Μετρό Θεσσαλονίκης: Αποκαλύφθηκαν τα πρώτα βαγόνια – (φωτογραφίες)

Αποκαλύφθηκαν τα πρώτα βαγόνια του μετρό Θεσσαλονίκης, τα οποία βρίσκονται από χθες στο αμαξοστάσιο της Πυλαίας.

Ο πρώτος συρμός περιλαμβάνει τέσσερα βαγόνια, τα οποία είναι λευκά με μπλε κυματισμούς. Το συνολικό μήκος του συρμού είναι 51 μέτρα, ενώ κάθε βαγόνι έχει μήκος περίπου 12,5 μέτρων.

Τα καλύμματα των βαγονιών του μετρό Θεσσαλονίκης, τα οποία μεταφέρθηκαν τα ξημερώματα της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη, απομακρύνθηκαν σήμερα το πρωί για την τελετή των αποκαλυπτηρίων, που θα γίνει παρουσία του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη.

Σύμφωνα με το thessnews, για τους σκοπούς της τελετής τα βαγόνια του Μετρό Θεσσαλονίκης θα μεταφερθούν με γερανό στις ράγες. Στο αμαξοστάσιο της Πυλαίας έχει στηθεί ειδική μπάρα όπου θα κυλήσει ο πρώτος συρμός του Μετρό Θεσσαλονίκης μέχρι τις γραμμές. Προς το τέλος του καλοκαιριού αναμένεται να ξεκινήσουν τα δοκιμαστικά δρομολόγια.

Ο συρμός θα μπορεί να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα 80 χλμ την ώρα και υπολογίζεται ότι θα έχει μέση εμπορική ταχύτητα 30 χλμ την ώρα. Η δε χρονοαπόσταση μεταξύ των συρμών θα είναι 1,5 λεπτό, κάτι που σημαίνει ότι με χωρητικότητα 450 επιβατών (περίπου 100 καθήμενων) ανά συρμό το μετρό Θεσσαλονίκης θα μπορεί σε πλήρη λειτουργία και σε ώρα αιχμής να μεταφέρει 18.000 επιβάτες ανά ώρα και ανά κατεύθυνση. Σημειώνεται ότι οι συρμοί θα είναι συνολικά 18, οι οποίοι θα είναι αυτόματοι πλήρως κλιματιζόμενοι και χωρίς οδηγό.

Δείτε φωτογραφίες από τα πρώτα βαγόνια του μετρό Θεσσαλονίκης:

ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣEUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣEUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Lifo – φωτογραφίες ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / Γιώργος Κωνσταντινίδης