7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Παρασκευή σήμερα και σου έχουμε επιλέξει επτά προτάσεις να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη αφού θα μείνεις σπίτι.

«The Twilight Saga: Η νέα σελήνη» (2009) σε σκηνοθεσία Κρις Βάιτζ

 

Για τη Μπέλα μόνο ο Έντουαρντ έχει πια σημασία και δίνει νόημα στη ζωή της. Όμως αποδεικνύεται πως το να είσαι ερωτευμένη με έναν βρικόλακα είναι πολύ πιο επικίνδυνο απ’ ό,τι είχε αρχικά φανταστεί. Για τα 18α γενέθλια τής Μπέλα, ο Έντουαρντ οργανώνει ένα πάρτι για να γιορτάσουν τη σημαντική επέτειο. Ένα αναπάντεχο γεγονός όμως φέρνει το ερωτευμένο ζευγάρι αντιμέτωπο με τη σκληρή πραγματικότητα. Εκείνη είναι θνητή, εκείνος βρικόλακας, οι δρόμοι τους είναι μοιραίο να χωρίσουν. Ο Έντουαρντ θα πρέπει να την αφήσει και μαζί με την οικογένειά του να χαθούν για πάντα από τη ζωή της. Ο σκληρός χωρισμός ραγίζει την ευαίσθητη καρδιά της Μπέλα, η οποία προσπαθεί να ξεπεράσει τη θλίψη της. Η γνωριμία της με τον γοητευτικό Τζέικομπ Μπλακ πιστεύει πως θα τη βοηθήσει να ξεχάσει αλλά η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική. Ο Τζέικομπ είναι λυκάνθρωπος και η Μπέλα χωρίς να το καταλάβει θα βρεθεί ανάμεσα στην αιώνια διαμάχη των βρικολάκων και των λυκάνθρωπων…

Παίζουν:Κρίστεν Στιούαρτ, Άσλεϊ Γκριν, Τέιλορ Λότνερ, Ρόμπερτ Πάτινσον, Ντακότα Φάνινγκ. *

OPEN, Παρασκευή 10/4 στις 21:00

«Νώε για μια Εβδομάδα» (2007) σε σκηνοθεσία Τομ Σάντιακ

Από τηλεοπτικό αστέρι σε κανάλι του Μπάφαλο, ο Έβαν Μπάξτερ βρίσκεται στην Ουάσινγκτον, ως νεοεκλεγείς βουλευτής στο Κογκρέσο, αναζητώντας μια καλύτερη τύχη. Για τον ήρωας μας όμως είναι άλλα τα σχέδια του Θεού, ο οποίος του δίνει εντολή να φτιάξει μια κιβωτό! Η οικογένεια του Έβαν μένει εμβρόντητη μπροστά στην αποστολή του, αλλά ο ίδιος, ξεπερνώντας την αρχική του δυσπιστία, νιώθει υποχρεωμένος να τη φέρει σε πέρας με όποιο κόστος, προσπαθώντας να σώσει όχι μόνο τη χώρα του, αλλά ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Παίζουν: Μόργκαν Φρίμαν, Στιβ Καρέλ, Τζον Γκούντμαν, Τζίμι Μπένετ, Λόρεν Γκράχαμ, Γουάντα Σάικς, Τζόνι Σίμονς.

*Star, Παρασκευή 10/4 στις 21:00

«Ο Φίλος μου ο Λευτεράκης» (1963) σε σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Ο Θόδωρος (Ντίνος Ηλιόπουλος) έχει επινοήσει ένα φανταστικό φίλο από την Πάτρα, τον Λευτεράκη. Τον χρησιμοποιεί ως πρόσχημα για να καλύψεις τις ερωτοδουλειές του και να ξεφεύγει από τη γυναίκα του Φωφώ (Μάρω Κοντού) . Μια μέρα, όμως, εμφανίζεται στην πόρτα του ο Λευτεράκης (Κώστας Βουτσάς) με σάρκα και οστά. Ο Λευτεράκης γνωρίζει τα πάντα για τον Θόδωρο, ενώ ακόμα και μια οικογενειακή φίλη τον αναγνωρίζει και τον χαιρετάει εγκάρδια. Και η ιστορία με τον φανταστικό φίλο Λευτεράκη πλέον παίρνει μια νέα τροπη, με τον Θόδωρο να βρίσκεται στα όρια να χάσει το μυαλό του.

Παίζουν: Ντίνος Ηλιόπουλος, Κώστας Βουτσάς, Μάρω Κοντού, Γιώργος Κωνσταντίνου, Καίτη Πάνου, Χρήστος Τσαγανέας, Μαργαρίτα Αθανασίου, Κατερίνα Γιουλάκη, Νικήτας Πλατής, Τζένη Κυριακού, Άρτεμις Θεοδωρακοπούλου, Μπέτυ Δακοπούλου, Θάνος Συριώτης, Γιώργος Δεληκατερίνης.

*Ant1, Παρασκευή 10/4 στις 21:00

«Ψυχρά και Ανάποδα» (2013) σε σκηνοθεσία Κρις Μπεκ, Τζένιφερ Λι

Η θαρραλέα και ατρόμητη πριγκίπισσα Άννα ξεκινά ένα επικό ταξίδι για να βρει την Παγωμένη Βασίλισσα, που δεν είναι άλλη από την αποξενωμένη αδελφή της Έλσα. Σκοπός της είναι να λύσει τα μάγια που ταλαιπωρούν το βασίλειο των γονιών τους. Για να τα καταφέρει, θα χρειαστεί τη βοήθεια του Κριστόφ, ενός τραχύ νεαρού, που γνωρίζει από τους κινδύνους των χιονισμένων βουνών. Δεν είναι όμως μόνο τα καιρικά φαινόμενα, που πρέπει να αντιμετωπίσουν, αλλά και τα… μαγικά φαινόμενα, που θα εμφανιστούν, για να δυσκολέψουν το ταξίδι τους. Μόνοι σύμμαχοι σε αυτή την προσπάθεια, θα είναι ο Σβεν, ο κατοικίδιος τάρανδος του Κριστόφ, αλλά και ο αισιόδοξος χιονάνθρωπος Όλαφ. Είναι όμως αυτοί αρκετοί, για να αντιμετωπίσουν το θυμό και την οργή της Παγωμένης Βασίλισσας, που έχει τη δύναμη να χειρίζεται το χιόνι και να προκαλεί τυφώνες και χιονοθύελλες, ανάλογα με τις διαθέσεις της;

Φωνές μεταγλώττισης: Νεφέλη Παπασταθοπούλου, Σία Κοσκινά, Αθανασία Αχλαδιώτου, Ειρήνη Ρουβά, Βάσια Ζαχαροπούλου, Φοίβος Ριμένας, Γιώργος Ζαχαρόπουλος, Πάνος Μουζουράκης, Δημήτρης Μάριζας, Μπάμπης Αλεξανδρόπουλος, Κώστας Δαρλάσης, Κώστας Μπακάλης, Χρήστος Συριώτης, Ηλίας Ζερβός, Μαρία Πλακίδη (Φωνές αγγλόφωνης έκδοσης: Κρίστεν Μπελ, Αϊντίνα Μένζελ, Τζόναθαν Γκροφ, Τζος Γκαντ, Σαντίνο Φοντάνα).

*Alpha, Παρασκευή 10/4 στις 21:50

«Ο Λαβύρινθος» (2014) σε σκηνοθεσία Γουές Μπολ

Ο Τόμας ξυπνά μέσα σε ένα σκοτεινό ασανσέρ το οποίο κινείται προς τα επάνω. Όταν η πόρτα ανοίγει έρχεται αντιμέτωπος με μια «αγέλη» αγοριών που τον καλωσορίζουν στην Κοιλάδα, το καινούριο του σπίτι. Η μνήμη του είναι παντελώς κενή. Ο Τόμας και τα υπόλοιπα αγόρια δεν γνωρίζουν υπό ποιες συνθήκες βρέθηκαν σε τούτο το απόκοσμο μέρος και η γνώση τους σχετικά με τη νέα τους κατοικία περιορίζεται στο αινιγματικό και πελώριο άνοιγμα που σχηματίζεται κάθε πρωί στον θεόρατο τσιμεντένιο φράχτη που τους περιβάλει – μια πόρτα που οδηγεί σε έναν αχανή και τρομακτικό λαβύρινθο. Κάθε που βραδιάζει, ο λαβύρινθος ξανακλείνει και ανά τριάντα ημέρες ένα καινούριο αγόρι καταφτάνει. Εκείνο όμως που θα ξαφνιάσει τη νεαρή αγέλη είναι η απρόσμενη άφιξη του πρώτου κοριτσιού, της Τερέζας, η οποία καταφτάνει στον Λαβύρινθο μόλις μια βδομάδα μετά τον Τόμας, σπάζοντας την περιοδικότητα των ανεξήγητων, κατά τ άλλα, αφίξεων. Ο Τόμας νιώθει μια ανεξήγητη οικειότητα τόσο με την Κοιλάδα όσο και με τον Λαβύρινθο. Υπάρχει κάτι κλειδωμένο στα βάθη του υποσυνείδητου. Θα καταφέρει όμως να βρει τρόπο να ξεπεράσει τον Λαβύρινθο; Κι αν ναι, τι μπορεί να κρύβεται πίσω από αυτόν; 

Παίζουν: Ντίλαν Ο’ Μπράιεν, Κάγια Σκοντελάριο, Γουίλ Πάουλτερ, Πάτριτσια Κλάρκσον.

*Star, Παρασκευή 10/4 στις 23:00

«Push: Το επικίνδυνο χάρισμα» (2009) σε σκηνοθεσία Τζέϊμς Βάντερμπιλτ

Το πρωί της 9ης Σεπτεμβρίου 2004, η βετεράνος παραγωγός του δελτίου ειδήσεων του CBS, Μέρι Μέιπς, πίστευε ότι είχε κάθε λόγο να αισθάνεται περήφανη για τη δουλειά της. Μέχρι το βράδυ της ίδιας μέρας, η Μέιπς με τον παρουσιαστή του δελτίου Νταν Ράδερ, θα δεχόντουσαν πολύ σκληρή κριτική κι έλεγχο. Το προηγούμενο βράδυ, ο Ράδερ παρουσίασε αποδείξεις ότι ο πρόεδρος Τζορτζ Μπους είχε χρησιμοποιήσει «μέσον» για να αποφύγει τη στρατιωτική του θητεία από το 1968 έως το 1974. Η Μέιπς και η ομάδα της δούλεψαν σκληρά για να έχουν ζωντανά στην εκπομπή μάρτυρες κι έγγραφα για να υποστηρίξουν τις κατηγορίες τους και το θέμα θα είχε σοβαρές επιπτώσεις στην επερχόμενη καμπάνια του Μπους για τις προεδρικές εκλογές του 2004. Λίγο μετά όμως, η εκπομπή και οι δημοσιογράφοι τέθηκαν υπό αμφισβήτηση. Τα έγγραφά τους απορρίφθηκαν ως πλαστά και οι συντελεστές της εκπομπής κατηγορήθηκαν για κακή δημοσιογραφία, με αποτέλεσμα να χάσουν τις δουλειές τους. Πώς κατέληξε όλη η προσοχή στους δημοσιογράφους αντί για την ιστορία; Γιατί οι γραμματοσειρές και οι σημειώσεις των εγγράφων ξαφνικά ήταν πιο σημαντικές από το ερώτημα εάν ο Πρόεδρος είχε χρησιμοποιήσει αθέμιτα μέσα για να μην εκπληρώσει τη στρατιωτική του θητεία; Έχει αλλάξει άραγε η δημοσιογραφική ακεραιότητα θεμελιωδώς σε όλα τα δελτία ειδήσεων;  

Παίζουν: Κέιτ Μπλάνσετ, Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Τόφερ Γκρέις, Ντένις Κουέιντ, Ελίζαμπεθ Μος, Μπρους Γκρίνγουντ, Στέισι Κιτς.

*ΕΡΤ1, Παρασκευή 10/4 στις 23:15

«Το Τέμπλο» (2017) σε σκηνοθεσία Alvari Delgado Aparicio

Στα ψηλά βουνά του Περού, ο 14χρονος Σεγκούντο ετοιμάζεται ν ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα του στην παραδοσιακή τέχνη του γλυπτού, το να φτιάχνει δηλαδή περίπλοκα ξύλινα κουτιά που απεικονίζουν θρησκευτικές σκηνές και σημαντικά καθημερινά γεγονότα. Ο Σεγκούντο θαυμάζει τον πατέρα του, αλλά νιώθει ανήσυχος επειδή νιώθει ότι κουβαλάει την κληρονομιά του πατέρα του κι ότι θα μείνει για πάντα στα βουνά. Όταν ανακαλύπτει τυχαία ένα φριχτό μυστικό που κρύβει ο πατέρας του, θα έρθει αντιμέτωπος με τον τόπο του που είναι βαθιά θρησκευόμενος και συντηρητικός, και θα συνειδητοποιήσει πόσο δεμένος είναι με τον πατέρα του. Γυρισμένο στα τοπία των Άνδεων, αυτή η ιστορία ενηλικίωσης εξερευνά το βάρος της κληρονομιάς, τα όρια της αγάπης και τα βάρη των οικογενειακών προσδοκιών καθώς και την περιπλοκότητα του ν αποδεχόμαστε τους γονείς μας όπως είναι.

Παίζουν: Magaly Solier(Anatolia Paucar), Amiel Cayo(Noe), Junior Bejar(Segundo), Mauro Chuchon(Mardonio), Ubaldo Huaman(Don Genaro), Ricardo Bromley Lopez(Jeremias), Claudia Solis(Felicita).

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 10/4 στις 00:00