Η συνήθεια των ανθρώπων που κοιμούνται καλά, τρώνε σωστά και βγάζουν πολλά χρήματα

Η ζωή είναι μια αέναη αναζήτηση για πράγματα και συνήθειες που μας κάνουν καλό.

Η διατροφή, ο ύπνος και γενικά ο τρόπος ζωής επηρεάζουν πάρα πολύ την καθημερινότητά μας και αναλόγως με τις επιλογές μας, ζούμε καλύτερα -ή και όχι.

Στην πορεία της ζωής, αυτό που αναζητούν οι περισσότεροι άνθρωποι είναι η υγεία, η ποιότητα ζωής και η καλοπέραση (τι όχι;).

Έχουμε ακούσει πολλά και έχουμε δοκιμάσει περισσότερα: Τροφές που μας κάνουν καλό, άσκησηδιαλογισμό, ωστόσο, δεν λειτουργούν πάντα.

Μια έρευνα έρχεται τώρα να ανατρέψει τα δεδομένα και να μας αποκαλύψει το μοναδικό πράγμα που μας κάνει να κοιμόμαστε καλύτερα, να τρώμε πιο υγιεινά αλλά και (surprise) να κερδίζουμε περισσότερα χρήματα.

Πώς συνδέονται όμως όλα αυτά;

Η έρευνα διεξήχθη από το Sleep Junkie, που μελέτησε 1.000 άτομα. Η έρευνα είχε να κάνει με τις συνήθειές τους όσον αφορά στον ύπνο.

Unsplash/Alisa Anton

Οι συμμετέχοντες που διάβαζαν βιβλία κάθε βράδυ στο κρεβάτι διέφεραν από εκείνους που διάβαζαν μία φορά την εβδομάδα. Το 11% διάβαζε 1-2 βράδια την εβδομάδα, το 12% διάβαζε 3-4 βράδια, το 7% 5-6 βράδια και το 8% διάβαζε κάθε βράδυ. Γι’ αυτούς που διάβαζαν από 5 βράδια και πάνω, ο χρόνος διαβάσματος ήταν 43 λεπτά.

Όσα βράδια κι αν διάβαζαν, όμως, όλοι δήλωσαν ότι αυτή τους η συνήθεια τους προσφέρει χαλάρωση, μειώνει το στρες, προκαλεί ύπνο και βελτιώνει την ποιότητά του.

Το 76% αυτών που διαβάζουν πριν τον ύπνο, ανέφεραν ότι είναι ικανοποιημένοι με την ποιότητα του ύπνο τους. Μάλιστα, στο τέλος της εβδομάδας κέρδισαν 1 ώρα και 37 λεπτά έξτρα χρόνο ύπνου. 

Ο ύπνος είναι ζωτικός για όλους μας, οπότε δεν μας εκπλήσσει το γεγονός ότι αυτό το νυχτερινό τελετουργικό επηρεάζει θετικά και άλλες πτυχές της ζωής μας, όπως την οικονομική επιτυχία, την σωματική υγεία και την γενικότερη θετική στάση.

Unsplash/Jonathan Borba

Σύμφωνα με την έρευνα, οι νυχτερινοί αναγνώστες βιβλίου βγάζουν περισσότερα χρήματα, από αυτούς που δεν διαβάζουν (39.779 δολάρια VS 36.094 δολάρια).

Ακόμη, είναι 12% πιο πιθανό να έχουν μια υγιεινή διατροφή και 8% πιο πιθανό να βλέπουν συχνά τον γιατρό τους.

Ακόμη, το 70% ζουν τη ζωή τους και έχουν πιο θετική στάση.

Αν δεν το κάνεις, μπορείς να ξεκινήσεις ένα βιβλίο λίγο πριν πέσεις για ύπνο και να δεις ο ίδιος τα θετικά αποτελέσματα.

Unsplash/Lacie Slezak

bovary