“έσπασε”: Νέα παράσταση από το Σπασμένο Ρόδι

Μερικές φορές νομίζεις ότι τα έχεις τακτοποιήσει όλα.
Και, να!
Όχι στην αρχή.
Ούτε στο τέλος.
Ούτε και στη μέση.
Στο πουθενά!
Λες:
Να συνεχίσω;
Να ξαναρχίσω;

Φέτος το Σπασμένο Ρόδι συνεργάζεται με το σκηνοθέτη – θεατρικό συγγραφέα Στέλιο Χατζηαδαμίδη. Το στοίχημα ήταν να μπορούμε να παραμένουμε δημιουργικοί μέσα στην ρουτίνα της καθημερινότητας. Και νομίζουμε ότι τα καταφέραμε. Με την βοήθεια καινούργιων ανθρώπων που καλωσορίσαμε στην ομάδα ενδυναμώθηκαν οι δεσμοί συνοχής και καλλιτεχνικής έκφρασης και είμαστε τώρα πια στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσουμε το πρώτο μέρος της δουλειά μας.

24/25/26/27  Ιανουαρίου 2020 / 21:00
Αίθουσα Πολλαπλών χρήσεων 5ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς
Είσοδος 5 ευρώ
Κρατήσεις θέσεων : Μένη Κόκκινου 6936750757

έσπασε – του Στέλιου Χατζηαδαμίδη

Μια λοξή ματιά για το κόσμο και για την δύναμη του να μπορείς να συνεχίζεις. Μια ματιά για όλους τους ανθρώπους που κάποιοι τους αποκαλούν ρομαντικούς και κάποιοι άλλοι τους αποκαλούν λοξούς ρομαντικούς. Για όλους αυτούς που πηγαίνουν κόντρα μέσα σε έναν κατακερματισμένο κοινωνικό ιστό και κυρίως πηγαίνουν κόντρα μέσα σε έναν κατακερματισμένο συναισθηματικό ιστό και επιμένουν να βρουν “το σωστό τρόπο να ζεις”.  Διάσπαρτες μνήμες, εμπλουτισμένες με στίχους τραγουδιών, συνταγές μαγειρικής, εικόνες, χαμένες υποσχέσεις, χαμένα όνειρα, μνήμες μια ολόκληρης γενιάς και αρκετές “άχρηστες” πληροφορίες συνθέτουν το σύμπαν των ηρώων που αμετάπειστοι προσδοκούν το happy end που τους έταξαν.

Το έργο έχει τιμηθεί με βραβείο θεατρικής γραφής του Εθνικού Θεάτρου το 2010 και ήταν υποψήφιο για βραβείο Κουν Δραματουργίας το 2011.

κείμενο – σκηνοθεσία: Στέλιος Χατζηαδαμίδης
σχεδιασμός φώτων και ήχου: Αντώνης Νιτης, Γιώργος Κυριακίδης
video: Άρτεμις Φραδέλου
σχεδιασμός αφίσας : Κώστας Λάκης

Παίζουν:
Μαρία Αναγνώστου, Βάσω Ζαρογιάννη, Κώστας Καπουργάς, Τίμος Καραγιάννης,  Μένη Κόκκινου, Θάλια Κολιοπούλου, Βάσω Μαυρομάτη,  Νικόλας Μερτζανίδης, Βέτα Μπλαχάβα, Σοφία Ξηρομερίτη, Γεωργία Τούφα.

Στην ομάδα εργασίας συμμετείχαν και οι:  Άρτεμις Φραδέλου, Ανδρομάχη Τζήμα, Φωτεινή Γκασπαρίδου, Δημήτρης Τσαδήλας

Ευχαριστούμε τον Παντελή Μπέλλο και το 5ο δημοτικό σχολείο Καστοριάς