11 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Η Κυριακή είναι να τις περνάς παρέα με τους αγαπημένους σου και μια καλή ταινία.

«Ghostbusters: Afterlife» (2021) σκηνοθεσία Τζέισον Ράιτμαν

Κωμωδία Μυστηρίου Περιπέτεια – Χωρίς επιλογές και χρήματα, η ανύπαντρη μητέρα Κάλι φτάνει στη μικρή πόλη Σάμερβιλ της Οκλαχόμα, μαζί με τα δύο έφηβα παιδιά της, τη Φοίβη και τον Τρέβορ. Και τώρα, δεν υπάρχει επιστροφή. Καθώς η οικογένεια προσπαθεί να εγκατασταθεί στο ερειπωμένο σπίτι του εκκεντρικού μακαρίτη πατέρα της Κάλι, απροσδόκητα μυστικά κρυμμένα σε κοινή θέα, μυστηριώδης εξοπλισμός και ένα παράξενο όχημα που σαπίζει στον αχυρώνα φαίνεται να σχετίζονται με την αινιγματική σεισμική δραστηριότητα της περιοχής και με κάτι ακόμη πιο συγκλονιστικό: το ξεχασμένο από καιρό περιστατικό με το Stay-Puft Marshmallow Man στη Νέα Υόρκη της δεκαετίας του 1980.
Όμως δεν έχει υπάρξει ούτε μία εμφάνιση φαντασμάτων μετά τα παράξενα γεγονότα του Γκόστμπαστερς 2 (1989).
Μήπως η ιστορία επαναλαμβάνεται; Θα μπορέσει η Φοίβη να συνδέσει τις τελείες, να δώσει φωνή στον παππού της και να ανακαλύψει τη σχέση της οικογένειας με τους αυθεντικούς Γκόστμπαστερς (1984

Παίζουν: Κάρι Κουν, Φιν Γουλφχάρντ, Μακίνα Γκρέις, Πολ Ραντ, Ανι Ποτς, Σιγκούρνι Γουίβερ, Μπιλ Μάρεϊ, Νταν Ακρόιντ

*ΕΡΤ2, Κυριακή 13/10 στις 21:00

«Spider-Man: Η Επιστροφή στον Τόπο του» (2017) σκηνοθεσία Τζον Γουάτς

Δράσης – Ο Πίτερ Πάρκερ επιστρέφει με το Spider-Man:Μακριά από τον Τόπο του, το επόμενο κεφάλαιο της σειράς ταινιών του Spider-Man. Ο σούπερ ήρωας της φιλικής μας γειτονιάς αποφασίζει να ακολουθήσει τους καλύτερους φίλους του, τον Νεντ, την MJ και την υπόλοιπη παρέα σε διακοπές στην Ευρώπη. Ωστόσο, τα σχέδια του Πίτερ να αφήσει πίσω τις υπέρ-ηρωικές του ενασχολήσεις για μερικές εβδομάδες γρήγορα ακυρώνονται, όταν δέχεται απρόθυμα να βοηθήσει τον Νικ Φιούρι να αποκαλύψει το μυστήριο αρκετών επιθέσεων στοιχειωδών πλασμάτων, που δημιουργούν χάος σε όλη την ήπειρο.

Παίζουν: Τομ Χόλαντ, Ζεντάγια, Τζέικ Τζίλενχαλ, Σάμιουελ Λ.Τζάκσον, Μαρίζα Τομέι, Τζέικομπ Μπάνταλον

*ΕΡΤ1, Κυριακή 13/10 στις 21:45

«Η Γυναίκα μου ο Άντρας της κι Εγώ» (1988) σκηνοθεσία Ανδρέας Κατσιμητσούλιας

 

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ένας ναυτικός που θεωρείτε νεκρός για τους οικείους του, επιστρέφει στο σπίτι του μετά από χρόνια βρίσκοντας τη γυναίκα του παντρεμένη με τον καλύτερό του φίλο.

Παίζουν: Πηνελόπη Πιτσούλη, Νίκος Μπακογιάννης, Μιχάλης Μητρούσης, Κώστας Μπακάλης, Νεφέλη Ορφανού, Δημήτρης Πετράτος, Μαρία Ρούσσου, Ανδρέας Βάσιος

*Open, Κυριακή 13/10 στις 22:00

«Η Εκδίκηση του Λέφτι Μπράουν» (2010) σκηνοθεσία Τζάρεντ Μόσε

Περιπέτεια – Όταν ο καουμπόι Λέφτι Μπράουν γίνεται μάρτυρας της δολοφονίας του επί χρόνια συνεργάτη του και νεοεκλεγέντα γερουσιαστή Έντουαρντ Τζόνσον, ξεκινά να βρει τους δολοφόνους και να εκδικηθεί για την εν ψυχρώ δολοφονία του φίλου του. Ακολουθώντας τους παράνομους στις απέραντες και έρημες πεδιάδες της Μοντάνα, ο Λέφτι πέφτει πάνω σε έναν νεαρό επίδοξο πιστολέρο, τον Τζερεμάια, και σε έναν παλιό φίλο, έναν πρώην σκληροτράχηλο φίλο που μετατράπηκε σε σερίφη των ΗΠΑ, για να τους βοηθήσει να παραδοθούν στη δικαιοσύνη.

Μετά από μια συμπλοκή με τους παράνομους που αφήνει τον Τζερεμάια τραυματισμένο, ο Λέφτι επιστρέφει στο σπίτι του με τα ονόματα των δολοφόνων του Τζόνσον, για να διαπιστώσει ότι ο κυβερνήτης τον κατηγορεί για τη δολοφονία του φίλου του. Με την ανατροπή των πραγμάτων ο Λέφτι πρέπει να αποφύγει τον νόμο, να κάνει τον σερίφη να σταματήσει να πίνει ξανά και να αποδείξει την αθωότητά του εκθέτοντας τους ισχυρούς άνδρες που τελικά ευθύνονται για τον θάνατο του Τζόνσον.

Παίζουν: Μπιλ Πουλμαν, Πίτερ Φόντα, Τζιμ Καβίζελ, Κάθι Μπέικερ, Τόμι Φλάναγκαν, Ντιέγκο Τζόσεφ

*ΕΡΤ3, Κυριακή 13/10 στις 22:30

«The A-Team» (2010) σκηνοθεσία Τζον Κάρναχαν

Δράσης – Η ταινία ακολουθεί τα συναρπαστικά και τολμηρά κατορθώματα μιας δραστήριας ομάδας πρώην στρατιωτών των Ειδικών Δυνάμεων, που κατηγορούνται για ένα έγκλημα, το οποίο δε διέπραξαν. Χρησιμοποιούν τα μοναδικά τους ταλέντα και προσπαθούν να “καθαρίσουν” το όνομά τους και να βρουν τον αληθινό ένοχο.

Ο Χάνιμπαλ Σμιθ, είναι ο άνθρωπος, που σχεδιάζει παράτολμες αποστολές, που απαιτούν σωστό timing και ασυνήθιστες δεξιότητες. Ο Τέμπλετον “Φέις” Πεκ, είναι αυτός, που μπορεί να προμηθεύσει την ομάδα με ό,τι χρειάζεται για τις επικίνδυνες ενέργειές της. Ο Μπ. Α. Μπαράκους, είναι ο οδηγός της ομάδας. Ο Μέρντοκ είναι ένας χαρισματικός πιλότος. Η Τσαρίσα Σόσα, είναι πρώην κοπέλα του Φέις, η οποία τώρα κυνηγά την ομάδα για το έγκλημα, που κατηγορείται. Ο Λιντς, είναι ένας μυστήριος υπάλληλος της CIA, που αποτελεί τον παίκτη-κλειδί στην πιο εκρηκτική αποστολή της ομάδας…

Παίζουν: Λίαμ Νίσον, Μπράντλεϊ Κούπερ, Τζέσικα Μπίελ, Πάτρικ Γουίλσον, Κουίντον Τζάκσον, Σάρλτο Κόπλεϊ, Μπραιαν Μπλουμ, Τζέραλντ ΜάκΡάινεϊ, Τέρι Τσεν

*Star, Κυριακή 13/10 στις 23:15

«JCVD» (2008) σκηνοθεσία Μαμπρούκ Ελ Μεχρί

Αστυνομική Δράσης Κομεντί – Ο Ζαν Κλωντ Βαν Νταμ υποδύεται τον..εαυτό του στο ρόλο ενός πλέον αποτυχημένου ηθοποιού.
Τα χρήματά του έχουν τελειώσει, ο αντζέντης του δεν μπορεί να του κλείσει καμία ποιοτική δουλειά και στο δικαστήριο για την κηδεμονία της κόρης του θα χάσει από την πρώην σύζυγό του. Η κόρη του τον απορρίπτει ως γονέα και εκείνος επιστρέφει στη γενέτειρά του στις Βρυξέλλες, όπου ακόμη τον θεωρούν πετυχημένο ήρωα.

Άνεργος και άφραγκος πάει στην τράπεζα να ζητήσει δάνειο, η αίτησή του δε γίνεται δεκτή, ενώ την ίδια στιγμή η τράπεζα γίνεται στόχος ληστών. Οι ληστές παίρνουν τον JCVD ως όμηρο και η αστυνομία υποψιάζεται ότι αυτός βρίσκεται πίσω από αυτή τη κατάσταση.

Παίζουν: Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ, Βαλερί Μπόντσον, Ερβέ Σόγκνε.

*Open, Κυριακή 13/10 στις 00:00

«Θρύλοι του πάθους» (1994) σκηνοθεσία ‘Εντουαρντ Ζούικ 

Δραματική Πολεμική Ρομαντική – Ο συνταγματάρχης Λάντλοου, απογοητευμένος από την πολιτική των ΗΠΑ απέναντι στους Ινδιάνους, εγκαταλείπει το στρατό και εγκαθίσταται σ’ ένα απομονωμένο ράντσο στα Βραχώδη ‘Ορη της Μοντάνα.

Η γυναίκα του, βαριεστημένη από τη ζωή στη φύση, θα φύγει για να μείνει στην πόλη. Θα αφήσει όμως κοντά στον πατέρα τους, τους τρεις γιους της, ‘Αλφρεντ, Τρίσταν και Σάμιουελ. Απ’ αυτούς, ο Τρίσταν θα αποδειχθεί ο πιο ανήσυχος, ένας αληθινός τυχοδιώκτης, που έχει μέσα του το “κάλεσμα της άγριας φύσης” και δεν μπορεί να προσαρμοστεί στη ζωή και τις υποχρεώσεις της εκπολιτισμένης κοινωνίας. Κάποια μέρα, ο Σάμιουελ θα φέρει στο πατρικό σπίτι την μνηστή του Σούζαν, την οποία θα ερωτευθούν και τα άλλα αδέλφια.

Απαντώντας στο ιδεαλιστικό κάλεσμα της εποχής τους, οι αδελφοί Λάντλοου θα καταταγούν στο στρατό για να πολεμήσουν τους Γερμανούς κατά τη διάρκεια του Α’ παγκοσμίου Πολέμου. Ο Σάμιουελ θα σκοτωθεί, ο Τρίσταν θα κερδίσει την αγάπη της Σούζαν, αλλά θα την εγκαταλείψει για να γυρίσει τον κόσμο, με αποτέλεσμα εκείνη να παντρευτεί τον ‘Αλφρεντ, που διαπρέπει ως έμπορος και στη συνέχεια ως μέλος της Γερουσίας… 

Παίζουν: Μπραντ Πιτ, ‘Αντονι Χόπκινς, ‘Αινταν Κουίν, Τζούλια ‘Ορμοντ, Χένρι Τόμας.

*ΕΡΤ1, Κυριακή 13/10 στις 00:00

«Οι Μισθοφόροι» (2020) σκηνοθεσία Ματ Εσκανταρι

Δράσης – Ένας δισεκατομμυριούχος CEO προσλαμβάνει μια ομάδα μισθοφόρων και τους αναθέτει να προστατέψουν ένα τεχνολογικό επίτευγμα, το οποίο αν βρεθεί σε λάθος χέρια μπορεί να βυθίσει τον κόσμο στο χάος.

Μια ομάδα τρομοκρατών, όμως, απάγουν την κόρη του και η φαινομενικά απλή αποστολή γίνεται αγώνας επιβίωσης για όλους.

Παίζουν: Τζέσι Μετκαλφ, Μπρους Γουίλις, Λαλα κεντ, Νάταλι εβα Μαρί, Σέρτζιο Ριζούτο, Τέξας Μπατλ, Σουέν Τέμελ, Τζον Γαλάνις, Λέσλι Έμετ, Τζάκι Νγκαγιεμ Αμπιγκέιλ Εσμένα, Νίκολας Πέρτον

*Star, Κυριακή 13/10 στις 01:45

«Σουφραζέτες» (2015) σκηνοθεσία Σάρα Γκαβρόν

Δραματική – Η ιστορία του κινήματος υπέρ του δικαιώματος ψήφου στις γυναίκες. Οι Σουφραζέτες δεν προέρχονταν από αριστοκρατικές τάξεις, ήταν εργαζόμενες γυναίκες που συνειδητοποίησαν ότι η ειρηνική διαμαρτυρία δεν έφερνε αποτελέσματα.

Στραμμένες στη βία ως τη μόνη διέξοδο, ήταν έτοιμες να χάσουν τα πάντα στον αγώνα τους για ισότητα-τις δουλειές τους, τα σπίτια τους, τα παιδιά τους, τις ζωές τους.

Η Μοντ είναι μία από αυτές. Ο αγώνας της για αξιοπρέπεια μοιάζει με θρίλερ, αλλά είναι ταυτόχρονα συγκινητικός και θα εμπνεύσει πολλές γενιές γυναικών στην πορεία του.

Παίζουν: Κάρι Μάλιγκαν, Μέριλ Στριπ, Αν Μέρι Νταφ, Έλενα Μπόναμ Κάρτερ, Γκρέις Στότορ, Τζέοφ Μπελ, Αμάντα Λόρενς, Σέλει Λογκγουόρθ, Μπεν Γουίσοου, Άνταμ Μάικλ Ντοντ, Σάρα Φίνιγκαν, Ντριού Έντουαρντς, Λορέιν Στάνλεϊ, Ρομόλα Γκαράι, Ανταμ Ναγκάιτις, Σάμιουελ Γουεστ, Νικ Χέντριξ

*Open, Κυριακή 13/10 στις 02:00

«Η Αγάπη θέλει το Χρόνο της» (2009) σκηνοθεσία Μπράντον Καμπ

Ρομαντική – Ο Μπερκ είναι επιτυχημένος συγγραφέας, του οποίου το βιβλίο για την αντιμετώπιση της θλίψης έχει γίνει best seller.

Είναι χήρος καθώς η σύζυγός του πέθανε σε τροχαίο ατύχημα πριν από τρία χρόνια.

Ο Μπερκ βρίσκεται στο Σιάτλ για να διοργανώσει ένα εβδομαδιαίο θεραπευτικό σεμινάριο και να διαπραγματευτεί μια σημαντική συμφωνία.

Αλλά η λαμπερή εικόνα του Μπερκ απέχει πολύ από την πραγματικότητα.

Σε ένα διάδρομο του ξενοδοχείου, πέφτει πάνω σε μια νεαρή γυναίκα, την ανθοπώλη Ελοίζ.

Τη φλερτάρει και εκείνη τον απορρίπτει καθώς πρόσφατα έχει χωρίσει από τον αγαπημένο της.

Ο Μπερκ επιμένει και τελικά την πείθει να βγει μαζί του ραντεβού και για πρώτη φορά, νιώθει πως χάνει τα λόγια του.

Παίζουν: Τζένιφερ Άνιστον, Άαρον Έκχαρτ, Μάρτιν Σιν, Τζούντι Γκριρ, Νταν Φόγκλερ, Τζον Κάρολ Λιντς, Σάσα Αλεξάντερ, Αν Μαρί Λοντέρ, Τζο Άντερσον, Φράνσις Κονρόϊ

*Alpha, Κυριακή 13/10 στις 02:00

«Elysium» (2013) σκηνοθεσία Νιλ Μπλόμκαμπ

Επιστημονικής Φαντασίας – Βρισκόμαστε στο 2159 και η ανθρωπότητα χωρίζεται σε δύο κατηγορίες: στους πολύ πλούσιους που ζουν στον υπερσύγχρονο διαστημικό σταθμό Elysium και στους υπόλοιπους ανθρώπους που ζουν στον κατεστραμμένο, υπερκατοικημένο πλανήτη γη. Η υπουργός Ρόουντς κάνει τα πάντα για να ενισχύσει την σκληρή μεταναστευτική πολιτική και να εξασφαλίσει ότι τίποτα δε θα απειλήσει τον πολυτελή τρόπο ζωής των πολιτών του Elysium.

Παρόλα αυτά οι άνθρωπο στη γη θα προσπαθήσουν να εισβάλουν στον παράδεισο με όποιον τρόπο μπορούν. Ο πρώην κατάδικος Μαξ, αναγκάζεται να συμφωνήσει να οργανώσει μια αρχικά καταδικασμένη αποστολή, που, αν πετύχει, θα σώσει τον εαυτό του, αλλά και θα αποκαταστήσει την δικαιοσύνη…

Παίζουν: Ματ Ντέιμον, Τζόντι Φόστερ, Σάρλτο Κόπλεϊ, Γουίλιαμ Φίτσνερ, Άλις Μπραγκα, Βάγκνερ Μόουρα, Ντιέγκο ΛούναΈμμα Τρεμπλεϊ, Μπράνοτν Ορέτ

*Mega, Κυριακή 13/10 στις 02:10