Το Google Maps θα «καρφώνει» πλέον τα μπλόκα της τροχαίας

Αυτή την εβδομάδα αναμένεται να κυκλοφορήσει η νέα λειτουργία του Google Maps, που θα επιτρέπει στους χρήστες της εφαρμογής να βλέπουν που υπάρχουν μπλόκα της αστυνομίας και που υπάρχουν κάμερες μέτρησης ταχύτητας.

Η νέα λειτουργία θα είναι διαθέσιμη τόσο σε Android, όσο και σε iOS και πέρα από τις κάμερες μέτρησης ταχύτητας, θα μπορεί κανείς να αναφέρει ή να βρει που υπάρχουν τροχαία, ποιες λωρίδες κυκλοφορίας θα είναι κλειστές ή αν υπάρχουν άλλά προβλήματα στο δρόμο τους.

Σύμφωνα με τη Google όμως, η νέα λειτουργία του Google Maps θα κάνει τους δρόμους πιο ασφαλείς, καθώς οι χρήστες «θα βλέπουν την αστυνομική παρουσία και θα είναι πιο προσεκτικοί στον τρόπο που οδηγούν».

Η Google με την αναβάθμιση του Google Maps, θα εισάγει αρκετά χαρακτηριστικά που βρίσκαμε μέχρι τώρα μόνο στο Waze, την άλλη εφαρμογή της ίδιας εταιρίας που βασίζεται στη βάση χρηστών της για να αναφέρουν ατυχήματα, μποτιλιαρίσματα, ακόμα και αστυνομικά μπλόκα.

Τώρα που αυτά τα χαρακτηριστικά ήρθαν και στο σαφώς πιο δημοφιλές Google Maps, η Αστυνομία, καθώς η εφαρμογή μέσω των αναφορών για ραντάρ ταχύτητας επιτρέπει στους χρήστες να γνωρίζουν την ακριβή τοποθεσία των αστυνομικών.

Η National Sheriffs’ Association υποστηρίζει την Waze εφαρμογή της Google αλλά είναι κατηγορηματικά αντίθετη στο χαρακτηριστικό εύρεσης της αστυνομίας μέσα στην εφαρμογή. Δεν υπάρχει ηθικός ή νόμιμος λόγος να υπάρχει το πλήκτρο εύρεσης μπλόκων στην εφαρμογή. Η ανησυχία μας είναι για την ασφάλεια των αστυνομικών και των κοινοτήτων. Οι Wazers μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτό το χαρακτηριστικό για να αποφύγουν την αστυνομία ή για να βρουν αστυνομικούς ώστε να εκτελέσουν πιθανές πράξεις βίας εναντίον τους. Ανησυχούμε πως τρομοκράτες, ομάδες οργανωμένου εγκλήματος και συμμορίες θα βρουν πως αυτό είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για να επεκτείνουν τις εγκληματικές τους δραστηριότητες.

Η Google απάντησε με δήλωσή της στο Business Insider.

Το να πληροφορείς τους οδηγούς για επικείμενα ραντάρ ταχύτητας τους επιτρέπει να είναι πιο προσεκτικοί και να κάνουν πιο ασφαλείς επιλογές όταν βρίσκονται στο δρόμο.

Επίσης, η Google θα προσθέσει τη δυνατότητα αναφοράς εργασιών στους δρόμους, κλειστών λωρίδων κυκλοφορίας, ακινητοποιημένων οχημάτων και πεταμένων αντικειμένων στον δρόμο, τα οποία θα μπορούσαν να δημιουργήσουν πρόβλημα.