Φόρο στην άσπρη κάλτσα με πέδιλο για τους Γερμανούς τουρίστες μελετά η κυβέρνηση

Την επιβολή φόρου στην άσπρη κάλτσα με πέδιλο σε όσους Γερμανούς τουρίστες έρθουν φέτος στην Ελλάδα μελετά η κυβέρνηση, σε μία προσπάθεια να αντιμετωπίσει το δημοσιονομικό κενό που θα αφήσει πίσω της η κρίση του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο εξετάζει την επιβολή ενός καλτσόσημου ύψους 50 ευρώ, το οποίο όπως ελπίζεται θα αντισταθμίσει εν μερει τις απώλειες από την κάθετη πτώση του τουρισμού το 2020 και θα δώσει ανάσα στα δημοσιονομικά της χώρας.

Για το ενδεχόμενο να υπάρξουν αντιδράσεις από την πλευρά της Γερμανίας, το υπουργείο Οικονομικών εμφανίστηκε καθησυχαστικό.

«Πιστεύουμε ότι οι Γερμανοί τουρίστες θα αναγκαστούν να βάλουν νερό στο κρασί τους, κάτι που άλλωστε συνηθίζουν να κάνουν και στην ταβέρνα για να κρατήσει περισσότερο» ανέφερε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.

Ωστόσο, δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι ένα τέτοιο μέτρο θα πλήξει ακόμα περισσότερο τον τουρισμό, όπως είχε συμβεί με αντίστοιχο μέτρο που είχε εφαρμοστεί πριν από λίγα χρόνια, βάσει του οποίου απαγορευόταν να μοιραστούν πάνω από πέντε Γερμανοί τουρίστες μια χωριάτικη

Το παραπάνω είναι ένα  χιουμοριστικό κείμενο από την σελίδα toVatraxi