11 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Θες να δεις κάτι για να χαλαρώσεις; Βάλε μία από τις ταινίες που έχουμε να σου προτείνουμε.

«Έξι Λεπτά Πριν Τα Μεσάνυχτα» (2020) σκηνοθεσία Αντι Γκόνταρντ

Δραματική – 1939. Ο Τόμας Μίλερ είναι δάσκαλος και τελευταία στιγμή προσλαμβάνεται από ένα Αγγλικό κολέγιο για να διδάξει Αγγλικά στις κόρες υψηλόβαθμων στελεχών των Ναζί.

Κάτω από το άγρυπνο βλέμμα της διευθύντριας και του αφοσιωμένου της βοηθού τα κορίτσια εξασκούν τα αγγλικά τους προκειμένου στο μέλλον να αντιπροσωπεύσουν το ιδανικό της Γερμανίδας γυναίκας.

Όταν εντοπίζεται το πτώμα ενός πρώην δασκάλου πυροδοτεί μια σειρά από γεγονότα με τελική κατάληξη ο Τόμας να κατηγορείται για φόνο.

Παίζουν: Νάιτζελ Λίντσεϊ, Τζούντι Ντεντς, Έντι Ίζζάρντ

*ΕΡΤ2, Κυριακή 27/10 21:00

«Μικροί και μεγάλοι εν δράσει» (1963) σκηνοθεσία Ορέστης Λάσκος

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Αντώνης και η Μαριάννα, γονείς εν χηρεία και ερωτευμένοι μεταξύ τους, αποφεύγουν να συζητήσουν με τα παιδιά τους το ενδεχόμενο του γάμου τους. Όμως, όταν και εκείνα ερωτεύονται ο ένας τον άλλον, τα προβλήματα αυξάνονται και μόνο η παρέμβαση του αδελφού του Αντώνη θα λύσει την περίπλοκη κατάσταση και θα επιτρέψει στους δύο γονείς να ενώσουν τις τύχες τους και να ζήσουν ευτυχισμένοι.

Παίζουν: Μαίρη Αρώνη, Λάμπρος Κωνσταντάρας, Βασίλης Αυλωνίτης, Γιώργος Πάντζας, Βιβέτα Τσιούνη, Ελένη Ανουσάκη, Μαρίκα Νέζερ, Βαγγέλης Σειληνός, Μπέττυ Μοσχονά, Σταύρος Παράβας, Νάσος Κεδράκας.

*Ant1, Κυριακή 27/10 21:00

«Αμήν» (2002) σκηνοθεσία Κώστας Γαβράς

Δράμα – Ο Κουρτ Γκερστάιν, αξιωματικός των Ες-Ες, αλλά και ένθερμος προτεστάντης, προσπαθεί να πληροφορήσει ξένους διπλωμάτες και τη γερμανική Εκκλησία για το Ολοκαύτωμα. Βρίσκει απρόσμενο σύμμαχο έναν ιησουίτη ιερέα, ο οποίος επιχειρεί να ευαισθητοποιήσει τον πάπα πάνω σε αυτό το θέμα, χωρίς αποτέλεσμα.

Παίζουν: Ούλριχ Τουκούρ Ματιέ Κασοβίτς Ούλριχ Μίχε Μισέλ Ντισοσουά Ίον Καραμίτρου

*Open, Κυριακή 27/10 22:00

«Iron Man 3» (2013) σε σκηνοθεσία Σέιν Μπλακ

Δράσης Περιπέτεια – Μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις ανάμεσα στους ήρωες Avengers, o εκκεντρικός και ιδιοφυής βιομήχανος Τόνυ Σταρκ, προσπαθεί να συνέλθει από το μετατραυματικό στρες.

Αυτό όμως, δεν μπορεί να τον κρατήσει μακριά από τα καθήκοντά του, αφού σύντομα θα κληθεί να αναμετρηθεί με τον χειρότερο μέχρι τώρα εχθρό του, τον σατανικό Mandarin. Ο ασύλληπτος ως τώρα ισλαμιστής τρομοκράτης, απειλεί ευθέως τις ΗΠΑ και ο Τόνυ Σταρκ αποφασίζει να τον αντιμετωπίσει κατά μέτωπο.

Σε αυτή την αναμέτρηση θα δοκιμαστεί όχι μόνο το κουράγιο του, αλλά και η επινοητικότητά του. Θα του δοθεί, όμως, και η ευκαιρία να απαντήσει στο ερώτημα που τον απασχολεί χρόνια τώρα: τι είναι αυτό που κάνει τη διαφορά, η στολή ή ο άνθρωπος που τη φοράει;

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Γκουίνεθ Πάλτροου, Ντον Τσιντλ, Γκάι Πιρς, Ρεμπέκα Χολ, Τζον Φαβρό, Μπεν Κίνσλεϊ, Πολ Μπέτανι.

*Alpha, Κυριακή 27/10 22:30

«Μη Χαμηλώνεις το Βλέμμα» (2018) σκηνοθεσία Φλόριαν Χένκελ φον Ντόνερσμαρκ

Δραματική – Στη μεταπολεμική Ανατολική Γερμανία ο νεαρός φοιτητής καλών τεχνών Κουρτ ερωτεύεται την ‘Ελι μια συμφοιτήτρια του. Ο πατέρας της, ο Καθηγητής Σίμπαντ, ένας διάσημος γιατρός, απορρίπτει την επιλογή της κόρης του και ορκίζεται να καταστρέψει τη σχέση τους. Αυτό που δεν ξέρει κανείς είναι ότι οι ζωές τους είναι ήδη συνδεδεμένες με ένα σκοτεινό οικογενειακό μυστικό.

Παίζουν: Τομ Σίλινγκ, Σεμπάστιαν Κοχ, Πόλα Μπίρ

*ΕΡΤ3, Κυριακή 27/10 23:30

«300» (2006) σκηνοθεσία Ζακ Σνάιντερ

Δράσης Περιπέτεια – Η πολυάριθμη στρατιά του Ξέρξη έχει ήδη εισβάλλει στην Ελλάδα σπέρνοντας τον τρόμο, το θάνατο και την καταστροφή. Σκοπός του Πέρση βασιλιά είναι να εντάξει την Ελλάδα στις περσικές αποικίες και δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα καθώς διαθέτει έναν στρατό που αριθμεί πάνω από 100.000 στρατιώτες.

Ο Λεωνίδας, βασιλιάς της Σπάρτης, διαθέτει μόνο 300 Σπαρτιάτες πολεμιστές και 700 Θεσπιείς. Παρόλα αυτά, είναι αποφασισμένος να αναχαιτίσει τα περσικά στρατεύματα. Το σχέδιο που καταστρώνει είναι πανούργο και το στενό πέρασμα των Θερμοπυλών αποτελεί την ιδανική τοποθεσία, καθώς εκεί ο Ξέρξης δεν θα μπορέσει να εκμεταλλευθεί την αριθμητική υπεροχή του και οι ορδές του δεν θα αναπτυχθούν επαρκώς για να δράσουν ευέλικτα και αποτελεσματικά. Το σχέδιο μπαίνει σ’ εφαρμογή και στέφεται με επιτυχία.

Ο Ξέρξης, κατάπληκτος, βλέπει τη στρατιά του να σφαγιάζεται από τους 1.000 πολεμιστές του Λεωνίδα, που μάχονται σα λυσσασμένοι λύκοι. Ούτε οι «Αθάνατοι», το επίλεκτο σώμα του, δεν μπορούν να ανατρέψουν την έκβαση των πρώτων συγκρούσεων. Έτσι, για 2 μερόνυχτα, ο Λεωνίδας κατορθώνει το αδύνατο: να προξενήσει βαρύ πλήγμα στον περσικό στρατό, να αμφισβητηθεί η αήττητη φήμη των στρατευμάτων του Ξέρξη και να δώσει χρόνο στις άλλες πόλεις – κράτη να ανασυνταχθούν εναντίον του κοινού εχθρού.

Ίσως η έκβαση της τελικής αναμέτρησης στις Θερμοπύλες να ήταν διαφορετική εάν δεν εμφανιζόταν ο Εφιάλτης: ένας σακάτης Σπαρτιάτης, που θέλει να εκδικηθεί τον Λεωνίδα, επειδή τον είχε απορρίψει στη συμμετοχή του στην εκστρατεία. Ο Εφιάλτης είναι αυτός που θα οδηγήσει τελικά τους Πέρσες μέσα από το μυστικό πέρασμα και θα συμβάλλει στην εξολόθρευση των Ελλήνων πολεμιστών.

Χωρίς αυταπάτες και ενδοιασμούς, ο Λεωνίδας και οι 1.000 συμπολεμιστές του θα ξεχυθούν για μια ακόμη φορά στο πεδίο της μάχης και θα αφήσουν εκεί την τελευταία τους πνοή, κραυγάζοντας πως απόψε θα… δειπνήσουν στην κόλαση

Παίζουν: Τζέραρντ Μπάτλερ, Μάικλ Φασμπέντερ, Ντόμινικ Γουέστ, Λίνα Χίντεϊ, Άντριου Τίρναν, Ροντρίγκο Σαντόρο, Ντέιβιντ Γουενχαμ, Πίτερ Μένσα

*Star, Κυριακή 27/10 23:30

«Επιχείρηση Ανθρωποειδές» (2016) σκηνοθεσία Σον Ελις

Δραματική Δράσης – Τσεχοσλοβακία 1942.Ο Josef Gabcik και o Jan Kubis φθάνουν στην κατεχόμενη Πράγμα με σκοπό να φέρουν εις πέρας την επιχείρηση «Ανθρωποειδές».

Η αποστολή έχει στόχο να δολοφονήσει τον αξιωματικό των SS Reinhard Heydrich. τον τρίτο κατά σειρά ισχυρότερο αξιωματικό του 3ου Ράιχ μετά τον Hitler και τον Heinrich Himmler.

Ο Heydrich ήταν επίσης επί κεφαλής των Ναζί στην Τσεχοσλοβακία και γνωστός ως ο “σφαγέας της Πράγας”. Εκεί οι δύο άντρες θα έρθουν σε επαφή με την τοπική αντίσταση και με πολλές δυσκολίες θα προσπαθήσουν να οργανώσουν την επιχείρηση τους η οποία ίσως να είναι η τελευταία της ζωής τους.

Παίζουν: Κίλιαν Μέρφι, Τζέιμι Ντόρναν, Ανά Γκάισλεροβά, Τόμπι Τζόουνς

*ΕΡΤ1, Κυριακή 27/10 00:15

«Love Is Love Is Love» (2020) σκηνοθεσία Έλεανορ Κόπολα

Δραματική Κομεντί Ρομαντική – Από τη σκηνοθέτιδα Ελέανορ Κόπολα έρχονται τρεις ιστορίες που εξερευνούν την αγάπη, τη δέσμευση και την αφοσίωση μεταξύ ζευγαριών και φίλων.

Στην πρώτη ιστορία της ταινίας Two For Dinner, ένα παντρεμένο ζευγάρι (Τζόαν Γουάιλι και Κρις Μεσίνα) βρίσκει έναν αντισυμβατικό τρόπο να υπερβεί την απόσταση μέσω της τεχνολογίας, αλλά ανακαλύπτει ότι ήταν πιο μακριά απ’ ό,τι νόμιζαν.

Στο Sailing Lesson, ένα επί μακρόν παντρεμένο ζευγάρι (Κάθι Μπέικερ και Μάρσαλ Μπελ) προσπαθεί να αναζωπυρώσει τη σχέση του για να θυμηθούν τις στιγμές από τον μήνα του μέλιτος μέσω ενός αυθόρμητου ταξιδιού με ιστιοπλοϊκό… και προκύπτουν απρόβλεπτα γεγονότα.

Και στο Late Lunch, μια νεαρή γυναίκα (Μάγια Καζάν) που έχασε πρόσφατα τη μητέρα της συγκεντρώνει μια ομάδα φίλων της μητέρας της (μεταξύ των οποίων οι Σίμπιλ Σέπαρντ, Ροζάνα Αρκέτ, Ρίτα Γουίλσον) για να μοιραστούν τις αναμνήσεις τους.
Ακολουθούν αναπάντεχες αποκαλύψεις.

Παίζουν: Ροζάν Αρκέτ, Τζάστιν Ασφορθ, Κάθι Μπέικερ, Μάρσαλ Μπελ, Κάλεμπ Καμπρέρα, Νάνσι κάρλιν, Πόλι Ντρέιπερ, Στέφανι Γκαμπλ, Μάγια Καζάν, Έλεα Όμπερον, Σεμπάστιαν Πατσέκο, Βαλερί Πέτιφορντ

*Open, Κυριακή 27/10 00:45

«Η Διάσωση του Στρατιώτη Ράιαν» (1998) σε σκηνοθεσία Στίβεν Σπίλμπεργκ

Δραματική, πολεμική – Ο λοχαγός του αμερικανικού στρατού, Τζον Μίλερ, αποβιβάζεται στην Νορμανδία κατά την διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου, με αποστολή να βρει και να φέρει πίσω στην πατρίδα τον νεαρό στρατιώτη Ράιαν, ο οποίος είναι ο μοναδικός από τα τέσσερα αγόρια της οικογένειας του που παραμένει ζωντανός στον πόλεμο. Μαζί με μια μικρή ομάδα θα προσπαθήσουν να εντοπίσουν τον Ράιαν ενώ ο πόλεμος μαίνεται και οι δυσκολίες φαντάζουν απροσπέλαστες.

Παίζουν: Τομ Χανκς, Ματ Ντέιμον, Μπάρι Πέπερ, Τομ Σίζεμορ, Τζέρεμι Ντέιβις, Άνταμ Γκόλντμπεργκ, Βιν Ντίζελ, Έντουαρντ Μπέρνς, Τζιοβάνι Ριμπίζι.

*Alpha, Κυριακή 27/10 01:15

«After 2: Μετά τη Σύγκρουση» (2020) σκηνοθεσία Ρότζερ Καμπλ

Ρομαντικό δράμα – Ο Χάρντιν θα είναι πάντα ..ο Χάρντιν. Είναι στα αλήθεια ο ευαίσθητος τύπος που η Τέσα ερωτεύτηκε παράφορα ή είναι ένας άγνωστος; Η Τέσα εύχεται να μπορούσε να εξαφανιστεί, αλλά δεν είναι τόσο εύκολο. Ειδικά όταν θυμάται τις γεμάτες πάθος νύχτες τους.

Όμως δεν είναι σίγουρη αν μπορεί να αντέξει ακόμα μία προδοσία. Αφοσιώνεται στις σπουδές της και κάνει την πρακτική της στον εκδοτικό οίκο που ονειρευόταν. Την ίδια στιγμή ένας όμορφος συνάδελφος της , ο Τρέβορ της πολιορκεί. Είναι ακριβώς το αγόρι που θα έπρεπε να έχει.

Ο Χάρντιν ξέρει ότι έκανε λάθος, ίσως το μεγαλύτερο της ζωής του. Θέλει να διορθώσει τα λάθη του και να ξεπεράσει τους δαίμονες του. Δεν θα χάσει την Τέσα χωρίς μάχη. Αλλά μπορεί να αλλάξει; Θα αλλάξει …για την αγάπη; ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ…η ζωή δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια.

Παίζουν: Τζόζεφιν Λάνγκφορντ, Χίρο Φάινς Τίφιν.

*Star, Κυριακή 27/10 01:30

«Ανατριχίλες» (2015) σκηνοθεσία Ρόμπερτ Λέτερμαν

Περιπέτεια Κομεντί – Η ζωή του νεαρού Ζακ Κούπερ αναστατώνεται μετά τη μετακόμιση από τη μεγαλούπολη σε μία κωμόπολη, αλλά η γνωριμία του με την όμορφη γειτόνισσα του Χάνα θα του δώσει φτερά. Μόνο που όπως αποκαλύπτεται πατέρας της Χάνα είναι ο μυστηριώδης Ρ. Λ. Στάιν, διάσημος συγγραφέας της επιτυχημένης σειράς βιβλίων «Ανατριχίλες».

Πρόκειται για έναν αινιγματικό καλλιτέχνη, έρμαιο της φαντασίας του, καθώς τα τέρατα που περιγράφει στα βιβλία του είναι αληθινά και ο ίδιος προστατεύει τους αναγνώστες του κρατώντας τα «κλειδωμένα» μέσα στα βιβλία του. Όταν ο Ζακ κατά λάθος τα απελευθερώνει, θα πρέπει με τη βοήθεια του Στάιν και της Χάνα να τα ξαναστείλει πίσω στις σελίδες απ όπου ξεπήδησαν.

Παίζουν: Τζακ Μπλακ, Οντέγια Ρας, Έιμι Ράιαν, Χάλστον Γκέιτζ, Έλλα Γουόλστεντ, Ντίλαν Μινέτ, Ράιαν Λη, Τζίλιαν Μπελ, Στήβεν Κρούγκερ, Αμάντα Λουντ, Κεν Μαρίνο

*Mega, Κυριακή 27/10 02:30