Ο Σουμάχερ Junior θα οδηγήσει μία από τις Ferrari του πατέρα του

Ενθουσιασμένος δηλώνει ο γιος του Μίκαελ Σουμάχερ, Μικ, ο οποίος μέσα στον μήνα θα οδηγήσει μία από τις Ferrari που είχε οδηγήσει ο πατέρας του, ως μέρος μίας έκθεσης στο Γερμανικό Γκραν Πρι.

Πρόκειται για τη Ferrari F2004, με την οποία ο διάσημος οδηγός κέρδισε τον τελευταίο από τους επτά τίτλους της Formula 1 που κατέχει, πριν από 15 χρόνια. Ο γιος λοιπόν του Μίκαελ Σουμάχερ, θα βρίσκεται πίσω από το τιμόνι της στο Γκραν Πρι της Γερμανίας που θα διεξαχθεί στην πόλη Hockenheim στο τέλος του Ιουλίου. Αυτή τη στιγμή, ο 20χρονος Μικ τρέχει στη Formula 2 με την ομάδα PREMA Racing.
«Είναι σπουδαίο που θα οδηγήσω αυτό το αυτοκίνητο στο Hockenheim», είπε ο νεαρός Γερμανός στην ιστοσελίδα της F1. Έχω ένα τεράστιο χαμόγελο στο πρόσωπό μου, γιατί θα μπορέσω να οδηγήσω ένα από τα πιο δυνατά αυτοκίνητα στην ιστορία της Formula 1. Η τελευταία φορά που βρέθηκα εκεί, ήταν όταν γιόρτασα τον τίτλο του πρωταθλητή της Formula 3.

«Θα είναι μια συγκινητική στιγμή» λέει πρώην συνεργάτης του Μίκαελ Σουμάχερ
Όλοι οι φανατικοί θαυμαστές τόσο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, όσο και και του Μίκαελ Σουμάχερ, ανυπομονούν για αυτή τη συγκινητική στιγμή. «Θα είναι έντονα φορτισμένη, να βλέπουμε τον Μικ στο τιμόνι ενός αυτοκινήτου που συνδέεται με τόσες πολλές αναμνήσεις», λέει ο Ρος Μπράουν, πρώην τεχνικός διευθυντής της Φερράρι και πολύ στενός συνεργάτης του Μίκαελ Σουμάχερ.

«Το F2004 ήταν ένα φανταστικό αυτοκίνητο που πήρε 15 νίκες και τίτλους πρωταθλήματος σε μια εποχή που μπορεί να θεωρηθεί το αποκορύφωμα μιας χρυσής περιόδου, αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς μιας εκπληκτικής ομάδας ανθρώπων και του Μίκαελ Σουμάχερ, ενός εξαιρετικά ταλαντούχου οδηγό. Είμαι βέβαιος ότι όλοι οι οπαδοί στο Hockenheim θα χαρούν να το δουν να τρέχει ξανά γύρω από την πίστα, ειδικά με τον Μικ στη θέση του οδηγού».

Ο Μίκαελ Σουμάχερ συνεχίζει τις θεραπείες αποκατάστασης της υγείας του στο σπίτι, μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στο κεφάλι, όταν έκανε σκι στη Γαλλία, τον Δεκέμβριο του 2013. Έχει υποβληθεί σε δυο χειρουργεία, χωρίς να έχουν γίνει περισσότερες λεπτομέρειες γνωστές για την κατάσταση της υγείας του.

Στις 5 Δεκεμβρίου, πρόκειται να προβληθεί στους κινηματογράφους της Γερμανίας και της Ελβετίας, ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή του.