Άνοιξε η γη και κατάπιε φορτηγό στην Πλατεία Μακεδονομάχων στην Καστοριά

Σοκαριστικό περιστατικό σημειώθηκε σήμερα, Τρίτη 15 Οκτωβρίου, το πρωί στην Πλατεία Μακεδονομάχων στην Καστοριά, όταν ένα φορτηγό κυριολεκτικά “καταβροχθίστηκε” από τη γη, προκαλώντας πανικό στους υπεύθυνους των εργασιών στην περιοχή.

Το φορτηγό, το οποίο μετέφερε αμμοχάλικο για τις εργασίες που πραγματοποιούνται στην πλατεία, έπεσε μέσα σε μια μεγάλη λακκούβα που άνοιξε ξαφνικά στο έδαφος. Η λακκούβα φαίνεται πως δημιουργήθηκε λόγω της απομάκρυνσης των δέντρων από την πλατεία, γεγονός που προκάλεσε υποχώρηση του εδάφους.

Ο οδηγός του φορτηγού, ο οποίος «τα χρειάστηκε», βρέθηκε ξαφνικά παγιδευμένος όταν το όχημά του βυθίστηκε στο έδαφος. Ευτυχώς, δεν τραυματίστηκε, αλλά η εμπειρία του ήταν έντονα τρομακτική.

Οι αρμόδιες αρχές έφτασαν άμεσα στο σημείο για να διαπιστώσουν τα αίτια της καθίζησης και να διασφαλίσουν ότι δεν υπάρχει περαιτέρω κίνδυνος για τους εργάτες και τους κατοίκους της περιοχής.

Το περιστατικό αυτό αναδεικνύει τους κινδύνους που μπορεί να προκύψουν από παρεμβάσεις σε αστικό περιβάλλον χωρίς επαρκή προετοιμασία και σχεδιασμό. Η απομάκρυνση των δέντρων, που ήταν μέρος των εργασιών ανάπλασης της πλατείας, φαίνεται να αποσταθεροποίησε το έδαφος, με αποτέλεσμα την ξαφνική καθίζηση.

Δείτε το video: