7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Με ποια ταινία θα ξεκινήσει η εβδομάδα σου;

«Όλα Πήγαν Καλά» (2021) σκηνοθεσία Φρανσουά Οζόν

Δραματική – Ο Αντρέ, στα 85 του χρόνια, πέφτει θύμα εγκεφαλικού, το οποίο τον αφήνει μερικώς παράλυτο.

Κλινήρης και ανήμπορος να χαρεί τη ζωή όπως επιθυμεί, ο Αντρέ ζητά από την κόρη του, την Εμανουέλ, να τον απαλλάξει από το μαρτύριο που βιώνει.

Η Εμανουέλ, που έχει σπεύσει στο πλευρό του από την πρώτη στιγμή, βρίσκεται αντιμέτωπη με το πιο επώδυνο δίλημμα της ζωής της.

Παίζουν:  Σοφί Μαρσό, Αντρέ Ντισολιέ, Ζεραλντίν Παϊλάς

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 14/10, στις 21:00

«Chef» (2014) σκηνοθεσία Τζον Φαβρό 

Δραματική Κωμωδία Περιπέτεια – Ο Καρλ Κάσπερ είναι ο επικεφαλής σεφ ενός γκουρμέ εστιατορίου της Καλιφόρνια, που παρά τη δυνατή σχέση του με το προσωπικό, δεν τα πάει το ίδιο καλά και με τον ιδιοκτήτη του εστιατορίου. Ο Καρλ είναι πιο περιπετειώδης και πρωτότυπος στις δημιουργίες του, αντίθετα από το αφεντικό, που θέλει πιο «κλασικά» πιάτα.

Όταν μια κακή κριτική από τον διακεκριμένο κριτικό εστιατορίων Ράμσεϊ Μισέλ προκαλέσει την έκρηξη του Καρλ και γίνει viral στο twitter, ο Καρλ απολύεται και επιστρέφει στο Μαϊάμι, κοντά στην πρώην γυναίκα του Ινέζ και το παιδί του, με τους οποίους τελευταία είχε αποξενωθεί.

Η καριέρα του έχει καταστραφεί, όμως η Ινέζ έχει μια πρωτότυπη ιδέα: να στήσει μια κινούμενη καντίνα και να διασχίσει τη χώρα προσφέροντας γκουρμέ φαγητό με τους δικούς του όρους. Σύντομα λοιπόν όλοι θα μάθουν ότι η… εκδίκηση δεν είναι μόνο ένα πιάτο που τρώγεται κρύο, αλλά μπορεί να προσφέρεται και σε καντίνα!

Παίζουν: Τζον Φαβρό, Σοφία Βεργκάρα, Σκάρλετ Γιόχανσον, Όλιβερ Πλατ, Ντάστιν Χόφμαν, Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Τζον Λεγκουϊτζάμο, Ιμτζάϊ Άντονι.

*Open, Δευτέρα 14/10, στις 21:00

«Κράμερ εναντίον Κράμερ» (1979) σκηνοθεσία Ρόμπερτ Μπέντον

Δραματική – Ο Τεντ Κράμερ (Ντάστιν Χόφμαν) είναι ένας εργασιομανής διαφημιστής, ο οποίος αδιαφορεί για τη γυναίκα του Τζοάνα (Μέριλ Στριπ) και τον γιο τους Μπίλι (Τζάστιν Χενρι).

Όταν η Τζοάνα φτάνει στα όριά της και τον εγκαταλείπει, αναγκάζεται να μεγαλώσει μόνος του τον γιο του, με τον οποίο είναι δύσκολο να έρθει κοντά αφού δεν του δίνει την προσοχή που του έδινε η μητέρα του τόσο καιρό.

Μετά από 1,5 χρόνο η Τζοάνα αφού βρήκε δουλειά, επιστρέφει αποφασισμένη να διεκδικήσει την επιμέλεια του παιδιού της. Η δικαστική διαμάχη που ακολουθεί θα καταστρέψει τους χαρακτήρες και των δύο και το αντίκτυπο θα επηρεάσει και τον μικρό τους γιο.

Παίζουν: Ντάστιν Χόφμαν, Τζάστιν Χένρι, Μέριλ Στριπ, Τζέιν Αλεξάντερ, Χάουαρντ Νταφ

*ΕΡΤ1, Δευτέρα 14/10, στις 23:00

«Η Τελευταία Πτήση» (2009) σκηνοθεσία Καρίμ Ντρίντι

Δραματική Περιπέτεια Ρομαντική – Η Μαρί, μια παθιασμένη νεαρή πιλότος, ξεκινάει ένα ταξίδι με σκοπό να βρει τον αγαπημένο της, που χάθηκε στην έρημο της Σαχάρα κατά την διάρκεια μια πτήσης από το Λονδίνο στο Κέιπ Τάουν.

Όταν το αεροπλάνο της προσγειώνεται αναγκαστικά στην καρδιά της ερήμου, γνωρίζει τον συνταγματάρχη Αντουάν Σοβέ του γαλλικού τάγματος, o οποίος αποφασίζει να την βοηθήσει να βρει τον άνθρωπό της. Οι δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν στην έρημο θα τους φέρουν πιο κοντά και σύντομα, ένας ξεχωριστός έρωτας θα γεννηθεί.

Παίζουν: Μαριόν Κοτιγιάρ, Γκιγίομ Κανέ, Γκιγιάμ Μαρκέ, Φρενετερίκ Επό, Σαϊντού Αμπάτσα, Ρόμπερτ Χον, Σουάν Αρλο, Μοχάνμεντ Ιξα

*Open, Δευτέρα 14/10, στις 23:30

«Δρόμος από Πάγο» (2021) σκηνοθεσία Τζόναθαν Χένσλι

Δράσης – Μετά την κατάρρευση ενός απομονωμένου ορυχείου διαμαντιών στον μακρινό βόρειο Καναδά, ένας οδηγός φορτηγού καλείται να ηγηθεί μίας αταίριαστης ομάδας πάνω από τον παγωμένο ωκεανό, για να σωθούν οι εγκλωβισμένοι εργάτες του ορυχείου.

Αντιμέτωποι με τον πάγο που έχει αρχίσει να λιώνει και μία καταιγίδα που πλησιάζει, ανακαλύπτουν ότι η πραγματική απειλή δεν είναι αυτή που νόμιζαν.

Παίζουν: Λίαμ Νίσον, Μπέντζαμιν Γούοκερ, Αμπερ Μιντθάντερ, Μάρκους Τόμ

*Alpha, Δευτέρα 14/10, στις 23:45

«The A-Team» (2010) σκηνοθεσία Τζον Κάρναχαν

Δράσης – Η ταινία ακολουθεί τα συναρπαστικά και τολμηρά κατορθώματα μιας δραστήριας ομάδας πρώην στρατιωτών των Ειδικών Δυνάμεων, που κατηγορούνται για ένα έγκλημα, το οποίο δε διέπραξαν. Χρησιμοποιούν τα μοναδικά τους ταλέντα και προσπαθούν να “καθαρίσουν” το όνομά τους και να βρουν τον αληθινό ένοχο.

Ο Χάνιμπαλ Σμιθ, είναι ο άνθρωπος, που σχεδιάζει παράτολμες αποστολές, που απαιτούν σωστό timing και ασυνήθιστες δεξιότητες. Ο Τέμπλετον “Φέις” Πεκ, είναι αυτός, που μπορεί να προμηθεύσει την ομάδα με ό,τι χρειάζεται για τις επικίνδυνες ενέργειές της. Ο Μπ. Α. Μπαράκους, είναι ο οδηγός της ομάδας. Ο Μέρντοκ είναι ένας χαρισματικός πιλότος. Η Τσαρίσα Σόσα, είναι πρώην κοπέλα του Φέις, η οποία τώρα κυνηγά την ομάδα για το έγκλημα, που κατηγορείται. Ο Λιντς, είναι ένας μυστήριος υπάλληλος της CIA, που αποτελεί τον παίκτη-κλειδί στην πιο εκρηκτική αποστολή της ομάδας…

Παίζουν: Λίαμ Νίσον, Μπράντλεϊ Κούπερ, Τζέσικα Μπίελ, Πάτρικ Γουίλσον, Κουίντον Τζάκσον, Σάρλτο Κόπλεϊ, Μπραιαν Μπλουμ, Τζέραλντ ΜάκΡάινεϊ, Τέρι Τσεν

*Star, Δευτέρα 14/10, στις 01:00

«Χριστίνα, ο Μεγάλος Έρωτας» (1986) σκηνοθεσία Οδυσσέας Κωστελέτος

Ελληνική Ταινία Ρομαντική – Στην ερημιά ενός μικρού νησιού, ένας ώριμος άντρας και μια νέα κοπέλα απολαμβάνουν τις διακοπές τους. Όμως, ένα ξαφνικό τηλεφώνημα, υποχρεώνει τον άντρα να την αφήσει για λίγο μόνη και έτσι μπαίνει στη ζωή της κάποιος άλλος.

Παίζουν: Λίλα Καφαντάρη, Βασίλης Μαυρομάτης, Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος, Ρένα Δουλγεράκη, Γιάννης Ευαγγελίδης, Νίκος Γεωργής, Νίκος Καψής, Σπύρος Κωνσταντόπουλος, Βάσω Κοτσίρη, Μάρθα Κουμπάρου, Αλέκα Μακρή, Τζον Λουράντος, Ελπίδα Μαζαράκη

*Open, Δευτέρα 14/10, στις 01:30