Ένα διήμερο στις Πρέσπες αφιερωμένο στην τέχνη και τη δημιουργική έκφραση

Στο χωριό Ψαράδες του νομού Πρεσπών πραγματοποιείται εργαστήριο κεραμικής στο πλαίσιο του Presp’Art festival, του διήμερου φεστιβάλ με θέμα τη φύση, την τέχνη και τον πολιτισμό στην περιοχή.

Όπως αναφέρει στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Περίμετρος» η εικαστικός Στεφανία Βελδεμίρη στο συγκεκριμένο εργαστήριο, έχοντας εμπνευστεί από την περιοχή φτιάχνουν ειδώλια.

«Αφού έχουμε διδάξει τις βασικές τεχνικές μορφοποίησης, ο καθένας από τους εκπαιδευόμενους χρησιμοποιεί για να εκφραστεί ελεύθερα, φτιάχνοντας ό,τι αντικείμενο επιθυμεί πάντα με μία μικρή βοήθεια. Μπορώ να πω πως με έκπληξη διαπίστωσα πως έφτιαξαν καταπληκτικά έργα με ελάχιστη έως καθόλου βοήθεια όλα τα παιδιά, που συμμετείχαν», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Από την πλευρά της η διευθύντρια του Πολιτιστικού Τριγώνου Πρεσπών, Γκαμπριέλα Σάινερ «για μας ήταν σημαντικό να αναζητήσουμε τη δημιουργική έκφραση σε όλους μας. Ο τόπος μας εμπνέει. Οι εικόνες, οι μυρωδιές, η αίσθηση μας δημιουργούν διάφορα ερεθίσματα και μέσα από αυτό είμαστε πολύ πιο δημιουργικοί».

Δείτε το video:

Ρεπορτάζ: Μάριος Κωνσταντινίδης – ertnews