Ελεύθερη η διέλευση ανέργων από όλα τα διόδια της Εγνατίας Οδού

Με παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη διορθώθηκε η λανθασμένη ερμηνεία σχετικής διάταξης από την πλευρά της Εγνατία Οδός Α.Ε. και πλέον οι άνεργοι θα διέρχονται με απλή επίδειξη της κάρτας ανεργίας.

Ελεύθερη θα είναι πλέον η διέλευση των ανέργων οδηγών από όλους ανεξαιρέτως τους σταθμούς διοδίων της Εγνατίας Οδού, με απλή επίδειξη κάρτας ανεργίας σε ισχύ.

Μετά την παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη προς την «Εγνατία Οδός Α.Ε.» διορθώθηκε η εσφαλμένη από την πλευρά της εταιρείας ερμηνεία της σχετικής απόφασης του 2017, του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών.

Η ανεξάρτητη Αρχή, στην οποία είχαν προσφύγει άνεργοι πολίτες, διαπίστωσε ότι η εταιρία απαιτούσε από τους δικαιούχους την υποβολή σχετικής αίτησης σε ειδική διαδικτυακή εφαρμογή του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Ωστόσο η εφαρμογή αυτή αφορούσε µόνο σε δικαιούχους οι οποίοι είχαν την κύρια κατοικία τους ή την επαγγελματική τους εγκατάσταση εντός των ορίων συγκεκριμένων απαλλασσόμενων γεωγραφικών περιοχών.

Ο Συνήγορος ζήτησε αρχικά από την «Εγνατία Οδός Α.Ε.» να προβεί στην ορθή ερμηνεία της σχετικής διάταξης. Η εταιρία δεν ανταποκρίθηκε και ο Συνήγορος επανήλθε επισημαίνοντας ότι η Διεύθυνση Νομοθετικού Συντονισμού του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών είχε εκδώσει γνωμοδότηση για το εξεταζόμενο θέμα, ταυτόσημή µε τις απόψεις της Ανεξάρτητης Αρχής.

Η «Εγνατία Οδός Α.Ε.» προέβη στην ορθή ερμηνεία της σχετικής διάταξης και πλέον επιτρέπει την ελεύθερη διέλευση από τους σταθμούς της των οχημάτων ιδιοκτησίας ανέργων µε την επίδειξη κάρτας ανεργίας σε ισχύ.

Έθνος