Κάλεσμα ΕΣΑΚΕ σε Καστοριά και Καρδίτσα αλλιώς wild card

Ο ΕΣΑΚΕ θα προσκαλέσει πρώτα την Καστοριά και μετά την Καρδίτσα στην Α1, για να καλυφθεί το κενό που έχει δημιουργηθεί στην Basket League. Αν καμία ομάδα δεν δεχτεί, τότε θα δώσει wild card, η οποία πάντως δεν μπορεί να καταλήξει στον Ολυμπιακό, αφού προέρχεται από υποβιβασμό!

Πολλές και σημαντικές αποφάσεις στο σημερινό έκτακτο Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ. Ο Κολοσσός Ρόδου έχει αγοράσει το ΑΦΜ του Χολαργού, το Λαύριο πήρε εκείνο της Κύμης, ο Ολυμπιακός έχει υποβιβαστεί οριστικά στην Α2 και στην ουσία έχει προκύψει μια κενή θέση για το πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν.

Όπως αποφασίστηκε στο ΔΣ του Συνδέσμου, η ελληνική λίγκα θα στείλει πρόσκληση πρώτα στην Καστορία, για να πάρει μέρος στην Basket League. Αν αρνηθεί, κάτι που είναι πολύ πιθανό να συμβεί, τότε το δεύτερο προσκλητήριο θα πάει στην Καρδίτσα. Αν αρνηθεί και αυτή τότε θα δοθεί wild card, η οποία δεν μπορεί να καταλήξει σε ομάδα που έχει υποβιβαστεί (Ολυμπιακός).

Μάλιστα, δημιουργήθηκε μια πενταμελής επιτροπή που θα εξετάσει τα στοιχεία εκείνων που θα ζητήσουν την wild card. Η επιτροπή απαρτίζεται από τον Χρήστο Μήλα (Προμηθέας), τον Σταύρο Ελληνίαδη (Ιωνικός) και τρία μέλη της ΕΟΚ.

Η κλήρωση του πρωταθλήματος 2019-20 θα γίνει την Τρίτη 23 Ιουλίου στο ξενοδοχείο “Hilton”, ενώ το πρώτο τζάμπολ προγραμματίστηκε για τις 28 Σεπτεμβρίου, αφού το πρωτάθλημα θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο στις 12/6/2020 λόγων των Ολυμπιακών Αγώνων το Τόκιο.

Παράλληλα, ο ΕΣΑΚΕ ψάχνει χορηγικές συμφωνίες για τη νέα σεζόν, ενώ παραμένει η ΕΡΤ στις 11 ομάδες (πλην Παναθηναϊκού και ΑΕΚ που είναι στην COSMOTE TV).

Μάνος Παπαδόπουλος: “Το μπάσκετ μεγαλώνει και ίσως είναι καλύτερα χωρίς αυτούς”

Μετά τη συνεδρίαση του ΕΣΑΚΕ, ο Μάνος Παπαδόπουλος είπε για τον Ολυμπιακό ότι “ίσως και χωρίς αυτούς να είναι καλύτερα” και πρόσθεσε.

Υπάρχει ένα οργανωμένο σχέδιο δυσφήμησης και απαξίωσης του προϊόντος και του αθλήματος γενικότερα. Υπάρχει ασέβεια προς τους ανθρώπους που αγαπούν το μπάσκετ και δίνουν από την τσέπη τους. Αυτό το βλέπουμε σήμερα με την σύμπραξη ομάδων. Και είναι η απάντηση σε κάποιους που λένε ότι το μπάσκετ πεθαίνει. Έχω να τους πω ότι το μπάσκετ είναι εδώ. Το μπάσκετ μεγαλώνει και ίσως και χωρίς αυτούς να είναι καλύτερα“.

Σε ερώτηση που του έγινε για το “οργανωμένο σχέδιο”, απάντησε: “Αφήνω τον φίλαθλο κόσμο να καταλάβει. Αυτό που έχω να πω είναι ο Παναθηναϊκός θα είναι πάντα εδώ για να προστατεύει τους νόμους και τους κανόνες που πρέπει να διέπουν το άθλημα”. 

allstarbasket.gr