Ανοιξε η εφαρμογή του Taxis για τις φορολογικές δηλώσεις

Τα ζευγάρια για πρώτη φορά έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν χωριστές δηλώσεις, ενώ θα λάβει το κάθε μέλος το εκκαθαριστικό του 

Για τρεις ολόκληρους μήνες θα είναι ανοιχτή στο Taxis η πλατφόρμα για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για τα εισοδήματα του 2018.

Η εφαρμογή άρχισε να δέχεται δηλώσεις από χθες Πέμπτη και θα είναι διαθέσιμη ως τις 30 Ιουνίου.

Η καταβολή των δόσεων για όσους θα κληθούν να πληρώσουν φόρο θα γίνει, όπως και σε άλλες χρονιές, σε τρεις δόσεις: στο τέλος Ιουλίου, το τέλος Σεπτεμβρίου και το τέλος Νοεμβρίου.

Εν τω μεταξύ μέσα στον Ιούλιο η Εφορία εκτιμά ότι θα αναρτήσει και τα σημειώματα για τον ΕΝΦΙΑ, η καταβολή του οποίου θα γίνεται στο τέλος κάθε μήνα με αρχή τον Αύγουστο. Η ΑΑΔΕ εκτιμά ότι θα προχωρήσει και σε συμψηφισμούς με τυχόν επιστροφές φόρου.

Φέτος για πρώτη χρονιά υπάρχει η δυνατότητα υποβολής χωριστής δήλωσης για τα ζευγάρια, αρκεί να είχαν κάνει τη σχετική αίτηση. Πάντως κάθε μέλος του ζευγαριού θα λάβει χωριστό εκκαθαριστικό, είτε κάνει χωριστή δήλωση είτε κοινή με το έτερον ήμισυ.

Εφόσον το μέλος δεν έχει άλλες υποχρεώσεις (όπως την πληρωμή ΕΝΦΙΑ) και προκύπτει επιστροφή φόρου, το ποσό θα πιστωθεί σχετικά σύντομα στον λογαριασμό του δικαιούχου. Σε διαφορετική περίπτωση η επιστροφή θα συμψηφιστεί.