11 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Το Σάββατο επιτέλους έφτασε. Διάλεξε την αγαπημένη σου για το σημερινό βράδυ!

«Η Εποχή των Παγετώνων 2: Η Απόψυξη» (2006) σκηνοθεσία Κάρλος Σαλντάνια

Animation – Η Εποχή των Παγετώνων φτάνει στο τέλος της και οι πάγοι αρχίζουν να λιώνουν. Όλα τα ζώα του πλανήτη υποδέχονται ενθουσιασμένα το νέο τους περιβάλλον: έναν κόσμο γεμάτο υδάτινα πάρκα και πίδακες νερού! Όταν όμως ο Μάνι, ο Σιντ, και ο Ντιέγκο ανακαλύπτουν ότι το νερό από τους πάγους, που λιώνουν, μπορεί να προκαλέσει καταστροφικές πλημμύρες, πρέπει να ειδοποιήσουν όλους τους κατοίκους της κοιλάδας τους και, κυρίως, να βρουν έναν τρόπο σωτηρίας από τον επερχόμενο κατακλυσμό.

Με τις φωνές των: Γιάννη Μπέζου, Πέτρου Φιλιππίδη, Λεωνίδας Κακούρης, Μαίρη Μάρκου, Διαμαντής Καραναστάσης, Δημήτρης Μάριζας, Τάσος Κωστής.

*Star, Σάββατο 28/09, στις 21:00

«Η Παριζιάνα» (1969) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Η Πελαγία, μοδίστρα στα προάστια, ύστερα από την προτροπή της αδελφής της, μιας μοντέρνας κοπέλας, αποφασίζει να ανοίξει οίκο μόδας στο Κολωνάκι και παρέα με δυο τρελάρες φίλους τους φτάνουν στη Μύκονο για μια φωτογράφηση μόδας. Εκεί όμως η Πελαγία γνωρίζει έναν πάμπλουτο Ελληνοαμερικανό, ο οποίος γοητεύεται από αυτή. Παντρεύονται, αλλά στο ταξίδι του μέλιτος αυτός σκοτώνεται. Θλιμμένη χήρα, επιστρέφει στην Αθήνα για να παρουσιάσει τη νέα της κολεξιόν. Τότε είναι που εμφανίζεται ζωντανός ο….μακαρίτης.

Παίζουν: Ρένα Βλαχοπούλου, Χρόνης Εξαρχάκος, Βαγγέλης Σειληνός, Έρρικα Μπρόγιερ, Κώστας Καρράς, Δημήτρης Καλλιβωκάς.

*Mega, Σάββατο 28/09, στις 21:00

«Θρύλοι του πάθους» (1994) σκηνοθεσία ‘Εντουαρντ Ζούικ 

Δραματική Πολεμική Ρομαντική – Ο συνταγματάρχης Λάντλοου, απογοητευμένος από την πολιτική των ΗΠΑ απέναντι στους Ινδιάνους, εγκαταλείπει το στρατό και εγκαθίσταται σ’ ένα απομονωμένο ράντσο στα Βραχώδη ‘Ορη της Μοντάνα.

Η γυναίκα του, βαριεστημένη από τη ζωή στη φύση, θα φύγει για να μείνει στην πόλη. Θα αφήσει όμως κοντά στον πατέρα τους, τους τρεις γιους της, ‘Αλφρεντ, Τρίσταν και Σάμιουελ. Απ’ αυτούς, ο Τρίσταν θα αποδειχθεί ο πιο ανήσυχος, ένας αληθινός τυχοδιώκτης, που έχει μέσα του το “κάλεσμα της άγριας φύσης” και δεν μπορεί να προσαρμοστεί στη ζωή και τις υποχρεώσεις της εκπολιτισμένης κοινωνίας. Κάποια μέρα, ο Σάμιουελ θα φέρει στο πατρικό σπίτι την μνηστή του Σούζαν, την οποία θα ερωτευθούν και τα άλλα αδέλφια.

Απαντώντας στο ιδεαλιστικό κάλεσμα της εποχής τους, οι αδελφοί Λάντλοου θα καταταγούν στο στρατό για να πολεμήσουν τους Γερμανούς κατά τη διάρκεια του Α’ παγκοσμίου Πολέμου. Ο Σάμιουελ θα σκοτωθεί, ο Τρίσταν θα κερδίσει την αγάπη της Σούζαν, αλλά θα την εγκαταλείψει για να γυρίσει τον κόσμο, με αποτέλεσμα εκείνη να παντρευτεί τον ‘Αλφρεντ, που διαπρέπει ως έμπορος και στη συνέχεια ως μέλος της Γερουσίας… 

Παίζουν: Μπραντ Πιτ, ‘Αντονι Χόπκινς, ‘Αινταν Κουίν, Τζούλια ‘Ορμοντ, Χένρι Τόμας.

*ΕΡΤ1, Σάββατο 28/09, στις 21:45

«Οι Διώκτες του Εγκλήματος» (2013) σκηνοθεσία Ρούμπεν Φλάισερ

Δράσης – Λος Άντζελες 1949. Ο Μίκι Κόεν (Σον Πεν), ο αδίστακτος αρχηγός της μαφίας έχει το γενικό πρόσταγμα στην πόλη, συγκεντρώνοντας κέρδη από ναρκωτικά, όπλα, πορνεία και κάθε στοίχημα που γίνεται δυτικά του Σικάγο. Και όλα αυτά τα κάνει υπό την προστασία των δικών του πρωτοπαλίκαρων, αλλά και μελών της αστυνομίας και της πολιτικής σκηνής που κρατάει στο χέρι.

Όλα αυτά αρκούν για να τρομοκρατήσει ακόμα και τους πιο γενναίους και σκληροτράχηλους αστυνομικούς… εκτός ίσως, από ένα μικρό μυστικό σώμα της Αστυνομίας του Λος Άντζελες με επικεφαλής τον αστυνόμο Τζον Ο Μάρα (Τζος Μπρόλιν) και τον υπαστυνόμο Τζέρι Γούτερς (Ράιαν Γκόσλινγκ). Οι δύο αυτοί θα προσπαθήσουν να γκρεμίσουν τον κόσμο του Κόεν.

Παίζουν: Σον Πεν, Τζος Μπρόλιν, Ράιαν Γκόσλινγκ, Νικ Νόλτε, Έμα Στόουν, Άντονι Μακί, Τζιοβάνι Ριμπίζι, Μάικλ Πένια, Λούσι Ντέιβενπορτ, Χολτ ΜακΚλάνι.

*Open, Σάββατο 28/09, στις 22:00

«Μια Βραδιά στο Νότινγκ Χιλ» (1999) σκηνοθεσία Ρότζερ Μίτσελ

Κομεντί Ρομαντική – Ένα μοιραίο παιχνίδι της τύχης και ο Γουίλιαμ Θάκερ (Χιου Γκραντ), πρόσφατα χωρισμένος και ιδιοκτήτης βιβλιοπωλείου στο κέντρο του Νότινγκ Χιλ, γνωρίζεται με τη διάσημη Αμερικανίδα ηθοποιό Άννα Σκοτ (Τζούλια Ρόμπετς). Σύντομα, ένα ειδύλλιο αναπτύσσεται ανάμεσά τους και η σχέση τους θα δοκιμαστεί από τον κοινωνικό περίγυρο του Γουίλιαμ, καθώς όλοι αναρωτιούνται τι δουλειά έχει ο απλός αυτός βιβλιοπώλης με μια σταρ του σινεμά.

Παίζουν: Τζούλια Ρόμπερτς, Χιού Γκραντ, Χιου Μπόνβιλ, Ρις Ίφανς, Έμα Τσέιμπερς, Τζίνα Μακί, Έμιλυ Μόρτιμερ

*Star, Σάββατο 28/09, στις 23:00

«Ψεύτικη Πόλη» (2018) σκηνοθεσία Μπραντ Φέρμαν

Δραματική Δράσης Μυστηρίου – 1997, Λος Άντζελες.

Ο ντεντέκτιβ Ράσελ Πουλ ερευνά μία υπόθεση στην οποία ένας μυστικός αστυνομικός δολοφόνησε έναν συνάδελφό του. Η έρευνα θα τον οδηγήσει στις δολοφονίες των Τούπακ Σακούρ και Μπίγκι Σμολς.

Τα στοιχεία θα τον οδηγήσουν σε αποκαλύψεις τόσο δυνατές που οι ανώτεροί του θα τον αποτρέψουν να συνεχίσει τις έρευνες.

Μετά από δύο δεκαετίες, η υπόθεση παραμένει ανοιχτή.

Ο «Τζακ» Τζάκσον, ένας δημοσιογράφος που θέλει απεγνωσμένα να σώσει τη φήμη και την καριέρα του, είναι αποφασισμένος να μάθει το γιατί.

Εντοπίζει τον Πουλ και οι δυο τους συνεργάζονται για να βάλουν επιτέλους ένα τέλος στην υπόθεση. Καθώς ο Πουλ ξαναζεί την απίστευτη ιστορία της εξουσίας, της διαφθοράς και του εγκλήματος, ο Τζάκσον αρχίζει να ξετυλίγει έναν ιστό από σκάνδαλα και εξαπάτηση.

Αμείλικτοι στο κυνήγι της αλήθειας, οι δύο άνδρες απειλούν να γκρεμίσουν τα θεμέλια του “L.A.P.D”, ενώ παράλληλα παλεύουν για τη δική τους λύτρωση.

Παίζουν: Τζόνι Ντεπ, Φόρεστ Γουίτακερ, Τούπακ Σακούρ, Βιολέτα Γουάλας, Τζος Χάρντγουικ, The Notorious B.I.G., Τόμπι Χας, Ντέιτον Κάλι, Λούις Χερμουθ, Νηλ Μπράουν τζ., Σάμιερ Άντερσον, Γκλεν Πλάμερ, ‘Αντζελα Γκοτς, Κρίστιαν Τζωρτζ

*ΕΡΤ1, Σάββατο 28/09, στις 00:00

«Κουνελάκι από Σπίτι» (2008) σκηνοθεσία Φρεντ Γουλφ

Κωμωδία, ρομαντική – Όταν η Σέλυ, κουνελάκι του Playboy διώχνεται από την έπαυλη, βρίσκει μοναδικό καταφύγιο σε μια αδελφότητα κοριτσιών, Ζήτα Άλφα Ζήτα. Όμως και τα κορίτσια της αδελφότητας κινδυνεύουν να χάσουν το δικό τους σπίτι. Χρειάζονται γερές δόσεις αισιοδοξίας και ολικής μεταμόρφωσης που μόνο η χαρούμενη Σέλυ μπορεί να προσφέρει!

Παίζουν: Άννα Φάρις,Κόλιν Χανκς,Έμα Στόουν,Κείλι Γουίλιαμς,Ράμερ Γουίλις,Σάρα Ράιτ.

*Mega, Σάββατο 28/09, στις 00:10

«Ο Σοφέρ της κυρίας Daisy» (1989) σκηνοθεσία Μπρους Μπέρεσφορντ

Κωμωδία – Η κυρία Νταίζη, μια ηλικιωμένη Εβραία χήρα που ζει στην Ατλάντα, καταστρέφει τον κήπο της γειτόνισσάς της με το αυτοκίνητο της.

Ο γιος της επιμένει ότι δεν μπορεί πλέον να οδηγήσει και αποφασίζει να της προσλάβει έναν οδηγό.

Την δεκαετία του 1950, αυτό σήμαινε ότι θα προσλάβει έναν Αφροαμερικανό.

Εκείνη αντιστέκεται σθεναρά σε κάθε αλλαγή στη ζωή της, και ειδικά στην παρουσία ενός έγχρωμου ατόμου στην καθημερινότητά της.

Παρόλα αυτά, ο γιος της προσλαμβάνει τον Χόουκ ως σοφέρ.

Στην αρχή η κα Νταίζη αρνείται να του επιτρέψει να την οδηγήσει οπουδήποτε, αλλά ο Χόουκ σιγά σιγά την κερδίζει με την ευγένεια και την καλοσύνη του.

Παίζουν: Μόργκαν Φρήμαν, Τζέσικα Τάντι, Νταν Ακρόιντ, Άλβιν Σουγκαρμαν, Κλαρίς Γκέιγκερμαν, Τζο Αν Άρβιλα, Έσθερ Ρόουλ, Κρύσταλ Φοξ, Ρέι ΜακΚίνον, Μπομπ Χάνα, Πάτι Λου Πόουν, Γουίλιαμ Χολ τζ.

*Open, Σάββατο 28/09, στις 00:30

«Οι Σκιές του Μπρούκλιν» (2019) σκηνοθεσία Εντουαρντ Νόρτον

Δραματική Μυστηρίου – Νέα Υόρκη, 1957. Ο Λάιονελ Eσρογκ, ένας μοναχικός ιδιωτικός ντετέκτιβ με σύνδρομο Τουρέτ, αναλαμβάνει να διαλευκάνει τον φόνο του μέντορα και μοναδικού φίλου του, Φρανκ Μίνα.

Eχοντας λιγοστά στοιχεία και ένα ψυχαναγκαστικό μυαλό στη διάθεση του, ο Λάιονελ ανακαλύπτει τα καλά φυλαγμένα μυστικά που κρατούν σε ισορροπία τη μοίρα ολόκληρης της πόλης.

Σε μία μυστηριώδη διαδρομή από τα ποτισμένα με τζιν τζαζ κλαμπ του Χάρλεμ ως τις σκληρές φτωχογειτονιές του Μπρούκλιν και τα πολυτελή σαλόνια των εμπόρων εξουσίας, ο Λάιονελ έρχεται αντιμέτωπος με κακοποιούς, διαφθορά και τον πιο επικίνδυνο άνδρα της πόλης για να τιμήσει τη μνήμη του φίλου του και να σώσει τη γυναίκα που μπορεί να αποδειχτεί σωτήρας του.

Παίζουν: Έντουαρτ Νόρτον, Μπρους Γουίλις, Γουίλεμ Νταφόε, Άλεκ Μπάλντουιν, Γκουγκου Μπάθα Ρο, Τσέρι Τζόουνς, Μπόμπι Καναβάλε, Ίθαν Σάπλι, Ντάλας Ρόμπερτς, Τζος Πάις, Μάικλ Γουίλιαμς

*Star, Σάββατο 28/09, στις 01:45

«Fight Club» (1999) σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Φίντσερ

Δράμα – Ο Έντουαρντ Νόρτον (αφηγητής της ταινίας) και το σχιζοειδές alter ego του, ο Τάιλερ Ντέρντεν (Μπραντ Πιτ) πρωταγωνιστούν στην καλτ ταινία της δεκαετίας του ’90, η οποία καθιερώθηκε ως σήμα κατατεθέν της τότε αντισυμβατικής γενιάς.

Ένα «διχασμένο» ντουέτο που θολώνει από την καταναλωτική μανία της εποχής και την τυπικότητα της καλοπληρωμένης καθημερινότητάς του, τα παίρνει στο κρανίο, ξεκινά εκστρατεία ενάντια στην αποχαύνωση και τον καταναλωτισμό, οργανώνοντας το κλαμπ πάλης (Fight Club).

Ο Νόρτον υποδύεται τον ανώνυμο πρωταγωνιστή, έναν “οποιονδήποτε”, που είναι στα πρόθυρα νευρικής κρίσης και δυσαρεστημένος με τη δουλειά γραφείου που κάνει. Ξεσπά την βαρεμάρα του με καθημερινές παραγγελίες νέων καταναλωτικών αγαθών, φροντίζει να ενημερώνεται για την τελευταία λέξη της μόδας στα ψυγεία, τα σουηδικά έπιπλα, τους φούρνους μικροκυμάτων ενώ συμμετέχει σε ομάδες υποστήριξης ατόμων με καρκίνο του προστάτη, λευχαιμία και άλλου είδους θανατηφόρες ασθένειες στις οποίες αναζητά φίλους, τρυφερότητα, επικοινωνία αλλά και την ίδια του την ταυτότητα..

Χαρακτηριστικό το γεγονός ότι σε κάθε ομάδα συμμετέχει και με διαφορετικό όνομα , χωρίς να αποκαλύπτεται το πραγματικό, παρά μόνο στο τελευταίο εικοσάλεπτο της ταινίας.

Όταν γνωρίζει τον κατασκευαστή σαπουνιών, Τάιλερ Ντέρντεν εντυπωσιάζεται από τον αντισυμβατικό τρόπο σκέψης του και συνεργάζεται μαζί του δημιουργώντας ένα κρυφό κλαμπ, στο οποίο συμμετέχουν κι άλλοι άντρες που θέλουν να παλέψουν για εκτόνωση και διασκέδαση.

Η βία, από κυρίαρχο στοιχείο της καθημερινής ζωής μετουσιώνεται σε εκτόνωση, με στοιχεία λαγνείας και βαθμιαία, συντροφικότητας απέναντι στα υπόλοιπα μέλη της ομάδας : σημείο αναγνώρισης για τα μέλη τα σημάδια από τους ξυλοδαρμούς, που πλέον έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται τους εαυτούς τους ως κοινότητα.

Ο αφηγητής εμπλέκεται σε μια σχέση με τον Ντέρντεν και μία παράξενη γυναίκα, τη Μάρλα Σίνγκερ (Έλενα Μποναμ Κάρτερ).

Παίζουν: Έντουαρντ Νόρτον, Μπραντ Πιτ, Ελένα Μπόναμ Κάρτερ, Τζάρεντ Λέτο, Μιτ Λοφ, Ζακ Γκρένιερ, Ντέιβιντ Λι Σμιθ,Εϊον Μπέιλι, Ντέιβιντ Άντριους.

*Skai, Σάββατο 28/09, στις 02:00

«Τα Τσακάλια» (1981) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Δραματική Δράσης Ελληνική Ταινία – Ο Γιώργος, ένας μηχανικός αυτοκινήτων, πρώην τοξικομανής και κλεφτρόνι, αφηγείται τα γεγονότα που τον οδήγησαν στην καταστροφή και τον πρόωρο θάνατο του αγαπημένου φίλου του, Φάνη.

Η μόνη ασχολία του Γιώργου είναι οι μηχανές, οι ντίσκο, οι καφετέριες και τα ναρκωτικά.

Αποζητώντας την καλή ζωή χωρίς να θέλει να δουλέψει, ο Γιώργος και η εξίσου προβληματική παρέα του οργανώνουν μια ληστεία.

Οι συνεργάτες του είναι ο Λουκάς, ο Φάνης – χρήστης ναρκωτικών – και η κοπέλα του Φάνη, η Αθηνά, μία έφηβη που το έχει σκάσει από το σπίτι της.

Τίποτα δεν σταματά τον Γιώργο στον κατήφορο που έχει πάρει. Ένα βράδυ ληστεύει από τον πατέρα του, τα λεφτά της εταιρίας στην οποία δουλεύει.

Όταν ο Φάνης πεθαίνει από υπερβολική δόση ναρκωτικών, ο Γιώργος χάνει τον κόσμο κάτω από τα πόδια του και συνειδητοποιεί, τα λάθη που έκαναν όλοι τους.

Παίζουν: Πάνος Μιχαλόπουλος Αθηνά Τσιλύρα Γιώργος Ρήγας Σταμάτης Γαρδέλης Σοφία Αλιμπέρτη, Τζώνη Θεοδωρίδης, Νίκος Κούρος, Ζακλίν Μπέθια, Κέλυ Σακάκου, Δήμητρα Σερεμέτη, Μαρία Ζαφειράκη, Μέλπω Ζαρόκωστα, Παύλος Κοντογιαννίδης, Σπύρος Καλογήρου, Τέτα Κωνσταντά

*Alpha, Σάββατο 28/09, στις 02:30