Δευτέρα βράδυ και δεν υπάρχει καλύτερη μέρα για να απολαύσεις μια ταινία στην τηλεόραση. Ποια λες να διαλέξεις!
«Zoolander: Ο Άρχοντας της Πασαρέλας» (2001) σκηνοθεσία Μπεν Στίλερ
Κωμωδία – Ο Ντέρεκ Ζουλάντερ είναι το πιο διάσημο και ματαιόδοξο -αν και όχι και τόσο ευφυές- υπερ-μοντέλο. Η φήμη του έχει εκτοξευτεί από τη διάσημη πόζα του «Blue Steel» και ο ίδιος θεωρεί ότι κανείς δεν απειλεί τον θρόνο του.
Τώρα όμως ο Ντέρεκ Ζουλάντερ βρίσκεται στη χειρότερη φάση της ζωής του. Έχει παραγκωνιστεί από τη θέση του καλύτερου μοντέλου από τον Χάνσελ, χάνει τους κολλητούς του σε ένα περίεργο δυστύχημα, ενώ η οικογένεια του δεν θέλει να τον βλέπει.
Ο Χάνσελ, κερδίζει τον τίτλο του Μοντέλου της Χρονιάς και ο Ντέρεκ πέφτει θύμα ενός μανιακού σχεδιαστή μόδας, ο οποίος του κάνει πλύση εγκεφάλου, πείθοντάς τον να δολοφονήσει τον πρωθυπουργό της Μαλαισίας!
Παίζουν: Μπεν Στίλερ, Κριστίν Τέιλορ, Όουεν Ουίλσον, Γουίλ Φέρελ, Μίλα Γιόβοβιτς, Τζέρι Στίλερ.
*Open, Δευτέρα 28/07, στις 21:00
«School of Life» (2017) σκηνοθεσία Νικόλας Βανιέ

Δράμα – Παρίσι, 1930. Ο Πολ στέλνεται από ένα αυστηρό ορφανοτροφείο σε μικροαστική περιοχή του Παρισιού στην εξοχή, παρέα με την εύθυμη Σελεστίν και τον λιγομίλητο σύζυγο της, σε μια πλούσια έπαυλη που ανήκει στον κόμη ντε λα Φρεσνέι.
Καθώς εξερευνά το νέο περιβάλλον, ο Πολ συναντά τον Τοτός, έναν ευγενικό λαθροθήρα, που του διδάσκει τα μυστικά του δάσους, τις λιμνούλες και τη ζωή στην άγρια φύση.
Καθώς ο Πολ ξεκινάει αυτή την περίεργη μαθητεία, μαζεύοντας μανιτάρια, ψάρια και παίζοντας, αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι δεν ήταν τυχαίο που βρέθηκε σε αυτό τον άγνωστο τόπο.
Παίζουν: Φρανσουά Κλουζέ, Ζαν Σκαντέλ, Ερικ Ελμοσίνο, Φρανσουά Μπερλεάν, Βαλερί Καρσεντί, Ματιέ Βάρτερ, Λοράν Τζέρα, Τομάς Ντουράντ, Ιλόνα Καμπρέρα, Φρεντερίκ Σορέλ
*ΕΡΤ2, Δευτέρα 28/07, στις 21:00
«Η Ζωή σου, η Ζωή μου» (2013) σκηνοθεσία Σεθ Γκόρντον
Κωμωδία – Ο Σάντι Πάτερσον είναι ένας συνηθισμένος οικογενειάρχης και businessman, που περιμένει την επόμενη προαγωγή του. Όλα του τα σχέδια όμως θα εκτροχιαστούν όταν θα αντιληφθεί πως κάποιος του έχει κλέψει την ταυτότητα και έχει βαλθεί να αδειάσει τον τραπεζικό του λογαριασμό, βγάζοντας πλαστές πιστωτικές κάρτες και ψωνίζοντας ανελέητα. Ο Σάντι ανακαλύπτει πως δράστης είναι μια γυναίκα, η Νταϊάνα, και ξεκινά ένα ταξίδι από το Ντένβερ μέχρι το Μαϊάμι για να τη βρει και να τη σταματήσει. Όμως ο Σάντι δεν είναι ο μόνος άνθρωπος που έχει εξαπατήσει η Νταϊάνα. Η… πλούσια δράση της την έχει βάλει στο στόχαστρο μιας αδίστακτης συμμορίας.
Παίζουν: ΜελίσαΜακΚάρθι, Τζάισον Μπέιτμαν, Τζον Φαβρό, Έρικ Στοουνστριπτ, Αμάντα Πιτ, Τζένεσις Ροντρίγκεζ, Ρόμπερτ Πάτρικ, Τζόναθαν Μπανκς
*Skai, Δευτέρα 28/07, στις 21:00
«Ο Τελευταίος Πρόσκοπος» (1991) σκηνοθεσία Τόνι Σκοτ
Αστυνομική Δράσης Κωμωδία – Ο Τζόε Χάλενμπεκ, αλκοολικός ιδιωτικός ντετέκτιβ, ο οποίος κάποτε ήταν εθνικός ήρωας αφού έσωσε τον πρόεδρο της Αμερικής από μια απόπειρα δολοφονίας, έχει απολυθεί με ατιμωτικό τρόπο από την υπηρεσία.
Όταν ο πρώην συνεργάτης του Μάικ (Μπρους Μακγκίλ) του προτείνει να αναλάβει τη φύλαξη της Κόρι (Χάλι Μπέρι), μία στρίπερ που έχει στην κατοχή της σημαντικά στοιχεία και δέχεται επανειλημμένα απειλές κατά της ζωής της, ο Τζό ανακαλύπτει παράλληλα ότι η γυναίκα του έχει δεσμό με τον πρώην συνεργάτη του.
Δυστυχώς, μετά από λίγο ο Μάικ αλλά και η Κόρι δολοφονούνται και ο Τζόε αποφασίζει να βρει τους δολοφόνους.
Με τη βοήθεια του Τζίμι Ντιξ (Ντέιμον Ουέγιανς), πρώην φίλου της Κόρι και πρώην παίκτη του φούτμπολ ο οποίος ερευνάται για τζόγο και χρήση ναρκωτικών, ξεκινά μια έρευνα που τον οδηγεί σε υψηλά ιστάμενους παράγοντες του αθλητικού χώρου
Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Ντέιμον Ουέγιανς, Ντάνιελ Χάρις, Τσέλσι Φιλντ, Τέιλορ Νέργκον, Χάλι Μπέρι, Μπρους Μακγκίλ.
*Star, Δευτέρα 28/07, στις 22:15
«Μυστικός Πράκτορας Σαρπ: Επιχείρηση Μαζορέτες» (2005) σκηνοθεσία Στίβεν Χέρεκ
Αστυνομική Κωμωδία – Όταν ένας βασικός πληροφοριοδότης εναντίον ενός διαβόητου αφεντικού του εγκλήματος δολοφονείται, οι μόνοι μάρτυρες της δολοφονίας του είναι πέντε ζωηρές μαζορέτες από το Πανεπιστήμιο του Τέξας: Η Μπαρμπ, η Ανν, η Ίβι, η Χέδερ και η Τερέζα. Με τη ζωή των κοριτσιών να κινδυνεύει μέχρι οι αρχές να ανακαλύψουν τον δολοφόνο, ο σκληροτράχηλος Τεξανός Ρέιντζερ Ρόλαντ Σαρπ πρέπει να γίνει μυστικός και να μετακομίσει μαζί τους σε ένα μυστικό κρησφύγετο, καθώς ο μυστηριώδης δολοφόνος κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος. Ωστόσο, για να προστατεύσει αποτελεσματικά την εφηβική πεντάδα των αυτοπτών μαρτύρων, ο Σαρπ πρέπει πρώτα να θέσει τους βασικούς κανόνες για μια αρμονική και κυρίως ασφαλή συνύπαρξη. Θα καταφέρει ο άνθρωπος του σπιτιού να φέρει εις πέρας την αποστολή του;
Παίζουν: Τομι Λι Τζόουνς, Μόνικα Κίνα, Πόλα Γκαρσές, Κέλι Γκάρνερ, Κριστίνα Μίλιαν, Σάνον Γούντγουόρντ, Μπράιαν Βαν Χολτ, Αν Άρτσερ
*ΕΡΤ1, Δευτέρα 28/07, στις 23:00
«Kill Bill: Volume 1» (2003) σκηνοθεσία Κουέντιν Ταραντίνο
Δράσης – Μια επαγγελματίας δολοφόνος με το όνομα «Νύφη» δέχεται δολοφονική επίθεση την ημέρα του γάμου της, από το ίδιο το αφεντικό της, τον Μπιλ και τη συμμορία του, γνωστή ως «Ομάδα των Φονικών Ερπετών»!
Παρά το γεγονός ότι δέχεται μια σφαίρα στο κεφάλι, κατορθώνει να επιβιώσει μένοντας όμως, σε κώμα για πέντε χρόνια! Όταν συνέρχεται, αποφασίζει να πάρει εκδίκηση και να απονείμει τη δική της δικαιοσύνη σε όλους αυτούς που θεωρεί υπεύθυνους, αφήνοντας τελευταίο τον διαβόητο Μπιλ!
Παίζουν: Ούμα Θέρμαν, Ντέιβιντ Καραντάιν, Ντάριλ Χάνα, Βιβίκα Α.Φοξ, Λούσι Λιού, Μάικλ Μάνστεν.
*Skai, Δευτέρα 28/07, στις 23:15
«Το Πέμπτο Στοιχείο» (1997) σκηνοθεσία Λικ Μπεσόν
Δράσης Περιπέτεια – Ο Λικ Μπεσόν σκηνοθετεί το Πέμπτο Στοιχείο το 1997 με πρωταγωνιστές τον Μπρους Γουίλις, την Μίλα Γιόγιοβιτς και τον Γκάρι Όλντμαν, ο Ζαν Πολ Γκοτιέ σχεδιάζει τα κουστούμια της ταινίας και το κοινό την κάνει την εμπορικότερη Γαλλική ταινία, με εισπράξεις πάνω από 260.000.000 δολάρια.
Στον 23ο αιώνα, η ζωή στη Γη είναι όσο φουτουριστική την φαντάστηκε το σενάριο του Μπεσόν και η δημιουργική πένα των Γάλλων σχεδιαστών κόμικ και ινδάλματά του, Ζαν Ζιρό και Ζαν Κλοντ Μεζιέ.
Ο οδηγός ταξί και πρώην στρατιωτικός Κόρμπεν Ντάλας (Μπρους Γουίλις) γίνεται τυχαία, το μόνο άτομο ικανό να σώσει τον πλανήτη από μια ολέθρια καταστροφή. Πρέπει όμως να αποκτήσει πρώτα το «πέμπτο στοιχείο» που οι δυνάμεις του Κακού, οι Μάνγκαλορς είχαν υπεξαιρέσει με βίαιο τρόπο τον 20ο αιώνα.
Ο λόγος που θα εμπλακεί στην υπόθεση είναι μια νεαρή γυναίκα, η Λίλου (Γιόβοβιτς) που πέφτει πάνω στο ταξί του από τον ουρανό. Ο Ντάλλας τη βοηθά να εντοπίσει τέσσερις μυστικιστικές πέτρες, που θα ενεργοποιήσουν ένα όπλο ενάντια στο απόλυτο κακό που απειλεί τη ζωή στη Γη.
Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Μίλα Γιόβοβιτς, Γκάρι Όλντμαν, Κρις Τάκερ, Ίαν Χολμ, Λιουκ Πέρι, Μπρίον Τζέιμς.
*Open, Δευτέρα 28/07, στις 23:30
«Ο Γλυκοψεύτης» (1984) σκηνοθεσία Όμηρος Ευστρατιάδης
Ελληνική κωμωδία – Ο Μήτσος και ο Σπίνος μεγάλωσαν μαζί από παιδιά. Παρέμειναν οι καλύτεροι φίλοι παρόλο που οι μητέρες τους ήταν και οι δυο καφετζούδες στην ίδια γειτονιά και ανταγωνιζόταν μεταξύ τους για την πελατεία. Οι δυο φίλοι αφού απέτυχαν ως νονοί της νύχτας, αποφάσισαν να ανοίξουν ένα γραφείο συνοικεσίων. Ο Μήτσος, για να δελεάσει και να τραβήξει πελατεία παρουσιάζεται ως υποψήφιος γαμπρός.
Παίζουν: Σωτήρης Μουστάκας, Μίμης Φωτόπουλος, Θάνος Παπαδόπουλος , Νίνα Παπαζαφειροπούλου, Βασίλης Μαλούχος, Γκέλυ Γαβριήλ, Στέλλα Κωνσταντινίδου, Ηλίας Κακλαμάνης.
*Alpha, Δευτέρα 28/07, στις 23:50
«Οι δώδεκα πίθηκοι» (1995) σκηνοθεσία Τέρι Γκίλιαμ
Μυστηρίου – Το 2035 οι άνθρωποι ζουν κάτω από τη γη και σε σπηλιές, μετά την εξάπλωση ενός φονικό ιού που αποδεκάτισε ολόκληρο τον πλανήτη. Οι επιστήμονες αποφασίζουν, με την βοήθεια μιας χρονομηχανής, η οποία είναι ατελής αλλά λειτουργεί ικανοποιητικά, να στείλουν έναν κατάδικο στον 1996, όταν αρχικά εξαπλώθηκε ο ιός, ώστε να βρει τα αίτια της διάδοσής του.
Η αποστολή ανατίθεται σε έναν κατάδικο, στον οποίο υπόσχονται ότι, αν τα καταφέρει, θα του απονεμηθεί χάρη. Ο άνδρας αυτός ταξιδεύει απρόθυμα σε διάφορες χρονικές στιγμές γιατί η μηχανή του χρόνου δεν έχει τελειοποιηθεί, αλλά τελικά καταφέρνει να βρεθεί στο 1996 και αρχίζει να ιχνηλατεί τους διασπορείς του ιού.
Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Μαντλίν Στόου, Μπραντ Πιτ, Τζόζεφ Μελίτο, Κρίστοφερ Πλάμερ, Τζον Σέντα.
*Skai, Δευτέρα 28/07, στις 01:30
«Επιβάτης 57» (1992) σκηνοθεσία Κέβιν Χουκς
Δράσης – Ο Τσαρλς Ρέιν, διαβόητος τρομοκράτης, φοβερά έξυπνος και αδίστακτος, έχει μόλις συλληφθεί από το FBI και πρόκειται να μεταφερθεί αεροπορικώς σε άλλη πόλη.
Κατά τη διάρκεια της πτήσης, ο Ρέιν, με τη βοήθεια των ανδρών του, που έχουν ήδη επιβιβαστεί στο αεροπλάνο, κατορθώνει να εξουδετερώσει τους πράκτορες και να καταλάβει το αεροσκάφος.
Ο Ρέιν θα είχε τον απόλυτο έλεγχο της κατάστασης αν στο αεροσκάφος δεν είχε επιβιβαστεί και ο Επιβάτης 57, ο Τζέιμς Κάτερ, ειδικός πράκτορας στα θέματα ασφαλείας, που μόλις αντιλαμβάνεται τον κίνδυνο, αποφασίζει να μην μείνει με σταυρωμένα χέρια.
Παίζουν: Γουέσλεϊ Σνάιπς, Μπρους Πειν, Τομας Σαιζμορ, Άλεξ Ντάτσερ, Ελίαμπεθ Χάρλεϊ, Μπρους Γκρινγουντ, Μάικλ Χορς, Έρνι Λάβλι, Γουίλιαμ Έντουαρντ Ρόμπερτς
*Star, Δευτέρα 28/07, στις 02:30









![“Μια Πόλη για Όλους” – Μια εκδήλωση με εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία – [φωτογραφίες]](https://mpetskas.com/wp-content/uploads/2025/12/arth_051225-100x70.jpg)








![Νεκροταφείο πλεούμενων η οδός Μαυριωτίσσης Καστοριάς – [photos]](https://mpetskas.com/wp-content/uploads/2025/09/vrk_230925-4-100x70.jpg)

