4 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Αν δεν έχεις κανονίσει κάτι για σήμερα, τότε μπορείς να κάτσεις στον αναπαυτικό σου καναπέ και να απολαύσεις στην μικρή οθόνη σου αυτές τις ταινίες:

«Κύριος Χ» (2014) σε σκηνοθεσία Τέσα Λουίζ Σαλομέ – Αφιέρωμα στον Leos Carax – Α’ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ – ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

Η εικόνα του μυστηριώδους, μοναχικού κινηματογραφιστή, του καταραμένου καλλιτέχνη που αποφεύγει τα ΜΜΕ και τον κόσμο είναι αναπόσπαστα δεμένη στη Γαλλία με την εικόνα του Λεό Καράξ. Σε άλλα μέρη του κόσμου, επικεντρώνονται στις ταινίες του και θεωρείται ίνδαλμα του παγκόσμιου κινηματογράφου. Στον «κ.Χ» θα βυθιστούμε στον γεμάτο ποίηση και όραμα κόσμο του καλλιτέχνη που ήταν ήδη «καλτ» φιγούρα από την πρώτη του ταινία. Με συνεντεύξεις και ανέκδοτο υλικό αυτό το ντοκιμαντέρ είναι μια εξερεύνηση του ποιητικού, μαγικού κόσμου του Λεό Καράξ, άλλως «κ.Χ.».

Παίζουν: Καρολίν Σαμπετιέ, Ζιλιέτ Μπινός, Εύα Μέντες, Κάιλι Μινόγκ, Μεχντί Μπελχά Κατσέμ.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 25/9, στις 23:10

«Bullet to the head» (2012) σε σκηνοθεσία Γουόλτερ Χιλ

Ένας πληρωμένος εκτελεστής ενώνει τις δυνάμεις του με έναν ντετέκτιβ της Νέας Υόρκης μπροστά σε έναν κοινό εχθρό. Η έρευνα ξεκινά από σκοτεινά, ύποπτα σοκάκια και καταλήγει στα ισχυρότερα σαλόνια της Νέας Ορλεάνης. Το δίδυμο αυτό ένωσαν δύο βάναυσοι φόνοι και είναι διευθετημένο να μην αφήσει κανέναν ζωντανό, που θα τολμήσει να σταθεί ανάμεσα σε αυτούς και τη δίψα τους για εκδίκηση… Η ταινία είναι βασισμένη στο κόμικ μυθιστόρημα με τίτλο «Du Plomb Dans La Tete» του Alexis Nolent, το οποίο έχει εκδοθεί σε τρία μέρη.

*STAR, Τετάρτη 25/9, στις 21:00

*Στο STAR θα προβληθεί και η ταινία «Λούφα και Παραλλαγή: Σειρήνες στη Στεριά» (2011) σε σκηνοθεσία Νίκου Περάκη, στις 22.50 «Illuminati: Οι Πεφωτισμένοι» (2009) σε σκηνοθεσία Ρον Χάουαρντ

«Illuminati: Οι Πεφωτισμένοι» (2009) σε σκηνοθεσία Ρον Χάουαρντ

Την ημέρα εκλογής του νέου πάπα, ο καθηγητής του Χάρβαρντ Ρόμπερτ Λάνγκτον πηγαίνει στο Βατικανό για να βοηθήσει τις αρχές στον εντοπισμό μιας πανίσχυρης βόμβας που απειλεί να ανατινάξει τα πάντα. Πίσω από την τρομοκρατική ενέργεια κρύβεται η μυστική οργάνωση Illuminati, η οποία έχει απαγάγει τέσσερις καρδιναλίους και τους εκτελεί έναν έναν.

Παίζουν: Τομ Χανκς, Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Αγιελέτ Ζούρερ, Στέλαν Σκάργκαρντ.

*ΑΝΤ1, Τετάρτη 25/9, στις 22:45

«Το κορίτσι με το τατουάζ» (2011) σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Φίντσερ

Ένας καταδικασμένος για συκοφαντική δυσφήμηση δημοσιογράφος αναλαμβάνει να ερευνήσει την προ σαράντα πέντε ετών εξαφάνιση της γόνου μιας πανίσχυρης οικονομικά σουηδικής οικογένειας. Μια αντικοινωνική ερευνήτρια-χάκερ με προσωπικά προβλήματα θα προσφερθεί να τον βοηθήσει.

Παίζουν: Ντάνιελ Κρεγκ, Ρούνι Μάρα, Στέλαν Σκάργκαρντ, Κρίστοφερ Πλάμερ.

*OPEN, Τετάρτη 25/9, στις 22:50