5 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δευτέρα σήμερα κι αν ο καιρός σου φαίνεται παγωμένος και δεν βγεις στα Ραγκουτσάρια, ο καλύτερος τρόπος να περάσεις το βράδυ σου είναι χαλαρώνοντας με μία ταινία! Διάλεξε μεταξύ των παρακάτω και απόλαυσε μια καλή ταινία στην μικρή σου οθόνη.

«Τα σημάδια του ουρανού» (2016) σε σκηνοθεσία  Μάρω Αναστοπούλου- ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

Στην απόμακρη Αμοργό, οι άνθρωποι μοχθούν κι απολαμβάνουν τη ζωή με το δικό τους μοναδικό τρόπο. Ο καπετάν Κωνσταντής και ο Λεωνίδας ο βοσκός έχουν ζήσει όλη τους τη ζωή σε αυτή τη μικρή γωνιά της γης κι όμως δεν γνωρίζονται. Η καθημερινότητά τους καθορίζεται από μία κοινή παράμετρο: τα σημάδια του ουρανού. Οι Αμοργιανοί κουβαλούν γνώσεις αιώνων για την πρόβλεψη του καιρού. Είναι τα σημάδια του ουρανού, οι άνεμοι, τα αστέρια, τα σύννεφα και η θάλασσα που τους μηνύουν για το αύριο. Ο αέναος κύκλος της ζωής είναι ο κύκλος των εποχών, της γέννησης και του θανάτου μα και μία διαρκής υπενθύμιση της απλής ομορφιάς που πλέει ανενόχλητη γύρω μας.

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 6/1 στις 23:20

«Απόδειξη ενοχής» (2007) σε σκηνοθεσία Γκρέγκορι Χόμπλιτ

Ο Γουίλι Μπίτσαμ είναι βοηθός εισαγγελέα και σύντομα η ζωή του θα πάρει μια αναπάντεχη τροπή. Ο Τεντ Κρόφορντ είναι ο άνθρωπος που θα ταράξει την ήσυχη ζωή του. Αιτία, η απόπειρα δολοφονίας της γυναίκας του και η απόφαση να αφεθεί ο κατηγορούμενος ελεύθερος, λόγω έλλειψης στοιχείων. Ένα “κυνηγητό” ξεκινάει, τότε, μεταξύ των δύο ανδρών και ο Γουίλι προσπαθεί να δικαιωθεί, αλλά και να επιβληθεί στον ευφυή δολοφόνο.

Παίζουν: Άντονι Χόπκινς, Ράιαν Γκόσλινγκ, Ντέιβιντ Στράθερν, Ρόσαμουντ Πάικ

*OPEN, Δευτέρα 6/1 στις 21:00

«Transformers» (2007) σε σκηνοθεσία Μάικλ Μπέι

Ο πλανήτης Σάιμπερτρον κατοικείται από ρομπότ, τα Τρανσφόρμερς, τα οποία χωρίζονται σε δύο αντίπαλα στρατόπεδα: τα καλά και δίκαια Ότομποτς, με αρχηγό τους τον Όπτιμους Πράιμ και τα κακά Ντισέπτικονς, με αρχηγό τον Μέγκατρον. Όταν τα αποθέματα ενέργειας στον πλανήτη τους αρχίζουν να τελειώνουν, και οι δύο ομάδες καταλήγουν στη Γη, αναζητώντας νέες πηγές. Μεταμορφώνονται λοιπόν, μεταξύ άλλων, σε αυτοκίνητα, αεροπλάνα και πλοία και ένας μυστικός πόλεμος ξεκινά, προκειμένου να αποκτήσουν τον έλεγχο των ενεργειακών πόρων της Γης.

Παίζουν: Σάια Λαμπάφ, Μέγκαν Φοξ, Τζος Ντιμέλ, Γιον Βόιτ, Τζον Τορτούρο κ.ά.

*ΣΚΑΙ, Δευτέρα 6/1 στις 23:00

«Γάμος αλά Ελληνικά 2» (2016) σε σκηνοθεσία Κερκ Τζόουνς

Η Τούλα και ο Ίαν έχουν αποκτήσει μια κόρη, την Πάρις, η οποία έχει φτάσει στην ηλικία να πρέπει να αποφασίσει για το μέλλον της και τις σπουδές της. Το ζευγάρι φαίνεται να περνάει πλέον τον περισσότερο χρόνο τους επικεντρωμένοι στα προβλήματα της νεαρής κόρης του και όχι στα προβλήματα του γάμου τους. Αλλά ένα μεγάλο μυστικό της οικογένειας Πορτοκάλος αποκαλύπτεται και τους συγκλονίζει όλους. Οι γονείς της Τούλας ανακαλύπτουν τυχαία ότι ποτέ δεν ήταν παντρευμένοι επίσημα! Έτσι όλοι μαζί ετοιμάζουν έναν αναπάντεχο, μεγαλύτερο και ακόμα πιο ελληνικό γάμο! Μπορεί ένας ακόμα γάμος αλά ελληνικά να φέρει πάλι κοντά την οικογένεια;

Παίζουν: Νία Βαρντάλος, Τζον Κορμπέτ, Μάικλ Κόνστανταϊν, Λέινι Καζάν, Αντρέα Μάρτιν

*STAR, Δευτέρα 6/1 στις 21:00

«Οι γαμπροί της Ευτυχίας» σε σκηνοθεσία Στράτος Μαρκίδης

Ο Βαγγέλης, είναι ένας παραδοσιακός Κρητικός οικογενειάρχης παντρεμένος με τη Λίνα. Δυστυχώς δεν μπορεί να χαρεί την γυναίκα του, μέσα στο ίδιο του το σπίτι, αφού μαζί τους μένει η γεροντοκόρη και εκκεντρική αδερφή του Ευτυχία. Ο μόνος τρόπος για να φύγει η Ευτυχία από το σπίτι και να την ξεφορτωθεί μια για πάντα είναι να την παντρέψει. Ποιος όμως θα είναι ο ήρωας, που θα δεχθεί να παντρευτεί την Ευτυχία; Αναζητώντας τον κατάλληλο γαμπρό, ο Βαγγέλης καταλήγει σ? ένα συνεργάτη του, τον Μένη. Ο Μένης είναι ένας άνδρας στο χείλος της καταστροφής, χτυπημένος από την οικονομική κρίση και ίσως ο μόνος, που θα μπορούσε να κάνει τη θυσία. Και ενώ το προξενιό δείχνει να έχει πάρει τον δρόμο του, εμφανίζεται ένας δεύτερος γαμπρός, που διεκδικεί την Ευτυχία, ο Κούλης…

Παίζουν: Κώστας Αποστολάκης, ΓΙάννης Τσιμιτσέλης, Χρύσα Ρώπα, Κώστας Ευρυπιώτης, Μπέσυ Μάλφα, Πηνελόπη Αναστασοπούλου

*STAR, Δευτέρα 6/1 στις 23:00