Τα κατάφερε ο Καστοριανός ιστιοπλόος στην δοκιμασία των 1000ων μιλίων solo

Τερμάτισε τον προκριματικό του ΜΙΝΙ ΤΡΑΝSAT το ελληνικό σκάφος του Καστοριανού ιστιοπλόου, Μάρκου Σπυρόπουλου. Τα 1.000 ν.μ. ολοκληρώθηκαν με επιτυχία! Πέρασε και το τελευταίο σημείο στο Sète το Σάββατο

“Μια εμπειρία ζωής που δεν θα ξεχάσω ποτέ!” λέει ο Έλληνας ωκεανοπόρος Μάρκος Σπυρόπουλος.

Ο Μάρκος ξεκίνησε από το Port-Saint-Louis-du-Rhône, λίγο έξω από τη Μασσαλία. Η διαδρομή της Μεσογείου που ακολούθησε, είναι η προτεινόμενη από το Classe Mini διαδρομή, που περνά από τον μετεωρολογικό σταθμό – ODAS που βρίσκεται στη θάλασσα της Λιγουρίας, μεταξύ Γένοβας και Κορσικής, κατόπιν περνά από τη νήσο Γοργόνα ενώ από εκεί κατευθύνθηκε προς τις Βαλεαρίδες Νήσους απ’ όπου, αφήνοντας δεξιά τη Carbrera, ταξίδεψε προς τη γαλλική πόλη Sète, όπου παρόλο τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, τερμάτισε με επιτυχία.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι συμμετέχοντες, στο ΜΙΝΙ ΤΡΑΝSAT, καλούνται να αποδείξουν όχι μόνο ότι έχουν την αντοχή να καλύψουν μία τέτοια απόσταση ολομόναχοι, αλλά και ότι μπορούν να το κάνουν χωρίς τη χρήση των σύγχρονων οργάνων.  Ας μη ξεχνάμε ότι για το πέρασμα του Ατλαντικού οι αθλητές έχουν στη διάθεσή τους, πέραν του αυτόματου πιλότου, μονάχα ένα VHF χωρίς plotter και ένα SSB receiver για να λαμβάνουν τα δελτία καιρού.

Διαβάστε ακόμα:

Ξεκίνησε τα 1.000 μίλια solo ο Καστοριανός Μάρκος Σπυρόπουλος