8 ταινίες και μία σειρά για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Μεγάλη Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει οκτώ ταινίες και μία σειρά να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη αφού θα μείνεις σπίτι.

Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ (1977) σε σκηνοθεσία Φράνκο Τζεφιρέλι

Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ είναι τηλεοπτική μίνι σειρά βρετανικής και ιταλικής παραγωγής συνολικής διάρκειας 371 λεπτών. Θεωρείται ως η μεγαλύτερη θρησκευτική παραγωγή στην ιστορία της μικρής και της μεγάλης οθόνης, που αναφέρεται στη Γέννηση, τη Ζωή, τα Πάθη και την Ανάσταση του Ιησού Χριστού. Έvα oγκώδες και oλoκληρωμέvo έργo, σκηvoθετημέvo με μαεστρία και απλότητα απo τov κoρυφαίo δημιoυργό Φράvκo Τζεφιρέλι.

*ANT1, Μ.Τετάρτη 15/4, στις 20:45

«Braveheart» (1995) σε σκηνοθεσία Μελ Γκίμπσον

Βασισμένο στο επικό ποίημα Γουάλας, η ιστορία περιγράφει την ζωή του Γουίλιαμ Γουάλας, ενός Σκωτσέζου που αψήφησε τον αγγλικό ζυγό και πολέμησε για την απελευθέρωση της πατρίδας του. Σε μια εποχή αιματηρών συγκρούσεων, ο Γουάλας βρίσκει την αγάπη στο πρόσωπο της γλυκιάς Μάρον, όμως τον περιμένει ένα ακόμη σκληρό χτύπημα: Άγγλοι στρατιώτες δολοφονούν την αγαπημένη του. Τότε ο φιλήσυχος νεαρός αγρότης, μετατρέπεται σε έναν σκληροτράχηλο, διψασμένο για εκδίκηση άντρα, αποφασισμένο να πολεμήσει μέχρις εσχάτων για το ύψιστο ανθρώπινο ιδανικό: την ελευθερία. Ο Γουίλιαμ Γουάλας, αφού πρώτα σκοτώνει τους στρατιώτες, πρωτοστατεί στον αγώνα για την απελευθέρωση της Σκωτίας. Τελικώς, τίθεται επικεφαλής των επαναστατών και ξεκινάει μια άγρια εκστρατεία εναντίον των δυνάμεων του αδίστακτου Άγγλου μονάρχη Εδουάρδου Α, ο οποίος έχει αυτοανακηρυχθεί βασιλιάς της υποδουλωμένης Σκωτίας.

Παίζουν: Μελ Γκίμπσον, Σόφι Μαρσώ, Μπράιαν Κοξ.

*Open, Μ.Τετάρτη 15/4 στις 20:45

«Η ‘Eξοδος: Θεοί και Βασιλιάδες» (2014) σε σκηνοθεσία Ρίντλεϊ Σκοτ

Ένας αξιοσημείωτα θαρραλέος άνδρας, δεν θα διστάσει να τα βάλει με μια από τις πιο ισχυρές αυτοκρατορίες της Ιστορίας, οδηγώντας 400.000 σκλάβους ένα βήμα πιο κοντά στη λύτρωση τους. Απέναντί του θα έχει να αντιμετωπίσει την ισχυρή αντίσταση του Φαραώ της Αιγύπτου, Ραμσή. Μωυσής και Ραμσής γεννήθηκαν μαζί, μεγάλωσαν σαν αδέρφια και γαλουχήθηκαν σαν πρίγκιπες, όμως στην πορεία οι δρόμοι τους χώρισαν. Τώρα, καθώς η Αίγυπτος καλείται να αντιμετωπίσει μια από τις πιο ισχυρές φυσικές καταστροφές όλων των εποχών, οι δυο ηγέτες θα συγκρουστούν αμετάκλητα.

Παίζουν: Κρίστιαν Μπέιλ, Σιγκούρνι Γουίβερ, Μπεν Κίνγκσλεϊ, Τζον Τορτούρο.

*Star, Μ.Τετάρτη 15/4 στις 21:00

«Ψηλά στον ουρανό» (2014) σε σκηνοθεσία Πιτ Ντόκτερ

Ο 78χρονος Καρλ Φρέντρικσεν, ένας συνταξιούχος πωλητής µπαλονιών, έρχεται αντιμέτωπος με την καθόλου ευχάριστη προοπτική να πρέπει να εγκαταλείψει το σπίτι όπου έζησε σχεδόν ολόκληρη τη ζωή του. Καθώς μια μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία διεκδικεί το οικόπεδό του, ο ίδιος καλείται τώρα να μπει σε οίκο ευγηρίας. Ο Καρλ όμως, παρά την ηλικία του, δεν είναι ακόμα έτοιμος να παραδώσει τα όπλα. Αντίθετα, το βλέπει ως ευκαιρία να πραγματοποιήσει ένα όνειρο ζωής: να δέσει το σπίτι του με χιλιάδες µπαλόνια και να το μετατρέψει σε ένα αερόστατο, που θα τον ταξιδέψει στα άγρια τοπία της Νότιας Αµερικής. Στην πορεία, όµως, ανακαλύπτει ότι δεν είναι µόνος. Ένας οκτάχρονος λαθρεπιβάτης, που ακούει στο όνομα Ράσελ, έχει παρεισφρήσει μέσα στο αερόστατο για να μάθει από πρώτο χέρι τι σημαίνει «περιπέτεια». Κανείς τους φυσικά δεν θα μπορούσε να φανταστεί τα εξωτικά τοπία και τα παράξενα πλάσματα που θα βρεθούν στο δρόμο τους, αλλά ούτε πως η αδρεναλίνη και η συγκίνηση μπορούν να αφορούν δύο τόσο διαφορετικούς χαρακτήρες που απέχουν μεταξύ τους… 70 χρόνια.

Φωνές μεταγλώττισης: Γιώργος Καπουτζίδης, Θανάσης Τσαλταμπάσης, Κώστας Βουτσάς, Γιώργος Κωνσταντίνου κ.α. (Αγγλόφωνη έκδοση: Έντουαρντ Άσνερ, Κρίστοφερ Πλάμερ, Τζόρνταν Ναγκάϊ, Μπομπ Πίτερσον κ.α.)

*Alpha, Μ.Τετάρτη 15/4 στις 21:50

«Τα Πάθη του Χριστού» (2004) σε σκηνοθεσία Mel Gibson

Η ταινία αφηγείται τις δώδεκα τελευταίες ώρες της ζωής του Θεανθρώπου στη Γη ξεκινώντας με τον Ιησού να προσεύχεται στον Κήπο της Γεσθημανής, όπου πήγε μαζί με τους μαθητές Του μετά τον Μυστικό Δείπνο. Ακολουθεί η ανάκρισή Του, τα βασανιστήρια, η πορεία στο Γολγοθά, και τέλος η Σταύρωση Του. Στο Passion, οι διάλογοι είναι λίγοι και η εικόνα τις περισσότερες φορές μιλά από μόνη της. Η ωμή απεικόνιση σε κάνει ορισμένες στιγμές να μην αντέχεις να κοιτάς την οθόνη και ο θόρυβος που ακολουθεί την ταινία ως αντισημιτική, θέτοντας θέμα άνισης αντιμετώπισης στην παρουσίαση Φαρισαίων – Ρωμαίων, ίσως να ευσταθεί μερικώς.

Παίζουν: Jim Caviezel, Monica Bellucci, Maia Morgenstern.

*ΣΚΑΪ, Μ.Τετάρτη 15/4 στις 22:30

«Στην Αγκαλιά του Φιδιού» (2015) σε σκηνοθεσία Σίρο Γκέρα.

Οργισμένο και ποιητικό – Ένα ονειρικό ταξίδι σε έναν πολιτισμό καλά κρυμμένο από το σήμερα. Με απόσταση λίγων δεκαετιών, δύο επιστήμονες αναζητούν στον Αμαζόνιο ένα ιερό φυτό με θαυματουργές θεραπευτικές ιδιότητες. Η περιπλάνηση θα οδηγήσει και τους δύο στον ίδιο σαμάνο, τελευταίο επιζώντα της φυλής του. Η σχέση και των δύο μαζί του, αφού περάσει από τα στάδια της γνωριμίας και της φιλίας, θα πάρει μία απρόβλεπτη τροπή. Μια περιπετειώδης περιπλάνηση που εστιάζει στις ανεπούλωτες ακόμα πληγές της αποικιοκρατίας. Η σχέση ανάμεσα στους δύο επιστήμονες και τον ιθαγενή σαμάνο αποτυπώνει, μέσα από την ποιητική ορμή της ασπρόμαυρης φωτογραφίας, μια εθνογραφικού χαρακτήρα σπουδή πάνω στο εκρηκτικό αντάμωμα δύο κόσμων.

Παίζουν: Γιαν Μπιζοβέ, Νίλμπιο Τόρες, Μπριόν Ντέιβις, Αντόνιο Μπολιβάρ, Γιαουενκού Μιγκέ.

*ΕΡΤ2, Μ.Τετάρτη 15/4 στις 23:15

«Γκλόρι, Ο Δρόμος Για τη Δόξα» (1989) σε σκηνοθεσία ‘Εντουαρντ Ζούικ

Το “Γκλόρι, ο δρόμος για τη δόξα” είναι μια ταινία που αφηγείται μια αληθινή ιστορία: Στις 18 Ιουλίου του 1863, σε μια παραλία κοντά στο Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας, το 54ο Σύνταγμα Πεζικού της Μασαχουσέτης προσπάθησε να καταλάβει ένα απόρθητο οχυρό των Νοτίων. Οι μαύροι εθελοντές δεν πολεμούσαν μόνο για τη νίκη, αλλά και για την ίδια την ελευθερία τους. Η ηρωική τους δράση έκανε τους Βορείους να πάψουν να βλέπουν με προκατάληψη τους μαύρους και συντέλεσε στην κατάταξη 180 χιλιάδων μαύρων. Αφηγείται, όμως, και την αληθινή ιστορία του νεαρού συνταγματάρχη Ρόμπερτ Γκουντ Σο, προνομιούχου Βοστωνέζου, βραχμάνου και ιδεαλιστή, διοικητή του νεοσχηματισμένου 54ου Συντάγματος Πεζικού εθελοντών της Μασσαχουσέτης, της πρώτης μονάδας που στις τάξεις της είχε και μαύρους στρατιώτες.

Παίζουν: Μάθιου Μπρόντερικ, Ντένζελ Ουάσινγκτον, Μόργκαν Φρίμαν, Κάρι ‘Ελγουις, Τζίμι Κένεντι, Κλιφ ντε Γιάνγκ.

*Mega, Μ.Τετάρτη 15/4 στις 23:45

«Οι Υπηρέτριες» (2011) σε σκηνοθεσία Τέιτ Τέιλορ

Αρχές του 1960, η 22χρονη Σκίττερ επιστρέφει μετά το τέλος των σπουδών της στο πατρικό της, στη μικρή πόλη Τζάκσον του Μισισιπή. Οι φιλοδοξίες της όμως είναι πολύ μεγαλύτερες από τα όρια της επαρχίας και την καταπιεστική επιθυμία των γονιών της να βρει έναν καλό γαμπρό. Αυτό που θέλει είναι να γίνει συγγραφέας. Γνωρίζοντας λοιπόν ότι για να την προσέξουν, θα πρέπει να βρει ένα κάπως τολμηρό θέμα, σύντομα αρχίζει να συγκεντρώνει υλικό με θέμα τις γυναίκες-υπηρέτριες που μεγάλωσαν τις κόρες των πλουσίων της περιοχής. Οι έρευνές της όμως θα την οδηγήσουν σε κάποια σκοτεινά μονοπάτια που, για το καλό της πόλης, θα ήταν καλό να μείνουν απάτητα και ανεξερεύνητα. Ωστόσο, η Έιμπελιν, υπηρέτρια της καλύτερης φίλης της Σκίττερ, έχει ήδη αρχίσει να μιλά, και αυτά που λέει δεν μπορούν πια να αποσιωπηθούν.

Παίζουν: Βαϊόλα Ντέιβις, Τζέσικα Τσάστεϊν, Οκτάβια Σπένσερ, Έμμα Στόουν, Μπράις Ντάλας Χάουαρντ, Άλισον Τζάνεϊ, κ.α.

*Alpha, Μ.Τετάρτη 15/4 στις 23:50

«Τα Παιδιά των Ανθρώπων» (2006) σε σκηνοθεσία Αλφόνσο Κουαρόν

Το 2027 ο κόσμος έχει βυθιστεί στην αναρχία καθώς η γονιμότητα των ανθρώπων έχει φτάσει σε μηδενικά επίπεδα από έναν ιό και αυτό έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην παγκόσμια ισορροπία. Ο νεαρότερος άνθρωπος του πλανήτη, πέφτει θύμα δολοφονίας στα δεκαοκτώ του και η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει προοπτική σταδιακής εξαφάνισης. Με φόντο ένα Λονδίνο, που σπαράσσεται από τη βία, την εγκληματικότητα και τον πόλεμο αντιμαχόμενων εθνικιστικών φατριών, ένας απογοητευμένος πρώην ακτιβιστής, που έχει γίνει γραφειοκράτης αναγκάζεται να αντιμετωπίσει τους δαίμονές του. Προστατεύει την τελευταία ελπίδα για τη συνέχεια της ανθρωπότητας, μία έγκυο γυναίκα, που θα γίνει αντικείμενο ερευνών από τους επιστήμονες.

Παίζουν: Κλάιβ Όουεν, Τζουλιάν Μουρ, Μάικλ Κέιν.

*Star, Μ.Τετάρτη 15/4 στις 00:15