10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Ένα χαλαρωτικό βράδυ Τρίτης με ταινία στην τηλεόραση.

«70 Πεντακοσάρικα» (2018) σκηνοθεσία Κόλντο Σέρα

Δράσης – Η Ρακέλ πρέπει, πάση θυσία, να βρει 35.000 ευρώ μέσα σε 24 ώρες, για ένα ζήτημα ζωής και θανάτου, που αφορά το παιδί της.

Μετά από πολλές αρνήσεις δανειοδότησης από διάφορες τράπεζες, έχει επιτέλους κατορθώσει να πείσει μια τράπεζα να της δώσει το δάνειο.

Για κακή της τύχη, στο συγκεκριμένο υποκατάστημα πραγματοποιείται ένοπλη ληστεία.

Τώρα η Ρακέλ θα πρέπει να φανεί πολύ πιο έξυπνη από τους ληστές προκειμένου να μπορέσει να εξασφαλίσει τα χρήματα. Και βέβαια, όταν μια μάνα έχει να σώσει το παιδί της, ακόμα και οι πλέον τρομακτικές απειλές δεν πρόκειται να την πτοήσουν

Παίζουν: Εμα Σουάρεζ, Χιούγκο Σίλβα

*ΕΡΤ2, Τρίτη 15/10 21:00

«Ώρες Αγωνίας» (2013) σκηνοθεσία Έρικ Χέισερερ

Δραματική Τρόμου – Στη Νέα Ορλεάνη, λίγο προτού πληγεί από τον τυφώνα Κατρίνα, μια έγκυος γυναίκα θα γεννήσει πρόωρα. Η ίδια θα πεθάνει και το νεογέννητο μωρό της θα βρεθεί σε κρίσιμη κατάσταση.

Το μωρό θα πρέπει να μείνει σε θερμοκοιτίδα νεογνών. Όταν ο τυφώνας ξεσπάει, το ρεύμα θα πέσει εντελώς και όλοι θα εγκαταλείψουν το νοσοκομείο. Όμως, ο πατέρας του μωρού θα παραμείνει επειδή το μωρό δεν μπορεί να κινηθεί, ώστε να φροντίσει να παραμείνει ανοικτή η παροχή τροφοδότησης οξυγόνου.

Και καθότι δεν υπάρχει ρεύμα, η μόνη παροχή ρεύματος είναι η γεννήτρια η οποία σταματάει να λειτουργεί κάθε μερικά λεπτά. Έτσι, πρέπει να παραμείνει ξύπνιος περιμένοντας να φανεί κάποιος να τους σώσει.

Παίζουν: Πολ Γουόκερ, Τζένεσις Ροντρίγκεζ, Νάνσι Νέιβ.

*Open, Τρίτη 15/10 21:00

«Το Κορίτσι που Άφησα» (1999) σκηνοθεσία Τζέιμς Μάνγκολντ

Δράμα – Βρισκόμαστε στο 1967 και η 17χρονη Σουζάνα Κέιζεν είναι σαν πολλούς εφήβους: μπερδεμένη, ανασφαλής, παλεύει να κατανοήσει τον κόσμο που αλλάζει ραγδαία γύρω της. Ο ψυχίατρος με τον οποίο συναντιέται, ωστόσο, δίνει σε αυτή τη συμπεριφορά ένα όνομα, Διαταραχή Οριακής Προσωπικότητας, και τη στέλνει στο νοσοκομείο Κλέμορ. Εκεί, η Σουζάνα εντάσσεται σε έναν σκιώδη κόσμο εκκεντρικών νεαρών γυναικών, μεταξύ των οποίων η γοητευτική κοινωνιοπαθής Λίσα το κακομαθημένο «κορίτσι του μπαμπά» Ντέιζι και η Πόλι, θύμα εγκαυμάτων. Καθοδηγούμενη από την ακομπλεξάριστη νοσοκόμα του θαλάμου Βάλερι και την επικεφαλής ψυχίατρο του νοσοκομείου, Δρ.Γουίκ, η Σουζάνα πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στον κόσμο εκείνων που ανήκουν στο εσωτερικό του ιδρύματος και στον συχνά δύσκολο κόσμο της πραγματικότητας έξω από αυτό.

Παίζουν: Ουινόνα Ράιντερ, Αντζελίνα Τζολί, Βανέσα Ρέντγκρεϊβ, Γούπι Γκόλντμπεργκ, Μπρίτανι Μέρφι, Ελίζαμπεθ Μος, Κλέα Ντουβάλ

*ΕΡΤ1, Τρίτη 15/10 23:00

«Meg: Ο Κυρίαρχος του Βυθού» (2018) σκηνοθεσία Τζον Τέρτελταουμπ

Δράσης, περιπέτεια – Ένα βαθυσκάφος, που παίρνει μέρος σε ένα διεθνές πρόγραμμα υποθαλάσσιας παρατήρησης, δέχεται επίθεση από ένα τεράστιο πλάσμα, που θεωρούνταν εξαφανισμένο με αποτέλεσμα το σκάφος να βρίσκεται ακινητοποιημένο στο βάθος του Ειρηνικού, με όλο το πλήρωμά του παγιδευμένο.

Με το χρόνο να πιέζει, ο εμπειρογνώμονας δύτης διάσωσης Τζόνας Τέιλορ, προσλαμβάνεται από έναν οραματιστή Κινέζο ωκεανογράφο, παρά τις αντιδράσεις της κόρης του, Σουγίν. Ο Τζόνας αναλαμβάνει αμέσως τη δύσκολη αποστολή του για να σώσει το πλήρωμα αλλά και τον ίδιο τον ωκεανό από την απειλή: έναν προϊστορικό καρχαρία, γνωστό ως Megalodon. Κανείς δεν φαντάζεται ότι πριν από πολλά χρόνια, ο Τζόνας είχε συναντήσει ξανά το ίδιο τρομακτικό πλάσμα.

Τώρα, με τη βοήθεια της Σουγίν, πρέπει ν αντιμετωπίσει τους φόβους και να ρισκάρει τη ζωή του για να σώσει όλους τους παγιδευμένους στο βυθό.

Παίζουν: Τζέισον Στέιθαμ, Λι Μπινγκμπινγκ, Ρέιν Γουίλσον, Ρούμπι Ρόουζ, Κλιφ Κέρτις, Γουίνστον Τσαο, Πέιτζ Κένεντυ

*Star, Τρίτη 15/10 23:15

«Το Μεγάλο Κόλπο» (2008) σκηνοθεσία Ρότζερ Ντόναλντσον

Περιπέτεια – O Τέρι, οικογενειάρχης, πωλητής αυτοκινήτων με σκοτεινό παρελθόν, επιστρέφει στα παλιά μονοπάτια της παρανομίας μετά από μια δελεαστική πρόταση της Μάρτιν, πρώην μοντέλου και παλιάς του φίλης.

Για πρώτη φορά του δίνεται η ευκαιρία να αποκτήσει πολλά χρήματα και να εξασφαλίσει το μέλλον τόσο της δικής του ζωής όσο και της οικογένειάς του, αν δεχθεί να οργανώσει και να φέρει σε πέρας, μαζί με τους φίλους του μια ληστεία σε θυρίδες τράπεζας του Λονδίνου. Αυτό που δεν ξέρει όμως είναι ο πραγματικός στόχος της ληστείας και τα κίνητρα, που κρύβονται πίσω από την πρόταση της Μάρτιν.

Η βασιλική οικογένεια, ανώτερα στελέχη της μυστικής αστυνομίας και επιφανείς πολίτες εμπλέκονται σε μια υπόθεση που τα έχει όλα, από ροζ σκάνδαλα, μέχρι εμπόριο ναρκωτικών και αντιεξουσιαστική δράση…

Παίζουν: Τζέισον Στέιθαμ, Σάφρον Μπάροουζ, Στίβεν Κάμπελ Μουρ, Ντάνιελ Μέις, Ντέιβιντ Σάτσετ, Πίτερ Ντε Τζέρσεϊ, Τζέιμς Φόκνερ, Άλκι Ντέιβιντ.

*Alpha, Τρίτη 15/10 23:45

«Πέρα από τα Βουνά » (2015) σκηνοθεσία Ζία Ζιάνγκ Κε

Ρομαντικό Δράμα – Η ζωή της Τάο, και αυτών που βρίσκονται κοντά σε αυτήν, διερευνάται σε τρεις διαφορετικές χρονικές περιόδους: 1999, 2014, και 2025.

Κίνα, 1999. Στην πόλη Φενγιάνγκ, οι παιδικοί φίλοι, ο ανθρακωρύχος Λιανγκζί και ο ιδιοκτήτης βενζινάδικου Ζανγκ, είναι ερωτευμένοι με την ίδια κοπέλα, την Τάο, την όμορφη της πόλης. Εντέλει, η Τάο παντρεύεται τον πλουσιότερο από τους δύο, τον Ζανγκ, κι αποκτούν έναν γιο με το όνομα Ντόλαρ. Κίνα, 2014. Οι Ζανγκ και Τάο χωρίζουν, και ο γιος τους μεταναστεύει στην Αυστραλία με τον επιχειρηματία πατέρα του.

Αυστραλία, 2025. Ο 19χρονος Ντόλαρ μιλάει μετά βίας κινέζικα και δυσκολεύεται να επικοινωνήσει με τον πτωχευμένο πατέρα του. Το μόνο που θυμάται από τη μητέρα του είναι το όνομά της…

Παίζουν: Ζάο ΤάοΖανγκ ΓιΝτονγκ Ζιγιάν

*ΕΡΤ3, Τρίτη 15/10 00:00

«Η Αναζήτηση» (1996) σκηνοθεσία Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ

Δράσης Περιπέτεια – Ο μικρός Τσαρλς Ντι Μπουά πέφτει θύμα απαγωγής και πουλιέται σε συμμορία δουλεμπόρων. Όμως, η καταλυτική παρέμβαση ενός ευρωπαίου πειρατή τον σώζει από τη σκλαβιά, παρόλο που τον πουλά στον καλύτερο κικμπόξερ του κόσμου.

Κάτω από σκληρή εκπαίδευση, ο Τσαρλς εξελίσσεται σε πρωταθλητή του θεαματικού και επικίνδυνου αυτού αθλήματος…

Παίζουν: Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ, Ρότζερ Μουρ, Τζέιμς Ρεμάρ, Τζακ Μαγκί, Αμπντέλ Κίσι, Τζάνετ Γκαν, Πιέτερ Μαλότα, Ακι Αλεόγκ, Πίτερ Ουόγκ, Λιούις Μάντιλορ

*Skai, Τρίτη 15/10 01:00

«Palais Royal!» (2005) σκηνοθεσία Βαλερί Λεμερσιέ

Κομεντί – Με το θάνατο του μονάρχη ενός γαλλόφωνου κρατιδίου η Αρμέλ, λογοθεραπεύτρια στο επάγγελμα αλλά και σύζυγος του διαδόχου, γίνεται απρόσμενα βασίλισσα. Μη νιώθοντας άνετα με το πρωτόκολλο, αποτυγχάνει αρχικά στα καθήκοντά της, για να καταπλήξει στη συνέχεια τη ζηλόφθονη αυλή με τη δημοτικότητά της.

Παίζουν: Βαλερί Λεμερσιέ, Κατρίν Ντενέβ, Λαμπέρ Ουίλσον, Μισέλ Ομόν, Ντενίς Πονταλιντίς, Ματίλντ Σενιέ, Ζιλμπέρ Μελκί, Ζιζέλ Κασαντέσους, Μισέλ Βιλερμόζ

*Open, Τρίτη 15/10 12:00

«Το Χάρισμα» (2015) σκηνοθεσία Αφόνσο Πογιάρτ

Δράμα, Μυστηρίου – Ο βετεράνος πράκτορας του FBI, Τζο Μέριγουεδερ ζητάει τη βοήθεια ενός συνταξιοδοτημένου γιατρού, του Τζον Κλάνσι, για να επιλύσει μια σειρά από μυστηριώδεις δολοφονίες. Οι υπερφυσικές δυνάμεις του Κλάνσι όμως, ο οποίος αγγίζοντας ένα πρόσωπο ή ένα αντικείμενο, βλέπει το παρελθόν και το μέλλον, τον βάζουν στο στόχαστρο του δολοφόνου. Ο serial killer έχει ακριβώς το ίδιο χάρισμα! Ο γιατρός σύντομα θα αντιληφθεί ότι το χάρισμα του δεν είναι αρκετό ενάντια στις δυνάμεις αυτού του στυγερού εγκληματία.

Παίζουν: Άντονι Χόπκινς, Κόλιν Φάρελ, Τζέφρι Ντιν Μόργκαν, Άμπι Κόρνις.

*Star, Τρίτη 15/10 01:30

«Εύκολη κατά λάθος» (2010) σε σκηνοθεσία Γουίλ Γκλουκ

Η Όλιβ, μια συνηθισμένη μαθήτρια λυκείου, βλέπει τη δημοτικότητά της να εκτοξεύεται σε μια νύχτα, όταν διαδίδεται η φήμη ότι έχασε την παρθενιά της. Όσο όμως αφήνεται στα κουτσομπολιά του σχολείου για να ανεβάσει την κοινωνική και οικονομική της κατάσταση, τόσο χάνεται ο έλεγχος. Και τότε, με την υποστήριξη των ανθρώπων που νοιάζονται πραγματικά γι αυτήν θα πρέπει να ξεφύγει από την παγίδα που έστησε η ίδια στον εαυτό της πριν την αποβάλλουν από το σχολείο.

Παίζουν: Έμα Στόουν, Αμάντα Μπάινς, Μάλκολμ ΜακΝτάουελ.

*Mega, Τρίτη 15/10 01:50