5 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Η Τετάρτη είναι εδώ και αν θέλεις να απολαύσεις μία καλή ταινία σήμερα στο σπίτι σου, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να διαλέξεις μία από τις παρακάτω:

«Ο γιατρός έχει τρεχάματα» (2017) σε σκηνοθεσία Φραντσέσκο Αμάτο – Α’ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Ο Τόνι Σερβίλο είναι ο Ελία. Ένας επιστήμονας, ψυχίατρος, χωρισμένος εδώ και λίγο καιρό από τη σύζυγό του Τζιοβάνα (Κάρλα Σινιόρις). (Όχι νομικά, γιατί τα διαζύγια κοστίζουν). Μένει μόνος σε ένα διαμέρισμα που χρησιμοποιεί και ως ιατρείο για τις συνεδρίες με τους ασθενείς του. (Για την ακρίβεια μισό διαμέρισμα, αφού έχει χωρίσει απλώς το σπίτι που έμενε με τη γυναίκα του στα δύο, καθώς και οι μετακομίσεις κοστίζουν). Ένα βράδυ η καρδιά του Ελία του στέλνει προειδοποιητικό μήνυμα και ο γιατρός συνιστά γυμναστική. Ο Ελία, παρότι σιχαίνεται την άσκηση, αποφασίζει να μπει σε πρόγραμμα. Τότε είναι που μπαίνει στη ζωή του η Κλαούντια, μια personal trainer με κέφι, παρορμητισμό και γοητευτική ελαφρότητα, που θα βαλθεί να του κάνει σωστά γυμνάσια. Εκείνος βάζει το «νους υγιής» κι εκείνη το «εν σώματι υγιεί» και μαζί αρχίζουν να τρέχουν στις περιπέτειες της ζωής και των σχέσεων. Ένα τρέξιμο που θα τους ενώσει με μία απρόσμενη μα τόσο τρυφερή φιλία.

Παίζουν: Τόνι Σερβίλλο, Κάρλα Σινιόρις, Βερόνικα Ετσέγκι

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 23/10, στις 23:10

«John Wick» (2014) σε σκηνοθεσία Τσαντ Σταχέλσκι, Ντέιβιντ Λάιτ

Μετά τον αιφνίδιο θάνατο της αγαπημένης του συζύγου, ο Τζον Γουίκ λαμβάνει ένα τελευταίο δώρο από εκείνη: ένα κουτάβι με το όνομα Ντέιζι. Ο θρήνος του διακόπτεται απότομα, όταν ο αδίστακτος Ιόσεφ και η συμμορία του εισβάλλουν στο σπίτι του, αφήνοντας τον ίδιο αναίσθητο και τη Ντέιζι νεκρή. Δίχως να το γνωρίζουν, μόλις ξύπνησαν έναν από τους πιο επικίνδυνους δολοφόνους του υπόκοσμου. Η αναζήτηση του Τζον για το κλεμμένο αυτοκίνητο, που του πήρε η συμμορία, τον οδηγεί σε μια μυστική κοινότητα της Νέας Υόρκης, όπου κάποτε ο ίδιος ήταν ο φόβος και ο τρόμος όλων. Εκεί μαθαίνει ότι ο Ιόσεφ είναι ο μοναχογιός ενός παλιού του συνεργάτη, ο οποίος και εξαπολύει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του Τζον Γουίκ, προκειμένου να μη φτάσει ποτέ στο γιο του. Με έναν ολόκληρο στρατό στο κατόπι του, ο Τζον μετατρέπεται ξανά στην τρελή φονική μηχανή, που φοβόταν ολόκληρος ο υπόκοσμος…

Παίζουν:Αντριάν Παλίκι, Γουίλεμ Νταφόε, Κιάνου Ριβς, Μάικλ Νίκβιστ, Άλφι Άλεν

*STAR, Τετάρτη 23/10 στις 23:00

«Ο Πατριός» (2009) σε σκηνοθεσία Νέλσον Μακ Κόρμικ

Όταν ο Μάικλ Χάρντινγκ επιστρέφει σπίτι του από το στρατό, βρίσκει την μητέρα του τρελά ερωτευμένη με τον Ντέιβιντ, τον νέο της γοητευτικό φίλο, με τον οποίο μάλιστα συγκατοικούν. Αρχικά εκείνος δείχνει ιδανικός σύζυγος και καλός πατριός. Όταν όμως ο Μάικλ και η αγαπημένη του αρχίζουν να ψάχνουν το παρελθόν του επίδοξου πατριού, ανακαλύπτουν τη σκοτεινή και επικίνδυνη πλευρά του.

Παίζουν: Πεν Μπάτζλι, Ντίλαν Γουόλς, Σέλα Γουάρντ, Άμπερ Χιρντ, Σέρι Στρίνγκφιλντ

*ΣΚΑΙ, Τετάρτη 23/10, στις 23:50

Απόδειξη ενοχής» (2007) σε σκηνοθεσία Γκρέγκορι Χόμπλιτ

Ο πλούσιος και ιδιοφυής Τεντ Κρόφορντ μαθαίνει ότι η γυναίκα του έχει εραστή και σχεδιάζει την εκδίκησή του. Την πυροβολεί εν ψυχρώ και παραδίδεται στην αστυνομία. Την υπόθεση αναλαμβάνει ο φιλόδοξος εισαγγελέας Γουίλι Μπίτσαμ, ο οποίος γρήγορα διαπιστώνει ότι έχει απέναντί του έναν ανίκητο αντίπαλο.

Παίζουν: Ράιαν Γκόσλινγκ, Άντονι Χόπκινς, Ντέιβιντ Στράδερν, Ρόζαμουντ Πάικ

*OPEN, Τετάρτη 23/10 στις 21:00

«Η εξουσία της νύχτας» (2008) σε σκηνοθεσία Ντέιβοντ Άγιερ

Ο Τομ Λάντλοου, ένας βετεράνος αστυνομικός, βρίσκεται στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή και ενοχοποιείτα για τη δολοφονία ενός συναδέλφου του. Κι ενώ υποτίθεται πως προστατεύεται από μια αδελφότητα αστυνομικών, στην πορεία αποδεικνύεται πως δεν ξέρει ποιον να εμπιστευτεί κάθε φορά.

Παίζουν: Κιάνου Ριβς, Φόρεστ Γουίτακερ, Χιου Λόρι, Κρις Έβανς

*OPEN, Τετάρτη 23/10 στις 23:15