιτς, Αντρεα Μπόσκα, Ντάρεν Πέτι, Σλάβισα Τσούροβιτς, Κόουλ Αγκελόφσκι

*ΕΡΤ3, Τετάρτη 04/09 στις 23:00

«Ένας Τέλειος Φόνος» (1998) σκηνοθεσία  Άντριου Ντέιβις

Αστυνομική Μυστηρίου – Ο Μάικλ Ντάγκλας είναι ο Στήβεν Τέιλορ, ένας ψυχρός, ριψοκίνδυνος και φιλόδοξος χρηματιστής από τη Νέα Υόρκη.
Το τελευταίο διάστημα όμως, οι επενδύσεις του δεν αποδίδουν και αντιμετωπίζει οικονομικό αδιέξοδο.

Είναι παντρεμένος με την Έμιλι Μπράντφορντ (Γκουίνεθ Πάλτροου), την όμορφη και πλούσια κληρονόμο της οικογένειας Μπράντφορντ.

Η Έμιλυ εργάζεται ως διερμηνέας στα γραφεία των Ηνωμένων Εθνών ενώ ο έγγαμος βίος της με τον Στήβεν είναι μία καθημερινή ρουτίνα, χωρίς ρομαντισμό και το πάθος που έχει ανάγκη.
Όλα όσα της λείπουν η Έμιλι θα τα βρει στην αγκαλιά του Ντέιβιντ Σο (Βίγκο Μόρτενσεν), ενός μποεμ ζωγράφου που ζει στο Brooklyn.

Ο Στήβεν γνωρίζει ότι η γυναίκα του τον απατά, ψάχνει και φροντίζει να μάθει τα πάντα για το παρελθόν του εραστή της.

Τα μυστικά που κρύβει ο Ντέιβιντ θα φέρουν τον Στήβεν στην πόρτα του, για να του προτείνει μία ανίερη συμφωνία.
Ο Ντέιβιντ πρέπει να σκοτώσει την Έμιλυ έναντι ενός μεγάλου ποσού, κάτι που σημαίνει πως ο σύζυγός της θα κληρονομήσει την περιουσία της και θα βγει από το οικονομικό του αδιέξοδο.

Οι δύο άντρες συμφωνούν, αλλά σύντομα όλα θα ανατραπούν με απρόβλεπτες συνέπειες…

Παίζουν: Μάικλ Ντάγκλας, Γκουίνεθ Πάλτροου, Βίγκο Μόρτενσεν, Ντέιβιντ Σάτσετ.

*Star, Τετάρτη 04/09 στις 00:00

«Dalida» (2016) σκηνοθεσία Λίζα Αζουέλος

Βιογραφική Δραματική – Από την γέννησή της στο Κάιρο το 1933, μέχρι την πρώτη της συναυλία στο Olympia το 1956, από το γάμο της με τον Lucien Morisse, μέχρι τις βραδιές ντίσκο, από τα μυητικά ταξίδια στην Ινδία, μέχρι το παγκόσμιο σουξέ του Gigi l’Amoroso το 1974, το Ciao Amore… Dalida αποτελεί το πορτρέτο του απόλυτου θηλυκού, μιας γυναίκας περίπλοκης και μοντέρνας.

Παίζουν:  Σβέβα Αλβιτί, Ρικάρντο Σκαμάρτσιο, Ζαν – Πολ Ρουβέ, Νικολά Ντουβοσέλ

*Skai, Τετάρτη 04/09 στις 01:00

«Κλεφτρόνι και Tζέντλεμαν» (1986) σκηνοθεσία Γιάννης Χαρτοματζίδης

Ελληνική κωμωδία – Ο Λέων Στάθης πιστεύει ότι με το που θα πάρει το πτυχίο του, θα λύσει αυτόματα το πρόβλημα της εργασίας, αλλά βρίσκεται μπροστά σε τοίχους και κλειστές πόρτες που για να ανοίξουν απαιτείται το απαραίτητο «μέσο».

Καθώς αναζητά δουλειά από πόρτα σε πόρτα, συναντά τη Μαρίνα και την ερωτεύεται. Η κοπέλα, που έχει δεσμό με ένα κλεφτρόνι μηχανών και εργάζεται στο κατάστημα ηλεκτρικών ειδών του πατέρα της, θέλει να γίνει σκηνοθέτης, έτσι ζητά από τον Στάθη να τη βοηθήσει και αυτός ανταποκρίνεται ολόψυχα και αποτελεσματικά.

Παίζουν: Στάθης Ψάλτης, Σπύρος Καλογήρου, Παύλος Ευαγγελόπουλος, Έφη Πίκουλα, Ευαγγελία Σαμιωτάκη.

*Alpha, Τετάρτη 04/09 στις 01:30

«The Doorman» (2020) σκηνοθεσία Ριούγι Κιταμούρα

Περιπέτεια – Μια πρώην πεζοναύτης θα κάνει τα πάντα για να σώσει τη ζωή της αδελφής και της οικογένειά της, όταν μια ομάδα ληστών βάζουν στο στόχαστρό τους ένα πολυκατάστημα στη Νέα Υόρκη.

Οι ώρες περνούν και γίνεται όλο και πιο βασανιστικό το να προστατέψει τον εαυτό της και τους δικούς της ανθρώπους, αλλά θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να βάλει τέλος σε αυτόν τον εφιάλτη…

Παίζουν: Ρούμπι Ρόουζ, Ζαν Ρενό, Ρούπερτ Έβανς, Κέιτι Χολμς, Άξελ Χένι, Νατάλια Τσβέτκοβα, Άντρια Αντρόνε, Λούις Μάντιλορ, Χαϊντάκι Ίτο, Ντάνιελ Σάουθουόρθ, Φίλιπ Γουίτσερτς

*Star, Τετάρτη 04/09 στις 02:15